Stad of dorp?

Discussie in 'De lounge' gestart door Manolito, 15 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Ik kom uit een zeer klein dorp (1600 inwoners)
    Altijd gezegd dat ik daar in elk geval niet bleef.

    Mijn vriend komt uit een stad (73000 inwoners) en die wilde daar altijd blijven.

    We hebben een tijdje in een wat groter dorp gewoond maar voor mijn vriend wad dat te rustig.
    Nu wonen we in een relatief kleine 'stad'.
    Alles wat je nodig hebt zit er.
    We wonen wel in een rustige kindvriendelijke buitenwijk.
    Beide zitten we hier prima :)
    Voor ons nooit meer wat anders.
     
  2. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.594
    3.483
    113
    Ik heb in grote dorpen, grote steden en kleine steden gewoond. Nooit echt in een gat.
    Nu woon ik in een kleine stad aan de rand van het centrum, maar toch bij veel groen en in een klein nieuwbouwwijkje. Alles op een steenworp afstand en deze plaats ligt heel centraal, dus ik ben overal zo met de auto of trein.
    Voor deze fase in ons leven wel prima.
     
  3. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Ik las dat in de krant gisteren ja, 1.5 milioen voor een rijtjeshuis in Zuid. Echt gekkenwerk. Hoewel ons huis (in Noord) de afgelopen jaren ook flink in waarde is gestegen. Vroeger was noord een beetje de achterwijk van Amsterdam en nu is het het nieuwe Zuid geworden, hip en trending.
    Wij hebben ons huis ooit 16 jaar geleden gekocht voor 168k en de buren hebben exact hetzelfde huis (maar dan in hele oude staat eigenlijk onbewoonbaar) vorige zomer gekocht voor 425 k. Dat is ook de reden dat ik nu overweeg te verhuizen. Van alleen de overwaarde op dit huis kan ik 15 minuten buiten Amsterdam groter en in een nieuwer huis wonen.
     
  4. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Nou als je gewend bent dat je echt alles kunt bestellen wanneer je wilt en je hebt daarna keuze tussen chinees pizza shoarma en sushi dan is dat echt een flinke sprong terug.
     
  5. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.134
    4.345
    113
    Home
    Ik woon in de stad en vind het heerlijk
    Zou nooit in een dorp willen wonen
     
  6. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Ja als je dat heel vaak doet ofzo. Maar ik kan mij sowieso niet voorstellen dat je dit wekelijks of laat staan meerdere malen per week doet.
    Of is zelf koken ook provinciaals?
     
  7. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.643
    3.771
    113
    Toen we nog in Rotterdam woonden haalden we altijd bij de Dim Sum Dailey en nu is er in de verste verte geen dim sum meer te krijgen :(:(:(!!!
     
    DQueen vindt dit leuk.
  8. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.643
    3.771
    113
    Nah, meer een inkomensdingetje denk ik...
     
    tuc vindt dit leuk.
  9. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.006
    17.029
    113
    Vrouw
    Ik woon m'n leven lang al in een dorp. Eerst bij m'n ouders, saai dorp niks te beleven... daarna samen gaan wonen in een ander, veel leuker, dorp met m'n man en daar wonen we nu nog steeds... ligt op 10 min. afstand van een grotere stad (Maar nog niet echt heel groot) wa
    De reden dat we voor een dorp hebben gekozen was ivm dat de huizen prijzen gewoon lager liggen hier en in dit dorp heeft m'n man z'n werk...

    Zou nooit midden in een hele grote stad willen wonen ... lijkt me niks die drukte..
    Maar aan de rand in een mooie wijk lijkt me nog wel leuk
     
  10. Zwierezwaai

    Zwierezwaai Niet meer actief

    Wij bestellen ook nooit wat. Dus dat zou voor ons ook geen criterium zijn.

    Voor ons dus wel het ov (we hebben een station, waardoor ik bij mijn ouders op bezoek kan in het zuiden) Bussen rijden er nauwelijks maar alles is te fietsen of te lopen. Dat zou ik een nadeel vinden van een heel klein dorp, dat je een auto moet hebben om de kinderen naar school te brengen of je boodschappen te halen
     
  11. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    @tuc in mijn situatie gewoon niet goed kunnen koken / een hekel hebben aan koken en wel van lekker eten houden. Ik bestel toch wel minimaal 1x en nu in de vakantie geregeld 3x per week eten en heb dan echt geen zin in elke keer een vette hap. Dan ben ik toch wel blij met groente van de thai of een lekkere nasi van de surimamer.
     
  12. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.643
    3.771
    113
    Mjah, maar als je het niet kan betalen doe je het niet wekelijks. Wij hebben vaak geen zin in koken op de dagen dat we allebei op kantoor hebben gewerkt en de kids al op de opvang hebben gegeten. Maar de keuze is dus beperkt hier!!
     
  13. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.963
    7.893
    113
    Vrouw
    Ik woon in de randstad. Ik kom uit een stadje grenzend aan een grote stad. Ik heb in 1 van de grote steden gewoond, niet in het centrum. Inmiddels woon ik in een stad die wat meer weg heeft van een dorp.

    Ik twijfel waar ik nu eigenlijk wil wonen. Het gemak is groot. Waar ik allemaal gewoond heb ben je zo bij de super en altijd wel een metro of tram lijn in de buurt. Maar ik zou wel graag vrijstaand willen wonen. Ruime willen hebben om leefgeluiden te kunnen maken zonder dat iemand er last van heeft. Aan de andere kant wil ik dan weer niet diegene zijn die er niet thuis hoort omdat die van elders komt.
     
  14. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Ik denk dat je daar vast niet alleen in bent in geen zin hebben. Geloof niet dat veel mensen juichend achter hun fornuis staan elke dag;)
    Maar ik had geen idee dat mensen dan 2 of 3x per week zo bestellen.
    Maar misschien ben je er niet alleen in,geen idee hoevaak de gemiddelde zp'er besteld op thuisbezorgd.
     
  15. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.536
    26.106
    113
    Vrouw
    #55 GroeneBomen, 15 aug 2019
    Laatst bewerkt: 15 aug 2019
    Ik woon in de stad en zou niets anders willen :) voel mij op vakantie ook erg op mn gemak in drukke steden: ben ik in mijn natuurlijke habitat :)

    Wel wonen wij in een buitenwijk, hebben we tenminste een eigen oprit, ruim huis en fijne tuin. ik zou zo in het hartje van de stad kunnen wonen :) Lijkt mij ook heerlijk om bv in Amsterdam te wonen. Heerlijk die reuring van de stad.

    Op vakantie moet ik ook altijd even een grote stad bezoeken,heerlijk!

    Alleen had ik wel een mooi vrijstaand huis kunnen kopen in de provincie, daar heb ik nu een rijtjeshuis voor. Dat is de keerzijde en de gemeentelijke lasten zijn ook vrij hoog. Maar ik heb binnen de straal van 1,5 km wel keuze uit 6 basisscholen (waarvan 4 binnen 750m vallen), 4 middelbare scholen, vele sportclubs, 2 binnenzwembaden en 4 supermarkten en dat is wel heel erg relaxed. Hoef weinig met de auto te doen. Fiets ook zo naar het ziekenhuis voor afspraken, maar 15 minuten op de fiets. Ja we hebben minder ruimte om ons heen en ja het is drukker maar het gemak van alles binnen handbereik vind ik heerlijk. Zelfs de universiteit en hogescholen fiets je zo naar toe of pakt de bus; lijnen genoeg en gaat vaak.

    Maakt ook wel lui hoor, ooh geen zin om te koken: bestellen we even wat; pizza, chinees, sushi, grieks, Thais etc maakt niet uit. Keus genoeg. Al koken wij wel 5-6 dagen in de week :)
     
  16. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.487
    24.364
    113
    Ik heb in mijn jeugd echt in gehuchten gewoond (dorpje in Brabant, nog kleiner groep in Duitsland). Daarna in een middelgrote stad in Zuid-Holland en vanaf mijn studententijd in een grote stad.
    Mijn voorkeur blijft stad (groot of middelgroot maakt me niet uit). Maar in ieder geval dat alles voor handen is. Winkelcentra met veel diversiteit, sportclubs, genoeg keuze in scholen en middelbare scholen, speeltuinen, etc.

    We wonen in een mooie wijk en hebben zelfs een metrohalte (superhandig) zonder het gevoel te hebben in een grote stad te zitten. We hebben een grote plas en een strand en in de wijk eigenlijk ook bijna alle voorzieningen die we nodig hebben.

    Het is net een klein dorp, maar dan met de gemakken van een stad. Dus ik wil hiervoorlopig niet weg. En ik moet al helemaal niet denken aan een afgelegen dorp buiten de randstad.

    Oh en ik hou van leefgeluiden (de normale dan). Dus kwetterende kinderen, buren die hun heg snoeien, het gejuich van de hockeyclub dat af en toe door galmt, etc. Dat hoort voor mij bij zomer. Dus ik vind het ook niet erg om wat dichter op elkaar te wonen.
     
  17. Daphne91

    Daphne91 Fanatiek lid

    5 dec 2013
    2.073
    465
    83
    Vrouw
    Drenthe
    Ik kom zelf uit Helmond en toen ik daar woonde wilde ik ècht niet weg. Een Helmondse in hart en ziel, dat idee zeg maar. Door privé omstandigheden noodgedwongen naar mijn moeder in de polder moeten verhuizen zo’n 11,5 jaar terug. Ik werd uit mijn vertrouwde omgeving getrokken en vond het vreselijk. Nu, jaren later woon ik in een klein dorp in Drenthe. Ik vind het er heerlijk en word nu dus juist erg blij als ik naar huis ga. Terug naar de rust, niet overal auto’s, mensen maar lekker naar de rust. Heerlijk! Als ik een dagje in Helmond ben, wil ik ook heel graag weer terug naar huis, naar Drenthe.

    Ik denk dat het allereerst erg er vanaf hangt of je bent opgegroeid in een dorp of stad en daarna mocht je verhuizen, of je daar kan aarden.
     
  18. RoIn

    RoIn VIP lid

    3 feb 2014
    5.918
    595
    113
    Vrouw
    Nou.. kan het prima betalen maar is hier ook gewoon niet gebruikelijk. Is denk ik inderdaad meer stedending.

    Ik haat koken.. zou best fijn zijn :)
     
  19. Simba1992

    Simba1992 Fanatiek lid

    8 dec 2017
    1.033
    1.020
    113
    Vrouw
    Ik woon in een klein dorpje. Zou niet anders willen. We hebben een groot vrijstaand huis met een natuurgebied vlak naast de deur voor de prijs van een mini-appartement in de stad. En we hebben allebei een auto, dus hoef de winkels niet naast de deur te hebben.
    Ik zou niet tegen de drukte en files kunnen. Ik zie vaker reeën op de weg dan files :p
     
  20. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.963
    7.893
    113
    Vrouw
    Die drukte op de weg vind ik ook helemaal niks. Als we vanuit hier ergens heen willen dan moeten we langs een punt waar je de hele dag file kan verwachten...
     
    Simba1992 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina