Pijnlijke borsten en extreme vermoeidheid

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door melliejzzz, 17 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. melliejzzz

    melliejzzz Actief lid

    10 dec 2017
    262
    269
    63
    Vrouw
    Verpleegkundige Ziekenhuis
    Hoii meiden

    Ik ben vandaag 7 weken zwanger volgens de vk (zelf denk ik een paar dagen langer).

    Ik ben de afgelopen weken zo moe. Ik werk 36 uur in de week in het ziekenhuis. De dagen dat ik werk gaat het tijdens werk prima en kom ik thuis en houd ik amper een oog open. Slaap de hele dag en heb buikkrampen. Op mijn vrije dagen doe ik dus weinig dan de hele dag slapen.

    Ook heb ik nu sinds een paar dagen zoooo last van mijn borsten. Ik heb normaal cupmaat 95E en ze zijn al bijna 1 cupmaat gegroeid. Ze staan gespannen en alleen als aanraking doet als zo zeer. Vooral op de bovenkant.

    Ik hoop zo te genieten van mijn zwangerschap maar vind er op dit moment weinig leuks aan. Wie heeft dit ook mee gemaakt of heeft tips die werken?!
     
  2. Flamingooo

    Flamingooo Niet meer actief

    Tip: slaap zodra je kan ;). Hier was ik zowel bij mijn dochter als bij de huidige zwangerschap ook echt mega moe in het eerste trimester. Is niet tegenop te slapen maar het enige wat werkt is er aan toe geven.
     
    melliejzzz vindt dit leuk.
  3. roos2005

    roos2005 Lid

    15 feb 2016
    87
    63
    18
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Hier dezelfde klachten, maar ik probeer er een positieve twist aan te geven met de gedachte: zo lang ik nog iets voel gaat het vast de goede kant op. Ik weet van mijn vorige zwangerschap dat de ergste vermoeidheid wel weg was na een week of 14, en dat kan bij jou natuurlijk zomaar sneller zijn. Als je er echt zo veel last van hebt, is er dan geen mogelijkheid om je situatie te bespreken met een leidinggevende oid? Lijkt me bij een verantwoordelijke, drukke baan best heftig om met deze klachten te moeten blijven functioneren. Even positief denkend: deze klachten gaan als het goed is op een redelijk korte termijn voorbij, dan zou een korte termijn oplossing toch mogelijk moeten zijn?

    Sterkte!
     
    melliejzzz vindt dit leuk.
  4. sarah28

    sarah28 Fanatiek lid

    14 feb 2013
    3.605
    1.913
    113
    Dit hoort bij die periode helaas, ik vond het ook verschrikkelijk en kon echt niet genieten. Ik heb me ziekgemeld van 6 tot 8.5 weken vanwege die vermoeidheid en misselijkheid. Daarna knapte ik iets op en begon ik weer, met het idee dat als t niet ging ik weer naar huis zou gaan
    Maar dat bleek niet nodig. Emergie was nog niet optimaal maar t ging wel en nu is mijn energie zo goed als normaal en kan ik eindelijk genieten.
    Er is niks mis mee om je een week of 2 ziek te melden, zwangeren lopen vaak maar door "omdat t erbij hoort" maar je moet ook echt aan jezelf en je baby denken.
     
    melliejzzz vindt dit leuk.
  5. betties

    betties Fanatiek lid

    24 feb 2011
    1.954
    168
    63
    Ik heb direct mijn leidinggevende geïnformeerd. Omdat ik me niet fit voel maar ook omdat ik in totale shock was van dit onverwachte nieuws en mijn concentratie 0,0 is. En ook zodat zij weet waarom ik later ben of me ziek meld. Afgelopen maandag ben ik thuis gebleven door plotseling bloedverlies, ik was totaal van de kaart. Ik kon toen gewoon even appen wat er aan de hand was en dat geeft wel rust.
    Qua pijnlijke borsten: ik draag snachts een sportbh en dat helpt echt. Ik werd echt wakker van die zere boobs.
    Sterkte!
     
    melliejzzz vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina