HPV aangetroffen, baarmoederhalskanker onderzoek

Discussie in 'De lounge' gestart door annabel88, 23 jun 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. all4love

    all4love Bekend lid

    23 jan 2019
    754
    459
    63
    Vrouw
    Bij mij is onlangs HPV gevonden. Uit het daaropvolgende uitstrijkje bleken er geen afwijkende cellen te zijn gelukkig. Sterkte met wachten op de uitslag!
     
  2. annabel88

    annabel88 Bekend lid

    7 feb 2017
    545
    80
    28
    Thanks maar uitslag al gehad, pap3b :( wat minder positief dus maar hopelijk valt het allemaal toch mee :rolleyes:

    Jij moet dan wel over 6mnd weer zeker? Om te kijken of de HPV weg is..
     
  3. annabel88

    annabel88 Bekend lid

    7 feb 2017
    545
    80
    28
    Jeetje vind je het niet elke keer weer spannend? Dr zijn echt veel wisselende verhalen he, ben er ook wel achter dat er tot de uitslag van de kweek binnen is eigenlijk niks zinnigs over te zeggen is. Hopelijk loopt het bij mij ook met een sisser af :rolleyes:

    Wachten wachten... :confused:
     
  4. all4love

    all4love Bekend lid

    23 jan 2019
    754
    459
    63
    Vrouw
    Ja, ik moet inderdaad weer. Ik had niet begrepen dat je al een negatieve uitslag had gehad, sorry. Diezelfde uitslag had ik ook op mijn 30e, ze hebben toen het gedeelte met onrustige cellen verwijderd en het bleek gelukkig daarna weer goed. Ik heb nu, 10 jaar later, dus nog steeds een HPV besmetting, ik ben er dus ook van overtuigd dat het een oude besmetting is, waar ik best een beetje huiverig voor ben. Maar tot nu toe geen negatieve uitslag meer gehad.
     
  5. Typicalme

    Typicalme Fanatiek lid

    11 dec 2014
    1.158
    442
    83
    Vrouw

    Niet nerveus worden, word ik ook niet. Tenminste meestal niet ;)
    Ik heb het al vanaf mijn 30e. Een klein plekje was nu cin 3 en de andere lager. Zolang de gynaecoloog niet in paniek raakt doe ik dat ook niet. Ik hoop gewoon dat het nu wel echt weg is, want het geeft wel altijd wat onrust.

    Eerlijk gezegd denk ik niet dat jouw klachten van de pap 3b komt, het geeft nl vrijwel geen klachten, hooguit tussentijds bloedverlies of bloedverlies bij gemeenschap.

    Probeer je op de feiten te richten, zoals deze:

    “Een CIN afwijking is niet hetzelfde als baarmoederhalskanker. De meeste vrouwen bij wie een CIN afwijking aanwezig is, krijgen nooit baarmoederhalskanker. Het is wel belangrijk om eventuele afwijkingen in de gaten te houden of te behandelen. Bij een kleine groep vrouwen ontwikkelt een CIN III zich tot baarmoederhalskanker. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 jaar. Met een eenvoudige behandeling is dit makkelijk te voorkomen.”

    Dit soort feiten houden me nuchter, en vooral niet gaan lezen op allerlei fora :|
     
    Kolibrie2 en merah vinden dit leuk.
  6. annabel88

    annabel88 Bekend lid

    7 feb 2017
    545
    80
    28
    Thanks, idd lekker nuchter :). Denk dat als de uitslag bij 3b blijft ik er zeker zo naar kan kijken hoor, alleen die 8% kans dat het toch kanker is bij pap3b staat me tegen. Iedereen om me heen zegt, oooh 8 procent maar, maar ik vind dat best veel; 1 op de 12 :$. Kans op gemiste miskraam is ook niet groot en daarbij viel ik toch ook in de prijzen ;)

    En al die mensen spelen toch ook mee in de loterij :roflmao::roflmao: ik wil me niet aanstellen maar vind de lakonieke reacties best lastig merk ik. Overigens ben ik zelf ook iemand die alles altijd wegwuift maar toch..

    Maar je hebt gelijk, het heeft ook totaal geen zin, en zodra het nu redelijk goed blijkt houden ze t allemaal in de smiezen dus heb ik weinig te vrezen denk ik.

    Zullen ze dinsdag direct vertellen hoe het eruit ziet weet jij dat? Lijkt me dat als het toch echt mis is ze dat ook wel ziet?
     
  7. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Sterkte Annabel! Heb niet alles gelezen maar wel schrikken van de pap3b. Ik hoop dat er snel meer duidelijkheid is en het beperkt blijft.
     
    annabel88 vindt dit leuk.
  8. Typicalme

    Typicalme Fanatiek lid

    11 dec 2014
    1.158
    442
    83
    Vrouw
    Ja ze kunnen meteen vertellen of het veel plekjes zijn en hoe het eruit ziet. Als het echt mis is zien ze dat heus ook. Je kunt zelfs meekijken (Jeuj wat een pret ;)). Als het maar klein is kunnen ze het soms zelfs met een biopt meteen weghalen. Het weggenomen weefsel wordt naar het laboratorium gestuurd en daarvan krijg je na 2 weken de uitslag, daar kunnen ze dus nog niks over zeggen. En moest een Lisexcisie nodig zijn, ook dan geen paniek, ik voel daar elke keer praktisch niks van!

    Ik ben ook altijd weer nerveus hoor, wat nou als het in de tussentijd.. en dan zie ik mezelf al dood en begraven in een kist liggen. Na het bezoek van de gynaecoloog ben ik altijd weer gerust gesteld en kan ik het weer een tijdje loslaten.
    En eerlijk, ik word ieder half jaar gecontroleerd, wat wil ik nog meer! Ik zou ook niet meer terug willen in het 5 jarig onderzoek, doe mij voorlopig maar even ieder half jaar/jaar.

    Ik hoop dat de gynaecoloog je een beetje gerust kan stellen :)
     
  9. annabel88

    annabel88 Bekend lid

    7 feb 2017
    545
    80
    28
    Dikke Dankjewel voor al je reacties en uitleg! Nog 2 daagjes wachten, goed om te horen dat er dan in ieder geval al wat duidelijkheid komt, echt killing dit. Thanks!
     
    Typicalme vindt dit leuk.
  10. annabel88

    annabel88 Bekend lid

    7 feb 2017
    545
    80
    28
    Nou nog even voor de meelezers. De colposcopie is me alles meegevallen, heel veel gehad aan de tips dankjulliewel!

    Ze verwachten cin2 of cin3, er zijn 2 biopten genomen.

    Jammer genoeg zag ik er zelf niet heel veel van aangezien ze de biopten namen van andere plekken dan die ik zelf uitgekozen had :roflmao:

    Iemand wel ook 2 biopten gehad? Lees overal 1 eigenlijk..
     
  11. Lill

    Lill VIP lid

    24 aug 2008
    9.739
    6.552
    113
    Vrouw
    Fijn dat het je is meegevallen. Dat cin2 enz zegt me niet zo veel. Wat houdt dat in?
     
  12. annabel88

    annabel88 Bekend lid

    7 feb 2017
    545
    80
    28
    Cin is voorstadium kanker, volgens mij kan cin1 nog vanzelf weg gaan, cin2 in zeldzame gevallen en cin3 niet.

    In mijn geval betekent cin2 zo snel mogelijk zwanger worden en erna waarschijnlijk alle plekjes weghalen (En bij geen zwangerschap over 6mnd uitstrijkje om te checken of het geen cin3 is geworden). Bij cin3 krijg ik wel direct een lisexicie.. maar vanwege kinderwens doen ze die dus liever niet.

    Ik duim nu dus heel hard voor de cin2, al zou cin3 ook nog een opluchting zijn denk ik want de volgende stap is dus kanker :$

    Nu nog ongesteld worden :mad::mad: want dat snelle zwanger worden wordt lastig zo :roflmao:
     
  13. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.578
    4.623
    113
    Ik vind de uitslag van een uitstrijkje heel weinig zeggen. Je kunt het jaren bij je dragen en het kan opeens opkomen en uit zichzelf weer verdwijnen. Zelfs bij hogere afwijkingen doet de gyneacoloog niets omdat het lichaam het bijna altijd zelf kan. Al die tijd moet je maanden afwachten.

    Zelfs in het hoge uitzonderlijke geval dat er iets moet gebeuren kan het met een een lichte ingreep worden weggehaald.

    En als je een goede uitslag hebt (niets te zien) zegt dat dus ook niets. Het kan er een maand later opeens wel zijn.
     
  14. annabel88

    annabel88 Bekend lid

    7 feb 2017
    545
    80
    28

    Ik denk toch dat dit geldt voor de lagere uitslagen hoor (pap2/ misschien nog 3a?)

    Ik vroeg vandaag hoe lang het gemiddeld duurt om van pap 1 naar pap 3b/ cin2 a 3 te gaan en toen zei ze o dat duurt heel lang. Jaaaren...
     

Deel Deze Pagina