Ex kinderen mee genomen naar buitenland

Discussie in 'De lounge' gestart door Funs, 27 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113
    @Ysabella

    Die van mij heeft helaas geen officiele diagnose. Hij weet zelf wel dat er iets mis is, maar hij wil geen hulp zoeken omdat hij geen stempel wil. Hij is wel een paar jaar geleden een paar keer naar de maatschappelijk werker geweest, maar daar is ‘ie mee gestopt. Ik ben ook een paar keer apart geweest. Maar Het is net een kameleon, hij is zo pienter met praten dat hij het voor elkaar krijgt om mij als de gek kan neerzetten. Dat is toen ook gebeurd waardoor ik allemaal adviezen kreeg om goed met hem om te gaan. Terwijl ze geen idee had hoe de vork echt in de steel zit. En ik heb zelf geen leuke jeugd gehad en heb in de jeugdzorg molen gezeten dus ik wou er niet meer mee doorgaan uit angst dat ik als de labiele vrouw weggezet zou worden.
     
  2. heidiane

    heidiane Fanatiek lid

    5 jul 2010
    1.720
    1.647
    113
    Omdat ik het met je eens ben.
     
  3. heidiane

    heidiane Fanatiek lid

    5 jul 2010
    1.720
    1.647
    113
    Die reactie hoor ik vaker. Ik weet wat ik doe. En het is niet zo dat hij me in het openbaar naar beneden haalt ofzo. Verder ga ik er niet op in. De ellende die ik lees na echtscheiding en bijv de post van ts ik bedank daarvoor ik kom wel op een andere minder aanvallend manier voor mezelf op. De sfeer hier is gewoon ontspannen.
     
  4. Izzie7676

    Izzie7676 VIP lid

    18 dec 2017
    5.793
    6.474
    113
    Vrouw
    En pa en ma die elkaar beiden geen toestemming geven met als gevolg dat de kinderen geen id kaart hebben.

    Moeder uit bezorgdheid, vader volgens moeder uit rancune.

    Elkaar het licht in de ogen niet meer gunnen en de kinderen zijn daar de dupe van. Zoals ik al eerder zei, ook op een binnenweg in apenkuttenveen kan pa zijn geduld verliezen en zich als een asociale hond gedragen.

    In dit verhaal zijn er hele grote verliezers en dat zijn de kinderen.
     
    bozoe en Iertje81 vinden dit leuk.
  5. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    Het probleem alleen is dat onderweg naar Apenkutteveen niet in strijd met de wet is... Buitenland is dat wel. En iemand die vind dat ie boven de wet staat als het z'n kinderen aangaat... Sja what shall I say

    Het probleem is niet minder groot, alleen een stuk lastiger te voorkomen.
     
    Aszz en NiVa0230 vinden dit leuk.
  6. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.624
    32.956
    113
    Nou ja. Dit dus. Als je het verhaal van de ander hoort, dan krijg je een totaal ander verhaal horen.
    En het gaat denk ik ook niet meer om wie nu de zogenaamde waarheid spreekt. Feit is dat er kinderen in het spel zijn die hoe dan ook ertussen zitten. Voor hen maakt het niets uit. Als ze maar bij beide ouders blij en gelukkig mogen en kunnen zijn.
    En dat is nu precies wat ik hier lees: het gaat er totaal niet meer om hoe het voor die kinderen is maar wat de ene partner de andere heeft aangedaan.
    Het gebeurt gewoon onder je neus hier wat voor nare dingen de narcist heeft gedaan naar de moeder van zijn kinderen toe die aangeeft ten álle tijden lief, aardig en meegaand te zijn. Maar het verhaal van de moeders staat weer voorop en over hoe het voor de kinderen moet zijn, wordt weinig gesproken. Goed; ze worden even aangestipt, maar daarna gaat het toch weer over de vervelende dingen die ex doet/deed/heeft gedaan.
     
    LindaS80 vindt dit leuk.
  7. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113

    Mensen proberen gewoon uit te leggen hoe het is als je met iemand leeft die een stoornis heeft. Dat wil niet zeggen dat de kinderen niet meetellen. En ja, van mijn man zal je inderdaad een heel ander verhaal te horen krijgen. Maar als een hulpverlener het al niet kan begrijpen, dan is dat voor anderen inderdaad nog een stuk lastiger.
     
    Strijkkraal vindt dit leuk.
  8. din0

    din0 Fanatiek lid

    14 aug 2011
    4.494
    1.466
    113
    Ik snap to wel.
    Wel naar het buitenland gaan zonder id.
    Maar even een handtekening zetten om er een te hebben doet hij niet.
    En wie weet heeft ze altijd mee gewerkt maar als je altijd ,maar een negatieve houding krijgt dan wil je ook wel eens een leuk dagje hebben en dan zou je zomaar een afspraak kunnen vergeten.
    Wat mij alleen niet duidelijk is wat die afspraak was instantie of ex?

    Ja het zijn 2 mensen die volwassen.
    Maar waneer jij als vrouw ja nee en amen doet dan gaat de emmer ook wel eens vol zitten.

    Denk aan de kinderen en houd het vooral zakelijk naar je ex.
    Hij doet duidelijk alles om je gek te maken wat hem duidelijk lukt.
    Heb je misschien iets aan eenersoon om gal te spugen?

    S6 en laat je niet kisten
     
  9. heidiane

    heidiane Fanatiek lid

    5 jul 2010
    1.720
    1.647
    113
    Die belafspraak ik neem aan dat je niet gedacht hebt: "Wacht, hij belt over een kwartier ik ga lekker expres weg" Neem aan dat of je er even niet aan dacht of het overmacht was. Kan ook expres natuurlijk maar dat weet ik niet. Verwacht het ook niet.
     
  10. heidiane

    heidiane Fanatiek lid

    5 jul 2010
    1.720
    1.647
    113

    Hihi klopt ja maar het lijkt nu echt alsof dat is wat je moet doen. Alles over je heen laten lopen en zelf niets terug doen. Dan ben je fout. De kunst is om uit de strijd te blijven maar zoveel afstand kunnen nemen van binnen dat de ander je niet kan raken. En dan wordt dus vaak de kinderen ingezet door degene die "schopt". Dan moet je wel heel helder in je hoofd zijn en je gevoelens goed onder controle hebben om je kinderen daar zo goed mogelijk in te begeleiden. Daar heb je goede hulp voor nodig. Ik noem toch maar weer eens dat boek: Je leven in eigen hand. Van Iris Koops
    Erkenning voor wat er gebeurd. Maar hele heldere tips hoe je naar je kind moet reageren en waarom. Ze haalt je als het ware uit de emotie van verdriet en machteloosheid. En helpt je zo dingen op een rij te krijgen. Dat is wat ik ts gun!!
    Er staat ook in hoe je moet reageren als hulpverlening geen idee heeft wat er werkelijk gebeurd en hoe ze door de narcistische ouder om de tuin geleid worden.
     
    Pechvogol en Colour vinden dit leuk.
  11. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    Ik ga het boek eens opzoeken! :thumup:
     
    heidiane vindt dit leuk.
  12. Spikkel19

    Spikkel19 VIP lid

    18 okt 2011
    8.460
    361
    83
    ik word soms een beetje moedeloos van exen de elkaar het leven zuur maken,
    een familie lid van mij werd ook beschuldigd als zijnde Narcistische ex. terwijl ZIJ de problemen maakte ongelooflijk maar waar dat hulp instanties er in trapte en hij de problemen kreeg. en nu ? nu heeft zij haar zin, kan doen en laten wat ze wi; Komt overal mee weg terwijl er echt grove dingen gebeuren..

    Een keertje niet aanwezig zijn tijdens een afspraak is bij haar heeel normaal ze is er gewoon niet belt niet reageert niet.

    WAt ik hiermee wil zeggen is gooi niet iemand zomaar als Naristisch persoon neer..
    je leest maar 1 verhaal niet beide kanten..


    en de kinderen van die personen? beschadigd voor het leven..

    dus denk om je kinderen inplaats van je Wraak richting je ex.
     
    LindaS80, Pechvogol, Juul75 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  13. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.624
    32.956
    113
    #133 Iertje81, 28 jul 2019
    Laatst bewerkt: 28 jul 2019
    Klopt dat mensen het proberen uit te leggen, maar in the end, gaat het toch weer over zichzelf. En dan kun je een mooie roze strik om dat uitleggen doen, feit is dat de kinderen niet benoemd worden.
    En geen een hulpverlener hoeft het te begrijpen. Niet dat jij er alles aan doet, niet dat je ex een narcist is, niet dat jullie elkaar het leven zuur maken. Nee, wat hun taak is, is dat ze goed begrijpen hoe de kínderen zich moeten voelen en die hulp gaan bieden die de kínderen nodig hebben.
    Het interesseert mij als hulpverlener niet wie wat heeft gedaan of dat het een wedstrijd lijkt te worden wie ergere dingen heeft gedaan. Waar het mij om gaat is dat ik die kinderen uit de knel wil halen en me keihard zal maken om hun ouders op een volwassen manier met elkaar te laten communiceren zodat ze een fijne jeugd kunnen hebben.
     
    LindaS80, Louise11110, chrystel73 en 6 anderen vinden dit leuk.
  14. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    Wow...

    Nou... Vertel... Wat als een van de ouders totaal niet communiceert? Moet de ander in het belang van het kind dan maar met alles mee buigen en zichzelf totaal zichzelf uitsluiten. Alles in het belang van het kind?
     
    Liana40 vindt dit leuk.
  15. Kramertje

    Kramertje VIP lid

    4 apr 2019
    6.779
    5.545
    113
    Vrouw
    Wat ik niet helemaal begrijp is dat je het volgende zegt:

    “ Nu is het zo dat ik de papieren klaar heb om de ID te regelen voor de kinderen. Maar ex weigert deze te ondertekenen zodat ik in mijn vakantie "nergens " naar toe kan.”

    Vervolgens geef je verderop ergens aan als antwoord op een vraag van iemand dat je in en om het huis blijft en verder niet weggaat. Ligt misschien aan mij maar hier heb je toch geen ID bewijs voor nodig...?

    Uiteraard dienen de kinderen een geldig ID te hebben en hoort hij akkoord te gaan om een nieuwe aan te vragen, maar zoals jij het hier nu schetst komt het een beetje over alsof hij jouw hier heel veel onrecht mee aandoet, dat terwijl je niet weggaat en in en om het huis blijft.

    Verder ken ik niet de hele situatie en lijkt het me vreselijk, maar probeer altijd in het belang van de kinderen te handelen en probeer, hoe moeilijk ook, toch op een oké manier met elkaar om te gaan. Er is ooit een tijd geweest dat er liefde in het spel was tussen jullie en hij blijft toch de vader van je kinderen. Veel sterkte in ieder geval!!
     
    bozoe vindt dit leuk.
  16. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.624
    32.956
    113
    Als er een ondertoezichtstelling over je kinderen is uitgesproken dan krijg je een gezinsvoogd aangewezen. Dan kom ik dus in beeld. En vaak, in het gedwongen kader, komt die communicatie wel op gang hoor. En zo niet, dan mag je op een gegeven moment verantwoording af gaan leggen bij de kinderrechter.
    En dat je je hierin als moeder moet uitsluiten of meebuigen? Nee hoor. Dat heb ik allemaal nooit gezegd.
    Ik hoor deze zin wel vaker, maar ook daar gaat het niet om. Je moet jezelf ook die rol niet toebedelen want die uitspraak slaat kant noch wal.
     
  17. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    Er is geen OTS, er is geen gezinsvoogd en een van de partijen lapt alle afspraken aan de laars. Wat moet de andere partij doen. Vertel. Want dat was de vraag.

    Jij schets een situatie die wellicht in jouw werkveld voorkomt. Niet aan de orde hier
     
    Ysabella vindt dit leuk.
  18. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.396
    10.594
    113
    Wat TS moet doen is zich aan alle afspraken houden. En als ex dat niet doet dit melden aan de hulpverlening. Precies zoals hierboven al eerder werd voorgesteld. En dan vanuit de zorg die ze heeft en dat ze gerust wil tekenen maar haar niks gevraagd wordt.
     
    Pechvogol en bozoe vinden dit leuk.
  19. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    Dat is mijn vraag niet. Wat moet iemand doen als de ander zich niet aan afspraken houdt. Je kan het melden aan de hulpverlening. En dan? Niets doen? Afwachten? Mee buigen? Of juist niet? Wat!
     
  20. RAppel

    RAppel Fanatiek lid

    2 mei 2014
    1.155
    191
    63
    Zorgen dat jij je wel aan de regels houdt. Melden en vervolgens je leven in het mate van het mogelijke verder zetten. Stoppen met het te zien als je ex die tegenwerkt en het jou moeilijk maakt en beginnen te zien dat het hier over je kind gaat en dat je kind het minste schade oploopt als je zelf je wel betrouwbaar opstelt naar hulpverlening, omgeving en je kind toe.
    Dat de ander niet communiceert betekent niet dat jij niet hoeft te communiceren. Be the bigger and better person. Zorg dat jou niets te verwijten valt en zie het niet als meebuigen of onderdanigheid als je de ander zijn 'zin' moet geven. Zie het als de bestwil van je kind voorop stellen.
     
    littlemunchkin, LolaBloem, LindaS80 en 9 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina