Flessenweigeraar help!!

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Elinetjeee, 17 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Elinetjeee

    Elinetjeee Niet meer actief

    Hallo,
    Ik heb een dochtertje van inmiddels 12 weken oud die de fles weigert. Ik ben sinds ze 6 weken is begonnen met oefenen 2x per week en dit ging eigelijk heel goed. Totdat ik 2 weken geleden over ging naar elke dag oefenen. Nu pakt ze gem niet meer en word ze woest. Ze werkt met haar tongetje de speen eruit en als er melk in haar mondje komt spuugt ze het gewoon uit.. soms valt ze dan van vermoeidheid in slaap en heeft dus dan geen voeding gehad. Dus meestal maak ik haar dan weer wakker en geef ik haar de borst. Nu moet ik bijna weer te werk dus begin ik hem echt te knijpen.. dit heb ik geprobeerd tot nu toe: philips avent clasic+ speen 2, avent natural speen 0,1,3. Pura fles. Cupje, verschillende houdingen, verschillende tijdstippen en door verschillende personen. Ik heb nu de breastflow fles van firstyears besteld, deze komt morgen dus gaan we die proberen, maar heb niet zo veel vertrouwen meer in een fles. Heeft iemand een tip voor mij? Ik ben radeloos
     
  2. Lies1988

    Lies1988 Fanatiek lid

    18 dec 2012
    2.332
    116
    63
    Vrouw
    Werken als verpleegkundige en moederen;)
    Omgeving Utrecht
    Bij mijn middelste hetzelfde probleem, alleen heeft zij geen periode gehad dat ze de fles wel dronk. We zijn begonnen met oefenen toen ze zo'n 2/3 weken oud was.
    Ik heb een prelogopediste ingeschakeld om te zien of mijn dochter geen problemen in de mond had die het weigeren konden veroorzaken. Dat was niet het geval. Logopediste raadde aan om een paar dagen uit te trekken voor alleen nog maar de fles aanbieden, niet meer de borst. Troosten als ze niet wilde drinken maar niet overstag gaan. Op dag 2 dronk ze een beetje uit de fles, hierna ging het snel prima.

    Na een paar dagen goed uit de fles drinken ben ik ook weer af en toe de borst gaan aanbieden. Dit resulteerde echter in opnieuw fles weigeren. Heb nog een paar weken volledig gekolfd en alles met de fles gegeven. Met 5 maanden was ik daar klaar mee en ben ik de borstvoeding gaan afbouwen.

    Baby's kunnen erg eigenwijs zijn, onze middelste is nog steeds een pittig ding. Hopelijk vind je een oplossing voor jouw kindje! Succes!

    PS verschillende flessen en spenen was hier ook niet de oplossing. Een fopspeen heeft ze ook tot een half jaar nooit geprobeerd terwijl ze zo lastig in slaap kwam altijd.
     
  3. Iris86

    Iris86 Fanatiek lid

    21 apr 2014
    2.076
    283
    83
    Emmeloord
    Hier draaide mevrouw haar ritme om. Overdag weinig drinken. En dan als ik thuis kwam inhalen. Geen probleem geweest. Ik had zenuwen of ze genoeg kreeg. Ik kolfde op het werk normale voedingen. Ben rond 5 maand met hapjes begonnen. Het ging eigenlijk prima. Na een paar weken kon ik het ook loslaten. Ik voedde op het kdv nog voor ik weg ging en als ik haar haalde
     
  4. Elinetjeee

    Elinetjeee Niet meer actief

    Maar ze heeft de 1e dag dus helemaal niks gedronken? Dat is toch super zielig :eek:
     
  5. Rosy90

    Rosy90 VIP lid

    29 jul 2014
    9.546
    6.409
    113
    Vrouw
    Hier was de breastflow fles de uitkomst! En die heb je morgen in huis dus ik heb goede hoop:thumup:
    En misschien wel een beetje huid op huid contact ook tijdens het flesje geven?
     
  6. Elinetjeee

    Elinetjeee Niet meer actief

    Ik hoop het zo erg!! Naja nu niet veel huidcontact tijdens flesje. Wel een keer geprobeerd, maar zodra mn shirt omhoog gaat word ze wild xD dan de fles geven is echt heel gemeen. Wel een keer geprobeerd en eindigde in ontroostbaar huilen.
     
  7. MaritS

    MaritS Actief lid

    5 dec 2015
    469
    398
    63
    Mijn zoontje weigerde ook pertinent. Was 4 á 5 dagen van huis voor studie en werk..
    Af en toe dronk ie een paar cc, zelden een flesje. Hij groeide super goed, kwam wel meerdere keren per nacht voor voeding (om flink in te halen).
    Vanaf dat hij een maand of 5 was zijn we papjes gaan maken van afgekolfde melk met stukjes brood..

    Ik hoop dat jouw kindje het wel weer op gaat pakken! Het is heel onhandig zo'n flesweigeraar. Je kan ook proberen met een cupje te voeden als het echt niet gaat.
     
  8. Lies1988

    Lies1988 Fanatiek lid

    18 dec 2012
    2.332
    116
    63
    Vrouw
    Werken als verpleegkundige en moederen;)
    Omgeving Utrecht
    Een paar piepkleine slokjes alleen. Ja het was zielig maar daarna was het probleem wel opgelost. Ik heb echt wel wat tranen gelaten die eerste dag maar was daarna wel heel blij met de keuze
     
  9. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.576
    1.202
    113
    randstad
    En als je de fles niet zelf geeft? Vaak ruiken ze mama en denken die heeft wat beters dus laat de fles door een ander (papa/oma/oppas) geven en zorg dat je zelf buiten beeld bent.
     
    Rosy90 en Zoe123 vinden dit leuk.
  10. Silverwings

    Silverwings Fanatiek lid

    18 feb 2014
    2.751
    918
    113
    Onze zoon pakt de fles ook niet van mij.. Ik moet ook afstand houden haha, want anders lukt het mijn man ook niet meer..
     
  11. Elinetjeee

    Elinetjeee Niet meer actief

    Bij mij, mn man en mn moeder wil ze de fles niet. Of ik nou thuis ben. Vers afgekolfde melk, ingevroren melk, niks wil ze. Word er onderhand beetje moedeloos van
     
  12. Plusje

    Plusje Bekend lid

    1 apr 2017
    709
    285
    63
    Ook flesweigeraar hier gehad. Niets hielp (ook breastflow niet). Uiteindelijk op en neer naar kdv om te voeden, 3x per dag. Is dat misschien ook een optie voor jou of is het te ver weg? Je hebt per dag 20% van je tijd om te besteden aan voeden (voedingsverlof) dus wie weet is het wat voor je.
     
  13. Flan82

    Flan82 Lid

    13 jan 2019
    95
    45
    18
    Vrouw
    Heel herkenbaar.
    Onze dochter deed het ook. Wat anderen al aangeven. ze kunnen in de nacht 8 uur zonder voeding en dus ook op KDV en bij de oppas.
    Ik kolfde op het werk 1 keer. Ik bewaarde de tijd die ik mocht kolven en ging eerder naar de opvang om haar te voeden en mee te nemen. En heel lang nachtvoedingen gehad helaas. Maar of dat daar aan lag? De anderen pakken wel de fles en komen ook in de nacht regelmatig.

    Met 4 maanden pap gaan geven op de opvang en zo opbouwen.

    succes!
     
  14. Flan82

    Flan82 Lid

    13 jan 2019
    95
    45
    18
    Vrouw
    Mijn vriendin pakte de fles in in alu-folk
    andere vriendin kocht een flesspeen met net zoveel gaatjes als haar borst. Zij had zo groot toeschietreflex dat haar zoon de flessen bij zijn leeftijd te langszaam vond.
     
  15. Ila

    Ila Fanatiek lid

    30 aug 2017
    1.232
    979
    113
    Vrouw
    Je zou vingervoeden kunnen proberen. En op het kdv zijn ze over het algemeen niet voor een gat te vangen, hoor. Die meiden hebben veel ervaring (als het goed is) en lukt het soms juist wel om een fles te geven terwijl het thuis niet lukt. Ik werk zelf op een 0-2 jarigen groep en heb dit al geregeld gehad. In de 16 jaar dat ik dit werk doe is het 2 keer gebeurd dat het ook mij niet lukte en toen zat er niets anders op dan moeder te laten komen om tussendoor te voeden, totdat ze 4 maanden zijn en de borstvoeding als een papje kunnen eten. Vaak gaat dit dan juist heel goed.
     
  16. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    16 apr 2016
    3.950
    1.578
    113
    Hier dronk ze alleen kunstvoeding uit de fles. Als ik er borstvoeding in deed weigerde ze. Eerst ook allerlei flessen geprobeerd maar dit was de oplossing.
     
  17. Elinetjeee

    Elinetjeee Niet meer actief

    Super bedankt allemaal voor te tips. Ik gaf haar de breastflowfles en de dronk hem in 1x leeg :) nu hopen dat ze dat volhoud :)
     
    Ila, Zoe123 en Rosy90 vinden dit leuk.
  18. Roty

    Roty Actief lid

    22 apr 2015
    449
    74
    28
    Gelukkig

    Hier dronk mijn dochter vanaf 4 maanden de melk uit een (ouderwetse) tuitbeker. Nu nog steeds met 14 maanden als ze bij de gastouder is.
     

Deel Deze Pagina