Kamperen... wat is jullie voorkeur?

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door Podiki, 15 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Podiki

    Podiki Lid

    9 jul 2018
    13
    3
    3
    Vrouw
    Ik heb vandaag een leuke discussie gehad met een collega van me die absoluut niet van kamperen houdt.... ze kon zich echt niet inbeelden dat iemand graag gaat kamperen. We waren aan het praten over vakantie en toen ik vertelde dat we naar de camping gingen zei ze "maar Podiki, jij verdient toch genoeg, je kan toch op hotel gaan, dat is tegenwoordig ook niet zo duur meer...". Ik haar proberen uit te leggen dat ik net GRAAG en met opzet naar de camping ga... etc.
    Nu ben ik nieuwsgierig naar jullie meningen. Is kamperen kramperen of net jouw ideale manier van ontspannen? Ik trap af: voor mij ideaal want ik hou van de sfeer op de camping. Vind het leuk om s ochtends met een koffie in de voortent de camping te zien ontwaken, gezellig buiten eten, koken op een 2pits vuurtje, zelfs afwassen en zo vindt ik gezellig...lekker 3x langzamer dan thuis. Met een boekje in de hangmat, af en toe naar het strand en iets gaan bezoeken, de kinderen die vrij kunnen spelen, etc. Wij gaan meestal naar middelgrote of grote campings want ik hou net van wat bedrijvigheid. En jullie?
     
    duitshollandsmeisje vindt dit leuk.
  2. klarinet

    klarinet Fanatiek lid

    23 apr 2007
    2.980
    131
    63
    Praktijkondersteuner somatiek
    Zuid limburg
    Mijn ding is het niet. Wil graag een beetje luxe. Ff niet koken en poetsen.
     
  3. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.749
    113
    Kamperen is absoluut mn favoriete soort vakantie.
    Maar wel met ietwat luxe. Zowel in tent als nu in de vouwwagen hebben we een volledige 3 pitskeuken bv. En een fatsoenlijk bed, ik ga niet op zo'n matje. We hebben ook best veel spullen bij en 2 kasten in de tent staan:)
    Wij zoeken kleine tot middelgrote campings uit, houden niet van mega campings.
     
  4. Momisake

    Momisake Fanatiek lid

    27 jul 2010
    1.625
    166
    63
    Vrouw
    Ik houd ook van kamperen. Mij zie je niet een week (of langer) in een all-in hotel met de kinderen. Vreselijk lijkt mij dat.
    Wij gaan 3 weken kamperen met de tent. Genieten van de rust, kinderen die lekker vrij kunnen spelen met vrienden en vriendinnen. Gewoon lekker veel buiten zijn. Wij zoeken dan wel kleinere campings op :)
     
    Podiki vindt dit leuk.
  5. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.391
    4.246
    113
    Vrouw
    Ik vind kamperen heerlijk! Alles buiten, relaxed, kindjes die heel de dag buiten zijn. Voor ons ook elke week een ander plekje. Veel aktiviteiten, wandelen, fietsen, klimmen, suppen, kajakken. Kleinere gemoedelijke campings komen wij, het liefst aan het water. Ik hou zeker niet van massale campings met zwemparadijzen en Gardameer-omgeving, mij te druk, daar word ik heel onrustig van.
    Wij hebben een eigen (best luxe) caravan. Plassen en afwassen kan aan ‘huis’ als we zouden willen. Met een opblaasbaar voortentje. Dus niet knokken met die stokken

    Ik hou niet van langere vakanties in een hotel, weekendje prima. Appartementen vind ik ook prettig, maar de aansluiting van de kinderen en de sfeer is toch heel anders.
     
  6. Podiki

    Podiki Lid

    9 jul 2018
    13
    3
    3
    Vrouw
    Ik ook hoor, ben geen back to basics type. Wel geen bed in de tent maar dikke luchtmatrassen. En campingkast gekocht want minder rommel.
     
  7. Laust

    Laust Lid

    10 sep 2016
    39
    20
    8
    NULL
    NULL
    Heerlijk kamperen! Ik zou het niet willen ruilen voor een hotel of een vliegvakantie.

    Wij gaan met de tent en weigeren een dakkoffer of aanhanger. Alles wat niet in de kofferbak past blijft thuis. We hebben geïnvesteerd in goede spullen en weten na een paar jaar precies wat we nodig hebben. Een goed bed is bijvoorbeeld een must ivm rugklachten.

    We gaan 3 tot 4 weken en trekken een beetje rond. Meestal een dag of 3 op een (kleine) camping en dan weer door. We plannen niks van te voren en bekijken van dag tot dag waar we zin in hebben. Het gevoel van vrijheid en het even een paar weken niks hoeven doet me goed. Even back to basic en alleen maar genieten van ons gezin. Ieder jaar ontdekken we weer nieuwe bijzondere plekjes. Nu al zin om weer te gaan!
     
  8. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.474
    24.331
    113
    Nee, ik wil niet kamperen als in: naar een toiletgebouw moeten lopen, afwassen, douchen met muntjes, etc. Ik wil niet dat mijn vakantie harder werken is dan ik thuis moet doen.
    Wij gaan wel naar iets wat zich camping noemt, maar dan zitten we in zo’n mobile home (stacaravan is het ook niet) of chalet, met vaatwasser, douche, toilet, keuken, airco en zelfs tv (al mag dat ook zonder). En we slapen in bedden. Het is klein, maar wel met enige luxe. Dat is echt het maximum aan ‘kamperen’ wat ik ooit nog wil doen.
     
  9. Salentein

    Salentein Niet meer actief

    @Adje scheelt mij typen. Dit dus! Voor mij voelt het echt als: dan werk ik mij het hele jaar uit de naad voor de zuurverdiende vakantie moet ik nog met mijn wc-rol onder mijn arm vanaf mijn luchtbed naar het douchegebouw lopen. Ik snap de charme hoor en dat mensen het heerlijk vinden maar in mijn persoonlijke mening is dat niet ontspannen.
     
  10. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.505
    873
    113
    Precies ook mijn gedachten.
    Als ik zag wat ik laatste Camping vakantie kwijt was voor 2 weken, (huur bungalow tent) had ik toch graag meer luxe gehad voor dat geld ipv wc rol onder arm, alles onder het zand en tentstokken vasthouden bij een meer dan flinke storm..
    Nee dat was geen ontspannen..(voor mij dan hè)
    En dan heb ik het nog niet over de geluiden s'nachts.. wat ik daar gehoord heb..
     
    Salentein vindt dit leuk.
  11. KleineFee

    KleineFee Bekend lid

    22 feb 2015
    820
    307
    63
    Oh nee kamperen is echt mijn ergste nachtmerrie als het op vakantie aankomt. Ik blijf nog liever thuis dan te kamperen.

    Waarom?
    Geen airco, dus om 7 uur wordt je de tent uit gebrand, je hoort alle geluiden om je heen, je kunt nergens fatsoenlijk iets opbergen, je waardevolle spullen moet je constant meenemen want je hebt geen sleutel, je ligt op een matje of luchtbed waardoor je na 2 dagen geen rug meer hebt, je kunt niet rechtop staan, je moet je hele huisraad meenemen om nog een beetje fatsoenlijk te leven, je moet zelf koken en afwassen op een manier die nog langer en moeilijker gaat dan thuis, je zit op een toilet waar ook andere mensen naast je zitten (dag rustig poepen), je staat onder een douche waar ook anderen naast staan etc.

    En ja je hebt ook luxe tenten met een hele keuken erin en echte bedden en weet ik wat, maar als ik het daarvoor moet doen kan ik net zo goed een huisje/ chalet/ caravan nemen want dan heb je hetzelfde.

    Op vakantie wil ik zo min mogelijk doen wat ik thuis wél moet doen. Dus niet koken, afwassen, was doen en schoonmaken.

    Gelukkig denkt mijn man er ook zo over en verblijven we lekker in een huisje op een leuke camping of een hotel.
     
  12. Lindawen79

    Lindawen79 Bekend lid

    9 apr 2019
    896
    628
    93
    Vrouw
    Ohh haha.. als alles gied gaat ga ik vanaf zondag 2 weken kamperen met mijn zus en haar gezin. Vorig jaar 5 dagen gedaan. Dat ging best. Maar nu 2 weken op een matje... heb wel een duur lekker liggende nat gekocht vorige week. Enige wat mee moest van mij was de Senseo of ander koffieapparaat. Zonder koffie start de dag niet. En muggenspul. Super camping maar de recensies stikken van de muggenplagen :eek:
    Benieuwd of er hierna alleen nog maar glamping gaat komen.
     
  13. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Ik hou van kamperen, vooral van heel groene campings waarbij je niet met je scheerlijnen tussen die van je buren staat. Met veel ruimte voor de kinderen. Goed sanitair, gewoon wc-papier bij de wc’s en geen douche met muntjes. Ik gruwelijk van vieze sanitair gebouwtjes en met wc-rol onder je arm.
    Ik hoef ook geen camping met 6 zwembaden en 3 kinder-animatie-clubs, plus water-aerobics voor 65+’ers. Gewoon fijn, klein, schoon, groen. Dat vind ik zó heerlijk!

    Maar een luxe hotel met goed ontbijtbuffet, jacuzzi op de kamer etc vind ik ook lekker - alleen ervaar ik dan een heel andere vrijheid dan met een tentje (ik doe ook niet aan caravans ;) ) op een camping.
    Mijn man is voor heel veel allergisch, die kan absoluut niet in een tent (hij is serieus voor stoffen in de tent allergisch, en voor het gras eromheen, en nou ja, waar niet voor?), dus hij doet niet mee. Daarom gaan we vaker kort in een huisje, ook fijn, maar voor mij wederom niet hetzelfde. Volgend jaar trek ik er met m’n twee
    dochters op uit, heerlijk!
     
    Salentein vindt dit leuk.
  14. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.026
    2.165
    113
    Ik hou ook van kamperen. Een tent vind ik stiekem erg leuk, maar het is mijn man te primitief. Bovendien houden wij van rondtrekken en dan is een tent toch wel hard werken.

    Ik hou van het altijd buiten zijn en dat de kinderen lekker kunnen spelen. Buiten eten en tot laat nog met een glas wijn buiten zitten.

    Hotels vind ik juist niks. Een bed waar al 100 mensen voor je in geslapen hebben, zachtjes doen op de gang, altijd te warm of te koud, voor je eten en drinken afhankelijk zijn van restaurants en vaste tijden, nauwelijks ruimte om lekker buiten te zitten met een kop koffie op je eigen tijd....

    Een huisje vind ik ook nog wel leuk, wel met grote tuin en vrij uitzicht. Maar omdat wij ons liever niet vastleggen is ook dat niks voor ons. Ik wil gewoon de vrijheid hebben om onderweg nog te besluiten om ergens anders heen te gaan. Dat doen wij ook zeer geregeld. Vorig jaar nog onderweg naar Polen afgeslagen naar Zweden. En ook wel eens onderweg naar Zweden vanwege de regen omgekeerd en in Italië beland. Wij boeken dan ook niks vooraf.
     
  15. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.629
    7.296
    113
    Wij wisselen het af. Ik hou echt van camperen. Het echte camperen, dus in een tent en niet in een bungalow.

    Maar ik hou ook van luxe vakanties in een duur hotel. Beide heeft z'n eigen charmes.

    Het enige waar je mij nooit zult aantreffen is in een all inclusive, dan blijf ik liever thuis.
     
  16. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    12 mei 2017
    7.933
    12.186
    113
    Die hard camping fan hier! En toch gaat de fik in die tent! Ik ben der klaarrrrr mee! Ik ben te oud om op de grond te liggen, om mezelf naar de supermarkt te slepen en wat ranzigs te koken op de scottle braai dingus wat niemand lekker vind en daarna moeten bitchen wie er afwast en wie er ondertussen mag douchen in andermans afgeschoren schaamhaar!

    Ik zit in een super leuk hotel in Gran Canaria nu, all in, dikke kinderanimatie, zat kindjes die met elkaar spelen, een mevrouw die iedere dag mijn kamer poetst en frisse handdoeken weglegt! En onderaan de streep is het net zo duur als kamperen, want dat is tegenwoordig voor the rich and famous :)
     
    wishfulthinking, Anouk2005, Zoe123 en 3 anderen vinden dit leuk.
  17. Feye

    Feye VIP lid

    26 nov 2013
    6.047
    3.512
    113
    Vrouw
    Ik vind kamperen heerlijk. Continu buiten, de ruimte voor de kinderen, gezelligheid, gemoedelijkheid, de vrijheid (wij reserveren niet, zien wel waar we terecht komen).
     
  18. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    Hier eigenlijk van alle markten thuis. :) Als kind altijd al gaan kamperen en dat is nog steeds héérlijk. Nu 30 weken zwanger en met peuter van 1,5 zag ik het even ietsje minder zitten: dat tentje in en uit kruipen. :rolleyes: Maar daarom nu een (echt supersimpel) blokhutje op een camping gereserveerd. Echt mega zin in.

    Maar daar tegenover dus ook helemaal niks tegen op een all-in vakantie in een hotel. Verschrikkelijk genoten van vakanties in egypte en met baby afgelopen herfst op Rhodos.

    Vroeger ook wel gaan backpacken en ook nu nog regelmatig een stedentripje of weekendje weg in hotels.
     
  19. medj1983

    medj1983 Fanatiek lid

    12 jun 2012
    3.176
    499
    83
    Kamperen is niet mijn ding, misschien omdat ik vroeger jaren verplicht mee moest, in een koud nat tentje, en dan snachts net een wc rol naar een vies toilet. Nee niet echt dyllische herinneringen haha. Wij gaan ook vaak maar een dikke week omdat we daar meer van opladen dan van drie weken en dan gewoon een vakantiepark, lekker luxe met een huisje, half pension, fietsen mee en animatie voor de kids. Dan zijn we helemaal tevreden :D wie weet gaan we wel weer kamperen als de kids ouder zijn. Maar dan wel glamping haha
     
    Poolvos vindt dit leuk.
  20. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.391
    4.246
    113
    Vrouw
    Haha, heerlijk om te lezen :) maar sommigen van jullie zijn duidelijk de laatste jaren niet op campings geweest... wc-rollen hangen in de gebouwen, douchen is zelden meer met muntjes. Afwassen is een crime inderdaad, daarom kaartte ik dat aan mijn man over.
    Wij hebben een caravan met een echt bed (jawel mensen, een echt bed!) ons eigen dekbed en lakens, in ons geval geen airco, maar veel hebben dit al wel. We hebben een toilet en een keuken in de caravan.
    De voortent is opblaasbaar, geen stokken, geen uren bouwen, in een kwartier klaar.

    Met een tent is het iets anders, maar ook dan gaan we niet terug naar 1980 hoor, de campings liggen ook meestal 2019...
     
    baby90, Kleintjuh85, Poolvos en 1 andere persoon vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina