Ik denk dat mijn man vreemdgaat

Discussie in 'De lounge' gestart door Jamburger, 6 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.179
    936
    113
    Zuid-Holland
    Maar als beide partners een aandeel hebben in een relatie die niet goed loopt, (en ja hoogstwaarschijnlijk is dat in elke relatie zo dat het zit in de wisselwerking tussen beiden) maar dan zijn beide partners ook verantwoordelijk om er aan te werken en het bespreekbaar te maken ipv achter de rug van de partner het buiten de deur gaan zoeken.
    Vreemdgaan is nooit, echt nooit goed te praten. Als je een probleem in je relatie hebt dan pak je dat probleem aan, met welke uitkomst dan ook!
     
    Mammavantwee, Jackie87, stiertje88 en 4 anderen vinden dit leuk.
  2. Nieuwsgierigbijtje

    Nieuwsgierigbijtje Fanatiek lid

    12 mei 2018
    1.854
    1.176
    113
    Vrouw
    Helaas vergeten veel mensen dat zodra er overspel wordt gepleegd.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  3. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    #343 momwithcamera, 10 jul 2019
    Laatst bewerkt: 10 jul 2019
    Dat zeg ik ja, je bent (uitzondering daargelaten) beiden verantwoordelijk voor problemen in de relatie, en die verantwoordelijkheid houd niet op als de een vreemdgaat. Als de ene partner vreemd gaat, maar de ander weigerde om problemen onder ogen te zien of aan de relatie te werken, is de vreemdganger dan de enige die fouten maakt?

    Precies dat hebben wij meegemaakt in onze vriendenkring. Hij ging vreemd en ja dat was fout en de doodsteek voor de relatie. Zij wilde voorafgaand echter niet in relatietherapie (voor problemen waar ze allebei aandeel in hebben) en zonderde zich af van alle intimiteit en communicatie. Ik keur zijn actie nooit goed, maar zij gaat ook niet vrijuit zeg maar...

    En dan kun je wel zeggen: ja ga dan uit elkaar als je niet tevreden bent, maar zo makkelijk is dat ook nog niet gedaan.

    Tegelijkertijd besef ik ook dat dit maar 1 ervaring is en dat er ook zat situaties zullen zijn waar het 'uit de lucht komt vallen', en de vreemdgaande partner problemen heeft en de ander niet. En er zullen ook gewoon nare mensen zijn die vooral doen wat ze zelf leuk/lekker vinden zonder rekening te houden met...
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  4. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.879
    16.218
    113
    Dat lijkt mij ook echt heel erg!
     
  5. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.680
    3.465
    113
    Maar ik vind ook oprecht dat je door vreemd te gaan een hoofdzonde begaat die alle andere fouten overstijgt. Problemen in een relatie hebben inderdaad altijd 2 kanten en los je BINNEN de relatie op. Werkt je partner niet mee, staat deze niet open voor gesprekken, therapie, of andere oplossingen, dan moet je de balans opmaken: zie ik nog mogelijkheden om iets verbeteren of is er geen hoop meer? En in het uiterste geval betekent dat dat je de relatie moet beëindigen. Het bij een ander zoeken terwijl je nog in een relatie zit vind ik nooit goed te praten, hoeveel fouten je partner ook maakt. Heb dan de ballen om eerst de knoop door te hakken. Stiekem gaan lopen rotzooien vind ik echt een laffe manier om weg te lopen van je problemen.
     
    Nina Sanders, Zoe123, Jackie87 en 15 anderen vinden dit leuk.
  6. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Nee, vreemdgaan is makkelijker:roflmao:
    Sorry, beetje sarcastisch. Ben het helemaal met @EdN eens.
     
    Kwek en flipflop vinden dit leuk.
  7. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.179
    936
    113
    Zuid-Holland
    Eens!!
     
  8. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.624
    32.956
    113
    Dat was het ook echt. Zeker omdat ik al jaren aan hem vroeg om te praten met me. Zelfs zijn moeder zei altijd; hij is geen prater hè?
    Achteraf denk ik weleens over onze relatie; we praatten wel, maar zeiden niets. Snap je wat ik bedoel? En dan met haar wel. Ik vond dat zo vernederend voor mezelf en heb hem toen nog vergeven ook. Bang als ik was om alleen te komen te staan. Hij wist dat; dat ik bang was om alleen te zijn. Hij was dan ook verschrikkelijk verbaasd dat ik degene was die besloot met ons huwelijk te stoppen jaren later. Die had hij niet zien aankomen.
     
  9. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Dit riekt toch een beetje naar het zoeken van een schuldige. Waarom mag een partner geen minder jaar hebben? Vervang vrouw door man en baby door overleden vader of moeder en de vreemdgaande vrouw mag branden in de hel aldus de publieke opinie.

    TS is 10 weken !!! geleden bevallen. Ik heb een mindere bevalling ertussen gehad waarbij ik drie weken in het zkh en op IC lag en 10 weken na bevalling een katheter droeg. Seksuele activiteiten? 0.0 met een zak pies om mijn enkels. Los van dat zijn een op Doutzen Kroes na weinig vrouwen die na 10 weken weer als nieuw zijn.

    Als je zo weinig van een partner kan hebben, hoe denk je in godsnaam oud te worden samen als er vrienden en ouders dood gaan, als je zelf ernstig ziek bent, als als als.

    Dan ben je nog steeds een lul als je zeikt dat je vrouw een jaar tijd steekt in haar baby. En man van TS is een lul in het kwadraat met 10 weken.
     
    baby90, Kolibrie, femkes en 31 anderen vinden dit leuk.
  10. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.624
    32.956
    113
    Ik snap je felle reactie niet zo goed op mijn post. Nou ja, ik snap dat je zelf een nare ervaring hebt gehad en dat ik natuurlijk heel vervelend maar ik vertelde alleen maar een verhaal wat bij ons in de vriendengroep speelde. En uiteraard speelde er meer dan ik nu vertel. En uiteraard is wat er ook gebeurde nooit een reden om vreemd te gaan. Dat zeg ik ook in mijn eerdere post, maar volgens mij als ik het nog 60x zeg is het nog niet goed...
    Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik mijn post niet neergezet heb om een zogenaamde schuldige aan te wijzen oid, maar meer een verhaal an sich.
     
    Chelsey88 vindt dit leuk.
  11. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Ik snap haar reactie wel.
    Jij komt met een verhaal waarvan de strekking min of meer is dat het vreemdgaan eigenlijk toch ook een beetje aan de bedrogen partner lag.
    Vervolgens kun je wel zeggen dat je niks goedpraat maar dat rijmt niet met elkaar.
     
    Jackie87 vindt dit leuk.
  12. suikerfee

    suikerfee Fanatiek lid

    13 jan 2010
    1.694
    361
    83
    Veel sterkte en wijsheid voor jou @Jamburger

    Dames laat de discussie even voor wat het is. Hier heeft niemand iets aan.
     
    Louise11110, Riverdale87, NiVa0230 en 3 anderen vinden dit leuk.
  13. Mammavantwee

    Mammavantwee VIP lid

    4 feb 2019
    5.321
    4.702
    113
    Vrouw
    Helemaal mee eens!!

    Vreemdgaan is zo vernederend en de makkelijkste weg die je kan kiezen, i.p.v. vechten voor je huwelijk en praten, praten, praten.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  14. stiertje88

    stiertje88 Fanatiek lid

    24 mrt 2013
    1.207
    360
    83
    Precies, en in dat geval heeft een partner vanalles geprobeerd en wilde de ander niet. Dan nog is het vreemdgaan niet goed en had hij duidelijker naar zijn partner moeten zijn, dat hij niet langer op deze manier met de situatie om kon gaan.
    Maar zeker weten dat er genoeg gevallen zijn waarbij een partner problemen ervaart en ipv deze open te bespreken in de relatie, wordt er vreemdgegaan. Omdat de overspelige partner te bang is om het gesprek aan te gaan bv, of gewoon geen zin heeft in gedoe. En de ander heeft (waarschijnlijk) niks in de gaten en heeft geen idee dat de partner iets mist.
    Dus reflectie is prima, maar doe niet alsof het altijd zo is dat de bedrogen partner (bewust) een rol speelde in het geheel. Dan moet er overigens ook reflectie plaatsvinden bij de overspelige partner want 'Wat maakt dat ik relatieproblemen niet duidelijk genoeg kan/wil bespreken?', 'Waarom ben ik vreemdgegaan en welke andere opties had ik?', 'Ben ik in staat om de gevolgen van mijn acties te overzien?'
     
    Gewooniemand en Paardenbloem vinden dit leuk.
  15. Vogeltje90

    Vogeltje90 Bekend lid

    10 sep 2018
    758
    1.187
    93
    Vrouw
    Iets willen begrijpen, om in de toekomst dezelfde patronen te voorkomen, is iets anders dan het goedpraten en de schuld bij het slachtoffer leggen.

    I.m.o. moeten beide partijen in een dergelijke situatie aan zelfreflectie doen. Uitgaande van een "normale" situatie met 2 "normale" partners. Natuurlijk zijn er ook situaties waarbij 1 van de partners gewoon een egoïstische eikel is en waarin de bedrogene geen enkel aandeel had. Maar die situaties zijn in de minderheid.

    We kunnen met zijn allen de man van TO wel stenigen en elke nuance overboord gooien maar a) dat helpt TO en haar zoon echt niet, b) we weten totaal niet van de situatie af en c) het is wel duidelijk dat ze in een dynamiek van niet- communiceren zitten die mogelijk is versterkt door de komst van de baby, etc. De kans dat de man van TO gewoon een narcistische klootzak is, is vrij klein. Hij heeft wel een vreselijke fout begaan die de situatie nog 100x erger heeft gemaakt en het zal aan zowel zijn als TO haar instelling gaan liggen of ze hierdoor komen. Bijv. kan hij bij zichzelf te rade gaan waarom dit is gebeurd, is hij bereid om echt open te zijn, door het stof te gaan etc.
     
  16. Zwierezwaai

    Zwierezwaai Niet meer actief

    Ik wilde net hetzelfde zeggen. Hoe is dit helpend voor ts. Misschien maken jullie het voor haar zelfs erger.

    Jamburger ik wil je veel sterkte wensen. Hopelijk komen jullie hier op een zo goed mogelijke manier uit, of dat nu apart of samen is
     
    suikerfee, jojo85, MissMolly en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  17. Kolibrie2

    Kolibrie2 Fanatiek lid

    9 nov 2018
    1.332
    1.135
    113
    Vrouw
    Als jullie er allebei voor open staan zou ik relatietherapie willen aanraden. Ik heb goede resultaten gezien en het is echt goed om naar de communicatie te kijken. Ook als jullie uiteindelijk beslissen niet bij elkaar te blijven zal jullie communicatie belangrijk zijn aangezien jullie samen een kindje hebben.
     
  18. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.624
    32.956
    113
    Prima. Het was een verhaal, niets meer. Niets minder. Of je het er nou mee eens bent of niet; dat is niet de strekking van het geheel. En wat ik vind of neerschrijf hier hoeft niet de aandacht te benadrukken. Daar heeft TS niets aan. Bovendien reageerde ik op iemand anders die ws snapt wat ik bedoel en zo heb je meer meningen mbt vreemdgaan. En volgens mij zeggen we allemaal dat het niet goed is, maar als je niet met het gros meeloopt (dus vindt dat de vreemdganger de boeman is plus de lul, plus de schuldige) dan wijk je af van wat anderen vinden en dat mag niet.
    Zoveel meningen hierover maar we hoeven ze niet bij elkaar op te dringen hè. Er zijn bij sommigen geen regels voor. Niet iedereen is hetzelfde. Dat mag toch ook? Het is toch niet omdat jij iets vindt, iederéén dat maar moet vinden?
    Ik keur het ook niet goed maar ben wel van mening dat er twee schuldigen kúnnen zijn.
     
    maartje84, YellowEyes en Gewooniemand vinden dit leuk.
  19. Niveah

    Niveah Fanatiek lid

    4 dec 2014
    3.528
    1.391
    113
    Vrouw
    Jullie zijn wel heel erg het topic van Ts aan het vervuilen. Ze heeft hier niks aan zo!
    Kunnen jullie daar geen ander topic voor openen ofzo

    Gaat het met je @Jamburger?
     
    Riverdale87, maartje84 en Suuster vinden dit leuk.
  20. Emma86

    Emma86 VIP lid

    25 jun 2012
    5.153
    2.046
    113
    Vrouw
    Nederland
    Ik snap je absoluut. Ik keur vreemdgaan ook niet goed maar het is niet zo zwart-wit als de meeste hier stellen.
    Iedereen roept praten! Maar wat als het praten niet gaat en je blijft vastzitten. Of dat de ene partner wel ja knikt maar nee doet?
    Vreemdgaan is vaak (niet altijd) meer dan seks omdat seks lekker is en vanwege de leuke spanning. Het gaat om iets zoeken wat je niet meer van je partner krijgt. Een stukje warmte, aandacht, waardering, behoefte aan intimiteit of een bepaalde ontspanning zoeken.
    Kan me best voorstellen dat je, na een jaar lang afwijzingen, commentaar en gezeur de fout in gaat. Want denk dat hij zijn vrouw niet kwijt wilde maar wel heel veel tekort kwam. En niet alleen seks. Nou dan is een jaar lang hoor. Nogmaals, zeg niet dat ik het goed keur maar er zitten nuances in (en uiteraard heb je er ook gewoon klootzakken en kutwijven bij).
    Als de man van ts vreemd ging omdat ie een paar weken droog stond dan vind ik hem absoluut een klootzak. Maar wie weet speelt er wel veel meer. Daarom raadde ik relatietherapie aan. Vreemdgaan kan ook de eye-opener zijn dat er iets al tijden niet goed gaat. Sommige stellen komen er sterker uit, het hoeft niet het einde te betekenen.

    @Jamburger
    Nogmaals sterkte en ik hoop dat je inmiddels meer duidelijkheid hebt. Want daar heb je hoe dan ook recht op.
     
    maartje84 en Iertje81 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina