3 x clomid en nu beginnen met de pil?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Ebrum, 28 jun 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ebrum

    Ebrum Fanatiek lid

    11 mei 2013
    1.721
    853
    113
    hoi dames,

    Ik ben vorig jaar mei gestopt met de pil. Vorig jaar september was ik zwanger maar helaas werd het een bbz. Sindsdien is mijn cyclus in de war. Na controles bleek ik pcos te hebben. Maart zijn we begonnen met clomid.
    -clomid 50 heeft niets opgeleverd
    -clomid 100 4 eitjes. Verloren ronde
    - clomid 75 tot 10,5 mm eitje gegroeid

    Nu wil ik met de pil beginnen voor 1 maand. De pil werkt wel goed bij mij. Ik weet niet of dit een goed idee is, want over 2 weekjes gaan we op vakantie. Dan zijn we weer een maand verder. Ik ben benieuwd hoe me lichaam reageert na de pil.

    Iemand ervaring/tips? Graag melden. Ben ontzettend verdrietig geworden!
     
  2. LilyB

    LilyB Niet meer actief

    Ik denk dat het zonde zou zijn om weer met de pil te beginnen, aangezien je dan weer je hormonen in de war schopt.
    Ookal is het maar voor 1 maand, wij met pcos reageren nu eenmaal heftig op hormoonveranderingen...
    had je veel bijwerkingen met clomid? Misschien zou je eens kunnen vragen aan je gyn of je letrozol mag proberen. Die schijnen in Amerika toch de voorkeur te hebben bij ovulatie inductie i.p.v. clomid.
    Natuurlijk is het per persoon anders, maar het zou maar zo kunnen dat je met letrozol toch net wat beter reageert. Ik voel me een totaal ander mens door de letrozol, zowel geen bijwerkingen gehad (op wat spierpijn na maar dit is maar enkele dagen)
    De keus is natuurlijk aan jou, maar mijn advies is niet met de pil starten...
     
  3. Ebrum

    Ebrum Fanatiek lid

    11 mei 2013
    1.721
    853
    113
    Hey,
    Ik vertrouw die clomid niet meer! Tot nu toe heb ik naar het ziekenhuis geluisterd, het heeft niets opgeleverd! Ze doen niks anders dan tijd rekken en allerlei dingen proberen. Ik ga de pil proberen, we zien wel verder wat er gebeurt!
     
  4. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.450
    15.003
    113
    Nabij Utrecht
    Ik snap dat je hiervan baalt, maar waarom niet aan het ziekenhuis vragen of je iets anders mag wat beter te sturen is, zoal gonal-f etc?
    Ik zou ook niet meer opnieuw de pil gaan slikken. Dat kan meer kwaad doen (nog verder de boel ontregelen, opnieuw ontpillen etc).
    Als het zhuis niet naar jou wil luisteren kan je ook altijd overstappen naar een ander zhuus ;)

    Ik snap overigens niet dat je hier raad/tips vraagt ook mbt de pil opnieuw slikken als je toch al gaat doen wat je zelf al wou (dus de pil slikken) :) ;)
     
  5. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    13.134
    7.723
    113
    Gelderland
    Ik heb ervaring met kort de pil slikken maar geen pcos.

    De eerste twee weken bleef ik bloeden, het gaf me een onwijze rust, ik ben gaan afvallen.
    Nu zit ik in de tweede korte cyclus met allebei een eisprong op dag 17!! Eerder was dat tussen 19 en 25. Mij heeft het dus echt goed gedaan.. maar zoals ik al zei, ik heb geen pcos. Ook kan het natuurlijk door het afvallen gekomen zijn.. dat zal ik nooit zeker weten.
    Succes!
     
  6. Mopsie83

    Mopsie83 Actief lid

    18 mei 2011
    463
    160
    43
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Ik zou ook niet aan de pil gaan beginnen. Maar dan even een rustmaand inlassen zonder hormoontroep en aan het ziekenhuis vragen of je niet mag beginnen met menopur/menofert injecties. Clomid werkt vaak niet, bevordert niet de kwaliteit cd eicel en baarmoederslijmvlies.
    Met menopur hoor ik meer succesverhalen. Succes!
     
  7. LilyB

    LilyB Niet meer actief

    Clomid is idd de grootste troep die er bestaat! Ik heb het 7jr geleden al geslikt, en dit jaar opnieuw begonnen. 3e ronde kreeg ik plots jeuk over mijn hele lichaam en dit heeft aangehouden tot einde 4e ronde! Met het ziekenhuis besproken voor andere behandeling en ik mocht kiezen of ik de letrozol wilde proberen of gaan beginnen met spuiten. Ik heb voor letrozol gekozen en jeetje wat voel ik mij goed!!
    Deze medicijnen zijn veel beter dan clomid en ook nog eens minder bijwerkingen. Ook nog positief dat letrozol geen invloed heeft op je baarmoederslijmvlies terwijl clomid je baarmoederslijmvlies aantast.
    Ik zou dus gewoon vragen of je die medicijnen mag proberen, uit onderzoek is gebleken dat vrouwen met letrozol vaker zwanger raken dan met clomid.
    Als 2,5 Mg niks doet bij je zou je 5mg kunnen gebruiken, ikzelf heb aan 2,5mg al genoeg en netjes op tijd een eisprong gehad!
    Ik zou dus kiezen voor een medicatiewisseling en niet voor de pil. De pil werkt bij ons alleen maar goed om langere termijn te gebruiken, zodra de pil gestopt is begint de ellende weer.... ik geef je dit als serieus advies, gewoon puur om je meer ellende en langer wachten op zwangerschap te besparen
     
    Mopsie83 vindt dit leuk.
  8. Ebrum

    Ebrum Fanatiek lid

    11 mei 2013
    1.721
    853
    113
    8 juli hebben we gesprek. Dan gaan we bespreken wat ze gaan doen. Over1,5 week gaan we op vakantie. In die tussentijd wil ik de pil proberen (ben gisteren al begonnen) Als de pil niet zijn werk doet, gaan we wel verder met het traject.
     
  9. LilyB

    LilyB Niet meer actief

    Nou dan hoop ik echt voor je dat de pil de boel niet nog meer overhoop haalt....
    Dan had je nog beter een kuur primolut kunnen vragen om je menstruatie uit te stellen, dan had je na de bloeding weer gelijk met medicatie kunnen beginnen... dat werkt toch net weer anders dan medicatie beginnen na de pil.
    Succes 8 juli, hopelijk komen jullie tot een goede oplossing qua medicatie :thumup:
    En uiteraard fijne vakantie!
     
    Louise11110 vindt dit leuk.
  10. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.450
    15.003
    113
    Nabij Utrecht
    Dit :)
     
  11. Imona

    Imona VIP lid

    8 feb 2014
    5.301
    3.882
    113
    Nope.. had ook echt niet gekozen voor pil. Hier ook pcos. Pil stuurt de boel alleen maar meer in dr war. Denk dat je beter evem rustmaand had kunnen doen van alle hormonen. Dus gewoon helemaal niks gebruiken.

    Hier met de 1e 2 jaar bezig geweest, waaronder 4 rondes clomid.
    Ben na de geboorte van mijn zoon anders gaan eten en af gaan vallen. 2e was in 1x raak. Zonder medicijnen oid.

    Eten doet zo veel met je lijf.

    Maar goed. Als je al begonnen bent is dit advies nu te laat. Hoop voor je dat het goed uit pakt...
     
  12. Ebrum

    Ebrum Fanatiek lid

    11 mei 2013
    1.721
    853
    113
    Ik ben toch niet verder gegaan met de pil. Had maar 1 geslikt. Ik wacht op mijn afspraak van 8 juli af. Ben benieuwd hoe ze verder willen gaan. We gaan naar Turkije. Daar ga ik mezelf ook laten controleren. Als het hier niet lukt, wil ik in augustus/september naar Turkije gaan en daar met het traject beginnen.

    Ik vind dat het hier erg lang duurt. Psychisch zit ik er ook mee. Alles draait om zwanger worden. Elke maand teleurstelling vind ik ook niet meer leuk. Terwijl ik niet een heeel groot probleem heb. Het gaat alleen om eisprong opwekken.
     
  13. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.516
    4.576
    113
    Als je zwanger wilt worden zou ik júist geen pil slikken. Je wilt je lichaam weer in balans brengen. Soms is dat zoeken naar wat voor jouw lichaam werkt. Ook voor de arts. En iets dat werkt hoeft dat niet te blijven doen. Je lichaam kan zich aanpassen.

    Clomid werkte wel (zelfs iets te goed). Maar heeft bijwerkingen. Je zou wat anders kunnen proberen. Wat denk je dat een traject in Turkije je brengt? En ga je daar dan iedere keer heen voor controles. Zou dit eerst eens met je huidige arts bespreken. Straks sluiten die je traject hier af. Denk daarbij ook aan de kosten in het buitenland.

    En heb je al gekeken naar leefstijlaanpassingen?

    Ik begrijp je wens maar dit heeft soms tijd nodig. Geen paniek.
     
  14. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    13.134
    7.723
    113
    Gelderland
    Bovenstaande begrijp ik zo ontzettend goed. Volg je gevoel en probeer dingen uit. Als dit voor jou werkt dan moet je dat doen. Heel veel succes!
     

Deel Deze Pagina