Hoeveel uitjes doen jullie met het gezin? En waar dan?

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door Deedee91, 1 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.093
    5.272
    113
    Nee dat laatste zit ik ook zo tegen op :( gaat wel zwaar vallen. Ik vind 1 x per maand oma en moeder zien al weinig dus schrappen wil ik niet.

    Verdien je niet zo veel als doktersassistent dat je niet elke week naar de efteling kan :p wilde mij eigenlijk omscholen zodat ik dat wekelijks kan doen :D
     
  2. MnnW

    MnnW Fanatiek lid

    10 jun 2013
    3.150
    2.237
    113
    Vrouw
    Wij kunnen ivm werk van vriend niet vaak op vakantie (1 week/jaar met mazzel), dus proberen paar keer per jaar een weekendje weg te gaan (met zn 4en of met familie) en veel dagjes uit, 1-2x/maand naar museum, pretpark, dierentuin, zwembad, festival, bos, strandje. Laatst ben ik met Y een dag 1 op 1 weggeweest naar Amsterdam Nemo, ijsje, Anne Frank huis en uit eten, S was met mijn vriend op stap, dat was echt supergezellig en gaan we zeker vaker doen (ene keer met S, dan met Y)!

    Voor komende maanden staan oa op de planning: apenheul (via vriendenloterij, welkomstcadeau voor 1 maand meespelen), duinrell (ticketveiling), julianatoren (ticketveiling), archeon (museumkaart), space expo (museumkaart), naturalis (museumkaart), bosjesfestival.. Ik wil ook graag nog een keer naar dinoland of het dinopark op twente airport, omdat S dino's zo leuk vindt..
     
  3. ffff

    ffff Bekend lid

    9 okt 2012
    911
    545
    93
    Verjaardagen ga ik dus bijna niet heen. In een kringetje met een blokje kaas zitten bomen word ik helemaal simpel van. Vaak combineer ik het zien van mensen met een uitje, bijv met zus uit eten en met zo naar de dierentuin, etc. En ik prop veel in de randen van de dagen, want ook ik werk weekends. Middag werken? Ochtend dierentuin. Vroeg werken? 's Avonds uit eten.
    Ik lever in op 1. huishouden (schoonmaakster houdt het leefbaar, dat vind ik goed genoeg), 2. me time (ik en man doen bijna nooit iets alleen), 3. rust als gezin (we zijn bijna altijd 'bezig') en 4. sociale interacties met weinig rendement / weinig naplezier, zoals de zoveelste verjaardag (ik bezoek, buiten mijn gezin, de verjaardagen van 6 mensen per jaar), ieder weekend op hetzelfde terras met dezelfde mensen hangen, etc.

    En nu houden we dat vol. Misschien komt er een moment dat we het te druk vinden, of te duur, en dan is dat ook goed!
     
  4. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.618
    21.116
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Ik verdien prima, maar zit niet in de normale doktersassistenteschaal, haha. Mn werkgever is erg tevreden, dus zit vanaf september 2 schalen erboven. Ik werk wel 30 uur per week gemiddeld.
    Maar het beroep is erg leuk! Zou het aktijd aanbevelen je om te laten scholen.
    Efteling heb ik met Dafne vorig jaar 4x gedaan ofzo, maar toen was ze nog gratis, haha. En nu zit ze op school. Dat vond ik in het begin idd ook tegenvallen.
    Kun je niet je moeder en oma meenemen op uitje? 2 vliegen in 1 klap!
     
  5. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.618
    21.116
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Zo staan wij er ook in idd!
     
  6. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.482
    8.330
    113
    Mijn dochters hechten zelf waarde aan verjaardagen, in ieder geval die van hunzelf :roflmao:, dus dan vind ik dat je ook bij anderen langs ‘moet’. Daarnaast hebben ze regelmatig sportactiviteiten in het weekend, wat vaak prima te combineren is met een verjaardag, maar niet met een hele dag weg.

    Maar ook met sport en verjaardagen blijft er voor ons voldoende tijd over om dingen te ondernemen, naast gewoon eens een dagje thuis en met de buurkinderen spelen, want dat willen ze óók. ;) :)
     
  7. mapepejo

    mapepejo Fanatiek lid

    27 aug 2014
    1.584
    530
    113
    #47 mapepejo, 14 jul 2019
    Laatst bewerkt: 14 jul 2019
    2x per jaar Efteling, 1x grote dierentuin, 1x kleine dierentuin

    verder: spelen bij het tuincentrum, fietsen naar een speeltuin in de buurt, soms met de trein naar de stad en dan daar een broodje eten en chocomel drinken en dan weer terug met de trein (het gaat hier vooral om de treinreis). 1x per jaar naar de bioscoop.

    En dan nog natuurlijk de verjaardagen, familieweekend, bezoekjes aan vrienden e.d. maar dat zie ik een beetje als dingen die er gewoon bij horen en niet extra zijn.
     
  8. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.112
    4.315
    113
    Home
    1xper maand naar het zwembad
    Dierentuin 1 of 2 xper jaar
    Attractiepark bv efteling 2xper jaar
    2x per jaar weekendje weg

    Kinderboerderij, binnenspeeltuin, park met grote speeltuin en dieren gaan we ook vaak heen
     
  9. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    Dierentuin regelmatig (2x per maand denk ik), daar hebben we een abonnement. Verder vooral veel kleine uitjes in de buurt: naar de pluktuin, speeltuinen, boederij, uit lunchen, met de trein etc. Kinderen zijn 2 en 3 dus een pretpark is nog niet heel boeiend voor ze. Buiten dat mag het van mij ook best speciaal blijven. Ik heb er geen zin in om elke week in de Efteling te zitten en mijn kinderen mogen het ook best als een uitzondering zien. Mijn ouders hadden vroeger meer dan genoeg geld, maar een pretpark was echt niet standaard.
     
  10. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.577
    4.623
    113
    Wij ondernemen wekelijks uitstapjes. Van groot (pretpark/dierentuin/museum) naar kleinere plekken (dierenpark, kinderboerderij, recreatiepark, zwembad, kinderboerderij). Dagje grote camping in de buurt met voorzieningen.

    In de zomer zijn er veel leuke activiteiten bij museau in de buurt.
     
  11. Miss T

    Miss T Fanatiek lid

    3 mei 2012
    4.350
    298
    83
    Weinig, als je het over pretparken e.d. hebt tenminste.

    We hebben een museumkaart en gaan ongeveer 1 x per maand naar een museum. Verder gaan dochter en ik een paar keer per jaar naar de bioscoop (soms gaat man mee). We hebben ook een abonnement op het buitenzwembad hier in de stad, dus met mooi weer gaan we daarheen. Of we gaan 's avonds een rondje fietsen en een ijsje eten bij een ijssalon. Ik denk dat we 1x per jaar naar een pretpark gaan en 1x per jaar naar een (binnen)speeltuin. In dat laatste geval mag dochter een vriendin uitnodigen.

    Onze weekenden (en weken) zitten vaak vol met sport, hobby's, boodschappen doen, werk, schoonmaken en bezoekjes aan familie. Wij vinden dat prima. Dochter mag vaak vriendinnen uitnodigen om mee te eten, mee te gaan naar het zwembad, een filmavond of logeerpartijen. Daar kan ik echt van genieten.

    Ik vind altijd dat mensen zo vaak eropuit gaan. Mijn dochter staat nogal eens voor een dichte deur bij vriendinnen, omdat ze in een pretpark zitten. Dat mag iedereen uiteraard voor zichzelf weten; mijn man en ik laden op van andere dingen.
     
  12. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    3 sep 2013
    3.837
    2.180
    113
    Vrouw
    Wij gaan in de zomer wat dagjes weg, en soms in een weekend naar een binnen of buiten speeltuin, dierentuin of wat dan ook.
    Dochter speelt heel veel in de speeltuin hier in de wijk, erg druk als het mooi weer is. Ouders zitten er dan ook gezellig bij.

    Vind dat kinderen tegenwoordig nergens meer dankbaar voor zijn omdat ze zo vaak weg gaan.
    Ook al die abonnementen op dierentuinen etc. Nee dat hoeft voor mij niet.
     
  13. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.618
    21.116
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Wij zijn ook vaak weg. Maar zeker niet elk weekend naar pretpark of dierentuin. Maar we zijn gewoon graag buiten, dochter al helemaal. Dus tja, we zijn vaak in de speeltuin of rondje speeltuinen door het dorp, een bos, lekker rondje fietsen, kinderboerderij. Ik doe vrij weinig in het huishouden in het weekend en hou niet van verjaardagsbezoekjes, dus die doen we zelden. Wij laden juist op van buiten zijn.
     
  14. Miss T

    Miss T Fanatiek lid

    3 mei 2012
    4.350
    298
    83
    Ik reageerde niet op jouw post persoonlijk; meer over wat ik bemerk in mijn omgeving.

    Wij gaan ook regelmatig wandelen, fietsen en een rondje langs speeltuinen in onze woonplaats en omgeving. Helaas moet ik in het weekend echt wel poetsen en vaak ook werken.
     
  15. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.618
    21.116
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Nee was idd niet op mij persoonlijk hoor! Was meer een uitleg waarom wij vaak de hort op zijn.
     
  16. CiDa84

    CiDa84 Bekend lid

    13 aug 2014
    552
    55
    28
    Regelmatig, maar ik weet niet precies hoevaak, ga regelmatig met de jongste naar de dierentuin, verder naar de kinderboerderij, indoor speelhal, pannekoekenhuis, met de bus en de trein weg, met de oudste naar de bios, en voor deze vakantie hebben we Sprookjeswonderland en Tivoli op de planning, pas naar de Efteling geweest, maar op een vrije Zondag gaan we ook graag het bos in, of dat soort dingen.

    Vriend en ik doen ook niet heel veel met z’n 2-en, we gaan 1, misschien 2 keer per jaar uit eten samen maar verder vinden we het veel leuker om met z’n 4-tjes dingen te doen, straks hopelijk weer zat tijd om samen dingen te ondernemen, maar zolang de kids klein zijn, doen we het het liefste met het gezin.
     

Deel Deze Pagina