Wij eten meestal op zondag friet. Dat eten we dan op de bank voor de tv. Dat ben ik gewend van vroeger. Soms een andere dag als het die dag beter uitkomt. Voor de rest geen vaste dagen.
Maandags eten we standaard makkelijk ivm zwemles. Meestal soep met brood, bij mijn moeder of macaroni die een dag vooraf gemaakt is. Verder bak ik in het weekend smorgens vaak pannenkoeken.
Geen bijzondere eetgewoonten in het weekend. Het enige waar ik rekening mee houd is dat ik niet iets in het weekend plan waarvoor ik uren in de keuken hoef te staan, zodat we ruimte hebben om spontaan leuke dingen te doen.
Gewoon blijven proberen en variëren. Wat voor soep lust je kind dan niet, want er zijn zoveel soorten soep? We hebben diverse recepten die we hier op tafel zetten en de ene valt meer in de smaak dan de ander (verschilt per kind natuurlijk ook). Sommige zijn gevuld, bv met aardappel, prei, venkel en zalm in stukjes. En anderen zit veel groentes in en geen vis/vlees, en dan wordt de soep gepureerd bv thaise zoete aardappelsoep met kokosmelk. Daar veel tussen variëren en kijken wat wel in de smaak valt.
wij hebben geen vast eetpatroon, mijn man houd niet van avg dus dat betekend dat wij vaak andere dingen eten, in het weekend kookt man vaak wat uitgebreider. ik hou niet zo van koken. Is man weg of heeft een storingsdienst eet k vaak met de kinderen aardappels groente vlees. Verder veel pasta en rijst. al moet ik weer even variatie gaan vinden haha
Zie nu dat ik 1/2 keer per week naar de snackbar heb staan dat moet dus 1/2 x per maand zijn. Hahaha. Lekker gezond 2 x per week snacken
Ik heb geen vaste dagen muv de woensdag, de jongste zit op de zwemles en dan maak ik van tevoren een lasagna schotel en de oudste kinderen zetten die iets na 5 uur in de oven en als we dan 6 uur thuiskomen kunnen we direct aan tafel. In het weekend doorgaans iets van een rijstgerecht of gewoon een broodje tartaar oid
Ja absoluut van vrijdag tm zondag raak ik geen pan aan dan is het weekend. Vrijdag ongezonde afhaal/bestel zoals patat/pizza/shoarma/spearribs/chinees. Zaterdag uit eten of als we gaan shoppen laat (tussen 15.00 en 16.00) uitgebreid lunchen buiten de deur in in de avond (met vrienden) aan de borrel met kaasjes, toastjes en andere hapjes dan maken we er een gezellige spelletjes avond van. Op zondag bestellen maar niet ongezond zoals thais, italiaans, sushi, surinaams, javaans, indisch. Op zondag ochtend maakte mijn man wel altijd uigebreid ontbijt (dus kwamen de pannen wel de kast uit). Hij bakte croissants, lekkere broodjes met luxe beleg (zalm, rosbief, salades enz) en hij bakte de heerlijkste ommelet die ik ooit gegeten heb met spek, ui, champignon, mais, taugee, knoflook en verse kruiden. Het water loopt me nog in de mond als ik hier aan denk op een vers gebakken ciabatta. Perste verse jus en ondertussen kon ik uitslapen. Werd altijd wakker gemaakt als de tafel gedekt was en ik zo kon aanschuiven. Vroeger thuis bij mijn ouders was vrijdag ook ongezond dag (net als ik nu zelf doe) zaterdag aten we in de middag met de hele familie bij oma thuis soep. Oma maakte altijd een pan kippensoep, tomatensoep en groentesoep dus voor iedereen was er wel wat. Thuis aten we dan in de avond brood met iets van vis erbij. en op zondat gingen we uit eten. Was voor mij een wereldshock dat er mensen bestonden die op zaterdag en zondag AGV eten thuis en dat nog lekker vonden ook Nu maandag en ik moet alweer verzinnen wat we vandaag gaan eten. Ik heb nog erg een vakantiegevoel en geen trek ik AGV dus denk dat ik voor vanavond broodje hete kip maak en met de kip die over is voor morgen een grote pan nasi maak waarvan ik porties in kan vriezen voor de komende weken als ik een keer geen zin heb om te koken doordeweeks.
Ik vind het opvallend dat best veel leden 's avonds een broodmaaltijd eten (zaterdag wordt hier veel genoemd). Wij aten dat vroeger ook regelmatig en ik vond altijd dat ik dan zo niet gegeten had.
Daarom doen wij er altijd soep bij. En het is zaterdag, dan trekken we de kast open voor snacks in de avond. Helemaal niet erg dat je nog ruimte hebt in je buik
Wij halen niet af wij eten gewoon in het restaurant zelf. Elke keer eten we wat anders. Eergisteren hebben we bijvoorbeeld rijst met gegrilde kebab, knoflook yoghurt en salade gegeten in een Perzisch restaurant. Gisteren aten man en ik een salade met biefstukblokjes en onze dochters verse tomatensoep met focaccia uit de steenoven bij de Italiaan. Vandaag eten wij thuis een zelfgemaakte lasagne. Dat het buiten eten ongezonder is dan thuis is niet perse waar. Ik ken heel veel mensen om mij heen die bijna elke dag pakjes Knorr, zakjes saus etc eten. Dat is dan dus thuis gemaakt maar zeker veel ongezonder dan het eten in een restaurant. Ik gebruik nooit pakjes maar maak alles vers.
Mijn man kookt ook heel vaak, hij is vaak als eerste thuis. Op dagen dat we beiden werken hebben we een kort lijstje van snelle recepten waarvan we er 1 kiezen: - roerbakgroente met pindasaus en ei - pasta met tomatensaus en balletjes - wraps met bonenprut Op woensdagmiddag maakt mijn man een ovenschotel voor 2 dagen en die zet hij in de oven voor ze naar training gaan. Als ik uit mn werk kom check ik even hoe t gaat met de schotel en ga ik ook sporten. Als ik terugkom kan ik aanschuiven! Op zaterdagmiddag halen we altijd lekkere dingen bij de visboer en die eten we op bij mijn vader. Op zondag maak ik vaak 2 grote pannen soep (kinderen lusten alleen tomaat) en daar eten we dan later in de week ook nog een keer van. Ik maak er dan wel een salade of groente-omelet bij, het is nooit alleen maar soep.
Mijn man kookt doordeweeks. We hebben eigenlijk helemaal geen gewoontes, behalve dat we 3/4 pw vis eten, en elke dag vers koken. Voor de rest kookt hij waar ie zin in heeft. Op sportdagen zijn het wat snellere maaltijden, meestal Italiaans of wok, staat binnen een half uur meestal op tafel. Ik kook in het weekend en ga dan vaak uitgebreide stoof- of ovenschotels bereiden. Vinden wij heerlijk. Ik begin dan meestal om 8h en ben rond 11-12h klaar en kunnen we weg.
Wij hebben vrijdag pizzadag. Dan eten we pizza, en de tweeling krijgt eventueel de restjes van de rest van de week. Met de oudste eten we dan daarna, en hij mag dan een toetje en een film uitkiezen en laat maar bed. De rest van de week alles gezond en met genoeg groentes, tenzij we een verjaardag/feestje hebben of door omstandigheden niet kunnen koken.
Hier is elke woensdagmiddag een speciale lunch. Dat deed ik al vanaf dat mijn dochter klein was en daarna op school elke woensdagmiddag vrij was. Meestal is het een van deze: - broodje knakworst - zelf gemaakt saucijzenbroodje - pizzabroodje - tosti - pannenkoekjes In het weekend kook ik meestal uitgebreid. Door de weeks iets makkelijker, maar dat kan zo maar ineens anders zijn omdat ik in het topic ‘wat eten we vandaag’ wel eens in de verleiding kom haha.
Wij hebben geen vaste dagen, behalve dat we op dinsdag vaak iets niet zo ingewikkelds eten (soep, stamppot, pizza, sla zoiets..) omdat mijn oudste dochter dan tijdens etenstijd moet sporten. Verder geen vaste gewoontes qua wat we eten.
Wij eten wat we willen, dus als ik op zondag zin heb in aardappels dan doen we dat! Vroeger kregen we op zondag altijd soep met een stukje vlees, nu vind ik niks meer aan tomatensoep haha