Alsnog curettage na 2 keer Cytotec

Discussie in 'Miskraam' gestart door Nien92, 11 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nien92

    Nien92 Fanatiek lid

    11 jul 2019
    1.084
    724
    113
    Vrouw
    Hallo allemaal. Ik ben al een tijdje een stille lezer maar wil toch even mijn verhaal kwijt..

    3 juni hebben we te horen gekregen dat ons kindje niet meer leefde. Dit was tijdens de derde echo na twee perfecte echo's. Ik was 14 weken zwanger, maar het hartje was al met ruim elf weken gestopt. Heel verdrietig allemaal..

    Omdat ik redelijk ver in de zwangerschap was voor mijn gevoel, dacht ik dat ik niet meer voor medicatie kon kiezen. Eenmaal bij de gynaecoloog bleek dat ik die optie wel nog had. Ze stuurde daar ook wel een beetje naar. Ik zou dan meteen meedoen met een landelijk onderzoek en dat was prima. 7 juni heb ik 's nachts echt een minibevalling meegemaakt. Ik ben toen het vruchtje verloren gepaard met heel veel pijn en bloedverlies. Bij de controle twee weken later bleek dat er nog 15,9 mm aan restweefsel zat. Ze zeiden tegen mij dat tot 15 mm goedgekeurd wordt. Dus nog maar een dosis medicatie mee naar huis gekregen. Bij de tweede controle zat er nog 9 mm en het werd goedgekeurd. Het zou er nog wel uitkomen. Echter bleef ik bloedverlies hebben dus ik heb toch maar gebeld. Gisteren bij een andere mannelijke gynaecoloog te horen gekregen dat er nog van alles zit en dat het toch nog een curretage wordt volgende week.

    Achteraf praten is natuurlijk altijd makkelijk maar ik baal nu enorm. De pijn en alles meegemaakt en uiteindelijk toch curretage. Ik bloed nog steeds ruim vier weken later. Ik wil gewoon door... mentaal gaat het goed maar die lange lichamelijke nasleep is niet fijn. Vandaag keek de verpleegkundige tijdens de pre operatie screening me ook verbaasd aan over dat ik nog medicatie heb gekregen met mijn termijn. Ik vond het zelf ook raar.

    Ik heb nog nooit in het ziekenhuis gelegen, een operatie gehad of narcose. Dat is wel een beetje eng hoewel ik er wel heel positief in sta.

    Is er nog iemand die hetzelfde heeft meegemaakt? Hoe snel had je je cyclus weer "terug" na de curretage?

    Bedankt voor het lezen allemaal..
     
  2. Mooiezomer

    Mooiezomer Fanatiek lid

    22 apr 2017
    2.048
    874
    113
    Vrouw
    Ik heb geen ervaring met een curettage, maar wilde je verhaal niet zomaar wegklikken.
    Wat verdrietig dat jullie kindje is overleden. En dan ook nog zo'n heftig natraject. Heel veel succes met de curettage. Komt goed!

    Er zijn vast meiden op Zwangerschapspagina die er (helaas) wel ervaring mee hebben en je er meer over kunnen vertellen.
     
  3. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.840
    1.675
    113
    Vrouw
    Wat naar voor je dat je dacht dat je veilig zat qua termijn ook :'(
    Ik heb 3x missed abortion gehad en 1e keer currettage gekozen maar wilde dit liever niet meer dus daarna 2x voor pillen.
    Ik was zo bang voor verklevingen plus het voelt dan ineens zo leeg als je wakker wordt. Die mini bevalling heb ik ook meegemaakt maar vond dat wel natuurlijker ofzo . Maar bij mij ook beide keren wel wat restjes achtergebleven, overigens na de currettage ook, toen verloor ik na 4 weken ineens een "stuk vlees" leek het wel van 3x1 cm en kwam cyclus daarna pas op gang. Na de pillen was restweefsel ook onder de 15mm en deden ze niets, het komt er echt vanzelf uit met het bloeden uiteindelijk. Laatste keer ook zeker 4 weken gebloed maar geen stolsel ofzo..uiteindelijk provera kuur om menstruatie op te wekken. Dat hielp en daarna pas cyclus weer op gang (duurde totaal 67 dagen voor ik weer Eisprong had) na currettage duurde het 43 dagen voor ik eisprong had en na 1e keer pillen 41 dagen.
    Wel telkens ronde erna zwanger.
    Sterkte!
     
  4. jeske160789

    jeske160789 Bekend lid

    9 sep 2015
    553
    72
    28
    Hier wat vroeger erachter gekomen dat hartje gestopt was.
    Maar ook eerst opgewekt met medicatie.
    1e dag 4 tabl. 2e dag weer 4 tabl. Savonds 5 uur lang weeën en toen is het vruchtje afgekomen.

    Week lang nog zeurderige buikpijn en bloed en stolsels verloren. Toen op controle bleek er ook nog restweefsel te zitten.

    Omdat het uit de baarmoedermond hing geprobeerd zo eruit te halen. Deels gelukt. Maar wat een pijnlijk iets.

    En helaas nog steeds restweefsel te zien op echo. Die avond curretage gehad.
    Sindsdien geen pijn meer gehad en bloedverlies stelde niet veel meer voor. Nu 2 weken later nog min. Bloedverlies.

    Ik vond curretage meevallen. Nu alleen afwachten wanneer de cyclus weer begint. Namelijk nog hcg in mijn lijf.

    Heel veel sterkte de komende tijd♡
     
  5. LiesbethP

    LiesbethP Lid

    20 jun 2019
    26
    3
    3
    Vrouw
    Hallo,
    Ik heb ook de miskraam moeten opwekken met Cytotec. Na een controle bleek dat er nog restweefsel zat en moest ik nog een curretage laten doen.
    Ik was zelf ook nog nooit in een ziekenhuis of onder narcose geweest.
    Ik heb hiervoor bang, maar uiteindelijk viel het allemaal goed mee.
    Ik heb tussen de pillen en curretage nog 2 weken moeten wachten en blijven doorbloeden, was zo blij dat het na de curretage gestopt was na enkele dagen.
    Zelf zou ik nooit meer voor de pillen kiezen, ik vond het echt horror. In het ziekenhuis zeiden de verpleegsters ook dat ze niet begrijpen dat ze mensen daar niet meer in begeleiden, pillen mee naar huis en bekijk het maar.
    Ik wist het op 12 weken, en het hartje was gestopt op 8 weken en 4 dagen.
    De curretage viel me goed mee, hopelijk is dit voor jou ook zo. Ik was heel blij dat toen alles achter de rug was.
    Heel veel sterkte gewenst
     
  6. sarah28

    sarah28 Fanatiek lid

    14 feb 2013
    3.605
    1.913
    113
    Wat vreselijk voor jullie!
    Om de vele verhalen die ik had gelezen ovrr cytotec (de helse pijnen, dagenlang bezig en dan alsnog restwweefsel) wilde ik dat absoluut niet en heb voor curettage gekozen.
    Dat is me 100% meegevallen, je merkt er niks van door de narcose en iedereen in t ziekenhuis was enorm lief en meedenkend. Na een dag of 2 voelde ik me weer prima en kon ik eindelijk verder!
     
  7. Nien92

    Nien92 Fanatiek lid

    11 jul 2019
    1.084
    724
    113
    Vrouw
    Bedankt voor jullie verhalen en positieve woorden. Dat doet me goed!
    Ik ben ook opgelucht als het dadelijk voorbij is. Ben helemaal klaar met dat bloedverlies. Kan geen maandverband meer zien. Ik heb nu zo'n rugpijn en buikpijn dat ik liever meteen de curretage wil ondergaan. Hopelijk komt na woensdag de cyclus snel weer op gang. Zwangerschapstesten zijn wel al een paar weken wit. Ik wist niet dat dat kon hoewel er nog restweefsel zit.. hopen op het beste! Nogmaals bedankt voor het lezen en reageren.
     
  8. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.511
    10.344
    113
    Mag je niet eerder worden ingepland? Ik heb ruim 2 maanden getobt, maar toen ze eenmaal zagen dat het nog niet schoon was, hebben ze diezelfde dag nog een curretage ingepland.

    Je kunt alvast bedenken of je ruggenprik wilt of narcose. Ik had voor narcose gekozen, omdat ik door mijn laatste ziekenhuiservaring door alle toeters en bellen emotioneel werd en liever weg wilde zijn. Ik vind het moment van inslapen nog prettig ook :), maar dat is ook niet helemaal normaal.

    Verder heb ik nadien nog zo’n 10 dagen bloedverlies gehad, daarna was het over. Dit was in oktober en nu ben ik 33 weken zwanger. Dus hou vol.
     
  9. Nien92

    Nien92 Fanatiek lid

    11 jul 2019
    1.084
    724
    113
    Vrouw
    De gynaecoloog heeft het nog versneld maar alsnog aanstaande woensdag pas. Geloof me, vanmorgen wilde ik het ziekenhuis bellen. Echt veel pijn. Maar waarschijnlijk kom ik toch niet eerder aan de beurt dus tot woensdag maar wachten. Ik ben gewoon bang dat er ondertussen een infectie is ontwikkeld (ook al zei gyn van niet)..
    Ik krijg narcose. Het geen controle hebben over je lichaam vind ik misschien wel het engste maar als het daarna klaar is vind ik het goed.

    Wat fijn om te horen dat jij snel daarna zwanger bent geraakt!
     
  10. sarah28

    sarah28 Fanatiek lid

    14 feb 2013
    3.605
    1.913
    113
    Dat had ik ook, het gevoel van geen controle hebben over je lichaam. Maar ze stellen je enorm gerust en dat scheelt een hoop. En ineens word je heel rozig wakker en krijg je n ijsje :D

    Ik was overigens ook de 2e ronde na mijn ma zwanger
     
  11. Nien92

    Nien92 Fanatiek lid

    11 jul 2019
    1.084
    724
    113
    Vrouw
    Haha dat ijsje! Daar kijk ik naar uit.
    Ik mis het zwanger zijn en voor mijn gevoel is dit al een heeeele lange nasleep. Nu al vier weken en na de curretage nog enkele weken. Ik heb het mentaal al een plekje kunnen geven, maar mijn lijf werkt niet echt mee.
    Het liefst zou ik zo snel mogelijk weer zwanger willen zijn. Is dat raar?
     
  12. sarah28

    sarah28 Fanatiek lid

    14 feb 2013
    3.605
    1.913
    113
    Neehoor dat is niet raar! Ik vond het ook vreselijk lang duren, 6 weken vanaf slechte echo tot curettage. Hopelijk ben je gauw hersteld en kun je er weer voir gaan!!
     
  13. Nien92

    Nien92 Fanatiek lid

    11 jul 2019
    1.084
    724
    113
    Vrouw
    Ja dat hoop ik ook. Fijn om over soortgelijke situaties te lezen. Jij hebt dus ook lang gewacht op de curretage...als er zes weken tussen zat.
     
  14. sarah28

    sarah28 Fanatiek lid

    14 feb 2013
    3.605
    1.913
    113
    Ja ik wilde t liefst dat mn lichaam t zelf op zou pakken, dus 2 weken gewacht. Toen kwam het iets op gang naar minimaal. 1 week gebloed en beetje krampen, maar zette niet door. Echo gehad en restweefsel gezien (of beter gezegd, de hele vruchtzak zat er nog!). Door naar ziekenhuis verwezen en gekozen voor curettage maar pas wat verder weg, als ultieme poging mijn lichaam het zelf te laten doen. Gebeurde niks meer dua de curettage ging door. En was toen zo blij dat t klaar was!
     
    Nien92 vindt dit leuk.
  15. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.511
    10.344
    113
    Je kan altijd even bellen om je klachten te delen, wie weet geven ze voorrang. Het is heel herkenbaar allemaal, maar inderdaad de mensen zijn heel aardig en als je dan weer bijkomt, is het ijsje alsof je nog droomt (klinkt heel gek, maar zo kijk ik er op terug).

    Ik hoop dat het meevalt en dat je snel hersteld en een goede zwangerschap hierop volgt.
     
    Nien92 vindt dit leuk.
  16. Nien92

    Nien92 Fanatiek lid

    11 jul 2019
    1.084
    724
    113
    Vrouw
    Hoi meiden,

    Ik deed net even een zwangerschapstest én een ovuatietest. Geen idee waarom precies. Misschien als laatate check vóór de operatie. Zwtest is negatief maar ovulatietest positief. Dat vind ik raar. Als bm nog niet schoon is kan er toch geen eisprong plaatsvinden of wel?
     
  17. sarah28

    sarah28 Fanatiek lid

    14 feb 2013
    3.605
    1.913
    113
    T kan als het restweefsel geen hcg afgeeft. Maar het kan ook zijn dat de ovutest reageert op t hcg in restweefsel
     
  18. Nien92

    Nien92 Fanatiek lid

    11 jul 2019
    1.084
    724
    113
    Vrouw
    Oké maar paar dagen geleden waren de ovutesten wit. Zwtesten zijn al een tijdje wit. Nou ja het maakt toch niks uit nu, maar ergens geeft het me wel een goed gevoel na al die witte ovulatietesten. Maar eerst schoon en daarna verder. Bedankt voor je antwoord!
     
  19. PieterKonijn

    PieterKonijn Fanatiek lid

    24 mrt 2019
    1.387
    1.578
    113
    Vrouw
    Hee Nien, heb na je berichtje in mijn topic even hier gekeken.

    Ik ben heel waarschijnlijk ook alweer gaan ovuleren terwijl ik (destijds) sowieso nog niet helemaal schoon was (wel het vruchtje verloren). Ik kreeg heel erg veel slijmverlies, dagenlang, terwijl ik die week ook best wel heftig bloedde, met stolsels enzo. Het slijmverlies was precies hetzelfde als vroeger tijdens mijn ovulaties, maar dan 5x zoveel.

    Ik heb toen contact gehad met de poli in het ziekenhuis, omdat ik het niet helemaal vertrouwde. Daar kreeg ik te horen dat sommige vrouwen tijdens een missed abortion alweer gaan ovuleren, omdat het zwangerschapshormoon al langere tijd dalende is. Mijn vermoedelijke ovulatie was precies 2 weken na het verlies van het vruchtje op 29 juni - dus het kon heel goed kloppen.

    Maar je kunt dus heel goed ovuleren terwijl je miskraam nog niet klaar is, en er nog restweefsel zit! Voelde voor mij wel heel bizar, en je hebt er ook niets aan, want seks tijdens een bloeding mag niet...
     
  20. Nien92

    Nien92 Fanatiek lid

    11 jul 2019
    1.084
    724
    113
    Vrouw
    Hey
    Wat fijn om te horen dat het niet niet normaal is. Wat je beschrijft over dat slijmverlies heb ik ook gecombineerd met bloed. Ik heb ook echt ovulatiesymptomen die ik altijd had (trekkerig gevoel linkerkant ter hoogte van eierstok), maar inderdaad heb er nu niks aan. Ik hoop gewoon dat het na de curretage woensdag snel weer op gang komt allemaal.
     

Deel Deze Pagina