Ander zaad?

Discussie in 'Donorschap' gestart door sjallie, 24 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sjallie

    sjallie Actief lid

    29 jul 2018
    380
    437
    63
    Vrouw
    Lieve vrouwen,

    Wij (lees: fysiek mijn vrouw) zijn al een tijdje bezig met zwanger worden via iui. We hebben twee keer drie rietjes besteld bij ESB. De donor ziet er hartstikke goed uit, MOT20 en bevestigde zwangerschappen. Bij het ziekenhuis maken ze elke IUI weer de opmerking dat het zaad zo goed is.
    Afgelopen dinsdag hebben we een gesprek gehad met de arts, aangezien ook de 6e poging mislukt is en de rietjes nu ook weer op zijn. Ook zij gaf nogmaals aan dat het zaad dat we hebben elke keer weer heel goed is. We hebben beide keren bij dezelfde donor besteld.
    Nu heb ik een tijdje geleden gehoord dat het ook 'geen match' kan zijn. Ik heb dit nog eens nagevraagd bij de arts of dit überhaupt kon. Zij gaf aan dat dit niet zo zeer bevestigd is, maar dat het een enkele keer wel eens voorgekomen is dat ze een eicel van goede kwaliteit hadden en zaad van goede kwaliteit en dit in het lab bij elkaar brachten, maar dat er niks gebeurde. Ze weten niet waardoor dit komt, maar het kán dus wel eens voorkomen, ook al is deze kans wel erg klein gaf de arts aan.
    Op dit moment is er ook nog geen reden om aan te nemen dat er medisch gezien iets mis is met mijn vrouw. We mogen, vanwege financiële druk, wel al een eileideronderzoek aanvragen waardoor de kans op zwangerschap heel misschien een klein beetje vergroot wordt, maar mijn vrouw is daar een beetje terughoudend in omdat het een pijnlijk onderzoek is.
    We gaan in elk geval nog even verder met IUI en er zullen dus nieuwe rietjes moeten komen. We twijfelen nu of we dan niet een andere donor moeten kiezen. Aan de ene kant denk ik dat het misschien kan helpen, maar die gedachte komt misschien ook meer uit een wanhoopspoging en een poging om nog een beetje de controle in handen te houden (wat toch niet kan). Aan de andere kant ben ik dan best wel wetenschappelijk en feitelijk ingesteld als het hier om gaat en geloof ik de arts dat kans dat het een zogenaamde mismatch is wel heel zeldzaam is.

    Kortom: we weten even niet wat te doen.
    We hebben in principe nog geld voor 1 keer drie rietjes van ESB (is wat goedkoper dan Cryos), maar misschien komt er iemand met nog een heel ander idee, dat is ook welkom.

    Wat zijn jullie ervaringen? Of misschien ideeën?
     
  2. Happyhope

    Happyhope Fanatiek lid

    15 sep 2018
    1.520
    671
    113
    Vrouw
    Hoi @sjallie ,
    Wat een vervelende situatie! Zeker omdat het natuurlijk erg duur is en je hoopt natuurlijk iedere maand op een goede uitkomst..

    Het is lastig om er concreet wat over te kunnen zeggen, ben natuurlijk geen arts... maar ook bij IUI kan het bij sommige stellen een jaar duren voordat er een zwangerschap ontstaat en kan het nu gewoon nog steeds pech zijn elke maand...

    Bij ESB is er volgens mij een optie om een soort genetische match test uit te laten voeren. Ik weet niet exact wat het inhoudt en of het de antwoorden geeft die je nodig hebt (en ook dit kost geld) maar wellicht dat dit kan helpen?

    Moet je trouwens minimaal 3 rietjes bestellen? Of kun je ook 1 rietje bestellen en daarna als het niet lukt 2 rietjes van een andere donor bestellen?

    Hoe staan jullie er tegenover om vanaf de volgende pogingen ivf te doen? Geen fijne optie natuurlijk, maar misschien wel met meer kans op bevruchting en een zwangerschap.

    In ieder geval heel veel sterkte gewenst!
     
  3. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Wij zijn een aantal keren veranderd van donor.
    Wel nl spermabank.

    Met resultaat.
     
  4. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.529
    26.079
    113
    Vrouw
    Mijn man heeft super zaad en ook hier heeft het lang geduurd.... Ik ben ook normaal vruchtbaar en ook bewezen vruchtbaar. Je hebt elke maand nu eenmaal meer kans om niet zwanger te raken dan wel :( Zijn ook veel stellen die van iui de overstap maken naar ivf/icsi omdat het geen resultaat heeft gehad.

    Zodra het zaad boven het minimum goede zwemmerseczeem uitkomt, maakt het niet uit of er 30 miljoen extra zijn of 100 miljoen voor de vruchtbaarheid. Het blijft een groot kansspel.

    Maaaaar.... Dat gezegd hebbende kun je wel zeker een andere donor proberen zodat je ook niet blijft zitten met 'had ik maar....'
     
  5. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.110
    3.377
    113
    Vrouw
    Ik zou zelf wisselen van donor. Ik deed bij de kid pogingen altijd 3x dezelfde donor en dan switchen.Je kan nu ook 3 rietjes eens bestellen van een ander en kijken wat het resultaat oplevert.
     
  6. Dalysa

    Dalysa Fanatiek lid

    29 nov 2014
    1.365
    571
    113
    Ik heb zelf geen ervaring met donors, ik kan daar dus helaas geen advies over geven. Wel heb ik een eileider onderzoek gehad en voor mij is het echt 100 procent meegevallen. Ik las toentertijd ook een hele hoop horrorverhalen en uiteindelijk met veel angst en bibberen het onderzoek ondergaan. Heb niet meer gevoeld dan een lichte menstruatiekramp en het was alweer klaar. Ik hoop dat ik hiermee je partner ook een positief verhaal kan meegeven dat het echt niet pijnlijk hoeft te zijn.

    Heel veel succes in jullie traject en ik hoop dat jullie snel succesvol zwanger mogen zijn!
     
  7. Enigma

    Enigma Fanatiek lid

    11 jul 2019
    1.189
    1.607
    113
    Vrouw
    Ik heb heel lang in de vruchtbaarheidsbehandelingen gewerkt, heel veel zaadmonsters opgewerkt voor iui, en ja, het komt dus nog wel eens voor dat er gewoon geen match is. Waar het aan ligt geen idee, dat is niet bekend, maar soms werkt het niet. Ook een aantal stellen meegemaakt die in de MMM zaten en waar het dus niet lukte en dan later de vrouw zwanger op de poli zien, zomaar zwanger in nieuwe relatie.

    Door mijn ervaringen heb ik nu zelf (ben ook met een donor bezig) besloten om maar 4x te proberen met mijn uitgezochte donor (heb 4 rietjes besteld). Als ik dan nog niet zwanger ben ga ik een andere donor uitzoeken. Te vaak meegemaakt dat de 'klik' er dus niet is, vind het zelf echt wel een ding om in mijn achterhoofd te houden.
     
  8. Chitje

    Chitje Fanatiek lid

    25 jun 2018
    2.032
    1.142
    113
    Vrouw
    Ik zou wisselen. Wat heb je te verliezen? Er zijn zoveel dingen die ze niet weten over onvruchtbaarheid. Alle artsen hebben het mij wel aangeraden, ongeveer als eerste stap om te nemen richting misschien toch zwanger worden.
     
  9. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.578
    4.623
    113
    Ik zou zeker wisselen van donor. Je kunt altijd kijken hoe dat gaat. En ook je vrouw dat onderzoek laten doen. Je wilt toch iedere kans aangrijpen voor iets meer kans. En daarnaast kan het waardevolle informatie opleveren over waarom het wellicht mislukt.

    Waarom is het hierna financieel niet meer mogelijk? Kunnen jullie niet meer sparen voor toe komst pogingen? Met straks een pauze?

    Bedenk dat de gemiddelde tijd om zwanger te worden bij gewone stellen zonder mmm ook een jaar is. Je schijnt iedere maand iets van 20% kans te hebben.
     
  10. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.663
    33.034
    113
    Ja hier was dat ook zo. Met mijn ex de hele MMM gezien en doorlopen naar nooit mogen lukken. Leek bij beide geen probleem te zijn. Ze dachten inderdaad dat er geen match was.
    Huidige relatie zwanger van één keer condoom ‘vergeten’ en zwanger in de 2e ronde.
    Ex heeft nu ook een kindje met huidige vrouw.
     
  11. sjallie

    sjallie Actief lid

    29 jul 2018
    380
    437
    63
    Vrouw
    Lieve dames,

    Dankjewel voor jullie lieve reacties. Ik heb ze allemaal gelezen, maar het heeft even geduurd voordat ik kon reageren. Afgelopen week beetje hectisch en emoties die verschillende kanten op gaan. Veel gesproken en nogmaals de database van ESB erbij gepakt. Uiteindelijk hebben we met veel hoop en een goed gevoel een nieuwe (andere) donor gekozen. Vandaag is deze ook goedgekeurd door de donorverpleegkundige en we hebben met de bank kunnen regelen dat het pregnancy slot overgedragen wordt op de nieuwe donor, aangezien we uit de andere donor dus geen zwangerschappen hebben gehad. Scheelt toch weer een paar honderd euro.
    Vandaag in ieder geval drie nieuwe rietjes besteld en nu laten we het even rusten en gaan eerst lekker van vakantie genieten over een paar weken. Daarna zien we wel weer verder. Ik verwacht dat we de eerste poging na de vakantie nog even zonder hsg doen, dat wil mijn vrouw graag. Ook omdat we dan een nieuwe donor hebben en een rustperiode hebben gehad. Wie weet... en als het dan weer niet lukt, dan gaan we over op zwaarder geschut.

    Ik heb in ieder geval wel steun gehad aan jullie ervaringen. Heb ze ook aan mijn vrouw laten lezen en hoop dat ze iets minder op ziet tegen het hsg mocht het toch zo ver komen.
     
    Enigma, Happyhope en Killy88 vinden dit leuk.
  12. MaritS

    MaritS Actief lid

    5 dec 2015
    469
    398
    63
    Geen verstand van de materie, maar instinctief geloof ik dat sommige genenpakketjes niet matchen, omdat ze gecombineerd afwijkingen zouden geven, en de natuur dat tegenhoudt. Maar dit is alleen gebaseerd op onderbuikgevoel, heb je weinig aan.
     
    sjallie vindt dit leuk.
  13. Astrid040

    Astrid040 Bekend lid

    4 feb 2011
    652
    251
    43
    Mijn schoonzusje werd juist na een hsg ineens spontaan zwanger na jaren proberen. Mijn zwager grapt altijd dat ze even lekker de boel hebben doorgespoten :)
     
  14. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Wat fijn! Al zal spontaan zwanger raken in deze situatie wel een beetje lastig gaan:o::roflmao:
     
  15. Astrid040

    Astrid040 Bekend lid

    4 feb 2011
    652
    251
    43
    Ja hahaha!
     
  16. sjallie

    sjallie Actief lid

    29 jul 2018
    380
    437
    63
    Vrouw
    Haha ja er is niet veel spontaan aan bij ons haha. Maar blijft een positief bericht
     
    Lisa280887 vindt dit leuk.
  17. Blosje89

    Blosje89 Fanatiek lid

    12 jan 2016
    1.325
    242
    63
    Om te grappen; maar een hsg kan wel degelijk therapeutisch werken (is dus niet alleen voor diagnostiek bedoeld).
    En qua therapeutische werking kan het dus ook zeker voordeel hebben bij lesbische koppels ;)
     
    sjallie vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina