Speelgoed in de woonkamer

Discussie in 'Spelen' gestart door OumSou, 21 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. OumSou

    OumSou Actief lid

    11 jul 2019
    182
    92
    28
    Vrouw
    Ik ben bezig met wat orde te scheppen in huis. Sinds het gezin is uitgebreid, lijkt het huis kleiner te worden. Ofwel, teveel spullen. De box in de woonkamer willen wij nu weg doen. Hij dient letterlijk voor speelgoed in te smijten meer niet. We hebben het hele huis veilig gemaakt voor de kids omtrent stopcontact, glas en elk andere gevaar. De woonkamer speelgoedloos laten is geen optie omdat de kinderen niet graag in hun kamer spelen maar bij ons in de woonkamer. Een vriendin zei dat de woonkamer verboden terrein is voor speelgoed bij haar. Nu de vraag, hoe doen jullie dat? Foto's zijn welkom:D

    Wij hebben een peuter en een dreumes(kan nog niet goed lopen) voor de jongste hebben we een jumper. (die denk ik al weg mag?) en peuter heeft van alles :rolleyes:
     
  2. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.509
    26.044
    113
    Vrouw
    Wij hebben een mooie grote houten speelgoed kist met speciale scharnieren dat ie ook niet dicht kan vallen, kan hij ook op zitten. En een IKEA trofast kast waar oa duplo in zit. Onze woonkamer is ook 50m2 dus merk je niets van :) hij heeft zijn eigen hoek ook in de kamer.

    De grote zitvoertuigen wel uit de kamer gehaald, stonden 3 van die dingen. Als hij nu ergens op wil rijden, gaat hij maar naar de tuin :)
     
    OumSou vindt dit leuk.
  3. Prettykitty

    Prettykitty Fanatiek lid

    22 dec 2016
    4.635
    3.008
    113
    Vrouw
    Mijn zoontje heeft een speelgoedkamer. Waar hij bijna nooit in speelt. :roflmao:
    (Hij slaapt bij mij in de co-sleeper, dus er staat ook geen bed ofzo)

    In de woonkamer heeft hij zijn Vtech 5 in 1 locomotief, Vtech Leer en Speel olifant.
    En groot krat van Action met speelgoed, en daarop staan nog een aantal dingen zoals boeken, BeatBo.

    Als hij ouder is heb ik liever al zijn speelgoed op zijn kamer, maar nu speelt hij daar echt niet. Dus hij mag van ons lekker in de woonkamer spelen. (hij speelt wel met een van ons, maar bijna nooit alleen) :rolleyes:
     
    OumSou vindt dit leuk.
  4. TiToTam

    TiToTam Bekend lid

    8 feb 2017
    699
    400
    63
    Vrouw
    Wij hebben een oude houten tv-kast omgetoverd tot speelgoedkast. Planken erin met bakken voor al het speelgoed. Ideaal want de deuren schuif je naar binnen en zo heb je geen last van kastdeuren waar je tegenaan loopt. En aan het einde van de dag alles in de kast, deur dicht en toch geen speelgoed meer. Verder hebben we een speelkamer op zolder, ontstaan voor al het andere speelgoed :| Maar nu stiekem ook heel fijn want daar kan de treinbaan gewoon blijven liggen, duplokunstwerken en knikkerbanen blijven staan en oudste kan daar rustig spelen zonder bang te zijn dat jongste de boel sloopt. En daar ligt dus ook al het speelgoed wat te klein/kwetsbaar is voor de jongste.
     
    LW85 vindt dit leuk.
  5. a2cmieux

    a2cmieux Niet meer actief

    Ik bewaar het speelgoed in de gang vlak bij de woonkamer. Ik heb een Billie kast van Ikea en dozen die daar precies in passen. Als het speelgoed daar niet meer in past dan moet er iets weg. Ik vind het ideaal. Zoontje speelt veel beter als alles niet zomaar voor het grijpen staat. Ik vraag wat hij wil spelen en geef hem dat of we pakken het samen. Als hij iets erbij wil mag dat ook. Als hij iets heel anders wil dan ruimen we even op. Als je het echt in de huiskamer wil zou ik ook een kast kiezen met verschillende opbergdozen. Zoals een Kallax kast bijvoorbeeld.
     
  6. Anan

    Anan Fanatiek lid

    10 mei 2013
    2.839
    2.254
    113
    Wij hebben een hele grote speelruimte. Super handig want er staat ook een bank en tv in.
    Bij andere mensen, veelal zonder kinderen, is de ruimte ook bekend onder de noemer woonkamer ;)

    Zonder gekheid: veel meuk. In lades servies kast ligt al het tekenspul. In strigerhouten speelmeubel ligt al het kleine troep. In onderste gedeelte van debuffetkast liggen de spelletjes. In de tv kast liggen de educatieve materialen. In een ladekast in de bijkeuken liggen de overige knutsel spullen....ze hebben ons huis overgenomen. Maar s avonds is het deurtje dicht en zie je er niks van
     
    Waxinelichtjes, Blosjes en AnnevandePol vinden dit leuk.
  7. RachelleNM

    RachelleNM Fanatiek lid

    19 aug 2015
    3.329
    2.135
    113
    Vrouw
    Dochter heeft haar speelgoed op haar kamer, in een Nijntje speelgoedkist en een doos. Ik rouleer soms speelgoed waar ze op uit gegeken is met speelgoed wat in de kast ligt (die op slot is en zij dus niet bij kan :D).
    Ze speelt regelmatig in de woonkamer, maar mag niet alles meeslepen. Als ze met wat anders wil spelen dan mag ze 't eerst opruimen. Zo houden we het enigszins netjes. Anders: bom ontploft... :rolleyes:
     
  8. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.109
    3.377
    113
    Vrouw
    de groene gymnastiek mat van ikea staat nu even opgevouwen
    er komt nog een tafeltje met stoeltje
     

    Bijgevoegde bestanden:

  9. exciting

    exciting Fanatiek lid

    10 dec 2013
    3.172
    982
    113
    Vrouw
    Friesland
    Waar heb je die kast vandaan?
     
  10. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.109
    3.377
    113
    Vrouw
    het is een kallax van ikea, manden komen ook daar vandaan :D
     
    exciting vindt dit leuk.
  11. exciting

    exciting Fanatiek lid

    10 dec 2013
    3.172
    982
    113
    Vrouw
    Friesland
    Staat mooi zo!
     
    aicirtap vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina