Op vakantie naar Tsjechie

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door mama079, 13 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mama079

    mama079 Fanatiek lid

    30 apr 2010
    1.065
    30
    48
    we overwegen om volgend jaar naar Tsjechië te gaan met onze jongens van dan bijna negen en twaalf. We zijn nog niet eerder met ze naar het buitenland geweest en dit lijkt ons een erg leuk vakantieland.

    Wie is hier eerder geweest? Ik krijg graag tips over bestemmingen en over waar jullie je appartementen hebben gehuurd
     
  2. nicole18

    nicole18 Fanatiek lid

    20 nov 2013
    4.493
    1.090
    113
    Mijn man is er vroeger heel veel geweest en zou graag nog eens terug gaan, echter heb je toch wel veel kans op slechter weer, koud en regen en dat houd mij wel tegen.
     
    mama079 vindt dit leuk.
  3. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Wij zijn al vaak naar Tsjechië geweest, met en zonder kinderen. Een aantal keer naar Praag, gewoon een in hotel, voor een stedentrip. En de andere keren hadden we (steeds op verschillende plekken) een huis/villa met privézwembad gehuurd. Misschien is dat iets? Wij huurden via Bohemia, voor gemiddeld 650 euro per week in het hoogseizoen. Onze kinderen vinden dat geweldig en willen volgend jaar weer riepen ze al, ze zijn dan 12 en 10. Maar het ligt er natuurlijk wel een beetje aan wat jullie kinderen leuk vinden. Bij ons gaan ze graag wandelen in de natuur, stadjes bezoeken, zwemmen, varen in meren en lekker uiteten. Verder lekker voetballen en dergelijke rondom het huis (we hadden tot nu toe elke keer een megatuin). En vaak was er in de buurt ook wel wat te doen van bowlen/midgetgolfen/etc.
     
  4. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Wij hadden trouwens tot nu toe elke keer heel veel geluk met het weer, maar je kan natuurlijk ook pech hebben en Hollands weer treffen ;).
     
  5. mama079

    mama079 Fanatiek lid

    30 apr 2010
    1.065
    30
    48
    Dit klinkt perfect, dank je!
     
  6. Krtek

    Krtek Niet meer actief

    Al vaak geweest (15x). In Praag altijd hotel Roma, zeer gunstig gelegen. Buiten Praag oa in Jicin, Tucapy (zuid-Bohemen), Dolni Sytova (reuzengebergte), Hostinne (reuzengebergte), Terezin (Theresienstadt, voormalige concentratiekamp, bij Tsjechische vrienden gelogeerd), Rozdrojovice (bij Brno) gezeten. Sommige plekken al lang geleden, en niet alle accommodaties waren even westers. Zal nu wel anders zijn, wij komen momenteel meestal niet verder dan Praag. Onze 13-jarige dochter geniet het meest van Praag, maar wil ook wel weer graag naar het Reuzengebergte toe.
     

Deel Deze Pagina