Oxytocine spuit voor placenta. Wie heeft het (bewust) zonder spuit gedaan? (+ roodharig vraagje)

Discussie in 'De bevalling' gestart door Hoebie, 17 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Hoebie

    Hoebie Actief lid

    19 dec 2018
    137
    140
    43
    Vrouw
    Die begrijp ik niet helemaal want zij baseert juist de complicaties op mijn haarkleur.

    Ik kan garanderen dat ik mijn informatie niet van facebook af heb maar van daadwerkelijke studies die ernaar zijn gedaan ;)
     
  2. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Ik zou gewoon een tijd afspreken voor de spuit, na 20 min ofzo.

    Maar in het algeheel lees ik in je post dat je je wel érg hebt verdiept. Aan de ene kant goed, maar vertrouwen en loslaten is bij een bevalling óók erg belangrijk. Met teveel controle te willen houden, kun je ook je bevalling onnodig ophouden. Het komt echt goed :thumup: belangrijker dan “alles moet zo natuurlijk mogelijk” is dat je voorbereid bent op een aantal scenario’s. Dat de bevalling héél snel kan gaan. Of heel traag. Wat doet je partner. Hoe communiceer je met de vk als je niet kunt praten vd pijn. Dat je gewoon een ruggenprik krijgt als het niet meer gaat. Hoe vaak stopt je partner een dextro in je mond voor de energie. En wat krijg je tegen je rug voor warms bij rugweeen. Of een koud washandje bij het persen. Dat ze bij een inleiding je heel rustig op gang helpen ipv vol het infuus open - en vooral dat je partner dat checkt. Of leuk die borstvoeding, maar een baby die afgevallen is in de buik omdat mijn placenta niet meer werkte, gewoon hup de fles want hij heeft honger. Dát had mij pas écht geholpen. Als die afspraken er waren :)
     
    Poolvos en EdN vinden dit leuk.
  3. Hoebie

    Hoebie Actief lid

    19 dec 2018
    137
    140
    43
    Vrouw
    Oh maar dat heb ik ook hoor. Ik wil alleen baas over mijn eigen lijf blijven. Daar heb ik mijn redenen voor. Medische ingrepen uit gemakszucht gaan er bij mij niet doorheen. Als ik tijdens mijn bevalling om pijnstilling vraag dan wil ik dat ook echt. Als ze moeten knippen omdat mijn kindje het benauwd krijg, dan mogen ze dat. En ik heb uiteraard in mijn geboortewensen gezet dat ik het volledig begrijp als medisch ingrijpen noodzakelijk is voor het welzijn van ons meisje of van mij.

    Ik ben echter ook niet iemand die me makkelijk laat afschepen door klakkeloos te geloven wat er wordt gezegd 'omdat ze het wel zullen weten want....'. Dit heeft mij al teveel gekost. Als de verloskundige me dan met een knipoog zegt: "lees je maar eens in hoor meid, dan zie je wat ik bedoel", en vervolgens vind ik alleen maar tegenstrijdige (wetenschappelijke) artikelen en onderzoeken.. tjah.. daar wordt ik dan een beetje kriebelig van. Heb je dan zelf wel goed je onderzoek gedaan?

    Het enige wat ik haar vroeg is of ze even wilde wachten met de spuit zodat ik het op eigen kracht probeer.

    Desalniettemin laat ik het de volgende keer in mijn dossier zetten dat ze (indien geen medische noodzaak) een half uurtje wachten. En neem ik dit ook mee in mijn geboortewensen.
     
    Phloxie en pippa26 vinden dit leuk.
  4. Flan82

    Flan82 Lid

    13 jan 2019
    95
    45
    18
    Vrouw
    Ik heb het twee keer niet gehad en de placenta kwam heel snel.
    De derde keer kreeg ik het wel. Die keer was in het ziekenhuis en 7 weken te vroeg. tja dan word je overvallen.
    totaal geen erg gehad in die spuit dus voor ik nee kon zeggen zat die er al in!

    En ik ben al heeeel gevoelig op naweeën....of die daardoor nog erger werden of gewoon omdat het de derde was geen idee. Maar aiaiaiai rotdingen.

    Dus mij lijkt wachten perfect. En je merkt snel genoeg of je lichaam ‘weeën/krampen’ heeft voor de placenta.

    Je post klinkt goed doordacht en reeel dus volgens mij kunnen ze best overleggen. Daar gaat het immers om.
    Als ze jou zeggen mevrouw u heeft al 2 liet liter bloed verloren en we raden aan die spuit te nemen want....nou dan zit die er toch zo in als je ja zegt.

    Sinds de vroeggeboorte en de ziekenhuisperiode erna ben ik echt klaar met standaard regeltjes. Tenzij je in coma ligt of onbekwaam bent door iets kan het toch in dialoog lijkt me?
    Ik laat me niet meer wegsturen met: ja zo doen we dat altijd dat is bepaald door ziekenhuis X en die moeten we volgen. Waarom we dat doen in geval van de situatie van uw zoon weet ik niet, maar het hoort zo.....
    Daar kan ik wat slecht tegen....
     
    Lara123, Poolvos en Hoebie vinden dit leuk.
  5. Summerbelle

    Summerbelle Niet meer actief

    Ik heb bij alledrie de bevalling weinig bloedverlies gehad en ik ben roodharig.

    Bij de eerste wel een spuit en placenta kwam vrijwel meteen ( deed ze standaard zei ze).

    Bij de tweede geen spuit en kwam ook vrij snel vanzelf.

    Bij de derde kwam de placenta maar niet, twee spuiten in infuus gehad en een uur gewacht totdat deze kwam. Uiteindelijk is t verwijderd op de OK. Tijdens bevalling erg weinig bloedverlies.

    Ik heb niet het idee dat het invloed heeft op de bv en hechting met je kindje. Dat is van heel veel factoren afhankelijk.
     
    Hoebie vindt dit leuk.
  6. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    Heel vreemd. Ook nog nooit van gehoord. Maar ook geen last van gehad dn toch 3x bevallen ;)
     
  7. Stakato

    Stakato Niet meer actief

    Ja best wel, want er zitten in die groep ook veel deskundigen (verloskundigen en gynaecologen). ;)
     
  8. Phloxie

    Phloxie Actief lid

    15 mei 2018
    395
    381
    63
    Vrouw
    Ik wilde ook geen spuit, was geen probleem. Ik zou afspreken dat als het tzt toch nodig is ivm bloedverlies, dat het dan nog weer besproken wordt. En natuurlijk als acuut ingrijpen nodig is.

    Ik ben in bad bevallen, en daarin is bloedverlies lastiger te beoordelen, maar toch deden mijn vk’s niet lastig hierover.
     
    Hoebie en amg vinden dit leuk.
  9. zeilbootje

    zeilbootje Fanatiek lid

    15 jan 2014
    2.644
    1.286
    113
    Bij mijn eerste duurde het heel lang voordat de placenta kwam. Uiteindelijk na 45 min een spuit gekregen en toen kwam het binnen 10 min. Nog net op tijd voordat ik naar het ziekenhuis had gemoeten.

    Bij de tweede en derde gelijk na de bevalling uit voorzorg de spuit gekregen. En ook bij beide binnen een kwartier de placenta. Geen problemen met borstvoeding etc, ik heb ze alledrie 10 maanden volledig gevoed. Ohja en ik heb bruin haar!
     
    Hoebie vindt dit leuk.
  10. Bakfietsmoeder

    Bakfietsmoeder Niet meer actief

    Zeker niet altijd beste bron van informatie
    Vaak zelfs juist niet !
    Maar deze groep op Facebook zitten behalve mama s die dingen uitzoeken ook verloskundigen en andere deskundigen die graag met je meedenken en eerlijk alle feiten voor je op een rijtje zetten zodat je bewust je eigen keuze kan maken .
     
  11. Lara123

    Lara123 Actief lid

    27 okt 2013
    160
    42
    28
    Noord-Holland
    Het is echt iets van tegenwoordig. Alles moet zo snel mogelijk wat de reinste onzin is.
    Je bepaalt altijd zelf, onthoud dat.
    Ik heb het toen ook aangegeven en gezegd dat ik pas vanaf een x aantal ml bloedverlies ermee akkoord ga.
    Een tijdsindicatie zou ik niet doen, je kunt met een half uur maar 100 ml verliezen en met 5 minuten ook 800 ml dus dat verschilt per bevalling.
    Helaas werd ik medisch en ondanks het in mn plan stond heeft de klinisch vk het toch gedaan, ik heb dit achteraf met haar besproken dat zij tegen mijn wensen in is gegaan en het medisch gezien ook echt totale onzin was(200 ml bloedverlies maar).
    Mijn eigen vk zei dat ze het doen omdat het de kans op hevig bloedverlies met ongeveer 3-5% vergroot. Bedenk dat de kans al klein is en je dus misschien van 10% naar 15% gaat, dat betekent dus nóg steeds 85% kans op norma bloedverlies.
    Over je haarkleur lijkt me echt een fabeltje.

    Succes!
     
  12. Isayez

    Isayez Actief lid

    29 apr 2017
    311
    447
    63
    Vrouw
    Mijn eerste bevalling was thuis, toen heb ik geen spuit gehad.
    Bij mijn 2e bevalling wel, toen was ik in het ziekenhuis. Was ook erg verbaasd dat ik hem kreeg, wist niet dat het 'normaal' was
     
  13. kwebbelsnoes

    kwebbelsnoes VIP lid

    29 okt 2009
    5.925
    2.093
    113
    Vrouw
    Kraamverzorgende
    Tiel
    Ik had het bij mijn tweede ook in mijn geboorteplan staan dat ik de spuit niet wilde en ook geen gehad, placenta kwam na 5 minuten, 500 ml bloedverlies. Heb het nu ook weer in mijn geboorteplan gezet. Als het niet nodig is is het niet nodig. Ga ik toch teveel vloeien of de placenta is er na een half uur nog niet, kan het alsnog, die spuit werkt vrijwel direct, dus afwachten kan prima.
     
  14. Koektrommel

    Koektrommel Fanatiek lid

    15 feb 2017
    1.511
    1.100
    113
    Vrouw
    #34 Koektrommel, 20 jul 2019
    Laatst bewerkt: 20 jul 2019
    4x bevallen & bij alle 4 de bevallingen oxytocine gehad waarvan bij 3 de spuit.

    Ik heb mijn dochters ruim 2 jaar gevoed (de jongste nu bijna 3 maanden maar gaan zeker weer voor de 2 jaar), geen depressies gehad of andere rare dingen.

    Ik ben blij dat het er is! Na fluxus wilde ik die spuit maar al te graag bij de volgende bevalling. De bevalling waarbij ik de spuit niet heb gehad had ik de fluxus na de bevalling. Dus toen kon ik alsnog aan een infuus met oxytocine.

    Ik heb overigens geen rood pigment in m'n haar.
     
  15. NafNaf

    NafNaf Fanatiek lid

    5 feb 2015
    1.258
    55
    48
    NULL
    NULL
    Bij de eerste twee in eerste instantie geen spuit gehad. Bij de oudste kwam de placenta niet, moest er uiteindelijk toch gespoten worden en daarna nog een keer voordat de placenta kwam.
    Bij de tweede zelfde verhaal...wachten, persen en duwen deed niets. Toen 2x een spuit en uiteindelijk brak de navelstreng af terwijl de placenta half los was en moest ik met een bloeding per ambulance naar het zkh. Dat was echt niet best.
    Bij de derde wél meteen een spuit gehad en toen kwam de placenta na 20 minuutjes keurig eruit. Mijn ervaring is dus dat het voor mij wel beter werkt.
     
    Poolvos vindt dit leuk.
  16. Raggy81

    Raggy81 Fanatiek lid

    26 mrt 2017
    2.325
    1.411
    113
    Vrouw
    Hier normaal bevallen en geen spuit.
    Ruiken aan het hoofdje van het kindje, het kindje (als dat gaat) laten drinken etc wekken ook naweeën op en dus het loslaten bd placenta.
    Ik heb 0.0 medisch ingrijpen gehad. Placenta kwam met ongeveer 25 min.
     
  17. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    Deze keer niet gekregen. Placenta kwam al heel snel al na 8 min. 150 ml bloed verloren. Wat heel erg weinig is werd me gezegd.
     
  18. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.578
    4.623
    113
    Ik heb bij de laatste bevalling direct aangelegd voor borstvoeding. Dat werkt echt het beste om dw placenta los te krijgen. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik al zeer ervaren was qua borstvoeding en een goede en snelle bevalling had gehad (en daardoor hiertoe in staat was). Dit is volgens mij jouw 1e kind dus jij hebt die ervaring niet. Dat maakt het toch wel anders. En als je na een heftige bevalling compleet bent uitgeput kan het soms ook niet.

    Als er (behalve je haarkleur) vooraf geen reden is voor een spuit zou dat niet direct standaard moeten. Ze kan je dan zeker wel even de tijd geven. Maar bedenk dat er tijdens d3 bevalling van alles kan veranderen!

    Als jij je niet goed voelt bij deze verloskundige kan je ook nog wisselen.
     

Deel Deze Pagina