Hoeveel dagen werken jullie, en hoe bevalt dit?

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door Kalush, 6 feb 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kalush

    Kalush Fanatiek lid

    7 jan 2006
    2.694
    0
    0
    Noorden v/h land
    Mijn kids komen op de 1e plek, alleen hoef mezelf niet helemaal eg te cijferen.
    Ik heb een functie, als ik een aantal jaar eruit ben kom ik er niet meer tussen.
    Ik ben een half jar thuis geweest en ik heb hier erg van genoten. Alleen is het wel eentonig.

    Ik g het gewoon proberen, 4 dagen werken.
    En hoop volgend jaar op 3 dagen uit te komen voor het nieue contrct.
     
  2. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    Ik vind het persoonlijk heel moeilijk om te lezen dat moeder die aan hun carriere blijven werken meteen veroordeeld worden en dat de kindjes meteen zielig zijn. Kan misschien zo zijn, maar die vlieger gaat echt niet voor iedereen op!
    Ik kan nu wel precies gaan opschrijven hoe ik over jouw reaktie denk, maar dat doe ik maar niet. Word er wel heel boos van!

    Ik ben persoonlijk een veel leuker mens als ik me een beetje "belangrijk" voel. Mijn meisje is nummer 1 en mijn gezin is het belangrijkste in mijn leven, maar als ik stop met werken of heel weinig ga werken dan ben ik over 10 jaar echt geen leuk mens meer, laat staan een leuke moeder.
    Door mijn baan blijf ik midden in de maatschappij staan.
    Ik ga in september ook 4 dagen werken, een beetje omdat mijn functie dan interessanter is. Mijn man gaat ook 4 dagen werken, want waarom zou ik alleen minder mogen werken? Hij heeft toch ook recht op tijd met zijn dochter? Ymke gaat pas vanaf januari 2009 2 dagen naar het KDV, tot die tijd 1 dag en 2 dagen naar oma.

    Nou nou nou wat heeft mijn kindje het slecht straks...
     
  3. Esin

    Esin Niet meer actief

    Guppie ten eerste mag jij gerust schrijven wat jij van mijn reactie vind we zitten hier op een forum en hier kan en mag je gewoon je vrije mening uiten en dat heb ik dus ook gedaan waar jij het blijkbaar niet mee eens bent, maargoed we kunnen het nou eenmaal niet allemaal met elkaar eens zijn en zoals ik al eerder schreef ieder zijn eigen keuze...


    Ik kan je wel vertellen dat ik met mijn ochtenden die ik werk ook midden in de maatschappij sta, want daar hoef je echt niet fulltime voor te werken en ik kan begrijpen dat er sommige vrouwen zijn die zichzelf een leukere moeder vinden als zij werken, maar ik kan niet geloven maargoed ik zeg je er ook maar weer even bij dat dat mijn mening is dat je persee 4 a 5 hele dagen moet werken om een leuker mens te kunnen zijn...

    Volgens mij gaat het bij jou meer om status ofzo, belangrijk gevonden worden en een belangrijke functie hebben..?
    Tenminste dat haal ik uit jou reactie... :(

    En ik raad je aan mijn vorige reacties wat beter te lezen.. ;)
     
  4. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    beetje jammer dat je me zo veroordeelt. Wat weet je eigenlijk van me?
    Ik heb toch letterlijk geschreven dat ik me een beetje "belangrijk" wil VOELEN! Hoezo status, ik ben docent. Hoeveel status geeft dat joh?

    Ik hou niet van mensen die anderen in een hokje duwen en hun ongegezouten mening geven. Bah!
     
  5. Beccaatje

    Beccaatje Fanatiek lid

    29 mrt 2007
    2.958
    0
    0
    ik werk 4 dagen. De truc is de boel goed verdelen met je partner, ook het brengen en halen. Daarnaast de tijd die je thuis bent ook zo veel mogelijk met je kids doorbrengen. Dus hebben wij een poets en een glazenwasser. Het bevalt mij prima.

    BTW: mijn man werkt ook 4 dagen.
     
  6. Esin

    Esin Niet meer actief


    Ik stop niemand in een hokje en ja ik geef mijn mening en als je daar niet van houd dan moet je ook niet op een forum komen, want hier komen nou eenmaal mensen met verschillende meningen en ik vind dat je die ook gewoon eerlijk mag uiten...
     
  7. ThunderAngel

    ThunderAngel Fanatiek lid

    26 aug 2007
    1.684
    0
    0
    Apeldoorn
    Ik ga straks 4 dagen werken, soms 5. Mijn schema is 2 hele dagen en 2 halve, goed te doen (hoop ik)
     
  8. Beccaatje

    Beccaatje Fanatiek lid

    29 mrt 2007
    2.958
    0
    0
    hmmm. het lijkt weer uit de hand te lopen, zoals altijd....

    het is altijd hetzelfde lijkt het. Of het nu de bv of de fv moeders zijn...het zijn ook de carrieremoeders en de minder-carrieremoeders. En niet zo zeer de thuisblijfmoeders valt mij op.

    Jammer hoor, dat niet iedereen in haar waarde gelaten kan worden, en nog veel jammerder dat het altijd de vrouwen zijn die op een bepaalde manier aangekeken worden (werk jij 4 dagen! - je ziet ze denken, wat zieeeeeeeeelig!) maar geen mens die het aan mijn man vraagt hoor. Van hem wordt blijkbaar verwacht dat hij gewoon fulltime blijft werken...gek zeg!

    Wat ik nog aan Esin wil zeggen, het is niet altijd financieel noodzakelijk. Wij kunnen prima van 1 salaris rondkomen (dat van mij, of dat van hem) maar we hebben beide perspectieven in ons werk waar we ook wat mee willen doen. En dus doen we dat. En onze dochter - en straks onze zoon - nou, die komt bij haar gastouder echt niets tekort hoor. En dat moet ook, je moet met een gerust hart je kind kunnen laten opvangen wil je rustig aan het werk kunnen zijn.

    Maar goed, wat ik kwijt wilde is dat ik het jammer vind dat je als vrouw / moeder schijnbaar nog steeds niet veel mag werken.
     
  9. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    Esin, 1 ding nog... Discussies zijn er zoveel op dit forum en als iemand op een normale manier, zonder iemand af te vallen of te kwetsen, haar mening geeft dat wordt niemand boos.
    Ik vind de manier waarop jij je mening geeft niks meer te maken hebben met de "vrijheid van meningsuiting". Ik vind meer vingertje wijzen wat jij doet, want oh wat doe jij het goed en wat doet een ander het slecht...
     
  10. Lilly

    Lilly Fanatiek lid

    1 jun 2006
    4.842
    0
    36
    Vegan blogger, vloger en coach!
    Bussum
    Ik ben gestopt met werken. Dat had je 3 jaar geleden niet tegen me hoeven zeggen hoor, toen zei ik nog dat ik altijd 3 dagen zou blijven werken.

    Wat betreft de discussie, die zoals altijd weer oplaait over té veel werken etc..... Ik heb wel een mening over wat ik denk dat het beste is voor een kind. En dat is (naar mijn mening dus) dat het zich het eerste jaar zo goed mogelijk aan 1 persoon kan hechten, ik geloof ook dat de beste persoon daarvoor de moeder is. Daarbij denk ik dat om die hechting goed tot stand te brengen het noodzakelijk is dat een baby veel bij zijn/haar moeder (of vader) kan zijn. Als je het een en ander opzoekt zie je ook dat er steeds meer onderzoeken zijn die dit bevestigen. Ook kinderartsen pleiten ervoor dat baby's jonger dan een jaar vooral veel bij hun mama zijn. Ik zelf zou ervoor zijn dat je een jaar verlof hebt en daarna bijvoorbeeld 3 of 4 dagen gaat werken.

    Maar dit is wat ik denk dat goed is voor een kind. Hiermee wil ik absolut niet zeggen dat iemand die het anders doet het dus niet goed doet. Ik denk dat we allemaal willen wat goed is voor onze kinderen. Als ik heel eerlijk ben heb ik er soms wel moeite mee als ik verhalen lees over stellen waarvan beiden 5 dagen werken. Dan denk ik wel eens, ga dat lekker doen maar neem/krijg dan geen kinderen.

    Soms kun je niet alles hebben denk ik dan, je meot ook keuzes maken...

    Verder vind ik dat het een vrije keuze is en dat er niet naar elkaar gewezen meot worden. Ik voel het ook wel eens hoor, dat mensen me een ongeemancipeerde muts vinden of zo.

    Om nog terug te komen op de oorspronkelijke vraag.......
    Ik persoonlijk denk dat tot 3 dagen werk het nog vrij makkelijk te organiseren is met werk/kind/huishouden/vrije tijd. Daarboven is het denk ik wel erg prettig als je partner een dag minder werkt en/of dat je huishoudelijke hulp hebt. Anders denk ik dat of je kind, óf je huishouden. óf je relatie, óf je vrije tijd erbij inschiet.

    Succes verder......
    Het blijven lsatige keuzes he ;)
     
  11. Linka76

    Linka76 VIP lid

    14 dec 2007
    9.703
    0
    0
    Mijn mening, ja iedereen hebben recht op de meningen.

    5 dagen werken vader en moeder beiden werken, en kind naar creche vind ik zonde, dan had je ook geen kind moeten nemen zit ik altijd zo te denken, 3 dagen prima hoor, is heel normaal dat alle moeders 3 dagen werken en kind naar oppas of creche. Maar wat ik soms raar vind, als je vrij hebt of zo en toch moet kind naar creche, begrijp ik soms even niet waarom? Maar ik respecteer iedereen zijn eigen keuze, natuurlijk! Als je 4 dagen wil werken, prima toch als je zo goed bij voelt ;) Maar ik? Zou ik niet doen, zo voel ik niet goed bij, dus iedereen hebben eigen keuze wat ze willen ;)

    Ik werk namelijk smorgens, vind ik ook heel fijn hoor, maar helaas zit ik in ziektewet, daar baal ik wel ervan hoor...
     
  12. ikke1981

    ikke1981 VIP lid

    14 apr 2006
    13.689
    0
    0
    Den Haag
    Ik werk 35 uur per week (op een uur na full time) verdeeld over 5 dagen

    Maar op de maandag werk ik in de avond, dins en woensdag werk ik overdag.
    Verder werk ik om de week op don,vrijdag en zat, en zondag.

    OP de dagen dat ik in de avond werk is mijn man optijd thuis.

    OP deze manier hoeft Quinn maar 2 dagen naar het kdv, waar hij het geweldig vind.
     
  13. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    Ik heb een studie gedaan over hechting en dat verhaal vind ik niet helemaal kloppen. Het is belangrijk dat een kindje goed verzorgd wordt en dat zijn behoeftes worden ingewilligd. Natuurlijk moet een kindje veel liefde krijgen, maar alleen de mama?
    Hoe moet dat nou als de mama komt te overlijden, is dat kindje dan verloren?

    Tuurlijk is een moeder belangrijk, maar waarom zou ik minder mogen werken en meer bij ons kindje mogen zijn en moet mijn man maar 5 dagen blijven werken? Dat vind ik echt niet van deze tijd!
    Wij gaan dus allebei minder werken.

    Mijn meisje gaat 1 dag naar het KDV tot ze een jaar is, daarna gaat ze 2 dagen. Vanaf een jaar heeft het KDV een echte bijdrage aan de ontwikkeling. Ik had er eerst ontzettend veel moeite mee, dat ze naar een KDV zou gaan. Echter Ymke is een meisje dat ontzettend geniet van dingetjes die om haar heen gebeuren. Ik denk zeker niet dat ik haar tekort doe met dat ene dagje. Als het een ander "type" kindje was geweest dan zou ik mijn werktijden op haar aanpassen.

    Ik denk eerlijk gezegd dat een paar thuismama's zichzelf een beetje overschatten als moeder. Je moedertaak gaat heel ver en houdt natuurlijk nooit op, maar ik vind het overdreven te denken dat jij de enige bent die voor je kind kan zorgen!

    Daarbij vind ik het een goed voorbeeld voor mijn kind dat ik gewoon werk. ;)
     
  14. victoria

    victoria Fanatiek lid

    15 jun 2006
    1.131
    0
    0
    Ik ben het met Lilly eens dat hechting erg belangrijk is in het eerste jaar, maar volgens mij hoef je daar neit fulltime voor thuis te blijven. Maar ja, waar die grens dan wel precies ligt bij het aantal dagen... Ik ben zelf de eerste vier maanden thuis gebleven. Voor mijn gevoel was dit 'nodig'.

    Ik werk drie dagen per week. Voor mij is dit goed zo. Ik was er ook echt aan toe om weer te gaan werken, de muren kwamen thuis op me af. Ik blijf het een lastige dilemma vinden. Ik wil graag werken, ik voel me daar zelf lekker bij, maar ik vind het niet altijd leuk om mijn zoontje naar het KDV te brengen, voel me ook lekkerder als mijn man bi hem is, maar ja die wil wel vier dagen blijven werken, dus we zijn toch aangewezen op het KDV.
     
  15. Beccaatje

    Beccaatje Fanatiek lid

    29 mrt 2007
    2.958
    0
    0
    Waar ik nog wel mee zit is het volgende. Op mijn mamadag / mamadagen (het eerste jaar werk ik 3 dagen) ben ik er voor de kinderen, ga ik met de kinderen spelen en dingen doen en tussendoor wat opruimen.

    Veel huismama's doen dit toch al gauw andersom, eerst het huishouden en daarna de kinderen. Ik denk dan, per saldo besteden wij net zo veel quality time met de kinderen dan zij. What's the problem?

    En laten we inderdaad niet vergeten dat er ook studies zijn die aantonen dat als papa een actieve rol heeft - dus niet alleen weekendvader! - dat dat ook heel goed is voor de ontwikkeling van het kind? Daar hoor ik niemand over. Niemand van de 'tegenstanders' heeft hier een opmerking over dat de vaders beter geen kind hadden kunnen nemen als ze toch 5 dagen willen werken....?
     
  16. Linka76

    Linka76 VIP lid

    14 dec 2007
    9.703
    0
    0
    Oh nog een opmerking op Beccaatje:

    Eerst op opruimen en huishouding dan kinderen? Absoluut niet, ik haal mijn dochter van school en breng haar en breng haar ook door! Als ik moet huishouden wacht ik gewoon rustig als ze op school zit of buiten is, als ze maar lekker aandacht van mij krijg!

    Ik heb eerste 4 jaar niet gewerkt, ik was alleenstaand, ik vond niet zo leuk om tussen de muren te zitten, dus ik was alweer blij om weer aan het werk, maar ik wilde ook goede combinatie met kind en werk, dus is mij ook gelukt!
     
  17. Beccaatje

    Beccaatje Fanatiek lid

    29 mrt 2007
    2.958
    0
    0
    @Linka: weet je, er zijn altijd uitzonderingen....
     
  18. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    beccaatje, ik snap wel een beetje wat je bedoelt! Ik doe het huishouden straks 's avonds, samen met mijn man even een uurtje. We zijn op zoek naar een hulp, omdat ik liever iemand betaal voor die klussen en dan zelf met mijn meisje bezig kan zijn.

    Ik zou het zelf kunnen doen, minder gaan werken en dat geld wer besparen, maar ik vind mijn werk veel leuker dan die huishoudelijke klussen! En zolang iemand mijn huis wil schoonmaken tegen een vergoeding ben ik hartstikke tevreden ;)
     
  19. Esin

    Esin Niet meer actief


    Ik ben het volledig met je eens...

    En ik veroordeel niemand, want ik ben zelf ook geen thuismoeder, want ik werk zelf ook dus mijn kind gaat ook naar het kinderdagverblijf, maar ik zelf begrijp het niet waarom sommige mensen fulltime werken en dan hun kind 4 a 5 dagen naar het kinderdagverblijf brengen dan denk ik dan had je geen kinderen moeten nemen...

    Als mijn kindjes straks ouder zijn dan ga ik weer lekker 4 hele dagen werken, maar ik wil nu genieten van mijn kinderen en alles van ze mee maken... Ik wil niet fulltime werken, maar ik zou het ook niet kunnen al dat gehaast en gestres... Ik werk in de ochtend en als ik thuis ben dan heb ik nog de hele middag om uitgebreid met mijn kind te spelen, wandelen, lekker tutten, ondertussen het huishouden op mijn gemakkie doen en lekker uitgebreid koken...

    En nogmaals ik heb nooit gezegd dat jullie slechte moeders zijn en als dat zo is overgekomen mijn excuses, maar ik zelf zou het niet willen en kunnen, maar ieder zijn eigen leven en ieder zijn eigen keuze...
     
  20. Esin

    Esin Niet meer actief

    In het dagelijkse leven kom ik soms ook nogal erg bot uit de hoek zonder dat ik hetzelf in de gaten heb en dat is blijkbaar zelfs op eem forum weer het geval.. :( :x
     

Deel Deze Pagina