Winter baby kleertjes

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door MotherOfAnAngel, 20 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MotherOfAnAngel

    MotherOfAnAngel Fanatiek lid

    8 sep 2017
    2.720
    2.353
    113
    Vrouw
    Maassluis
    Hoeveel kopen jullie van wat? En van welke maat..

    Ik heb nog maar erg weinig vind ik zelf

    Maat 50
    6 lange mouw rompertjes
    Enkele korte mouw rompertjes (gekregen)
    2 shirtjes met lange mouwen
    1 broekje
    4 boxpakjes

    Maat 56
    3 box pakjes
    1 dikke wollen/teddybeerpakje
    Enkele shirtjes en 1 broekje...
    Nog geen rompertjes geloof ik. .

    Maat 62
    een paar setjes

    Ik loop er echt tegenaan met hoeveel ie van wat "moet" halen

    Eerste aardse kindje, Dus alles is nog zo nieuw


    En! Slapen pasgeboren babies nu wel of niet in slaapzakken... de kleinste maten die ik overal kan vinden zijn "70cm". Dat lijkt me nog te groot ?

    En welke dekens gebruiken jullie

    Hoeveel hebben jullie qua kleding?

    Veel vragen :o:
     
  2. MissFluffy

    MissFluffy Fanatiek lid

    25 aug 2016
    2.218
    870
    113
    Vrouw
    Je "moet" niets ;) sommigen verzamelen veel, anderen weinig. Het kan ook leuk zijn om kleertjes te vragen als kraamkado en iets extra's is ook zó bijgehaald! Maak je vooral niet te druk :)

    Boxpakjes vond ik zelf heel onpraktisch met het verschonen. Bijna dat hele ding moet uit om er goed bij te kunnen, onze baby vond het NIET leuk om naakt te liggen. Vooral in de koudere maanden wel iets om rekening mee te houden.

    Wij zijn pas met slaapzakken begonnen toen de baby zelf haar dekentjes aftrapte. Ze mogen pas in een slaapzakje als ze niet met het hoofdje door de opening kunnen zakken. 70cm is inderdaad vrij groot.

    Wij hebben bij babypark dekentjes geshopt, van die mooie gebreide dekens met een voering. Wij wilden voor een natuurlijk matteriaal gaan (bamboe). Synthetisch is vaak snel warmer, hou daar rekening mee, dun betekent niet koud. Wij hebben vooral gekeken naar specifiek winter en zomer dekens. Je zou ook kunnen kijken naar de tog waarde (die geeft aan hoe warm een deken/kledingstuk is) maar dat vonden wij nog lastig te ontdekken.

    Zorg dat je genoeg verschillende dekentjes en laagjes hebt om te kunnen afwisselen. Je merkt aan je kindje snel genoeg of die het te warm of te koud heeft. Dan voel je aan het nekje, als die koud voelt doe je er iets warmers aan, als die warm en klam voelt dan moet er een laagje uit. Maar dat leer je allemaal in de kraamtijd
     
  3. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.529
    26.079
    113
    Vrouw
    Of slaapzak past ligt aan bouw kindje. De stevige zoon van vriendin paste gelijk erin en mijn iele 48 cm zoon pas na 2 maanden. Had slaapzak maat 60. Prénatal heeft slaapzak maat 56/62. Overigens heeft mijn moeder die toen ingenomen bij de halslijn, want t bleef een iel kindje maar deken werkte niet meer.

    Tip: omslagrompers. Vond dat ideaal bij die mini mensjes.

    Vestje is ook fijn. Ik had geen jas in Maxi-Cosi maar wel een dikke warme voetenzak. Hij kreeg dan een ietsje dikker vest aan met capuchon en die ging dan over het mutsje heen. Thuis nooit vestje aan, lag in warme omslagdoek of onder dekentje eerste tijd (zeer lang ondertemperatuur gehad) . Vond zo'n compleet pak te warm in een dikke voetenzak omdat de auto ook snel opwarmt.

    Heb nu wel 2 gebreide katoenen truien erbij ipv alleen maar longsleeves. Lijkt mij ook wel fijn qua warmte.

    Boxpakjes heb ik een haat liefde verhouding mee. Zit fijn maar als er spuug op komt moet alles uit ipv alleen shirtje.
     
  4. RachelleNM

    RachelleNM Fanatiek lid

    19 aug 2015
    3.329
    2.135
    113
    Vrouw
    Onze baby wordt ook geboren in hartje winter. Wat ik zelf erg fijn vind zijn laagjes. Wat ik minimaal in huis wil hebben:

    6 x romper lange mouw
    6 x romper korte mouw
    6 setjes kleding (shirtje, broekje, sokjes)
    Lekker warm jasje
    3 of 4 mutsjes
    Paar warme slofjes (voor in de draagdoek)
    4 x pyjama

    En verder wat extra dingetjes, zoals een superschattig boxpakje. Alles in maatje 50 of 50/56. Mocht het te klein zijn of te weinig is het altijd zo weer bijgehaald of besteld.

    Mijn dochter sliep de eerste paar weken gewoon in een lekker pyjamaatje. Verder gebruik ik in het wiegje ook laagjes. Eerst een lakentje en dan een fijne deken erover. Van die mooie dekens van bv Jolein of Baby's Only! Love it!
     
    MotherOfAnAngel vindt dit leuk.
  5. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.529
    26.079
    113
    Vrouw
    Tegenwoordig is iets ook zo online gekocht en vaak al volgende dag in huis minimaal 6 setjes van alles in 1 maat is vaak wel voldoende, wasmachine draait toch vaker :)
     
    MotherOfAnAngel vindt dit leuk.
  6. Ansj84

    Ansj84 Actief lid

    10 mei 2019
    470
    635
    93
    Vrouw
    Volgens mij heb je echt wel genoeg hoor, behalve misschien wat rompers in 56. Wij hadden ook niet zoveel (wisten het geslacht niet) en hebben het kado gevraagd. Bovendien weet je niet of je een groot of klein kind krijgt dus of je kind überhaupt in mt 50 passen.

    Qua dekens hadden wij een gebreide katoenen deken, een dikke gebreide deken en een gewone katoenen deken van dookie. Afhankelijk van de warmte kon je 2 dunnere, of 1 dikke gebruiken. Wij zijn pas slaapzakken gaan gebruiken toen hij niet meer onder de deken bleef liggen. Daarvoor vond ik dekentjes wel fijn want dan kan je ze ook een beetje stevig instoppen.

    Hier sliep hij de eerste periode gewoon in zijn kleding. Dat is allemaal zacht katoen en zweten doen ze niet. En met een beetje pech heb je ze toch al 2x verschoont ;). En het omkleden van zo'n kleintje vond ik best lastig.
     
    MotherOfAnAngel vindt dit leuk.
  7. Ansj84

    Ansj84 Actief lid

    10 mei 2019
    470
    635
    93
    Vrouw
    Oh en wat we wel veel gebruikt hebben was een berenpakje in maat 56 ipv een jasje. _20190820_190718.JPG
     
  8. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.537
    7.040
    113
    Ik weet niet zo goed wat ik nu heb, ik naai veel, en die kleine pakjes zijn zo klaar, dus er liggen denk ik een stuk of 7 pakjes in maat 50 of 56. En een jasje maat 56. Verder nog niks.
    Rompers met mouwen, zeker lange mouwen, heb ik nadat de oudste een week was uit mijn huis verbannen. Wat een ondingen
    Gewoon zonder mouwen, er gaan toch kleren overheen, in huis is het warm zat en voor buiten dus een jasje en een lekkere voetenzak.
    Qua kleertjes heb ik jumpsuits, die vind ik zo lief staan. En ook wel broekjes met shirtjes of overslagvestjes. twee jurkjes waar mijn oma een vestje bij breit, maar ik weet niet of die praktisch zijn. Dat moet ik nog ondervinden ;) Bij de andere drie had ik amper kleertjes, 2 pakjes in 50 en 2 in 56, de rest kreeg ik allemaal in de kraamweek. Dochter was een ukkie qua lengte dus heb ik mijn man nog naar de winkel gestuurd voor maat 44. En tegenwoordig is alles ook zo besteld.

    Qua dekentjes, ik had bij de jongens 2 dekens van de babywinkel, maar beiden gebruikten er 1 en ook kruiken hebben ze zo goed als niet gebruikt terwijl beiden winterkindjes zijn. Dochter is van hartje zomer en gebruikte wel 2 dekens. Daarom leg ik die 2 dekens wel weer klaar dit keer.

    Slaapzakken gebruikte ik pas veel later. Eerst gewoon in hun kleertjes, na een paar weken in pyjama. Pas als ze omrolden en alles van zich af schopten een slaapzak, maar de jongens waren toen al wel (bijna) drie maanden, dochter nog wat ouder. Dus die kocht ik tegen die tijd wel.
     
    MotherOfAnAngel vindt dit leuk.
  9. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Wij gebruikten al vanaf het begin een slaapzakje in maat 60 (c&a heeft ze), maar omdat ze reflux had, gebruikten we van alles om haar warm te houden (lang ondertemp gehad). Berenpakje, dikker dekentje, voetenzak, omslagdeken. Daarom gebruikten wij ook enkel rompers met lange mouw (in maat 50 enkel overslag). Ik vind boxpakjes wel handig, dat je bijna het hele ding uit moet trekken bij luier verversen had ik niet, gewoon beentjes eruit, en optrekken tot onder de billen. Vond het vooral handig omdat het truitje niet omhoog kon kruipen (en vriend had daar niet echt oog voor ;)).

    Voor nu kan ik veel hergebruiken, maar we hebben deze keer een wieg gekocht, dus nieuwe dekentjes enzo gehaald. Ik heb 1 lakentje, 1 fleece dekentje, 1 hydrofiel deken (jollein) van 1 Tog en dan nog van E. een ledikantdeken van 1 Tog (dubbelgevouwen dus 2 Tog). Met laagjes werken lijkt me fijner dan 1 zeer dik dekentje. Ik heb dus nog een slaapzakje maat 60 en koop er nog eentje bij.

    Kleertjes vraag ik juist niet als.kraamcadeau, kans dat het toch je smaak niet is en dan vind ik het geldverspilling. Online bestellen is natuurlijk snel gebeurd, maar hou er rekening mee dat als het buiten vriest, je niet altijd evenveel zin hebt om buiten te komen met je kleintje.
     
    MotherOfAnAngel vindt dit leuk.
  10. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    Aangezien jullie het geslacht niet weten, Zou ik niet teveel kopen.
    Lekker shoppen zodra de baby geboren is. :)

    Onze dochter slaapt nog steeds niet in een slaapzak. Blijft netjes onder haar dekentje liggen.
     
  11. Katelynn

    Katelynn Bekend lid

    11 apr 2019
    575
    376
    63
    Vrouw
    Achterhoek
    Hier vind man ze ideaal , en gebruikt t liever dan broekje shirtje wel zonder voetjes en waar knoopjes zitten in de contour van beentjes tot kruis , zodat je de hele pijpjes open kan maken zeg maar :thumup: Enige nadeel van deze pakjes vind ik (gezien onze meid een vrij lang torso heeft) dat ze maat mag hebben maar eigenlijk waar je het kruis weer vast maak te klein is , de mouwen en pijpen hebben ideale lengte!

    Wij hebben dus ook broekjes maat 50 nog nodig en qua shirtjes 56.

    OT
    Ik had alleen broekjes in maat 50 en alle shirtjes 56 gekocht. (Bij t shirtjes maakte dit sowieso niet uit behalve dat ze wat langer zijn maar qua mouwlengte hoef je er niet over na te denken).
    Had ongeveer 3 broekjes in maat 50 (later bij gekocht) , shirtjes had ik wel veel stuk of 15 allemaal in maat 56 (alles van noppies en dat valt vergeleken met andere merken vrij klein). Helft lange andere helft korte mouw.
    Boxpakjes had ik er 2 - little dutch en noppies.
    Wel veel rompers van Hema 50-56 (ik had alleen korte mouw in deze maat maar heb lange mouw wel bijgekocht).
    Vestje - maar die heeft ze nog niet aan gehad.
    Slaapzakjes heb ik er 2 van gekocht in maat 56 maar hangen nog ongebruikt in de kast. Van prenatal.
    En ook de dekentjes voor in t ledikant hebben wij van noppies en hebben er 4.

    Voordeel is wel dat bij meeste webwinkels je het de volgende dag in huis hebt :thumup: dus als je iets veel gebruikt wat je bevalt kan je ook zo bij bestellen. (Of uiteraard naar de winkel gaan).
     
  12. Marisje89

    Marisje89 Fanatiek lid

    10 jun 2015
    1.660
    204
    63
    Parttime logistiek
    Aangezien jullie het geslacht nog niet weten zou ik bij gaan shoppen na de geboorte.

    Ik heb veel maat 56, 6 broekjes shirtjes en 3 boxpakjes en 1 dikker vestje en een berenpakje.
    Maat 50, 2 shirtjes 2 broekjes en 1 boxpakje wat mijn zoontje nooit heeft aangehad te klein helaas.

    Rompers heel veel in maat 50/56 van de Hema zonder mouw en stuk of 6 overslag romper maat 56 lange mouw van mijn zoontje wat ik weer kan gebruiken. Zo ook 6 mutsjes en nog 1 dikker vestje in 62.
    Kan hier veel hergebruiken met kleren omdat we een tweede zoon krijgen.

    Dekentjes heb ik van meyco en lakentjes van de prenatal. Laagjes vond ik fijner maar ik had er een die ze snel wegtrapten. Daarom van de prenatal maat 56 slaapzakje wat ik nog bewaard heb maar zag z'n klein maatje nog wel hangen laatst. Of een puckababy of hoe heet dat merk?

    Mijn zoontje is in de zomer geboren dus toen gebruikte ik niet zoveel maar nu word het hartje winter. Maar het is zo bij besteld. En anders je wensen doorgeven aan de kraamvisite? Of de kersverse papa er op uit sturen.

    Maar voor de ene is het veel voor de andere weinig. Doen waar jij je goed bij voelt.
     
    MotherOfAnAngel vindt dit leuk.
  13. Celika

    Celika Fanatiek lid

    15 jul 2013
    1.893
    381
    83
    Vrouw
    Dicht bij de zee
    Niks moet het is wat jezelf wilt.
    Slaapzak hebben de meeste al antwoord op gegeven.

    Mijn zoontje zat 2 weken in maat 50 en mijn dochtertje iets van 4 weken.

    Ik ben zo een moeder die dus veels te veel had en heeft.

    Maat 50 had ik kwa setjes of boxpakjes iets van 3 stuks, vond het zonde om teveel te halen en het is zo bijgehaald.

    Maat 56
    Rompertjes wel alleen korte mouw stuk of 12
    Shirtjes lange mouw en broekjes iets van 15 setjes en wat boxpakjes waar knoopjes tussen de benen zaten ( je hebt ze ook aan 1 been of een rits en dat vond ik niet fijn)
    Wel een lekker gevoerd vest omdat wij vaak buiten liepen. (Oa Hema, H&M, prenatal, Dirkje, bampidano, Z8 heeft ze)

    Dekens had ik wel van Koeka en of baby’s only.
     
    MotherOfAnAngel vindt dit leuk.
  14. Eef92

    Eef92 Fanatiek lid

    8 jan 2016
    1.044
    464
    83
    Ik zou nog wel 50 bijhalen.. mijn zoon was 8.5pond en 55cm maar heeft nog 5weken in maat 50 gezeten. Moest dat dus bijhalen. Vond ik niet fijn door slechte start.

    November baby hier dus. Lange mouwen rompers niet gebruikt, alleen als shirt met een broekje erover. Dus geen t-shirt. Hij was erg lang en dun en vond shirtjes hem in het begin niet mooi staan.

    Wat verder al gezegd is. Met laagjes werken werkt het beste! Ik deed een kruik in de wagen bij zijn voetjes als we weggingen en had een voetenzak van Jollein in de wagen liggen. Vestje aan en het was warm genoeg!
    Ze zeggen altijd een laagje extra dan wat je zelf aan hebt.
     
    MotherOfAnAngel vindt dit leuk.
  15. Caro25

    Caro25 Bekend lid

    16 jan 2017
    542
    354
    63
    Vrouw
    Slaapzak ligt ook erg aan je kindje. Mijn dochter trapte na een week al dekens af (Ik wist niet eens dat dat al zo snel kon) en lag daardoor al vrij snel in een mini slaapzakje. Prenatal/Hema heeft bijv voor een leuk prijsje wel een slaapzak. Ik zou het niet te snel aanschaffen. Straks is het bij jou baby eerst niet nodig en dan ligt het er voor 'niets'.

    Een fijne voetenzak in de maxi cosi is wel een aanrader!
     
    MotherOfAnAngel vindt dit leuk.
  16. MotherOfAnAngel

    MotherOfAnAngel Fanatiek lid

    8 sep 2017
    2.720
    2.353
    113
    Vrouw
    Maassluis
    Dankjewel voor alle reacties
    Dan ga ik eens kijken op c&a voor 1 slaapzakje 60cm.

    Voetenzakken heb ik voor in de maxicosie van maxicosi zelf & van Joolz voor de kinderwagen wat er ook bij zat en dan extra fleecekleedjes voor baby♡

    Maar korte mouw rompertjes kunnen dus ook gewoon (volgens een vrienden absolute niet met een december baby namelijk haha!)
    Dan gewoon warme shorties en vestjes nog vinden
     
  17. EvaD

    EvaD Actief lid

    16 jun 2018
    344
    201
    43
    Vrouw
    Niet te veel op voorhand kopen zou ik zo zeggen. De ene baby heet het sneller koud dan de andere. :)

    Voor zo’n kleine ukjes zou ik ook niet (meer) beginnen met hele outfits. Leuke boxpakjes/pyjama’s zijn zoveel comfortabeler. Je hebt lekker warme en mooie flanelle pakjes met of zonder sokken. Indien nodig kan je er nog steeds een vestje aan doen. Wij gebruikten deze laatste bijna nooit. Want ze lag dan gewikkeld in een lekker warm deken of voetzak.
    Qua body zowel korte als lange mouwen.

    Wat wij om te slapen wel handig vonden waren wanten. Die handjes hadden het anders ijskoud.

    Voor de voetjes eventueel sokken of bobux a like slofjes met eventueel een wollen inlegzool.
     
  18. Catou

    Catou Fanatiek lid

    11 okt 2013
    3.477
    1.715
    113
    Mijn decemberbaby (die alweer 12 gaat worden) heeft alleen maar korte mouw rompers gehad.
    Veel te veel gepriegel met een lange mouw romper onder een shirtje met lange mouwen. Gastkindjes hebben het weleens en ik vind het nog steeds onpraktisch. Liever een dun vestje er overheen als het ergens koud is. Bij opa en oma in huis was het altijd fris.

    Slaapzak hadden we bij zoon ook al snel nodig, hij kroop boven zijn deken uit en werd dan wakker omdat hij het koud kreeg.

    Ik had twee kinderen waarbij boxpakjes met voetjes nooit paste, paste de voeten en benen dan was het veel te wijd en het bovenlijf te lang en anders waren de beentjes te kort. Boxpakjes zonder voetjes waren wel handig, gebruikte we als pyjama.
     
  19. Liefeling

    Liefeling Actief lid

    24 dec 2018
    499
    301
    63
    Vrouw
    Ik denk dat dat afhankelijk is van de stof die je koopt. Een katoenen romper moet vlugger de was in dan een wol/zijde romper of kledingstuk.

    Van katoen zou ik per maat zo'n 6 pakjes en rompers nemen, die verschoon je elke dag wel. Van wol kun je ook makkelijk met 4 setjes uit de voeten, die kun je makkelijk 2 á 3 dagen dragen mits geen poep- of melkvlekken...

    En qua maat heb ik niks enkel maat 50, alles 50/56.

    Boxpakjes vond ik enorm onhandig. Dus dit keer niet gekocht.

    Slaapzak: inbakerzakje van Ergobaby tot bijna 3 maanden. Daarna van Reiff.
     

Deel Deze Pagina