Ik heb zulke fijne buren.. not

Discussie in 'De lounge' gestart door Lill, 7 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lill

    Lill VIP lid

    24 aug 2008
    9.744
    6.557
    113
    Vrouw
    Pff. Ik wil eigenlijk niks bijzonders met dit topic behalve een beetje gal spugen en hopelijk mijn schijthumeur kwijtraken.

    Ik woon in een flatje, 3 verdiepingen, van die blokken aan elkaar. Ik woon op de 2e verdieping dus aan alle kanten buren. Er woont van alles, van een alleenstaande vrouw tot studenten tot een jong gezin. Ik ben hier gekomen omdat ik bij mijn ex weg moest en dit de eerste woning was die ik kreeg aangeboden. Ik heb hier in mn eentje altijd met veel plezier gewoond, maar sinds A. er is ligt het toch anders.

    Schuin boven mij woont een stelletje van een jaar of 20-25. Eerder woonden er 2 meiden maar 1 van die 2 is weggegaan en de ander is de vriend bij ingetrokken. Ik heb geen idee of zij in de horeca werken ofzo maar bijna elke zaterdagnacht is het raak. Ergens tussen half 5 en half 6 komen ze thuis, staan een minuut of 10 luidruchtig/dronken afscheid te nemen van mensen onder mijn balkon (aan mijn slaapkamer). Stampen de trap op, vaak lachend en luid pratend.
    Ik ben dan klaarwakker, weet dat A. tussen half 6 en half 7 wakker is, dus ga er dan maar uit.
    Ik ben al eens met hun in gesprek gegaan over iets anders (een brommer die in de algemene hal stond, en waar een plas benzine onder lag) en ze zijn niet bepaald het type wat hierin open staat voor een gesprek zegmaar.
    Dus meestal irriteer ik me, ga 's avonds op tijd naar bed en ga door met mn leven.

    Nu heeft de woning onder me zo'n beetje leeg gestaan sinds A. Is geboren (ja serieus, ondanks het tekort aan sociale huurwoningen, een JAAR). maar sinds 2 dagen hebben nieuwe bewoners de sleutels en zijn dus aan het klussen. Logisch. Maar dat je dan om 11u 's avonds nog laminaat moet zagen...
    Ik heb het vanaf een uurtje of 10 aangekeken of ze ermee op zouden houden. En uiteindelijk om kwart over 11 aan de deur gegaan of ze alsjeblieft wilden stoppen met zagen, omdat ik een kleine in bed heb liggen. Waarop je dan de reactie krijgt: ja nog even 15 minuten dit afmaken.
    Jongens! Het is f*cking half 12!! Doe normaal.

    En vanmorgen waren dus mijn bovenburen er weer om half 5.
    Ik word kribbig van weinig slaap, ga dus eigenlijk altijd behoorlijk op tijd naar bed (half 10 is niet vreemd). Omdat A. Altijd zo vroeg is en ik gewoon 7 a 8 uur slaap nodig heb.
    Ik ben gisteravond chagrijnig naar bed gegaan en ben nog steeds chagrijnig.
    Toewijzen van woningen gaat hier op loting, ik reageer al een hele tijd op alle woningen met een tuintje zodat we hier weg kunnen, maarja.. ik en 400 anderen dus dat zal allemaal nog wel even duren.

    Ik wil niet de zeikerd zijn die naar de woningbouw gaat of de politie belt, een beetje tolerantie moet er wel zijn vind ik. Ze zullen A. Ook vast wel eens horen. Maar ik probeer wel rekening te houden met de mensen om me heen.
    Ik besef me ook dat het nog veel erger kan, echt. Maar ik moest het gewoon ff kwijt.
     
  2. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Je kunt ook een briefje op hun deur plakken met de vraag of het wat stiller kan als ze thuiskomen. Enkele keren kan zoiets gebeuren, maar als het een gewoonte wordt, zul je er toch iets van moeten zeggen.
     
  3. Lill

    Lill VIP lid

    24 aug 2008
    9.744
    6.557
    113
    Vrouw
    Mja, ik betwijfel of dat iets gaat uithalen. Met die scooter heb ik bij ze aangebeld, en gezegd dat er een plas benzine onder stond, zodat ze niet de volgende dag als 1 vd 2 weg zou moeten een probleem zouden hebben. Ik kreeg alleen een "ja, dus?" En een deur in mn gezicht. Denk niet dat ze zich er heel veel van zouden aantrekken
     
  4. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    Ga gewoon even bij ze langs en vraag het. Geen aannames maken dat het toch niet werkt, probeer het eerst. Heeft dat geen effect, dan pas klagen bij de woningbouw. Als jij zonder gesprek vooraf meteen de woningbouw op je dak zou krijgen zou je dat ook niet leuk vinden toch?

    En ja tot half 12 klussen gaat ook te ver, vokgens mij mag je tot 23u 'lawaai' maken? hopelijk was dat een eenmalig ding...
     
    Novi vindt dit leuk.
  5. Lill

    Lill VIP lid

    24 aug 2008
    9.744
    6.557
    113
    Vrouw
    Nou ik zou sowieso niet zomaar naar de woningbouw stappen hoor. Zo zit ik niet in elkaar. En ik snap wat je zegt hoor, maar de keren dat ik met hun in gesprek ben geweest waren nou niet meteen zo dat ik denk: goh, ik ga daar even lekker langs om mijn bezwaren te uiten. Dit zijn zegmaar de types die dan de volgende keer om 5 uur ook even op je bel gaan drukken, omdat je hebt 'geklaagt'.

    Het klussen was idd hopelijk eenmalig. Volgens mij mag het tot half 10 of 10 uur. Maar nadat ik A. Voor de 2e keer hoorde mopperen/jammeren en zelf ook wel een keer naar bed wilde vond ik t wel prima. Kostte me ook aardig wat moed van mezelf om daar aan de deur te gaan bij wildvreemden :roflmao:
     
  6. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    Ik zou hier zelf direct korte metten mee maken. Maar ik ben ook totaal niet tolerant. Buren, prima dat ze er zijn maar ik wil ze niet horen/voelen/ruiken.

    Dus ik zou aanbellen en zeggen dat ze overlast veroorzaken. Mocht je weer zo'n idiote reactie krijgen dan de woningbouwvereniging inschakelen.

    Over dat het mag tot tien uur klopt niet. Je mag nooit overlast veroorzaken.
     
  7. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.121
    4.336
    113
    Home
    Dat van die nieuwe klussende buren zou ik gelijk melden
    Wat even afmaken... Kappen nu! Ik zou woest zijn en het gereedschap persoonlijk afpakken.....
    Wat een aso's
     
  8. Nataly1972

    Nataly1972 Fanatiek lid

    8 jun 2009
    4.175
    1.357
    113
    Vrouw
    consulent Wonen
    Hengelo
    Eigenlijk zou je dan bij de buren moeten aanbellen op het moment dat je kindje wakker is, zo rond 7 uur ‘s ochtends

    Wij hebben vorig jaar in de zomer ook veel last gehad van de puberkinderen van de achterburen. Tot 03.00 muziek en veel geschreeuw in de tuin. Zij hebben zo’n tuinhuis waar ze dan in zaten. Op dat moment klagen hielp niets, ze deden de deur gewoon niet open en de poort zat op slot.

    Mijn vriend is dus bij hun gaan aanbellen op de tijd dat onze kinderen wakker werden om 7.00/7.30. Met de mededeling dat onze dag nu begonnen was en dat we graag wat meer uren hadden willen slapen of het de volgende keer wat zachter kon. Hij heeft dat het weekend erop nog een keer moeten doen maar daarna gingen ze elke keer om 23.30 naar binnen en hebben we ze niet meer gehoord.
     
    Ysabella, julia80, Huismuisie en 5 anderen vinden dit leuk.
  9. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.597
    11.154
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Ze hebben vast ook een contract getekend waarin staat dat je tussen 21:30 en 07:00 uur stil moet zijn.

    @Lill je hebt recht op woongenot. Dat betekend ook een x aantal uren stilte. Woongeluiden die moeten kunnen maar er wordt wel wat van je verwacht als je in een appartementecomplex woont.

    Ik zou even langs gaan en het gewoon netjes uitleggen. Dat je snapt dat zij een leuke en gezellige avond hebben gehad maar dat jij ook je rust nodig hebt en een kleintje in huis die ook gewoon door moet slapen.
    Dat je het echt enorm zou waarderen als ze wat rekening met je willen houden.

    Het is aso en onopgevoed, absoluut maar wellicht merken ze het niet van zichzelf en hebben ze even een zetje in de goede kant nodig.

    Het zit hem ook vaak wel in de manier van vragen. Als je een scooter ziet die lekt kan je zeggen ja je hebt een probleem morgen hoor. Of aangeven ik zag dat je scooter lekt. Zou je er alsjeblieft even naar kunnen kijken want...

    En verder als het goed gaat ook een keer bedanken als je ze tegenkomt. :)
     
  10. Lill

    Lill VIP lid

    24 aug 2008
    9.744
    6.557
    113
    Vrouw
    Nou ja toen ik voor die scooter aan de deur ging vroeg ik: die scooter is van jullie toch? Ja.
    Ik liep er net langs en zag er een plas benzine onder staan.
    Verder kwam ik helemaal niet want toen was de deur al dichtgegooid. Terwijl ik t gewoon vriendelijk zei.

    Bij die mensen gister ben ik ook gewoon vriendelijk aan de deur gegaan of ze alsjeblieft konden stoppen met zagen omdat het al 11 uur was geweest, ik dr kleine in bed had liggen en zelf ook graag wilde gaab slapen. In mijn ogen ook niet boos of onvriendelijk.

    Maar goed. Zal vd week wel weer eens aan de deur gaan boven.
    En hopen dat de nieuwe buren vanavond minder lang doorgaan.
    En daarnaast hopen dat we gewoon snel een woning krijgen.

    Moest vooral ff gal spugen.
     
  11. Pompoen

    Pompoen Actief lid

    25 okt 2015
    445
    120
    43
    Die brommer mag trouwens niet in de algemene hal staan ivm veiligheid. Halen ze ‘m niet weg zou ik hier toch even contact over opnemen met de vve/woningbouw als ik jou was.
     
  12. Lill

    Lill VIP lid

    24 aug 2008
    9.744
    6.557
    113
    Vrouw
    Ja die brommer is gelukkig allang weg. Dat was al een tijdje geleden
     
    Pompoen vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina