Boze buurman, hoe hier netjes mee omgaan?

Discussie in 'De lounge' gestart door Damay77, 3 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Manderijntje

    Manderijntje Fanatiek lid

    23 jan 2014
    1.162
    1.328
    113
    Maar een hond mag daar toch gewoon plassen? Kijk, bij ons in de straat hebben we een strook gras waar eigenaren soms de poep niet opruimen. Die worden keihard teruggeroepen door buurtbewoners (pensioneerd idd :)) en vind ik niet meer dan normaal.

    Maar een hondenplas? Echt niet moeilijk doen hoor. Schouders ophalen en laat maar gaan.
     
    Paardenbloem, Gewooniemand en Evanesco vinden dit leuk.
  2. a2cmieux

    a2cmieux Niet meer actief

    Tja, je zegt dat je normaal de hond verder trekt dus het lijkt me niet de beste plaats om de hond zijn behoefte te laten doen. Je zou ook niet in de verdediging kunnen schieten maar de volgende keer gewoon eerlijk zeggen "sorry meneer de buurman, ik lette even niet op". De beste manier om hiermee om te gaan is dan misschien ook om te laten zien dat je nu beter oplet. Het is denk ik wel lastig om nieuw te zijn in een buurt met een grote sociale controle, maar het kan natuurlijk ook positief zijn. Fijn als de buren ook een oogje in het zeil houden. Heb je eenmaal bewezen dat je je best doet is het waarschijnlijk ook een fijne buurt. Ik zeg "morgen is er weer een dag". Ga net als altijd met de hond wandelen. Probeer hem langs het plantsoentje te trekken en neem je kinderen mee uit wandelen als het even kan.
     
  3. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.863
    7.627
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    #23 Devilschase, 3 aug 2019
    Laatst bewerkt: 3 aug 2019
    Meid, ik zeg altijd maar zo: laat je humeur niet beïnvloeden door opmerkingen van anderen, dat is het niet waard. De volgende keer vraag je gewoon of hij niks anders te doen heeft dan voor het raam zitten en dat hij een hobby moet gaan zoeken. En dan loop je verder.

    Sodemieter op zeg met zulke mensen. Kijk als je hond nou perken onder plaat en schijt is het wat anders, maar dat is niet het geval. Daarbij, als iemand zo'n toon tegen mij aanslaat dan doe ik dat ook terug. Als iemand netjes iets zegt doe ik dat ook terug en leg ik gewoon uit dat ik het even niet zag en dat ik erop zal letten.

    Heel ander voorbeeld maar vorige week was ik op een markt. Was een antiekkraam en er stonden 10 mensen tegen elkaar aagepropt voor die kraam en niemand anders kon erbij of ook maar iets zien.

    Dus ik vraag heel vriendelijk: sorry mag ik misschien ook heel eventjes kijken?
    Draait die vent zich om en zegt echt agressief en met van die handgebaren : WAT WIL JE ZIEN DAN??!
    Ik: nou dat weet ik niet want ik zie niks omdat er allemaal mensen voor staan dus daar kan ik geen antwoord op geven.
    Hij: IK ZEG: WAT WIL JE ZIEN???!
    ik: nogmaals, dat kan ik pas zeggen als ik er even bij mag. En waarom doet u zo boos? Ik vraag het toch gewoon netjes?
    Hij: IK BLIJF STAAN, JIJ GAAT NIKS ZIEN, rot op.
    Ik: ben jij jou helemaal besodemieterd om zo'n grote smoel tegen mij te geven, vind je dat normaal? Ben jij de koning van de antiekmarkt ofzo? Ben je wel helemaal goed bij je hoofd?

    En toen kwam mn man eraan met: ja wat is hier aan de hand?
    Hij: ja Ik vraag net aan je vrouw wat ze wil zien he Maar dat zegt zE dus niet!!
    Man: volgens mij legt ze dat al 3 keer uit of niet dan?
    Hij; ik ga niet weg, rot op zeg.
    Vrouw ernaast: haha ik ga ook niet weg hoor
    Ik: jullie zijn echt niet goed in je bovenkamer, trieste figuren.

    Echt zo ontzettend kansloos.
     
    Marsepein vindt dit leuk.
  4. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.578
    4.623
    113
    Ik heb het idee dat je misschien in de verkeerde buurt terecht bent gekomen waar je als alleenstaande moeder met meerdere kinderen en honden wellicht wat afsteekt bij de rest, klopt dat?

    Heb je wel direct kennis gemaakt met de buurt? Dus aanbellen en langsgaan om je voor te stellen en een praatje te maken? Dat is heel belangrijk!

    Verder hoe komt het dat er continu ruzie is bij jullie thuis? Bedenk dat dit voor (oa lawaai) overlast kan zorgen bij buren. Nog los van dat het zeer onprettig is voor je kinderen. En de gemiddelde hond heeft echt meer beweging nodig dan 2c per dag even snel naar een perkje en weer terug. Waarom ga je niet samen met de kinderen (of een aantal) lekker wandelen of fietsen met de hond(en). Goed voor hond en kinderen en minder kans op ruzie.

    En vertel je kinderen ook dat ze niet op straat moeten gaan schreeuwen. Als er wat is komen ze naar jou toe of wachten ze tot jij er bent.
     
  5. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.593
    10.487
    113
    Ik vind dat sorry absoluut niet nodig is, dan geef je hem gelijk in dat het niet mag. Toen je je verhaal begon dacht ik dat de honden in zijn tuin of erger nog ik zijn huis hadden geplast, maar een openbaar perkje... ik vind zelfs dat hij een verkapt dreigement heeft gedaan met: ‘laat ik het niet nog een keer zien’.

    In dat openbare perkje plassen en poepen vast andere dieren (zoals vogels) en liggen waarschijnlijk ook wel eens sigarettenpeuken, kauwgom, papiertjes etc. Ik zou de discussie niet aan gaan en vriendelijk goedendag blijven zeggen om de eer aan jezelf te houden.

    Hoe oud zijn je kinderen?
     
    Marsepein vindt dit leuk.
  6. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.646
    555
    113
    Wat een briljante tip zeg! Dat heeft ze vast nog nooit gedaan! :rolleyes:

    Verder vind ik je bericht nogal veroordelend overkomen. Alsof het allemaal haar fout is. Er staat nergens dat er de hele dag ruzie is?
    En ze gaat in de middag langer wandelen met de honden staat in haar bericht.

    TS, je kunt ook iets zeggen van: ik begrijp dat u hier last van heeft, ik zal proberen er rekening mee te houden. Dan hoef je echt geen sorry te zeggen en je houd het probleem waar het hoort: bij die man.
     
    bloem82, Solstice, Gewooniemand en 4 anderen vinden dit leuk.
  7. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    [
    Graag m'n OP goed lezen.
    Waar staat dat er continu ruzie in huis is? Nergens:)
    2 pittige meiden dus die maken wel eens ruzie. Echt niet continu. Maar ik kan het verwachten dus daarom laat ik ze liever niet lang alleen. Mede ook voor o.a. brandgevaar enz.

    Voorstellen: Nee, ik heb niet overal aangebeld om me voor te stellen. Zoals in OP staat heb ik autisme dus ergens aanbellen en me voorstellen zit er niet in. Een aantal buren zijn zelf naar me toe gekomen terwijl ik bijv aan het verhuizen was en zo hebben we kennis gemaakt.

    2x per dag naar een perkje: dat staat niet in de OP. Ochtend en avond laat gaan ze even naar het perkje en overdag ga ik lang met ze wandelen/fietsen. Tenminste, met 1, de andere kan en mag niet zo ver.

    M'n kinderen vertellen dat ze buiten niet mogen schreeuwen:
    Waar staat dat ze schreeuwen? Als er wat aan de hand is dan komt m'n jongste in de deuropening staan en dan roept ze me of ze komt op dr sokken naar me toe lopen. Ik ben een 10-tal meter verderop. Ze roept me dan om te melden dat er ruzie is/wat aan de hand is. Of om wat te vragen. Nog een reden om ze niet uit het zicht te laten. Daar is zij nog te klein voor.
     
    Marsepein, Gewooniemand en heidiane vinden dit leuk.
  8. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.578
    4.623
    113
    Je hoeft natuurlijk niet overal langs te gaan. Maar jezelf voorstellen aan directe buren is wel gebruikelijk. En het is een goede start als je ergens gaat wonen. Kan veel problemen later voorkomen als je elkaar een beetje kent.

    Ik had niet goed gelezen dat je in de middag ook gaat.

    Maar als je ruzie verwacht dan zou ik de jongste dus meenemen. En dus niet laten roepen over straat omdat er wat is.
    Zeker in een buurt vol gepensioneerden gaat men daar anders mee om.

    Zijn er geen leuke jonge gezinnen in de buurt?
     
  9. Lunarosa

    Lunarosa Actief lid

    24 jul 2017
    183
    135
    43
    Vrouw
    In tegenstelling tot de meesten hier vind ik dat je buurman wel gelijk heeft, al had ie dat op een normale wijze kunnen brengen zonder meteen boos te reageren.
    Ik snap ook eerlijk gezegd niet zo goed waarom iedereen het maar normaal lijkt te vinden dat honden hun behoefte in een woonwijk doen. Nee, dat ene plasje van de hond van TS is niet het probleem maar als iedere hondenbezitter die langsloopt zo denkt wordt het wel een probleem en heeft die buurman dus een hondentoilet voor de deur en ik snap heel goed dat hij daar niet op zit te wachten.
     
    Juul75, suus1983, Huismuisie en 4 anderen vinden dit leuk.
  10. Nieuwsgierigbijtje

    Nieuwsgierigbijtje Fanatiek lid

    12 mei 2018
    1.854
    1.176
    113
    Vrouw
    Echt laat het los. Hoe moeilijk ook. Hier ver boven gaan staan. Als dergelijke zeurpieten door hebben dat jij gevoelig bent voor klagen dan zullen ze dit zeker blijven doen.
     
  11. Nieuwsgierigbijtje

    Nieuwsgierigbijtje Fanatiek lid

    12 mei 2018
    1.854
    1.176
    113
    Vrouw
    Ik snap echt wel ivm de dikke hondenbelasting die je betaald en de beperkte uit laat veldjes een hond het echt niet op kan houden. Mijn honden moeten soms ook erg nodig plassen (vooral met het warme weer en meer water) en wij moeten 1.5 km lopen eer we op een uitlaat veld zijn. Dikke pech voor die enkele keer een plas op een plantsoen.
     
  12. RoIn

    RoIn VIP lid

    3 feb 2014
    5.918
    595
    113
    Vrouw
    Een plas? Nou ja zeg. Overdreven reactie..

    Ik heb ooit zoiets gehad, lag en drol op een veld en deze zou van mijn hond zijn. Dat was echt niet zo, mijn hond deed het nooit op open veldjes. Ik kreeg wel de schuld. Heb alleen gezegd op heel zachtaardige toon: nou.. wat jammer dat u zo lelijk tegen me doet!
    Ze keek me aan, stamelde wat, voelde zich duidelijk beschaamd en liep weg..
     
    Gewooniemand vindt dit leuk.
  13. xxmoixx

    xxmoixx VIP lid

    11 jun 2018
    5.312
    4.385
    113
    Vrouw
    Oh wat kunnen mensen toch vreselijk zijn soms.. Zou zelf op dat moment ook niet goed weten wat ik ermee zou moeten. Het is maar een plas, dat spoelt wel weg. Zou er verder niet op in gaan eigenlijk, wat een onzin.
     
  14. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.630
    7.297
    113
    Maar die mensen staan daar toch ook gewoon om te kijken bij die kraam. Ik snap jouw vraag in de eerste plaats niet. Als het druk is op een markt moet je gewoon wachten tot je aan de beurt bent en erbij kan.
     
  15. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.863
    7.627
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    #35 Devilschase, 4 aug 2019
    Laatst bewerkt: 4 aug 2019
    Nee. Je snapt de situatie niet , lastig te omschrijven ook. Die kraam was aan t uitpakken. Die mensen stonden er na een half uur nog steeds toen we terugkwamen van het rondje. Andere mensen proberen te kijken maar dat ging niet en als ze wilden kijken werden ze gewoon weggeduwd. Ik vind dat gewoon belachelijk hoor.

    Kijk , normaal staan mensen te kijken en wacht je rot je erbij kan, logisch, dat doe ik altijd. Nu was er een kraam en die verkochten antiek. Er stonden 10 mensen gewoon recht voor de kraam tegen de kraam aan geduwd zodat je dus nergens tussen door kan kijken. Dus niet wat mensen die kris kras door elkaar staan, nee , gewoon schouder aan schouder voor de kraam en tegen de kraam aan.

    Ze stonden verder stil en deden niks omdat die kraam dus aan het uitpakken was. Zodra er iets op tafel gezet werd vlogen de armen op die kraam om te kijken. Wij hebben onze ronde afgemaakt en na een halfuur stonden nog steeds dezelfde mensen er. Als je normaal wilde kijken schoven ze steeds voor je heen andere zodat je zicht werd geblokkeerd zeg maar en mensen werden weggeduwd terwijl die echt NIETS verkeerd deden. Het sloeg echt helemaal nergens op, en die agressieve wijze waarop iemand je dan aanspreekt als je gewoon wat vraagt? Het was gewoon bizar.
     
    Nellie4 vindt dit leuk.
  16. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    Het ging ook meer om de opmerkingen die hij maakte. Hij vroeg ook of ik dat normaal vond om dit "steeds" te doen . Heel apart want dit was de eerste keer dat hondje in dat perkje plaste. Perkje loopt langs de dichte zijmuur van z'n huis dus ook nog uit het zicht. Zag wel allemaal stront liggen maar absoluut niet van de mijne. Als ze uitlaat dan is dat in een perkje tegenover z'n huis. Blijkbaar ziet
    En daarbij nog de opmerking : ga verdorie verderop langer wandelen IPV op en neer naar het perkje. Beter voor je
    Het is een toegestaande plek, inclusief vuilnisbak voor hondenpoep....
     
  17. Marsepein

    Marsepein Fanatiek lid

    31 mei 2019
    1.411
    1.253
    113
    Vrouw
    Dat snap ik ook wel maar het is “de toon die de muziek maakt”
    Als de buurman dat op een hele nare manier komt zeggen en de les komt voorlezen dan zou ik daar juist tegendraads op reageren want wie denkt hij wel niet dat hij is. Hij had het ook netjes kunnen vragen en dan was er wellicht niks aan de hand geweest en zou iedereen denk ik wel rekening hiermee houden en hond elders laten plassen.
     
  18. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.563
    13.129
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Ahh dat komt altijd ongelegen zo'n wachtlijst....... :(
    Goed dat je dan hier je vraag ventileert :thumup:
    Hopelijk kan iemand je verder helpen.
     

Deel Deze Pagina