Omgangsregeling kind 14 maanden

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door Framboosje24, 16 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Framboosje24

    Framboosje24 Actief lid

    27 dec 2017
    191
    87
    28
    Vrouw
    Ik denk dat we ook vaak genoeg nog meningsverschillen en frustraties zullen hebben. Hoop dat we daar goed mee om kunnen blijven gaan. En inderdaad het gaat allemaal om de kleine. Daar moeten we aan blijven denken
     
    Cindy1977 vindt dit leuk.
  2. jojo85

    jojo85 Fanatiek lid

    14 okt 2012
    1.160
    497
    83
    Ik dacht dat baby meestal 1 huis en ouder hebben waar ze slapen, dat ze dan overdag bijv naar de andere ouder gaan 1 of 2 keer per week en dat t vervolgens wordt opgebouwd als ze ouder worden, maar ik heb er geen ervaringen mee, dus weet niet of dit echt klopt
     
  3. Framboosje24

    Framboosje24 Actief lid

    27 dec 2017
    191
    87
    28
    Vrouw
    Dat lees ik ook overal. Dat het beter zou zijn op deze leeftijd om papa frequent te zien, maar meeste overnachtingen bij mama. Dat vind ik ook niet leuk voor papa. Moeilijk allemaal
     
  4. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.406
    23.916
    113
    Je kan ook kijken naar een verdeling van de doordeweekse dagen (naast de weekenden om en om). Dat zou dan wel inhouden dat vader naar kinderopvang moet zoeken voor bepaalde werkdagen. Maar dat lijkt mij niet zo’n probleem. Meer ouders die werken hebben kinderopvang.
    En dan komt er ook een duidelijke structuur in voor jullie kind.
     
    Elsss en Framboosje24 vinden dit leuk.
  5. Emma86

    Emma86 VIP lid

    25 jun 2012
    5.153
    2.046
    113
    Vrouw
    Nederland
    Ik heb kennissen die uit elkaar zijn gegaan. De oudste was toen 7 jaar en de jongste 1,5 jaar. Elke woensdag worden de kinderen door haar bij hem gebracht en hij brengt ze dinsdag weer naar haar toe. Zij heeft ze dus 8 dagen en hij 6.
    Als je beiden een even goede ouder bent (hiermee bedoel ik in staat om goed voor een jong kind te zorgen en een goede, normale band hebt) waarom zou papa dan niet meer dagen krijgen en moet mama het meeste doen? Mama moet toch net zo goed werken?
    Op het werk is er vast wel iets te regelen qua indeling en uren, recht op ouderschapsverlof en als alleenstaande ouder heb je recht op andere toeslagen.

    Ik weet dat van mijn kennissen dat zij nu 4 dagen per week in het onderwijs werkt. Oudste naar school en jongste op de opvang.
    Hij werkt in de week dat hij de kinderen niet heeft wat extra uren. 1 dag dat hij ze wel heeft werkt hij en kinderen naar de opvang. Overige dagen is hij thuis en werkt hij nog een paar uurtjes (als de jongste slaapt en als ze 's avonds op bed liggen). Verder ouderschapsverlof. Daar heeft elke ouder gewoon recht op en een werkgever mag dit niet weigeren.

    Het begin was zeker moeilijk maar door een vaste structuur, duidelijk zijn naar de kinderen toe en goede communicatie tussen hen waren de kinderen na de half jaar redelijk gewend. Die tijd moeten kinderen ook zeker krijgen. Zelf ben je ook niet na enkele weken al gewend.

    Sterkte ermee en hoop dat jullie een fijne regeling kunnen treffen samen.
     
    Framboosje24 en amdaa vinden dit leuk.
  6. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Hoe ‘diep’ zit de pijn tussen jullie tweeën? Is het een heftige breuk of kunnen jullie nog redelijk samen door één deur? Als jullie elkaar nog normaal aan kunnen kijken, is het misschien ook een optie dat je ex 1 of 2 keer per week met jullie kind eet ‘s avonds en hem daarna gewoon bij jou thuis op bed legt. Dat hij dus het avondritueel doet en jij beneden op de bank blijft zitten. En dan daarnaast nog in het weekend overdag. Dan hoeven vader en zoon elkaar niet steeds een hele week te missen. En heb je niet het gedoe met overnachtingen steeds ergens anders of extra kinderopvang.
     
    Framboosje24 vindt dit leuk.
  7. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.884
    7.594
    113
    Je vriend heeft aangegeven geen hele week zonder hem te willen. Wat stelt hij voor qua verdeling? Daar heeft hij vast ook wel ideeën over dan?
     
  8. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.448
    2.261
    113
    Een goede vriendin van mij heeft samen met een homo koppel voor een kind gekozen. Zij hebben 50/50 het kind. Echter, mijn vriendin zegt dat uit studies naar voren is gekomen dat het kind beter niet te lang achter elkaar bij de moeder weg kan zijn, dus zij hebben een vast schema aangehouden waarbij het kind steeds maximaal twee nachten weg was van de moeder. Het meisje is nu drie jaar en zij doen dit nog steeds zo. Sterkte
     
    Framboosje24 vindt dit leuk.
  9. Framboosje24

    Framboosje24 Actief lid

    27 dec 2017
    191
    87
    28
    Vrouw
    We hebben het er nog niet uitgebreid over gehad. Gisteren over begonnen, maar het gesprek liep niet goed. Hij wilt precies 50/50. Hij wilt ook graag halverwege heg weekend ruilen zodat hij elke week een hele dag heeft. Ik heb aangegeven dit niet te willen. Allebei hele weekenden is veel fijner vind ik. Hij vind het niet eerlijk omdat ik parttime werk en hij fulltime. Ik ben begonnen over een dag ouderschapsverlof of paar uurtjes op zaterdag werken zodat hij bijvoorbeeld vrijdagmiddag vrij is. Dat kan allemaal niet daar. Net een vast contract en is daar leidinggevende. Ik moet straks Nog kijken als ik op mezelf ga of ik 24 uur kan blijven werken of naar de 32 uur moet.

    Ik had in mijn hoofd: ene week van woensdagavond tot vrijdagavond. andere week donderdagavond tot zondagavond. Ik heb dit nog niet voorgesteld omdat hij zelf nog niet echt jets bedacht had, dan kan je het ook niet naast elkaar leggen. Vind het heel lastig. Ik denk juist wel aan hem. Overal lees ik dat je beter korte frequente ontmoetingen kan hebben met papa en kind en daar wijk ik al vanaf. Ik weet niet zo goed wat ik er mee moet. Ben ik nu zo onredelijk?
     
  10. Lill

    Lill VIP lid

    24 aug 2008
    9.708
    6.520
    113
    Vrouw
    Ik vind je niet onredelijk. Hij lijkt vooral aan zichzelf te denken in plaats van aan wat voor jullie kleine goed is.
    Lijkt me lastig. Is er een reden dat hij per se precies 50/50 wil? Tot op de minuut af als ik jou zo begrijp.
     
    Framboosje24 vindt dit leuk.
  11. Framboosje24

    Framboosje24 Actief lid

    27 dec 2017
    191
    87
    28
    Vrouw
    Dankjewel voor je reactie. Fijn om te horen dat het niet onredelijk is wat ik in gedachten heb. Ik wil niet
    Egoïstisch denken. Hij ziet dat wel zo. Hij rekend letterlijk de uren. Hij zegt dat de reden is omdat hij recht heeft onze zoon net zoveel te zien als mij. Als ik de week heb met het weekend dan heb ik 4 vrije
    Dagen en dat is 96 uur, hij dan maar 3 avonden en ochtenden en ziet dat als 4,5 uur. Zelfs als ik
    Het weekend zou splitsen, wat ik dus echt niet van plan ben dan kom je nog niet aan gelijke tijden want hij werkt fulltime. Ik ben op maandag en woensdag vrij. Dan is het toch logisch dat ons zoontje dan bij mij is en niet bij hem en ondertussen opvang.
     
  12. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.448
    2.261
    113
    Wat die vriendin van mij doet is het volgende: op zondag ochtend krijgt zij het kind terug van de vaders. Op maandagochtend brengt zij het naar papa 1 die vrij is. op dinsdagochtend brengt papa 1 het kind naar de opvang, op dinsdagmiddag haat mijn vriendin het kind daar op en blijft bij haar slapen. Op woensdag is zij vrij en is het kind de hele dag bij haar. Op donderdagochtend brengt zij het weer naar opvang en op donderdagmiddag haalt een andere papa het kind daar op omdat hij op vrijdag vrij is. Snap je? Misschien krijg je hier ideeen door?
     
  13. Lill

    Lill VIP lid

    24 aug 2008
    9.708
    6.520
    113
    Vrouw
    Het is denk ik sowieso onredelijk om te verwachten dat hij zijn zoontje net zo veel ziet als jij. Zeker als hij niet bereid is daar vrij voor te nemen. De uren die de kleine op de opvang zit zijn dan toch net zo veel als wanneer hij bij jou zou zijn..
     
  14. Framboosje24

    Framboosje24 Actief lid

    27 dec 2017
    191
    87
    28
    Vrouw
    Dankjewel voor je reactie. Persoonlijk vind ik dit veel te chaotisch en gepingpong. Ik wil meer structuur hebben voor die kleine.
     
  15. Framboosje24

    Framboosje24 Actief lid

    27 dec 2017
    191
    87
    28
    Vrouw
    Ja dat vond ik dus ook. Hij is heel gehamerd op precies de helft. Volgens mij denkt hij niet goed na en valt het straks meer tegen voor hem. Ik hen gelezen dat van 50/50 regelingen de helft binnen het eerste jaar erop terug komen.
     
  16. Flamingooo

    Flamingooo Niet meer actief

    Hebben jullie toevallig voor mij een linkje naar (wetenschappelijke) artikelen hierover? Ik kan me er namelijk echt helemaal niets bij voorstellen als ik naar mijn vriend en dochter kijk, zij is echt een papakind. Ben daarom heel benieuwd.

    @Framboosje24 ik vind het een moeilijk iets. Ik vind het heel positief dat je vriend graag veel tijd wil met zijn zoon. Maar ik denk niet dat hij realistisch naar de dingen kijkt. Sowieso hoe hij die uren berekent is niet logisch. Ook vind ik het ouderschapsverlof verhaal onzin, jullie zullen allebei aanpassingen moeten gaan doen lijkt me. Zijn er geen instanties/professionals die hierover kunnen meedenken/adviseren?
     
    Framboosje24 vindt dit leuk.
  17. Framboosje24

    Framboosje24 Actief lid

    27 dec 2017
    191
    87
    28
    Vrouw
    Een wetenschappelijk onderzoek zelf ben ik nog niet tegen gekomen volgens mij. Ik heb het wel op meerdere sites zien staan bij mediators enz die ervaring hebben met scheiding met kleine kinderen.

    Ik heb het een aantal keren maar voren gebracht over ouderschapsverlof of bijvoorbeeld op een zaterdag paar uur werken zodat hij doordeweeks een dagdeel vrij kan nemen. Kan allemaal niet. Ze willen met zijn functie dat hij fulltime aanwezig is en heeft hij nog niet heel lang geleden voor getekend. Ik heb het ook over week om Week gehad. Zou mijn zoontje heel erg missen, maar het is wel Een vast schema en 50/50. Hij kan geen week zonder hem, ik ook niet, maar wat moet je dan? Ik kan dan alleen mij aan hem aanpassen door alle weekenden door de helft te breken en einde zaterdag te wisselen, maar dat zie ik echt niet zitten halve weekenden. Heb het er wel moeilijk mee. Heb ook gevraagd meerdere malen om mee te gaan naar een mediator. Dat wilt hij niet. Denkt dat de mediator dan aan mijn kant staat wat dus niet zo is. Ook wil
    Hij daar geen geld aan uitgeven. Advocaat zou veel duurder zijn als wij hier niet uit komen
     
  18. Elsss

    Elsss Fanatiek lid

    26 jul 2013
    1.935
    3.117
    113
    Is bijv. de ene week do+vr en de andere week do-vr-za-zo niet iets? Dat is bijna 50/50 en er zit regelmaat in en niemand hoeft zijn/haar kind te lang te missen. Bovendien heb je dan allebei de helft van de weekenden.
     
    Framboosje24 vindt dit leuk.
  19. Krabje

    Krabje Fanatiek lid

    8 dec 2011
    3.359
    1.743
    113
    Ouder heeft recht op net zoveel tijd met kind?
    Het kind heeft recht op een stabiele basis. Dat is prioriteit!

    Zo'n co-ouderschap klinkt leuk voor ouders, maar is het dat ook voor kinderen? Ik ben van mening van niet.
    Het kind wordt iedere keer heen en weer geslingerd van huis naar huis. Net gewend en dan weer verhuizen.

    Nu moet ik wel zeggen, ik ben kind van gescheiden ouders en ik was 12 toen ze uit elkaar gingen. Ik ging elke keer huilend met mijn tas naar school als het weer ruildag was. Zo rotgevoel steeds.
    Dus ik zou echt kiezen voor stabiliteit voor het kind. Daar valt of staat alles mee
     
  20. Framboosje24

    Framboosje24 Actief lid

    27 dec 2017
    191
    87
    28
    Vrouw
    Ik had precies het zelfde in mijn hoofd. Alleen de korte week vanaf woensdag avond. Heb het vandaag opgeschreven en op tafel gelegd. Heb hem nog niet gesproken, ben benieuwd wat hij hier van vind. Vind het behoorlijk veel, vooral zo een jong kind. Dus hoop dat hij niet meer tijd wilt want dat wil ik eigenlijk niet geven
     

Deel Deze Pagina