Twijfelgeval groep 1 of 2

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Chant26, 9 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. exciting

    exciting Fanatiek lid

    10 dec 2013
    3.172
    982
    113
    Vrouw
    Friesland
    Onze zoon is van oktober..
    We hebben hier geen combi klassen, maar onze zoon blijft nog een schooljaar in groep 1. Dit omdat hij nog erg speels is, weinig zelfvertrouwen heeft (op school dan) en ze hopen dat wanneer hij de 'oudste' is zijn zelfvertrouwen ook omhoog gaat..

    Dit was advies van de juf, en wij zagen dit zelf ook heel duidelijk! Dus tis maar net wat de juf adviseert en hoe jullie daarin staan.. Je ziet thuis ook gauw genoeg of hij mee kan komen (tellen, kleuren, vormen etc)
     
  2. TopperD

    TopperD Bekend lid

    9 jun 2015
    777
    156
    43
    Ik zou het advies van de juf volgen. Mijn oudste is van oktober, heeft door omstandigheden maar 3 maanden groep 1 gedaan, ging toen gewoon mee naar groep 2 (ook iets met leedtijdsgenootjes) terwijl hij op alle vlakken problemen ondervond. Hij zat op cluster 2 onderwijs, dus iets andere insteek. Maar hij heeft ons doen verbazen. Hij ging van groep 2 speciaal naar groep 3 regulier, met de nodige strubbelingen. Wij hebben de juffen bijna gesmeekt uiteindelijk of hij niet alsjeblieft groep 4 nog een keer kon doen, want we hadden er een hard hoofd in. Sociaal emotioneel, motivatie enz. Maar het advies bleef, door naar groep 5. Na de zomer begint hij in groep 7, zijn motivatie is nog niet altijd goed, maar zijn interesse wel. Hij had een prachtig rapport, op alle vlakken gegroeid. Durft zijn zegje te doen in de klas, goed contact met leeftijdsgenootjes, goede werkhouding.
    Geef hem een kans, je weet maar nooit.
     
  3. fairy2011

    fairy2011 Fanatiek lid

    28 nov 2010
    3.509
    295
    83
    Ik neem aan dat je al een keuze hebt gemaakt, maar ik zou zeggen gewoon door. Zeker omdat het een combiklas is en je groep 2 anders gewoon nog een keer doet. Bij de overgang naar groep 3 vind ik pas echt dat je daar goed over na moet denken.

    Hier een dochter van eind oktober die nu met haar 7 jaar naar groep 5 gaat. Ze doet het fantastisch.

    Onze eind november zoon gaat met 5 jaar naar groep 3. Ik heb twijfel, de school niet. Mocht blijken dat het hem teveel is dan hebben we met de school passende oplossingen afgesproken.
     

Deel Deze Pagina