En dan...is er een ander

Discussie in 'De lounge' gestart door Baloei, 14 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.602
    15.069
    113
    Nabij Utrecht
    Slang??

    Sorry hoor, maar ik denk dat name-calling nou niet echt nodig is toch?
    En ik oordeel juist niet. Jij begon te zeggen dat het zijn schuld is, hij een schop onder zijn kont nodig zou zijn zodat hij beter zijn best moest doen.

    Wie oordeeld er nu zeg?
     
    suus1983 en djennes vinden dit leuk.
  2. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.602
    15.069
    113
    Nabij Utrecht
    Nogmaals... ik oordeel niet. Waar lees jij dat ik oordeel dan??
     
  3. PBV

    PBV Fanatiek lid

    6 feb 2018
    1.765
    1.321
    113
    Vrouw
    In het westen
    Sorry hoor, maar je draait en je doet.

    Ze zou dit weekend met hem weggaan en dan denk jij idd dat ze gaan kaarten? Nou ze is hartstikke fout bezig, als ze dit zou doen en daar oordelen wij idd over.
     
    suus1983 vindt dit leuk.
  4. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.632
    7.300
    113
    Oooooooo, we zitten al 15 pagina's langs elkaar heen te praten.
    Ze gaan alleen maar koffie drinken samen en daarover heb jij een topic geopend. :rolleyes:
     
  5. PBV

    PBV Fanatiek lid

    6 feb 2018
    1.765
    1.321
    113
    Vrouw
    In het westen
    En de man in kwestie denkt ook wel aan een lekker bakkie koffie :rolleyes:
     
    suus1983 vindt dit leuk.
  6. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.604
    5.886
    113
    Dit is natuurlijk onzin. In al je andere posts liet je toch echt zelf blijken dat het om meer ging dan alleen een potje rummikub spelen.
     
  7. Baloei

    Baloei Niet meer actief

    Ik vind wel dat er een verschil is tussen iets in een weekend doen en een weekend weggaan, ja. Iets doen is meer lust, een weekend weg meer emotioneel?
     
  8. Manderijntje

    Manderijntje Fanatiek lid

    23 jan 2014
    1.162
    1.328
    113
    Lust of emotie maakt toch niet uit? Beide is vreemdgaan. Vooral in haar situatie is het gewoon walgelijk dat er mee in gaat.

    Dat je verliefd wordt op een ander omdat je bepaalde dingen een periode niet krijgt thuis kan ik misschien ergens nog snappen. Maar er in mee gaan is een keus die ze zelf maakt. Ze doet niet alleen haar man maar ook kinderen zo onwijs veel kwaad.
     
  9. Waterlelies

    Waterlelies Niet meer actief

    Dat klopt toch niet.
    Een enkele activiteit kan net zo emotioneel zijn als een heel weekend met iemand optrekken. De tijd die je eraan spendeert is anders. Zegt niks over de gevoelens die je erbij hebt.

    Je vriendin speelt met vuur. En tegen haar partner zeggen dat deze situatie is ontstaan omdat haar man tekortschiet is heel laag. Als zij zo graag wil dat haar man de oude wordt en er bovenop komt, moet ze er niet voor zorgen dat ze hem eerst een paar keer naar beneden trapt. Als je al een gesprek wil hebben over wat hij met haar doet, dan zorg je ervoor dat je dat doet zonder dat je met die andere man hebt afgesproken. Want als hij al schuldig is aan het openen van haar hart voor een ander (in zijn burn out situatie), dan is hij zeker weten niet schuldig aan het openen van haar mond of broek voor een ander. En ik denk dat de relatie (en zijn herstel) nog een grotere kans van slagen heeft als dat haar niet te verwijten valt. En nogmaals, je maakt het alleen maar erger voor hem. En ze wil toch juist een fijne relatie met haar eigen man?
     
    Mammavantwee, Paardenbloem, jessy77 en 7 anderen vinden dit leuk.
  10. LolaBloem

    LolaBloem Niet meer actief

    Wauw. Wie hier de slang is, is al duidelijk. Heel sluw om je man nuchter te bedriegen en zeggen dat hij er toch niet achter komt. Hoe durf je iemand anders slang te noemen? Shame on you.
     
  11. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    11.960
    6.077
    113
    Happyland
    :roflmao:
     
    PBV vindt dit leuk.
  12. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    11.960
    6.077
    113
    Happyland
    Optie 1: ik zou me genaaid voelen.
    Optie 2: ik zou me dubbel genaaid voelen.
     
    suus1983, djennes, LolaBloem en 4 anderen vinden dit leuk.
  13. Waterlelies

    Waterlelies Niet meer actief

    Met een beschuitje erbij ja.;)
     
    PBV vindt dit leuk.
  14. juf1987

    juf1987 Fanatiek lid

    30 sep 2014
    1.833
    1.664
    113
    Leerkracht
    België
    Ik begrijp niet zo goed waarom het topic nu 'harder' wordt.

    Eerst was er sprake dat de vriendin op dit ogenblik zou afspreken met die andere man, ts heeft met die vriendin afgesproken, spiegel voorgehouden, geluisterd, mee oplossingen bedacht, gevolg: de vriendin heeft vandaag een date met haar eigen man ipv met die andere (mede mogelijk door ts)

    Wat gaat de vriendin doen: open communiceren, dat lijkt me DE basis van een goed huwelijk, in goede en slechte tijden lijkt communicatie me erg belangrijk dus ipv effectief vreemd te gaan gaat de vriendin verwoorden dat ze bepaalde dingen mist in de relatie, dat ze daardoor in de verleiding is gekomen maar er niets mee gedaan heeft, net omdat ze haar man nog graag ziet en wil steunen in goede en slechte tijden, zij steunt hem, zij heeft het blijkbaar ook moeilijk dus dan mag ze toch ook steun terug verwachten...

    Vertrouwen en communicatie zijn voor mij twee sleutelwoorden en dat is wat de vriendin hier toch wel wil doen...

    Verliefd worden of gevoelens van lust voelen dat overkomt je, maar wat je er mee doet is een keuze... En voor nu heeft de vriendin van ts ervoor gekozen er niets mee te doen maar eerst haar huwelijk trachten terug op de rails te krijgen...
     
    Ysabella, ellessinia, maartje84 en 11 anderen vinden dit leuk.
  15. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.614
    11.158
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Ergens over oordelen en iemand veroordelen zijn twee verschillende dingen.

    Dat je geen voorstander bent van vreemdgaan vind ik niet gek. Ik zou het zelf nooit doen. En ja ik heb een vriend met een burn-out en alles wat daarbij hoort. En hij is ook nog eens zo koppig als wat ;)

    Maar ik vind het niet mijn plaats om iemand die ik niet ken, waarvan ik maar een half en eenzijdig verhaal te veroordelen op het feit dat ze gevoelens krijgt voor een andere man. Die gevoelens kan je namelijk helemaal niet tegenhouden. Daar kan je niks aan doen. Vrijwel elk met wil zich geliefd voelen.
     
  16. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.673
    33.039
    113
    @Baloei
    Ik merk dat je je heel erg aan het verdedigen bent en dat is (vind ik) helemaal niet erg want er wordt door sommigen heel hard geoordeeld over iemand waar jij veel van houdt en het is nooit leuk als anderen dat doen. Dan spring je daarvoor in de bres en ga je jezelf en haar verdedigen. Vaak doe je dit dan op een manier van ‘kat in het nauw’ en komt het er anders uit dan je zou willen en gebruik je woorden die niet handig zijn. En dan gaan mensen dáár weer over vallen en je op woorden ‘pakken’ die jij hebt neergezet. (‘Maar eerst zei je dit en dit en nu dit’).
    Klopt het wat ik zeg?
    Weet je, jij kent haar en ik denk dat je een supertoffe vriendin bent voor haar. Tuurlijk vinden mensen hier iets van. Als je zo’n topic opent kun je bovenstaande reacties verwachten. Volg gewoon je gevoel en help je vriendin op een manier waar jij je goed bij voelt. Als ik bij alle nare reacties die ik hier in het verleden weleens heb gekregen stil zou staan of het me teveel aan zou trekken, dan gaat het niet best. Niet dat dat er veel waren hoor; vind dit forum superfijn, maar je hebt te maken net zoveel mensen en meningen. Nogmaals; volg je gevoel en doe wat jij het beste vindt!
     
    Rosa5, Ysabella en Huismuisie vinden dit leuk.
  17. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    Zooo...... Dus dan zit je daar met een burnout/depressief thuis en dan komt je vrouw je even vertellen dat ze een ander heeft EN dat het zijn schuld is omdat ze van alles tekort komt ....

    Enig idee wat het is om een burnout/depressie te hebben?? Hoe iemand zich voelt? Hoe waardeloos/niks waard?
    Ik heb het gehad en als iemand mij dit zou vertellen dan had ik de genadeklap gekregen en misschien wel de dood in gejaagd.
    Wat ondoordacht om dit tegen iemand met psychische problemen te gaan zeggen.
    Als ze werkelijk wat om hem geeft dan houd ze haar mond. Zegt ze even helemaal niks over haar verliefdheid. Er was toch nog niks gebeurd? Dan heeft het nu ook geen nut om iemand de put in te trappen en zou ik het voor me houden tot de tijd daar was dat diegene het nieuws aan kan.

    En met een aantal reacties eens. Logisch dat ze even wat tekort komt maar dat ze er alleen al aan dacht om met een ander op stap te gaan vindt ik al walgelijk en wat tot far. Nee, ben je geen goede echtgenote... Een goede echtgenote die haalt zich dit soort ideeën niet in de hoofd.

    Als ik haar was zou ik eerst met de praktijkondersteuner of psycholoog gaan praten voordat ze met haar man gaat praten/domme dingen gaat zeggen wat iemand kapot maakt.

    Want wat denk ze nou? Dat het hem wakker gaat schudden? Dat hij er ineens " hard aan gaat werken"?
    Wat hij waarschijnlijk al doet maar gewoon niet lukt want een burnout is fucking zwaar. Je werkt je de pest en je gaat niet vooruit/anderen zien niet hoe je spartelt om er bovenop te komen/je hoofd boven water probeerd te houden.
    Een collega van mij snapte er ook geen ene hol van. Die dacht dat het mij wel " zou stimuleren" als ze zou zeggen dat hun nu een stap harder moesten werken omdat ik ziek was. Even vertellen wat ze allemaal tekort kwamen.
    Nee.... Het was absoluut geen wake up call maar een gigantische trap na. Ik voelde me nog verschrikkelijker en waardelozer dan eerst. Voor mij hoefde het niet meer, de vechtlust verdween, schuldgevoel enz. En de burnout/depressie heeft alleen maar langer geduurd.
     
    suus1983 vindt dit leuk.
  18. mol81

    mol81 Niet meer actief

    Ik heb tot nu toe niet gereageerd en alleen maar gelezen, maar moet toch even reageren want jouw reactie raakt kant noch wal. Je hebt blijkbaar niet goed gelezen én lijkt volop vanuit je eigen emotie en eigen situatie te lezen.

    TS, ik kan me de gevoelens en emoties van je vriendin voorstellen. Het is niet niets, voor haar man niet en voor haar niet. En zeker niet als zij graag wil dat hij hulp gaat zoeken maar hij het niet doet. Goed dat jij zo’n lieve vriendin voor haar bent, dat je luistert maar ook actie onderneemt. Ik hoop dat je vriendin en haar partner het gesprek van vandaag als eerste (hernieuwde) opmars kunnen zien in hun situatie. Want zij wil vooral gezien en geliefd worden: door hem en helemaal niet door een andere man.
     
  19. Baloei

    Baloei Niet meer actief

    Je hebt helemaal gelijk, ik laat het ook verder zo. Ik vind het gewoon zo storend dat mensen haar veroordelen. Ze heeft niks misdaan, afgezien van het moeilijk hebben en per ongeluk gevoelens krijgen voor een ander.
     
    Salentein, Rosa5, Ysabella en 2 anderen vinden dit leuk.
  20. Taiga

    Taiga Fanatiek lid

    28 apr 2019
    1.330
    2.040
    113
    Ik hoop dat je vriendin en haar man een fijne avond hebben gehad samen.
    Gelukkig heeft ze een fijne vriendin waar ze haar gevoelens kwijt kan. Ik vind dat je prima gehandeld hebt.
     
    Salentein, A new day, Iertje81 en 2 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina