Kado meester of juf voor einde schooljaar

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door Gymgirl, 20 mei 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    Ik ging er vanuit dat het een grapje was
     
  2. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.378
    1.286
    113
    Flevoland
    Ik heb dit gegeven(voorbeeld van Google, ben vergeten zelf foto te maken) met gezichtsmaskertje en handcrème (ze is zwanger dus beetje dubbel kadotje gedaan)
     

    Bijgevoegde bestanden:

  3. popje

    popje VIP lid

    20 jul 2006
    7.337
    268
    83
    NH
    Het was ook een grapje,
     
    puzzelstukje vindt dit leuk.
  4. popje

    popje VIP lid

    20 jul 2006
    7.337
    268
    83
    NH
    Niet gedaan natuurlijk.
     
  5. Catou

    Catou Fanatiek lid

    11 okt 2013
    3.441
    1.686
    113
    Haha dacht al!
     
  6. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.528
    7.033
    113
    Ik heb voor 4 juffen een etui genaaid, de binnenkant leuk stofje met kleurtjes, buitenkant effen. De kinderen hebben daar voor hun eigen juf op getekend met textielstiften. Eerst de naam van de juf er op, en op de achterkant in het klein hun eigen naam, dat het niet al te erg opvalt. Daarna versierd, de jongste met tekeningetjes waar ik bij moest schrijven wat het was, dochter heeft ook tekeningetjes gemaakt, en de oudste heeft hem vol smiley's getekend.
     
    owly vindt dit leuk.
  7. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    Super leuk!
     
  8. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    Ik heb kistjes gekocht, van die houten en daar allemaal spulletjes ingedaan. We doen dit met alle ouders. Euro per kind per juf. Allemaal pasfoto’s erop... super leuk. Zitten handige dingen in die ik fijn vond om
    Als juf te krijgen. Die vriendenboekjes ben ik helemaal
    Klaar mee...
     
  9. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    #49 tupp, 7 jul 2019
    Laatst bewerkt: 7 jul 2019
    Dit is altijd een moeilijke, natuurlijk. Het is niet zo dat ik per se alles wat ik krijg leuk of mooi vindt en jarenlang bewaar. Maar daar gaat het eigenlijk ook niet om. Ik ben juf en moeder. Als moeder wil ik toch een bedankje geven aan de juf, gewoon een kleinigheidje als waardering. Ook al weet ik dat niet alles bewaard wordt. Maar het gaat niet om 'het ding' maar om 'het gebaar': de waardering die eruit spreekt. Ik vind dat ook waardevol om aan mijn kinderen mee te geven. Wat wij aan de juffen van onze kinderen geven, is dus altijd wel een combinatie van iets wat ik koop met iets wat de kinderen zelf maken. Zo kijk ik er als moeder (die juf is) tegenaan.

    Als juf verwacht ik niks van mijn leerlingen en hun ouders, het is geen verplichting en ik kijk iemand er niet op aan als die niks geeft. Maar het is echt super fijn als kinderen en ouders toch die moeite nemen om op de één of andere manier te bedanken en afscheid te nemen. En ja, ook de standaard-dingen die je 100x keer op Pinterest voorbij ziet komen, zijn leuk. Het gaat namelijk niet om het cadeau, maar om het gebaar en het gevoel erachter.

    Omdat ik (als juf) weet dat je niet alles kunt bewaren, geef ik (als moeder) zelf vaak 'iets lekkers' om te eten of voor in de badkamer. Dingen die op gaan, dus. Qua eten bijvoorbeeld nootjes of iets anders 'hartigs'. Gewoon omdat ik weet dat er vooral veel chocola gegeven wordt. Daar zul je mij niet over horen klagen, trouwens :D:D Maar soms wordt het wel een beetje èrg veel en dan is iets anders ook wel weer lekker. In de categorie "niet eetbaar" is douchefoam of een fijne bodylotion ook fijn. Ik kreeg dit jaar een leuk pakketje met zo'n douchepuff erbij. Vorig jaar een heel fijne conditioner spray die je niet hoeft uit te spoelen, van een moeder die kapster is. Echt ideaal op vakantie! Ook een roos is leuk. Ik heb nu weer een leuk vaasje staan met alle rozen die ik heb gekregen.

    Daarnaast zorg ik bij mijn eigen kinderen altijd wel dat ze ook zelf iets maken. Een tekening, sleutelhanger of versierd potje ofzo. In alle eerlijk: ook dat bewaar ik als juf niet allemaal jarenlang. Al staat er 's zomers op mijn tuintafel wel een dienblad vol vrolijk versierde potjes met kaarsen of solar-verlichting. Een collectie die elk jaar wel weer met één of twee potjes groeit. Een heerlijk niet-matchend-bij-elkaar-geraapt-zooitje dat echt heel fleurig en gezellig staat en waar ik best trots op ben. Mokken en glazen bewaar ik over het algemeen niet. Omdat ik er daarbij juist wel van houdt als het matcht ;) Ook tekeningen en kaartjes gaan aan het einde van de zomervakantie weer weg. Ik vind het moeilijk om weg te gooien of naar de kringloop te brengen, want ik wil niet ondankbaar zijn. Maar dat ik sommige dingen uiteindelijk weg gooi, betekent niet dat ik er niet blij mee ben. Ik vind het echt heerlijk om al die lieve berichtjes te lezen en tekeningen te bekijken. Het is echt fijn om te merken dat wat je doet gewaardeerd wordt.Ik heb in mijn schooltas nog een envelop zitten met complimentjes die ik drie jaar geleden van een klas kreeg. Dat had één van mijn leerlingen zelf geregeld: zij had kaartjes gemaakt en elke leerling gevraagd daar iets op te schrijven. Daar zijn zulke lieve, persoonlijke dingen op. Daar schiet ik gewoon van vol. Ik ben daar dankbaar voor en het wijst mij ook de weg om een nog betere juf te zijn.

    Ik heb een prachtig beroep, maar het is soms ook zwaar. Er zijn echt geregeld situaties waarin je niet zeker weet of je wel het juiste doet. Ben ik te streng? Ben ik niet streng genoeg? Benader ik dit kind op de juiste manier? Benader ik deze ouders op de juiste manier?
    Natuurlijk denk je daar zelf over na. En je bespreekt het met anderen. Maar voor mij zijn die kleine attenties aan het einde van het jaar toch weer een extra bevestiging van dat ik het -over het algemeen- dus blijkbaar best aardig doe. Dat geeft echt een soort warm gevoel. Ik weet niet goed hoe ik dat moet uitdrukken. Maar het laat je toch wel weer voelen dat je er toe doet, voor je leerlingen en hun ouders. En dat geeft weer extra motivatie. Niet dat ik harder ga werken omdat ik weet dat ik aan het einde van het schooljaar een paar rozen, kaarten, dozen chocola en waxinelichthoudertjes krijg. Maar ik denk wel dat dit soort kleine attenties een waardering laten zien die ervoor zorgt dat je als juf je best blijft doen, misschien zelfs nog een tandje bij zet. Omdat je weet dat je een verschil maakt.
     
  10. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Naast alle tips heb ik er nog een... check de allergieën van de leerkracht! Ik heb zelf een noten allergie en krijg zo vaak dingen die ik niet mag:roflmao: soms zeggen kinderen: ‘juf, proef jij eens even’ (van de zojuist gekregen praline). Ik moet ze altijd teleurstellen helaas. Ik geef deze etenswaren na schooltijd weg aan collega’s en mijn vriend.

    Natuurlijk gaat het om het idee. Het gebaar en het feit dat er aan je gedacht is. Ik waardeer het altijd zo enorm!

    Ik ben zelf altijd blij met spulletjes die ik in de klas kan gebruiken, badkamerspulletjes, knutselwerkjes, kaartjes, dat soort dingen.

    Mokken en glazen zet ik bij de verzameling mokken en glazen op school. Dan worden ze nog gebruikt. Alleen als het echt een originele mok/glas is, neem ik het mee naar huis. Een ouder heeft eens zelf een theeglas voor mij bedrukt met aan de ene kant een unicorn, en aan de andere kant de tekst:’ teachers are magical’. Die staat dus hier thuis in de kast.
     
  11. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw


    Nou precies dit ja!❤️
     
  12. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    25 jul 2006
    3.297
    477
    83
    near rotterdam
    Mijn zoon heeft er zelf pover nagedacht wat hij wilde geven. Een suikerstrooier met een mooie zelfgemaakte tekst. Ik hoop dat zijn juf het leuk vind. Hij gaf aan dat hij dit wilde geven omdat zij altijd thee met suiker dronk.
     
    owly vindt dit leuk.
  13. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.706
    42.535
    113
    Kaartjes kan een juf natuurlijk ook niet allemaal bewaren.
    Wij geven al een paar jaar bloeikaarten aan de leerkrachten, beschrijven en betekenen we met een bloeipotlood.
    Als de leerkracht her "beu" is kan de kaart in stukjes gescheurd worden en geplant. Het potlood kan ook de grond in.
     
  14. Gymgirl

    Gymgirl Fanatiek lid

    17 jan 2018
    1.847
    888
    113
    Vrouw
    Ik heb het er met de klassenouders over gehad en wij dachten dat de leerkrachten niet op allerlei (goedbedoelde!) kleine cadeautjes zaten te wachten. Daarom hebben we voorgesteld om met alle ouders gezamenlijk een mooi voorleesboek te geven. Omdat de andere ouders het een goed idee vonden deden ze allemaal mee. Daardoor konden we naast het boek (Kruistocht in spijkerbroek) nog een boekenbon geven. Daarmee kunnen ze zelf ook nog een boek kiezen.

    Ze waren er heel erg blij mee! Misschien een tip voor anderen.
     
  15. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Superleuk!
     
    Gymgirl vindt dit leuk.
  16. NafNaf

    NafNaf Fanatiek lid

    5 feb 2015
    1.258
    55
    48
    NULL
    NULL
    Ik heb niet alle reacties gelezen, dus misschien is er wel een andere juf die hetzelfde gezegd heeft...maar hoewel ik de cadeautjes superlief vind, doet dat me vaak niet zoveel. Waar ik écht écht écht heel blij mee ben is een kaartje waar iemand iets liefs op heeft geschreven, iets persoonlijks. Daar word ik echt heel erg gelukkig van en die bewaar ik ook, samen met de liefste tekeningen en briefjes van kinderen. Dus ik zou zeggen: niet langs de action, maar koop een mooie kaart!
     
  17. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.554
    21.039
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Hier is het dit geworden, met een schilderij van dochter. In het doosje zit wat lekkers.
    Bekijk bijlage 621856
     
  18. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ook erg leuk! Ik zou hier erg blij mee zijn. Wel een aandachtspunt; ik heb thuis een kleine bibliotheek met meer dan 300 kinderboeken :oops: vooraf even peilen welk boek gewenst is, kan dus wel prettig zijn. Niet alle juffen hebben zo veel boeken als ik, maar de meesten hebben toch wel een paar planken vol.
     
  19. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.182
    2.834
    113
    Gelijk even gekeken, wat leuk!
    Hier 4 leerkrachten op de unit, dit is dan wel leuk om te geven :)
     
    tuc vindt dit leuk.
  20. Leemax

    Leemax Actief lid

    11 mrt 2014
    101
    33
    28
    Wat een leuk idee. Weet jij misschien ook of ze ergens in een winkel te koop zijn? Ik zie wel een aantal webshops, maar de verzendkosten zijn in verhouding zo duur.
     

Deel Deze Pagina