Extreme angst voor spinnen

Discussie in 'De lounge' gestart door Emama, 12 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Emama

    Emama Bekend lid

    13 jun 2016
    792
    118
    43
    Hoi,

    Ben al een tijdje niet echt online geweest hier, maar weet mijzelf even geen raad een soort van.
    Heb voorheen altijd in de grote stad gewoond enkele verdiepingen hoog, nu woon ik sinds 2 jaar in een benedenwoning waar ik dus al heel veel spinnen ben tegen gekomen.
    Ben er in mijn hele leven nog nooit zoveel tegen gekomen als hier ,de angst wordt nu steeds erger sinds een ruime week geleden net voor ik wou gaan slapen zat er een joekel achter de deur. Sindsdien slaap ik slecht heel alert heel de tijd om mij heen kijken. Ik wil van deze rot angst af!!! Maar Weet niet hoe!!! En wil ook niet teveel googlen ,want dan zie ik heel de tijd hele mooie ingezoomde foto's! Kleine spinnen vind ik niet fijn trilspinnen ook niet maar daar ben ik niet echt bang voor het zijn die vieze grote dikke zwarte en de wat dunnere maar wel grotere variant.

    Over 2 of 3 dagen gaan er maatregelen getroffen worden!! Hoop dat dat mij helpt.

    Kitten kieren en naden

    diatomeeënaarde neerleggen op plaatsen waarvan ik denk dat ze kunnen zitten (tips zeer welkom van waar ze kunnen zitten)

    Azijn spuiten als een malle

    Citroenluchtverfrisser ophangen

    Dit is wat ik kan doen met kinderen en de katten.


    Ik wil er niet bang voor zijn en dat het mijn leven nog verder gaat beheersen ik hoop dat jullie mij kunnen helpen want ben echt radeloos aan t worden zo

    Bedankt
     
  2. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.984
    5.816
    113
    Als het je leven zo beheerst zou ik echt professionele hulp zoeken.
     
    Zulema vindt dit leuk.
  3. Emama

    Emama Bekend lid

    13 jun 2016
    792
    118
    43
    Ja ben daar ook écht aan t over nadenken om dat te gaan doen
     
  4. medj1983

    medj1983 Fanatiek lid

    12 jun 2012
    3.167
    495
    83
    Ik zou naar een psycholoog gaan, ik heb een angststoornis gehad, cognitieve gedragstherapie heeft mij goed geholpen. Ik ben nog steeds bang voor dingen, maar vermijd ze niet en confronteer mijn angsten veel meer. Net als die ellendige vleermuizen die ik tegenkom met hond uitlaten.. voorheen draaide ik om, nu loop ik door, hetzij met bonzend hart haha
     
    Emama vindt dit leuk.
  5. Ster88

    Ster88 Actief lid

    2 aug 2016
    236
    40
    28
    Oef dat is wel heel heftig. Ik was ook erg bang voor spinnen, maar bij mij heeft het juist wel gewerkt om in een huis te gaan wonen waar ze veel zitten. Wij wonen nu landelijk in een vrijstaand oud huis waar heeeeeel veel ruimte is voor spinnen om binnen te komen en lekker te blijven zitten :) Letterlijk overal zitten hier dus spinnen. In het begin kreeg ik echt een hartverzakking als ik weer een grote zag maar het zijn er zoveel dat ik dacht zo kan ik niet leven. Ik ben het toen echt gaan relativeren dat ze niets doen en zij veel banger moeten zijn voor mij dan ik voor hen :)
    Ik heb het echt van me af kunnen zetten en laat ze nu ook gewoon vaak zitten als ik ze weer zie. Ze horen eigenlijk bij het huis haha.
    Die hele grote dikke zwarte ben ik nog steeds geen fan van en mag mijn man weghalen maar kleine of dunne durf ik nu zelf al weg te halen. Dat had ik nooit kunnen bedenken eerst.
    Je kan dus wel redelijk over je angst heen komen heb ik gemerkt maar dat lukt natuurlijk zelf niet altijd. Als het zo je leven beïnvloedt echt hulp zoeken.
     
    Emama vindt dit leuk.
  6. Emama

    Emama Bekend lid

    13 jun 2016
    792
    118
    43

    Knap van je hoor!! zou het niet durven nu nog niet iig misschien ooit nog wel wie weet

    Die gedragstherapie heb ik ook gehad vroeger en andere oudere angsten gaan heel veel beter maar heb nog nooit echt angst gehad voor zoiets zeg maar maar meer emotionele dingen zeg maar verliezen van dierbare ed
     
  7. Emama

    Emama Bekend lid

    13 jun 2016
    792
    118
    43
    Hoe lang heb je er over gedaan om er gedeeltelijk over heen te komen

    Ik ben in staat om te gaan verhuizen zo erg is het nu ook heeft mijn man nachtdienst en durf niet naar t toilet heb van de week een 2e stofzuiger voor boven aangeschaft voor het geval dat als hij s avonds thuis is ben ik wel wat gerustgestelder maar nu niet en probeer ook mijzelf wel gerust te stellen maar tot op heden wil het niet lukken en lijkt het allemaal erger te worden mijn angst daarvoor
     
  8. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Angst voor bv spinnen is echt heel goed te behandelen, dus ik zou hier ook hulp voor zoeken, dat gaat je zoveel rust geven!
    Ik ken iemand die in therapie is geweest voor een hondenfobie, dat beheerste haar leven zó enorm, maar het resultaat van de therapie was echt verbluffend! Het verschil in hoe ze eerder was! Eerder was ze continu bezig met of ze een hond zou kunnen tegenkomen, ze plande haar hele dag om ‘mogelijke honden’ heen. En nu gaat ze gewoon op bezoek bij mensen met een hond, hoeft geen verjaardag af te zeggen vanwege een hond etc. Een hond als huisdier zal ze nooit doen, denk ik, maar dat hoeft ook niet :)

    Dus ik raad het je echt aan!
     
    Paardenbloem, Chillin en Emama vinden dit leuk.
  9. Emama

    Emama Bekend lid

    13 jun 2016
    792
    118
    43
    Dank jullie wel voor de reacties

    Ik voelde het al gisteren dat ik afgelopen nacht een grote zou tegenkomen daarom opende ik ook het topic omdat het mij zo bezig houd

    Nou was mijn vannacht eerder thuis van zijn werk en hij controleerde alles en ik daarna ook met de zaklamp op mn mobiel om naar het toilet te gaan zag niks

    Totdat ik in de badkamer stond zat daar ineens een joekel van een spin waar ik het was langs gelopen

    Mijn angst wordt zo alleen maar erger als ik telkens van die joekels blijf tegenkomen en ook vaak met de nachtdiensten van mijn man

    Wil aankomende nacht dus ook niet thuis slapen zo verschrikkelijk vind ik het

    Maar zal vandaag zeker gaan googlen naar hulp hiervoor want wordt dalijk nog gek door dit
     
  10. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.554
    3.456
    113
    Brrrr, ik ben ook zo bang voor spinnen.
    Gelukkig woon ik nu in een huis met weinig spinnen, onze katten eten ook graag alles op wat kriebelt of kruipt.
    Ik heb ook wel eens overwogen om hulp te zoeken, maar als ik dan van die programma’s op t.v. zie waarbij mensen spinnen moeten vastpakken enzo, dan haak ik al af. Al zullen er vast ook wel therapieën zijn waarbij ze anders te werk gaan.
     
  11. Imona

    Imona VIP lid

    8 feb 2014
    5.301
    3.882
    113
    Hier ook bang voor spinnen hoor. Niet zo extreem dat ik wil verhuizen, maar kom hier ook niet vaak van die dikke tegen.
    Maar als ik een dikke tegen kom, mag manlief die per direct weghalen. Is man niet thuis? Bel ik aan bij de buurman (als het een christelijke tijd is) en snachts.. tja.. dan bel ik dus gewoon een vriendin uit bed. Met de mededelinf: je komt nu die spin weghalen, anders kruip ik met mn kind bij jullie in bed vannacht.

    Is 1x gebeurd om 1 uur snachts. Gelukkig kon ze er om lachen. Haha. Ik heb er 1x voor gekozen om t beest te laten lopen in de hoop dat ie naar buiten zou gaan ofzo.. doe ik nooit meer. Kwam doe avond namelijk onder mijn kussen vandaan..

    Er mogen hier spinnen leven wat ze willen, maar als ik ze zie gaan ze er aan.
    En dan zegt mijn moeder: dat is zielig, je moet ze buiten zetten. En dan zeg ij: als ik een vlieg zou zijn en in een spinnenweb zou vliegen, zou ik ook opgevreten worden. Niks zieligs aan. Uit mn huis.
     
  12. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Ik herken het. Heb een tijdje in een deel van een oude boerderij met rieten dak gewoond, de horror. Daar kwam echt 2-3 keer per week zo’n dikke zwarte joekel uit een hoekje. Ik durfde daar ook vaak niet te gaan slapen. Er is wel therapie voor, maar inderdaad die confrontatie aangaan, staat mij zo tegen dat ik daar ook niet aan begin. Gelukkig ben ik weg uit dat spinnenhol;)
     
  13. Fantykoekie

    Fantykoekie Fanatiek lid

    18 jul 2018
    2.647
    3.459
    113
    Vrouw
    Hier ook. Wel vooral bij huisspinnen. Bij andere spinnen heb ik minder angst en laat ik vaak zitten.
    Of m'n vriend maakt die kapot of zet die buiten maar wel niet recht voor de voordeur want die komen gewoon weer naar binnen. Anders bel ik de buren of zit ik een uur op de trap te wachten tot m'n vriend terugkomt kijkend naar de spin. :oops:
    Die therapieën geloof ik niet zo in. Kan je waarschijnlijk zo een tam beest gaan vastpakken. Tja die huisspinnen bij mij thuis zijn geen huisdieren zoals die beesten in die therapie.
    Of heeft iemand hier al een therapie voor gehad?
     
  14. Mini25

    Mini25 Niet meer actief

    Ik heb extreme angst voor muizen gehad en het heeft een hele tijd geduurd, maar cognitieve gedragstherapie met exposure heeft mij er zo goed als vanaf geholpen. Ik vind ze nog steeds walgelijk, maar het beheerst mijn leven niet meer.

    Alle manieren die je nu gaat toepassen geen spin meer in je huis te hebben, vallen eigenlijk allemaal onder het vermijden van je angst en uiteindelijk wordt je alleen maar banger als deze ‘trucs’ toch niet blijken te werken.

    Ik hoop dat je er snel overheen komt, want ik weet helaas hoe je je voelt! Sterkte!
     

Deel Deze Pagina