Uitgerekend 1 t/m 15 januari 2020

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Druffia, 28 apr 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. KimKing90

    KimKing90 Actief lid

    6 mei 2017
    192
    198
    43
    Vrouw
    Omdat de borstvoeding de vorige keer echt een drama was (vooral vanwege slechte begeleiding) heb ik besloten mee te doen aan een cursus bij een lactatiekundige. 2 avonden alle ins en out en je krijgt nog een boekje boordevol nuttige tips mee.

    Hoe is dat bij jullie?? Van plan om zoiets te volgen, of heb je mssn al gedaan? Of ga je helemaal geen borstvoeding geven?
     
    Buko vindt dit leuk.
  2. LaQueen

    LaQueen Fanatiek lid

    4 mei 2014
    4.195
    5.075
    113
    Vrouw
    D
    M
    Bij dochter niet gedaan en het beviel mij wel dat een ander haar ook kon voeden. Dan was ik iets ‘vrijer’ en dat maakt mij echt een leukere mama. Daarnaast vond (& vind) ik het idee overal te pas en te onpas mijn tiet tevoorschijn halen niet een heel prettig idee. Soms twijfel ik toch weer even, maar ik denk dat ik weer flesvoeding ga geven om dezelfde redenen.
     
    Buko vindt dit leuk.
  3. LJJ

    LJJ Fanatiek lid

    20 nov 2015
    2.376
    1.350
    113
    NULL
    NULL
    Ik heb 9 maanden bv gegeven. Ik had geen cursus gedaan, maar was wellicht toch wel handig geweest.
    Nu moet ik zeggen dat ik aan Google en de fb pagina van la leche league wel een hoop heb gehad. (Hoewel daar ook de mega bv maffia zit, en die haat ik!)
    Ik voedde wel openbaar, wel discreet, maar zonder doeken er over enzo. Ik ben ook niet van het samen slapen, overdreven op verzoek voeden, dus wel een beetje een ritme er in. Onze zoon sliep mét bv ook door. Dus dat was ook wel fijn. Vaak hoor je dat kindjes die bv krijgen dat niet kunnen of mogen. Whatever!
    Ik wil nu weer bv gaan geven. Op mijn manier.
     
    LaQueen, Buko, KimKing90 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  4. Minttu

    Minttu Actief lid

    8 mei 2019
    281
    451
    63
    Vrouw
    Leuven, België
    Ik ben al van 6:30 deze ochtend wakker, terwijl we nergens heen moeten en ik normaal gezien graag uitslaap. Ik stond zonet al wat te ontbijten omdat ik honger had, haha. Omg, ik voel me zo een zwangere.
     
    LaQueen, Haver11 en LJJ vinden dit leuk.
  5. Riette89

    Riette89 Fanatiek lid

    28 apr 2014
    1.097
    682
    113
    Vrouw
    Duitsland
    Ik ga wel weer BV geven, heb ik bij mijn zoontje 2,5 jaar gedaan.
    Natuurlijk naarmate hij ouder werd was het alleen nog voor erbij.
     
    LaQueen, Haver11 en KimKing90 vinden dit leuk.
  6. LJJ

    LJJ Fanatiek lid

    20 nov 2015
    2.376
    1.350
    113
    NULL
    NULL
    Knap hoor 2,5 jaar!! Daar is veel doorzettingsvermogen voor nodig. Of ging het bij jou makkelijk al die tijd?
     
  7. RM1996

    RM1996 Fanatiek lid

    15 feb 2019
    2.035
    2.386
    113
    Vrouw
    Wil het ook graag gaan proberen. Op mijn werk hebben ze een workshop middag georganiseerd met verschillende onderwerpen waaronder borstvoeding incl ins and outs. Hier toevallig gisteren voor ingeschreven.
    Ik heb wel met mn vriend afgesproken dat wanneer het niet gaat/zeer moeizaam verloopt en het mij meer energie kost dat ik niet tot in den treuren blijf proberen. Mijn schoonzus heeft dit toen wel gedaan en ging dr nog net niet aan onderdoor zoveel spanning en druk voelde zij omdat het maar niet lukte.
     
    LaQueen en KimKing90 vinden dit leuk.
  8. Riette89

    Riette89 Fanatiek lid

    28 apr 2014
    1.097
    682
    113
    Vrouw
    Duitsland
    Eigelijk ging het vanaf dag 1 al zonder problemen, dus dat was ideaal:thumup:
     
    LJJ en KimKing90 vinden dit leuk.
  9. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    3 sep 2013
    3.837
    2.180
    113
    Vrouw
    Ik ben bij de eerste begonnen met borstvoeding. Kwam niet op gang, toen een kolfapparaat gehuurd en om de 1.5/2 uur gekolfd. Er kwam elke keer maar 30/40 cc uit na een half uur kolven.
    Na 2 weken was ik er klaar mee en ben ik er mee gestopt helaas.

    Bij de 2e ook begonnen, was erg onzeker de 1e nacht of ze wel genoeg kreeg ( bang dat ik wederom te weinig had ) dus toen begonnen met flesvoeding.

    Nu ga ik denk ik weer flesvoeding geven. Maar ben daar nog niet helemaal over uit. Misschien als baby er is dat ik dan besluit toch bv te willen proberen.
     
    LaQueen, LJJ en KimKing90 vinden dit leuk.
  10. Buko

    Buko Fanatiek lid

    19 dec 2016
    2.222
    2.003
    113
    Ik heb onze dochter 13 maanden bv gegeven. Ben tijdens mijn vorige zwangerschap ook bij 2 van die info avonden geweest van een lactatiekundige, vond dat heel leuk!
    Bij mijn vorige zwangerschap hadden we via zwangerschapspagina ook een appgroep van “deze” groep, waar ook meiden in zaten van wie het hun 2e of 3e kindjes was. Heb daar ook echt veel aan gehad eerlijk gezegd. Niet alleen voor vragen, maar ook al door de ervaringen van anderen te lezen groeide mijn zelfvertrouwen wel over wat normaal is, erbij hoort, waar je aan kunt/moet denken etc.

    Voor mij was bv geen ‘must’, wilde het wel graag proberen. Begin was best ff een gedoe hoor. Dochter is natuurlijk gestart op de NICU, dus het duurde even voordat ik haar live kon voeden. De eerste keer dat ik kolfde was ook pas 30u na haar geboorte ofzo. Toen wel enorm fijn begeleid vanuit het Sofia, waardoor ik binnen een paar dagen eigenlijk al overproductie had haha. Dus toen ik haar live mocht gaan voeden verslikte ze zich steeds, arm kind :o:

    Eenmaal thuis ook nog wel paar dagen wat aangerommeld, (pijn!!!!!!) dus tegen mijn vriend gezegd dat ik nog 1x een lk langs wilde laten komen en dat ik anders zou stoppen. Die had super goede tips, dochter bleek toch niet helemaaal lekker aan te happen, en het daarna toch nog heel aantal maanden volgehouden.

    Nu sta ik er weer hetzelfde in. Ga het zeker proberen, wil ook best even doorzetten, maar als het niet lukt so be it. Vraag me ook best af hoe dat nu zal gaan aangezien dochter 1 natuurlijk ook nog rondhobbelt o_O

    Vond bv geven wel echt enorm fijn om te (kunnen) doen! Heerlijk gevoel. Ik voedde na een aantal weken/maanden (echt geen idee meer...) wel op rustige plekjes in het openbaar. Kan hartstikke discreet, ook zonder doeken.
     
    LaQueen, LJJ, RM1996 en 3 anderen vinden dit leuk.
  11. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.526
    26.074
    113
    Vrouw
    Bij nr 1 gelijk flesvoeding gegeven op advies ziekenhuis en verloskundigen, maar had daar zo'n spijt van omdat hij zo allergisch was en verstoppingen had en aan de laxeermiddelen zat tot zeker een half jaar oud. Heb zelfs nog geprobeerd mijn productie om gang te krijgen, tot mijn man mij om 00.30 nog zag kolven met een zielig bodempje als resultaat als een zombie en zei, stop maar. Zo leuk die hormonen :p is blijkbaar familie kwaal, kind schoonzus krijgt wel borstvoeding maar kan ook niet zonder laxeermiddelen.

    Nu wel borstvoeding, wil nog naar info avond erover. Maar kan maar zo zijn dat ik na een week denk pfffff man mag nachtvoedingrn weer doen. Hoop dat de hormonen nu liever zijn mbt schuldgevoel
     
  12. Laragh

    Laragh Actief lid

    7 nov 2018
    236
    202
    43
    Vrouw
    Ik heb 6 maanden bv gegeven. Kwam wel heel moeizaam op gang. Zoontje deed eerste keren erg zijn best en lag goed te slikken. Toch viel hij af ipv dat hij aankwam, bleek dat er bij mij amper wat uit kwam... arm ding. We moesten bijvoeden en met kolven is het toch nog op gang gekomen. Wilde het heel graag 6 maanden volhouden en met moeite gelukt. Op het laatst redde ik het maar net aan om genoeg te geven. En ik vond kolven op het werk echt vreselijk. Ik moest 2 keer per dag op het werk kolven omdat mijn productie niet fantastisch was. Hij dronk mij ook echt leeg, waardoor ik veel te veel af viel en er weinig van me over was.

    Toch wil ik nu wel weer heel graag bv geven want ik vond dat wel een hele speciale tijd. Ik hoop dat het lukt.
     
    KimKing90, LaQueen en Buko vinden dit leuk.
  13. Ansj84

    Ansj84 Actief lid

    10 mei 2019
    470
    635
    93
    Vrouw
    Grrrr weer geen meldingen gehad.

    Qua bevalling was ik blij dat ik geen geboorte plan had. Ingeleid met ballon op 41+5. Daarmee naar huis. Volgende ochtend om 5.45 weer melden, infuus met weeën opwekkers, vliezen breken. Vanaf ongeveer 8.00 tot 20.00 op 4 cm ontsluiting blijven hangen. Helaas al wel vanaf 6.00 om de 5 min weeën die ik grotendeels in bed moest opvangen want bij lopen steeds afwijkend hartfilmpje. Laatste uur nog infuus voluit en met pijnpompje maar uiteindelijk toch een keizersnede geworden. Herstel hiervan ging best wel goed al vond ik vooral het op gang komen de eerste twee weken wel lastig, zeker vanuit bed.

    @KimKing90 ik heb de eerste 3 mnd borstvoeding gegeven. Bewust gestopt omdat ik niet wilde kolven op werk. Ik heb 1x een voorlichtingsavond gevolgd van een lactatiekundige en dat vond ik wel fijn. Ben van plan nu weer borstvoeding te geven totdat ik aan het werk ga. Heb een hekel aan kolven en vond het eerlijk gezegd na 3 mnd ook heerlijk om weer wat meer vrijheid te hebben en langer thuis weg te kunnen zonder er over na te hoeven denken.

    De BV liep trouwens wel heel goed dus dat was geen reden om te stoppen.
     
    KimKing90 en LaQueen vinden dit leuk.
  14. Buko

    Buko Fanatiek lid

    19 dec 2016
    2.222
    2.003
    113
    De stofjes die door bv vrij komen zijn wel super relaxt hoor :p Je valt er ook heerlijk door in slaap na een nachtvoeding haha. Maar heb de nachtvoedingen eigenlijk nooit als echt zwaar ervaren, en sliep niet samen ofzo. Liggend voeden vond ik ook niks o_O Bijzondere tijd, die nachtvoedingen..

    Denk trouwens niet dat ik het nu weer 13mnd zal volhouden. Bij dochter 1 pas na een half jaar weer gaan werken, nu na 4 maanden. Na een half jaar kolfde ik 1x/dag, maar daarmee redt je het met 4mnd vast niet. En kolven pfff, vond het toch wel gedoe. Ook al heb je er gewoon 9 maanden recht op en wordt je dan ook vrijgesteld van werk. Officieel.
     
    KimKing90 vindt dit leuk.
  15. KimKing90

    KimKing90 Actief lid

    6 mei 2017
    192
    198
    43
    Vrouw
    Goed om te horen al die verschillende ervaringen.

    Ik heb gewoon super slechte begeleiding gehad ook al was ik goed voorbereid. Dag 1 al een kloof in de tepel omdat ze het op de kraamafdeling te druk hadden om even goed mee te kijken. Hapte gewoon niet goed aan. Inmiddels thuis, Na 4 dagen de volgende tepel kapot door verkeerd aanleggen, ik heb gejankt!!! Borst ontsteking erbij, tepels wilde maar niet herstellen en productie was echt minimaal, meeste wat ik eruit heb gelregen was 60 met heel veel moeite. Meestal samen 40. ‘Snachts nog clusterkolf geprobeerd om het opgang te helpen. Maar leverde weinig op.

    Toen zeiden ze ook nog dat zijn tongriem te kort zou zijn en daardoor niet goed dronk, maar snachts, zonder iemand erbij, ging het altijd perfect. Daar heb ik wel van genoten. Uiteindelijk ook niet laten klieven, was niks mis met hem wat dat betreft.

    Uiteindelijk na 3 weken met hem in het ziekenhuis belandt omdat hij niet wilde stoppen met huilen. Wat bleek, we hadden verkeerd advies gekregen over bijvoeding kwa hoeveelheid voor zijn gewicht waardoor die gewoon aan het uithongeren was en daarom zo huilde. Toen ook direct gestopt met BV, ik ging er zelf aan onder door en wilde ook goed bijhouden wat hij dronk op de dag. Wel fijn dat iemand anders hem ook kon voeden en ik wat meer rust kreeg.

    En als je uiteindelijk naar mijn klachten keek van de hernia en stress van alles eromheen denk ik dat de BV ook nooit echt kans van slagen had gehad. Daarbij het gebrek aan goede adviezen vond ik echt schandalig. Heb hier ook een klacht over ingediend. Was geen gezonde situatie en signalen zijn niet goed opgepikt.

    Nu wil ik me toch nog wat beter voorbereiden, vandaar de info avond van de LK die mij de vorige keer op afstand wat uit de brand heeft geholpen (vriendin van een vriendin).
     
  16. Buko

    Buko Fanatiek lid

    19 dec 2016
    2.222
    2.003
    113
    Pfff vreselijk zo’n ervaring @KimKing90
    Hebben ze nog netjes op je klacht gereageerd?

    Ik zou sowieso iedereen aanraden om, als je bv wil geven, de eerste week een keer een lk mee te laten kijken. Als je aanvullend verzekerd bent wordt het vrijwel altijd vergoed, en je hebt er eigenlijk altijd wel wat aan! Het is toch een beetje zoeken in het begin en dan kun je alll je vragen kwijt.
     
  17. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.526
    26.074
    113
    Vrouw
    @KimKing90 o bah zeg! Nee daar wordt je niet vrolijk van :(

    Ik zal eens kijken of mijn kraamzorg ook borstvoedingskeurmerk oid heeft, geloof dat zoiets wel bestaat
     
  18. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    3 sep 2013
    3.837
    2.180
    113
    Vrouw
    Ook kma toevallig?
     
  19. KimKing90

    KimKing90 Actief lid

    6 mei 2017
    192
    198
    43
    Vrouw
    Heb helemaal niks meer van ze gehoord. Van verloskundige niet en van kraamzorg niet. Zit nu ook bij een andere praktijk en heb andere kraamzorg geregeld.

    Nu weet ik gelukkig wel hoe ik het niet wil hebben. Dat scheelt een hoop, maar had niet nodig hoeven zijn. Hopelijk sta ik wat sterker in mijn schoenen en kan ik alles aangeven wat ik wel en niet wil, ondanks alle hormonen straks. Manlief is gelukkig ook niet op zijn mondje gevallen.

    Ben nu echt supergoed verzekerd, ook vanwege fysio en revalidatie dit jaar. Scheelt dat daar zwangerschap automatisch bijzat. Kan extra cursussen regelen, wordt 75% vergoed tot €450,-. En latactatiekundige zit er nog apart bij 100% tot een x bedrag ook. Gaan we mooi gebruik van maken.
     
    Buko vindt dit leuk.
  20. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.526
    26.074
    113
    Vrouw
    Yes. Tot zn 2e jaar aan de pepti gezeten en nu met 3,5 reguliere flesvoeding en kan gelukkig weer melkproducten verdragen.
     

Deel Deze Pagina