Gebruik oxazepam

Discussie in 'De lounge' gestart door Zonnebloem1987, 18 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. charliebradbury

    charliebradbury Bekend lid

    14 okt 2013
    986
    54
    28

    Lieverd miss kan je beter morgen de ha bellen voor hulp....Dit is niet goed...ook niet voor je lijf
     
    Evanesco, suus1983 en Paardenbloem vinden dit leuk.
  2. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Slikte jij de langwerkende met verlengde afgifte die 12 uur werkt? Of de snelwerkende die een uur of 4 tot 6 werkt? Ik sta hiervan te kijken dat het je 1000% mee viel omdat jij ook aan een behoorlijk hoge dosis zat. Ik slik nu zo een 6 jaar ⁰0 als onderhoudsdosis 3x per dag 20 mg van de verlengde afgifte en zo nodig op slechte dagen varierend 3x10 tot 3x 50mg snelwerkende hiernaast. Ik heb zo vaak geprobeert te stoppen en/of minderen maar lager dan die 3x20 mg (dan doe ik 10 mg verlengde en 10mg snelwerkende) kom ik op 1 of andere manier niet. Dan gaat mijn lijf in protest. Ik krijg dan pijn aan mijn huid bij aanraking, jeuk alsof er duizende beestjes doorheen wandelen, ik krijg het ijskoud, ga zweten, word onrustig en heel emotioneel. Dit hou ik meestal 1 a 2 dagen vol maar daarna trek ik het niet meer en begin ik weer.
    Hoe heb jij dat 1000% meevallen ervaren? Had je wel last van klachten maar zette je toch door en ging het daarna snel beter of had je gewoon geen klachten?

    Op wat voor dosis zat jij toen je lijf dit zelf aan gaf? En hoe gaf je lijf dat aan? ik hoop dat ik ook zo een teken krijg, zou geweldig zijn! want eerlijk is eerlijk, voor de pijn werkt de oxy al lang niet meer zo goed als in het begin en ondanks dat ik het al lang slik is mijn reactie vermogen er echt door achter uit gegaan.
     
  3. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Moet ook, dit is niet goed, maar mijn grootste angst is dat mijn recepten dan helemaal stop worden gezet omdat ik het verkeerd gebruik en ik heb het wel echt nodig.
     
  4. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Dat dacht ik ook toen ik ooit begon, helaas legt de neuroloog de verantwoordelijkheid bij de huisarts en de huisarts andersom. Als ik dat aangaf dat afbouwen slecht ging door lichamelijke klachten en of ik misschien in een kleiner stapje af mocht bouwen kreeg ik als antwoord, mensen met suikerziekte bouwen hun insuline ook niet af, je moet je erbij neerleggen dat je dit nodig hebt en je moet niet af willen bouwen. Wat de bijwerkingen met me doen en ik me er niet prettig bij voel maakt niet zoveel uit voor deze beide artsen.
     
  5. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Mijn man heeft het een tijd gebruikt, maar zijn apotheek was er wel echt streng op en toen ik 1x te vroeg zijn recept wilde halen, werd dat meteen bij de huisarts gemeld. Ze zaten er hier qua verslaving wel bovenop, ook met begeleiding bij weer afbouwen en stoppen.
    Hij is cold turkey gestopt uiteindelijk, want met afbouwen had hij juist het idee dat hij de ontwenning aan het uitrekken was. Cold turkey ging goed!
     
    DQueen vindt dit leuk.
  6. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Goede apotheek!! Wou dat dat hier zo streng was dan was het nooit zo uit de hand gelopen, en tuurlijk heb ik eigen verantwoordelijkheid. Hier kan ik na +- 18 dagen een herhaalrecept halen waar ik een maand mee kan doen zonder enig commentaar. De huisarts valt het ook niet op want daar vraag ik het herhaal op en die sturen dan door naar de apotheek.
     
  7. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.663
    33.034
    113
    Oxazepam zat ik volgens mij op 30 mg. Maar het is al even geleden (lees 5 jaar). Ik merkte op een gegeven moment dat ik het slikken van die pillen steeds langer uitstelde. Begon ik eerst al meteen ‘s ochtends om 8 uur al, toen nam ik pas im 10 uur en later pas ‘s middags. Op een gegeven moment kreeg ik geen signaal meer dat ik ze moest slikken. Vind het lastig uit te leggen.
    Qua oxycodon: 5 mg snelle werking. Superfijn spul :oops: Toen gaf de huisarts aan, toen ik belde voor een herhaalrecept, dat ze me liever de traagwerkende gaf ivm verslaving. Dat heb ik gedaan maar ik schoot me toch in de stress dat ik die snelwerkende niet meer zou hebben! Maar het werkte en uiteindelijk afgebouwd.

    Ik begrijp je echt; ik ken je gevoel. Ik ben verschrikkelijk verslavingsgevoelig blijkt. Ik ben al blij dat ik m’n sigaretten nu kan laten staan en elektrisch rook. Alcohol heeft ook geen goede invloed op mij. Niet dat ik daar nou verslaafd aan was, maar een poosje niet drinken viel me zwaarder dan ik dacht en omdat het zo goed ging en ik het heel makkelijk vond op een gegeven moment drink ik nu ruim 5 jaar niet meer.
    Die dingen die jij schrijft over bestellen van medicatie enz, herken ik. Been there. Done that.

    Ik ga je niet zeggen; je moet er even doorheen, maar er komt een oplossing! En de eerste is al dat je zaken herkent. Sterkte lieverd!
     
  8. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Dank je wel voor je uitgebreide uitleg. Ik ben ook overgezet naar een combi van snel en traagwerkend omdat ik van de snel steeds meer nodig had en de traag werd dus de onderhoudsdosis. Dat is een goede zet geweest want daarna is die onderhoudsdosis nooit meer omhoog gegaan. Ook herken ik het fijne gevoel van de snelwerkende, waarschijnlijk is het daarom zo moeilijk die te stoppen. De totale ontspanning en rust die het geeft. Ik herken me helaas niet in het stukje tijden uitstellen. Als ik mijn avond dosis vergeet word ik in de nacht of ochtend trillend, onrustig en zwetend wakker en weet ik gelijk waardoor dat komt. Dan ben ik in slaap gevallen voor ik mijn medicijnen heb ingenomen. Dan neem ik naast de trage en snelle extra om zsm van dat rotgevoel af te zijn.
    Ik word 3 september weer geopereerd en had in mijn hoofd dan cold turkey te stoppen met alles. Ik voel me dan toch rot en heb veel pijn daarna dus de ontwenningsverschijnselen erbij zijn dan op te vangen denk ik omdat ik dan veel hulp in huit en met de kinderen heb. En als dat gelukt is misschien alleen nog een oxazepam of temazepam als ik bijv 4 nachten slecht geslapen heb en dan maar 1x en voor de oxy moet ik nog wat bedenken. De minimale onderhoud alleen nog en alleen nog de trage variant. Of alleen in de avond op dagen dat ik zoveel pijn heb dat ik niets kan? Wijsheid komt ooit wel.

    edit. alcohol was ook de reden dat ik op vakantie goed zonder oxazepam en temazepam ging. Na een paar wijntjes slaap ik als een roosje. Deed me wel beseffen, omdat ik weet dat ik verslavingsgevoelig ben, dat ik dat thuis dus niet moest blijven doen omdat ik dan van de ene in de andere verslaving zou springen. want ik weet ook wel dat na een tijdje 2 wijntjes 3 wijntjes worden en ga zo maar door.
     
  9. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    @DQueen niet betuttelend bedoeld, maar zoek alsjeblieft hulp. Ik werk zelf in de zorg en wij moeten bij meer dan 10 Mg oxazepam of temazepam toedienen al overleggen met een arts zo ongeveer, laat staan 10 en 6 per dag. Ik schrik echt van die doseringen!
    Ik hoop dat je er vanaf kunt komen. Volgens mij bestaan er ook een soort kluisjes met een soort tijdslot erop, zodat je er maximaal 1 per zoveel uur uit kunt halen ofzo..
     
    DQueen vindt dit leuk.
  10. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.663
    33.034
    113
    Ik herken echt heel veel in je verhaal en niet omdat ik het leuk vind, maar omdat jij het beschrijft zoals ik het ook voelde. Het is het ene op het andere hè. Je gebruikt het ene niet meer en hoppa; oxazepam is weer daar om het trillen te stoppen. Neem een paar glaasjes wijn en klaar! Trillen ook gestopt en heb je die oxazepam weet niet nodig. Soortement cirkel is het lijkt wel. Bij mij lag het ook op de loer: geen alcohol = trillen = oxazepam = wijntje enz.
    Nu klink ik als een verslaafde, maar dat was het niet. Ik probeer uit te leggen dat ik je heel goed begrijp en hoe snel iets kan gaan.
    Klinkt misschien heel stom maar nu ik erover nadenk; thee heeft mij ook geholpen. Alle soorten. Op de één of andere manier heeft mij dat heel goed geholpen. Het had iets troostende.
    Die pieken hè, geweldig is dat. Je kunt de hele wereld aan en wordt treurig als je een gevoel ‘voelt’ uitwerken.
    Ik dacht ook dat ik er niet zo snel uitkwam, maar het lukte toch.
    En al is het minder dramatisch geweest dan dat ik het nu opschrijf (of hoe je het kan lezen) het was zwaar.
    Ik ben heel erg van ‘stop er maar een pil in en het wordt beter’ maar weet ook dat er kwaad op de loer kan liggen.

    En mocht je hulp gaan zoeken; ik heb dat gedaan toen ik in scheiding lag en de wereld niet meer zo mooi was, zoek dan wel hulp die bij je past. Anders kom je niet over je eigen shit heen.
     
    DQueen en NiVa0230 vinden dit leuk.
  11. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    8.795
    7.126
    113
    Vrouw
    Ik heb in het verleden ook oxazepam gebruikt icm antidepressiva ivm een depressie en ocd. Toen ik in een kliniek kwam voor mijn ocd moest ik stoppen met de oxazepam omdat dat angst onderdrukt en die moest ik juist gaan aanpakken. Ben toen meteen cold turkey gestopt en dat is goed gegaan. Heb veel meer moeite gehad met citalopram die ik ooit heb geslikt en dat was met afbouw.

    Heel veel sterkte ❤
     
  12. Zonnebloem1987

    Zonnebloem1987 Fanatiek lid

    9 jan 2009
    1.327
    21
    38
    Vanmiddag naar de huisarts geweest. Moet toch nog even doorzetten met de oxazepam.
    Daarna loop ik naar de apotheek, en die vrouw zegt : mevrouw, u slikt ze al een week of 3, dat betekend dat u verslaafd aan 't worden ben.
    Ik weet 't niet meer hoor..
     
  13. Narcisje

    Narcisje VIP lid

    17 mrt 2016
    11.381
    6.921
    113
    Vrouw
    Zeker nog doorgaan hoor.. je hebt ze echt nodig nu. Die apothekersassistente heeft ook niets te zeggen over de recepten die de huisarts uit schrijft dus lekker laten praten... je hebt ze nu nodig, punt.

    Hoe voel je je vandaag?
     
  14. Zonnebloem1987

    Zonnebloem1987 Fanatiek lid

    9 jan 2009
    1.327
    21
    38
    Welke klachten had jij?
    Afgrijselijk he..
     
  15. Zonnebloem1987

    Zonnebloem1987 Fanatiek lid

    9 jan 2009
    1.327
    21
    38
    Ik heb een continu gevoel van angst.
    Geen eetlust, bibberen, negatieve gedachten, vind de kinderen heel druk.
     
  16. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Ik was ontzettend angstig en somber. Liep trillend de trap af ‘s ochtends zoals ik tegen de dag op zag. Ik durfde niet alleen met de kinderen te zijn. Kon alleen maar huilen, constant gespannen, slecht slapen. Ik vond er echt helemaal niets meer aan. Ik wilde eigenlijk niet meer leven als het zo moest. Uiteindelijk kreeg ik ook suïcidale gedachten na een maand of 2 en toen drong het bij iedereen door hoe erg ik eraan toe was. Met veel praktische hulp thuis, oppas zodat ik af en toe even soort van ontspanning alleen had en gesprekstherapie (en ik denk ook het ontzwangeren) hebben mij er weer bovenop geholpen.
    Bij mij was het overigens waarschijnlijk getriggerd doordat de eerste een huilbaby was. Waarschijnlijk was ik onbewust heel bang dat dit opnieuw gebeurde bij de tweede maar heb ik dit de hele zwangerschap goed weg kunnen stoppen ofzo.. De tweede was geen huilbaby maar ik vond een PND nóg erger.
     
  17. LoveShineALight

    LoveShineALight Fanatiek lid

    16 feb 2014
    1.217
    116
    63

    Indd, niet iets waar de apothekersassistente zich mee moet bemoeien of verstand van heeft.
     
  18. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    30 dec 2012
    4.523
    4.381
    113
    En nu ben ik aan het bedenken hoe ik in godsnaam ook alweer aan die profielnaam kwam ;) Geeeeeeeeeeen idee! En waarom noem je je dochter vaak zo?? Doe ook ff offtopic terug reageren nu ahahahah
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  19. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    30 dec 2012
    4.523
    4.381
    113
    Misschien kunnen ze eens gaan kijken waarom je ze slikt, en misschien een vervanger geven.
    Bij mij werkte de oxaze/loraze op een gegeven moment amper meer (wel lage dosis) en ben toen overgezet naar xanax. Hierbij werkte een lage dosis wél weer. Dus ipv verhogen, kun je mss ook switchen.

    Maar meid asjeblieft, het zijn geen snoepjes. Zoek hulp!
     
    DQueen vindt dit leuk.
  20. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.663
    33.034
    113
    In een deel van haar naam zit ‘bel’.
    Zo; mocht ik al aardig herkenbaar zijn hier, dan nu nog meer :rolleyes:
     

Deel Deze Pagina