Earbuddies

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door EdN, 11 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.688
    3.469
    113
    Onze dochter van 4 weken heeft 1 gek oortje. Waar het kraakbeen normaal gesproken omkrult is het bij haar gewoon plat. Omdat het nog zacht is kunnen wij het wel een beetje omkrullen en dan ziet het er inderdaad normaal uit, maar als we dit niet doen lijkt 1 oortje dus wat groter dan het andere. Ik vind het eigenlijk zelf helemaal niet storend en ben ook van mening dat niet iedereen er exact hetzelfde uit hoeft te zien. Dus ze heeft een gek oortje, so what? Mijn man vindt het echter wel iets waarvan hij bang is dat ze zich er later aan zal storen (en zegt dat ik te verliefd op haar ben om er objectief naar te kijken, maar dat het echt een heel gek oortje is) en die kwam met de suggestie om haar oortje te ‘spalken’ met earbuddies. In NL blijkbaar niet heel bekend, maar wordt wel gebruikt door een aantal ziekenhuizen. In o.m. GB
    wordt het blijkbaar veel door ouders zelf gebruikt. Door een klein ‘spalkje’ met speciale tape aan het oortje te verbinden vormt het zachte kraakbeen zich dan op de juiste wijze. Met een week of 4 zou het oortje dan gecorrigeerd zijn, waardoor je op latere leeftijd geen eventuele operatieve correcties hoeft te laten doen. Volgens de sites en ervaringen heeft de baby hier geen last van en kan er gewoon op het gespalkte oortje worden gelegen. Maar ik twijfel ontzettend. Ik vind het op de een of andere manier een ongelofelijk naar idee om aan het oortje van mijn versgebakken kindje te gaan prutsen, zeker omdat ik dat oortje zelf helemaal prima vind. Maar ja, mijn man heeft er ook wat over te zeggen en wat nou als hij gelijk heeft en we nu relatief makkelijk iets kunnen oplossen wat onze dochter later heel vervelend zou kunnen vinden? Heeft er iemand ervaring met het gebruik van earbuddies? En gewoon om te peilen: wat zouden jullie doen?
     
  2. Merell90

    Merell90 Bekend lid

    30 jul 2015
    995
    227
    43
    Vrouw
    Als het binnen 4 weken gepiept is, dan zou ik het inderdaad proberen, ook omdat je kindje er geen last van zal hebben.

    Ik werd als klein kind eens een beetje geplaagd door m'n oom dat ik flapoortjes had (heb ik amper), maar daardoor heb ik m'n oren wel lang lelijk gevonden (wat nergens voor nodig was).
     
    EdN vindt dit leuk.
  3. Weereennieuwemama

    Weereennieuwemama Fanatiek lid

    12 jul 2018
    2.217
    1.229
    113
    Vrouw
    Jeetje ik vind dit wel heftig. Dat je het uiterlijk van je baby wil veranderen Ondat 't het niet conform een norm zou zijn en het kind ermee gepest kan worden.

    Kinderen vinden altijd wel een reden om te pesten, ik vraag me af of je dan maar je uiterlijk moet aanpassen om niet gepest te worden. Ik zou passen.
     
  4. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Ik zou dat overleggen met de huisarts, en als die er geen kwaad inziet dan zou ik het proberen.
     
  5. Lindavvv

    Lindavvv Fanatiek lid

    8 sep 2016
    1.414
    1.272
    113
    Vrouw
    Drenthe
    ik vind de (uk) website van Earbuddies een beetje...fanatiek?
    Ik zou het zeker ook even overleggen met de Ha of Kinderarts ofzo. Maar het lijkt vrij mild en makkelijk. Dus... succes met de keuze i.i.g.
     
  6. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.805
    14.144
    113
    Overleg t met een kinderarts. Weet je jij stoort je er niet aan, maar kinderen onderling kunnen best naar zijn weet ik uit ervaring. Als t nu simpel te fixen is scheelt t later je weer evt een operatie, alleen maar fijn lijkt me.

    En ja tis iets cosmetisch, maar als t pesterijen kan voorkomen scheelt t je ook weer potentiele tranen en nare ervaringen en onzekerheid. Ik vind dit zeker nog wel een normale acceptabele "ingreep" om iets een handje te helpen naar een wat meer gelijkendere stand.

    We hebben t hier niet over cosmetisch ala gaatjes prikken voor oorbelletjes. (Ieder zn ding maar ik vind dat zelf niet nodig, al helemaal niet bij hele kleintjes)
     
  7. Lafayette

    Lafayette Fanatiek lid

    13 okt 2012
    1.377
    1.562
    113
    Mijn zoontje had ook één "plat" oortje, dat is vanzelf goed gekomen, duurde niet eens lang, paar weken hoogstens! Maar anders lijkt het me ook geen probleem om dit te proberen.
     
  8. Feye

    Feye VIP lid

    26 nov 2013
    6.047
    3.512
    113
    Vrouw
  9. FoxyDiamond

    FoxyDiamond Bekend lid

    23 jan 2017
    637
    231
    43
    Ik zou het ook proberen. Baat het niet dan schaadt het niet.
     

Deel Deze Pagina