Vanaf 1 juli 10 kg afvallen.

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Prettykitty, 29 jun 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. xLoveBabyx

    14 mei 2017
    65
    54
    18
    Vrouw
    België
    Hey dames,

    Ik kom hier nog eens piepen, hopelijk mag dat?
    Ik weet dat ik in een heel aantal posten heb geschreven dat ik zou weggaan maar toch kom ik hier af en toe nog eens kijken omdat ik de motivatie ben verloren. Ik ben aangekomen, mijn stargewicht van toen ik hier begon weer terug en dat voelt zo niet fijn!

    Ik weet dat dit afvaltopic al lang bezig is maar ik hoop hier toch nog wat steun te kunnen krijgen dus nu is mijn vraag of dat ik mag terug komen, en hier gaan schrijven?
    De reden waarom ik terug wil komen of terug ben is omdat mijn man en ik eerst eens gaan langs gaan naar een gynaecoloog zodat wij toch iets meer weten, of wat ons te wachten kan staan willen wij toch in de toekomst gaan voor onze kinderwens omdat wij hopelijk binnenkort kunnen verhuizen naar een goedkopere woning dus dat zal financieel voor ons wel wat beter zijn.

    Ik weet dat mijn eetlijstje hier van vroeger veel te weinig waren, ongezond te weinig etc.. maar daaraan ben ik nu te werken omdat ik gezond wil leven, zonder mijn eetstoornis. Het is niet makkelijk maar met mijn gedachten op mijn doel (kinderwens) gaat het me hopelijk wel lukken!

    Ook wil ik jullie allemaal bedankt voor jullie steun etc.. en ik hoop dat ik toch nog mee mag afvallen of als dat niet meer gaat omdat dit afvalclubje al zolang bezig is, dan is dat geen probleem! Dat begrijp ik! Maar mocht het toch nog kunnen en mogen, dankjewel alvast! :)
     
  2. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    @Nora92 wauw wat een resultaat in 1 week! Geweldig.
    Wat doe je nu anders?
    Hopelijk lukt het ook zo goed als je wat meer vrij hebt..

    @duitshollandsmeisje woehoe je bent iig al onder de 70 :)
    Bizar heh wat die medicatie al doet met je hongergevoel. Wel prettig dat je nu geen trek blijft houden
    Heh wat vervelend dat je alweer op dag 60 zit.

    @xLoveBabyx ha meis,
    Van mij mag je zeker terug komen. Maar als je weer terug gaat vallen in je oude patroon word je heeeeeeeel streng toegesproken hoor. :rolleyes:
    Goed te lezen dat je je patroon aan het veranderen bent en zo gezond mogelijk wilt eten. Dat is ook heel belangrijk als je zwanger mag raken. Je kindje heeft dan goede voedingsstoffen nodig.
     
    duitshollandsmeisje en Nora92 vinden dit leuk.
  3. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    Vanochtend gewogen. En er staat gewoon +0,5 op het scherm. :eek::eek:
    En dat terwijl ik al sowieso 5 dagen +500calorieën over hou.
    Snap er niks meer van. Op dit tempo ga ik het doel van December zeker niet halen.
    Of ik moet meer spiermassa hebben gekregen. Maar lijkt me ook sterk. Deze maand nog niet veel wezen sporten.
    Misschien dat ik vanavond maar weer even op de weegschaal daar ga staan.
     
  4. Stringetje

    Stringetje Fanatiek lid

    7 feb 2015
    1.213
    478
    83
    Gelderland
    @xLoveBabyx Welkom terug! Leuk dat je het weer komt proberen. Heb je een bepaalde aanpak hoe je af wilt gaan vallen?
    Voor de rest sluit ik mij helemaal aan bij wat @Meisje93 zegt... ;) We zijn een positieve groep bij elkaar! Dus eigenlijk geldt: hoe meer zielen hoe meer vreugd. En over het positief zijn: we hebben (bijna) allemaal weleens mindere dagen of dagen dat we de mist in gaan met onze schema's. Kijk maar naar mij. :|

    Ik zet weer het knopje om dames. Ik heb nu 2 dagen gehad dat ik 's avonds op de bank ben beland met ongezond voer:p dus ik mag vanavond gewoon niet op de bank zitten haha!
    Ik heb ervan gebaald dat ik heb lopen snacken en snaaien nu 2 avonden maar ik zei vanmorgen tegen mezelf: je bent ook maar een mens, je bent ongesteld, het gaat meestal supergoed met m’n voedingslijstjes dus kom op, niet boos zijn op jezelf, dit kan gebeuren en nu weer volle kracht vooruit. ;) Dus heb er weer zin in om te knallen.

    @Nora92 Ongelofelijk hoeveel je kwijt bent in 1 week! Wauw! Hopelijk lukt het je ook tijdens vrije dag de schwung erin te houden.

    @duitshollandsmeisje Yeuh dat werkt motiverend zo’n gewicht! Veel succes! Wel balen van die lange cyclus hoor… hopelijk heeft jouw nieuwe lifestyle een heel positief effect erop. :thumup:

    @Meisje93 Weegschalen, om gek van te worden af en toe he. Misschien gewoon niet meer op gaan staan.:rolleyes: Klinkt een beetje kort door de bocht maar het kan zo wisselen, dus daarom gewoon misschien maar 1x per week. Ik snap jouw nieuwsgierigheid overigens heel goed hoor. Ik vind het wel heel knap van je hoe je al weken bezig bent en goed oplet, en eigenlijk zou dat dus gewoon beloond moeten worden met de weegschaal.:)
    Drink je wel genoeg? En vanwege de lichamelijke klachten is sporten niet echt voor je weggelegd begreep ik eerder(?). Wandelen wellicht wel, of misschien doe je dat al best veel. Ik roep ook maar wat he, ik probeer mee te denken.

    Mooie dag allemaal!
     
    Nora92 vindt dit leuk.
  5. Nora92

    Nora92 Fanatiek lid

    17 dec 2018
    3.883
    4.892
    113
    Vrouw
    Verpleegkundige
    @Meisje93
    Oh wat balen zeg!! Als je een calorie tekort heb, kan je geen vet aangekomen zijn. Dus het moet dan wel vocht of spier zijn. Laat die weegschaal bij de sportschool dat ook zien? Maar hoe dan ook, het is altijd een super klap in je gezicht. Vooral omdat je verwacht juist iets verloren te zijn. Ik was vanochtend even zwaar als gisteren. Dat vond ik al vervelend. Maar heb niks verkeerd gedaan dus het kán geen vet zijn.
    Wat ik anders doe: ik eet nu geen suikers en eet maar 3 keer per dag. Vanaf volgende week wordt het weer wat minder streng. Dit was puur bedoeld om af te kicken en mijn gedrag aan te passen. Niet toegeven aan honger. Anders blijf ik de hele dag door snaaien. En voor je het weet pak je geen stukje wortel of komkommer maar een koekje. Dus nu echt gewoon alleen 3 keer eten, niets meer en niets minder. Merk echt dat dat helpt. Zeg nu echt zonder moeite nee. Zelfs niet even "proeven" . ;)
     
  6. Nora92

    Nora92 Fanatiek lid

    17 dec 2018
    3.883
    4.892
    113
    Vrouw
    Verpleegkundige
    @Stringetje
    Dankjewel! Ja ik ben ook super blij met het resultaat. Het gaat mij niet alleen om het cijfer op de weegschaal trouwens. Ben vooral blij met dat ik het ook al voel in kleding etc. Wil echt heel graag weer onder die 80 komen maar vooral omdat ik weet hoe ik mij dan voel en er uit zie.
     
    Stringetje vindt dit leuk.
  7. xLoveBabyx

    14 mei 2017
    65
    54
    18
    Vrouw
    België
    @Meisje93 Jullie mogen zeker streng zijn voor me, want anders ben ik bang dat ik toch nog een beetje 'te weinig' ga eten.

    @Stringetje Een echte aanpak heb ik nog niet echt bedacht. Wel wil ik het bewegen (wandelen) weer gaan oppakken omdat ik dat de laatste tijd wat heb verwaarloosd.

    Oké mijn eerste eetlijstje weer hier, moet wel zeggen dat ik sowieso eigenlijk niet echt tussendoortje neem in mijn eetschema omdat ik dat eigenlijk bijna nooit eet dus dat vakje zal wel veel leeg zijn.

    Ochtend: potje gesuikerde natuur yoghurt
    Tussendoortje: /
    Middag: chocolade croissant
    Tussendoortje: /
    Avond: croque monsieur met rauwkost

    Gewicht: 62,9kg
     
  8. JasmijnM

    JasmijnM Actief lid

    11 dec 2017
    381
    254
    63
    Vrouw
    Ik reageer even snel op je lijstje, zal vanmiddag wat uitgebreider reageren op de rest :p
    Is het een optie om meer eten toe te voegen aan je eetmomenten? Opzich is het geen probleem als je geen tussendoortjes neemt, ik sla ze ook wel eens over. Maar probeer dan wel fruit/groente extra toe te voegen aan je eet momenten. Sohtends door je yoghurt kun je bijv. proberen fruit toe te voegen en evt. wat muesli. Bij je lunch misschien een bakje rauwkost of op brood/cracker. Probeer ipv croissantjes te gaan voor volkoren brood of crackers. Te weinig eten is namelijk niet goed, als je dan "vette" dingen eet gaat je lichaam deze juist opslaan.

    Vorige keer ging het niet goed omdat je veel wandelde maar te weinig at. Je zult zien als je wat meer eet je ook meer energie zult hebben om lekker te kunnen wandelen etc.
     
    Stringetje vindt dit leuk.
  9. Nora92

    Nora92 Fanatiek lid

    17 dec 2018
    3.883
    4.892
    113
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Oef jaloers op die chocolade croissant haha. Heerlijk! Maar als je echt gezond wilt afvallen zou ik zelf kiezen voor iets meer eten qua omvang en minder calorie rijk. Dit is allemaal vet en suiker. :)
     
  10. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    @Stringetje Super dat je er weer zin in hebt en weer gaat knallen! Je kan het.
    Het is mooi weer, dus lekker gaan wandelen of fietsen vanavond.

    Ik was maandag vergeten op te staan. Dacht doe ik dat nu nog maar even. Maar vergeleken vorige week maandag(!!) Niks kwijt dus. :cry:
    Vanaf april ben ik eigenlijk al bezig en tot nu toe zo'n, 5kg kwijt. Gaat toch veel te traag zou je zeggen? Toen telde ik nog geen calorieën overigens. Maar eet nu niet heel erg anders.
    Drinken doe ik wel veel te weinig. Ik probeer iedere keer meer te drinken maar dat gaat zo moeizaam.
    Ik doe juist sporten tegen mijn lichamelijke klachten. :)
    Mijn spieren rondom rug en bekken moeten sterker worden en we hopen daarmee dat de klachten daar ook minder van worden.
    Ik doe dan een stukje kracht en een stukje cardio. Met de cardio verbrand ik al zo'n, 300 calorieën.
    Daarom snap ik er gewoon helemaal niks van.
    Nu maar proberen de motivatie erin te houden. :D

    @Nora92 Ja baal er best van, als het op deze manier gaat. Gaat het helemaal lang duren. En het frustrerende is, is dat het zwangerschapskilo's zijn en nog niet eens kilo's die ik er zelf aan heb gesnoept. At toen alleen maar groente en fruit.
    Ga denk vanavond in de sportschool op de weegschaal staan. (Als het niet te druk is)
    Bizar dat die 2 aanpassingen al zo'n verschil bij je geven! En super knap van je. :thumup:
     
  11. Stringetje

    Stringetje Fanatiek lid

    7 feb 2015
    1.213
    478
    83
    Gelderland
    Wat goed van het wandelen @xLoveBabyx . Heerlijk om te doen! Nu valt me wel meteen wat op bij jouw eetlijstje t.o.v. de eetlijstjes van andere dames hier. Natuurlijk is iedereen anders en bij iedereen past een andere eetstijl.

    Er zitten veel calorieën in een chocoladecroissant maar lekker is het zeker! Maar wat me dus opvalt: je eet weinig en wat je eet is niet heel gezond. Of hoe kijk je daar zelf tegenaan?

    Misschien kan je wat gaan lezen, zoals tips over gezonde voeding, gezonde keuzes maken. Je kunt aanpassingen doen zoals de gesuikerde yoghurt vervangen door magere yoghurt zonder suiker/ kwark met vers fruit en havermout. De croissant en croque monsieur vervangen door volkoren boterhammen die je belegt met vleeswaren/ kaas/ een eitje/ plakjes komkommer.

    Ik kom nu misschien belerend maar ik heb het beste met je voor. En ik spreek uit ervaring. Zo wist ik zelf niet heel veel van voeding en ben erover gaan lezen om te weten wat gezond is, waar ik van kan afvallen, wat ik in ieder geval nodig heb om een gezond mens te zijn.

    - koken met verse groente
    - suikers zo veel mogelijk schrappen
    - vers fruit eten
    - water en thee drinken
    - genoeg eiwitten binnen krijgen

    https://www.voedingscentrum.nl/nl/gezond-eten-met-de-schijf-van-vijf/wat-staat-er-in-de-vakken-van-de-schijf-van-vijf.aspx

    Oja, als je niet zit te wachten op deze tips, zeg het gerust want ik ben soms wat overenthousiast en anders blijf ik maar doorgaan met tips geven terwijl jij juist misschien heel blij bent met datgene wat je eet. En dan is het ook goed! Dus zeg het gerust als ik op moet houden haha, ik kan ertegen. ;)
     
    JasmijnM vindt dit leuk.
  12. Stringetje

    Stringetje Fanatiek lid

    7 feb 2015
    1.213
    478
    83
    Gelderland
    @Meisje93 Jawel je gaat het redden, trust me. ;) Je bent nu in 4 maanden 5 kilo kwijt. Ik las toevallig een artikel dat afvallen vaak 'schoksgewijs' gaat (sorry voor het woord haha)! Dus dat iemand best even 2 weken stil kan staan en dan ineens weer een kilo afvalt. En als je in sept-okt-nov-dec weer 5 kilo afvalt dan ben je aan het eind van het jaar toch die - 10 kg kwijt.

    Overweeg je weleens een keer te sparren met een voedingsdeskundige? Of misschien is er zo iemand bij jouw sportschool die ook veel van de combi sporten & voeding af weet. Wie weet ben je geholpen met een paar kleine tips die wij hier nu over het hoofd zien. Kijk maar eens hoe Nora92 heel goed op weg is geholpen.
    En met dat drinken, lastig he. Je zou ook een flesje overal mee naartoe kunnen nemen en jezelf 'dwingen' dat flesje 3x (of 2x) per dag leeg te drinken. Of schijfje citroen/ komkommer erbij om het wat lekkerder te maken.
     
  13. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    @Stringetje Nou wie weet ben ik zo'n, geval. :roflmao:
    Ben niet voor niets een weegschaal haha.

    Nee eigenlijk nog niet overwogen. Officieel heb ik ook geen overgewicht dus wil het toch eerst zelf nog even de kans gaan geven. (eigenwijs)
    Maar als er echt geen schot in gaat komen, ga ik er zeker over nadenken. Officieel ben ik nu ook nog aan het ontzwangeren. Misschien dat dat er ook nog wat mee te maken heeft?
    Flesje meenemen werkt helaas niet, neem trouw iedere dag een flesje water mee als ik ga werken. Zet het in het zicht. Maar gaat alsnog nooit leeg *zucht.
    Probeer nu maar wat vaker een pot thee te zetten. Misschien dat dat gaat helpen. :)
     
  14. Stringetje

    Stringetje Fanatiek lid

    7 feb 2015
    1.213
    478
    83
    Gelderland
    Goed zo van de pot thee. Niet vergeten op te drinken heh! :p
    Ontzwangeren mag je inderdaad echt de tijd geven. Ze hebben dat niet voor niets uitgevonden. ;) Maar los daarvan: ik snap jou hoor! Je voelt je gewoon fijner in een fitter lijf.
     
  15. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    Net een liter thee op! :D dat is zeker waar, daarom dacht ik daar ineens aan. Misschien dat een hormonen kwestie ook nog meespeelt ofzo.




    Mijn lijstje van vandaag:

    O: 2 rijstewafel met huttenkase
    T: +/- 30ml smoothie (aardbei,banaan en yoghurt)
    L: 2 licht meerzaden boterhammen met kip chili salade
    T: / (?)
    A: aardappels, snijbonen & grillburger
    En zo'n 100gr. Volle yoghurt met mango

    Hou ik nog 1000 calorieën over. :eek: Moet dus nog een lekker en gezond tussendoortje bedenken.
    Maar ik heb nog helemaal trek. Of ik neem vanavond nog wat na het sporten.
     
    Stringetje vindt dit leuk.
  16. Stringetje

    Stringetje Fanatiek lid

    7 feb 2015
    1.213
    478
    83
    Gelderland
    Goed van de thee @Meisje93 ! Net schema vandaag, goed bezig!
    En slim wat te bewaren aan calorieën voor na het sporten. Daar heb ik zelf dan altijd nog wel zin in.

    Ik zal ook weer eens meedoen met de schema’s.

    O: 2 crackers met smeerkaas+ water met beetje citroensap
    T: smoothie van biet, avocado, banaan, framboos en peer (lucky me, ik heb ‘m niet zelfgemaakt maar een collega bracht het mee;))
    thee, thee, thee
    L: flinke pistolet met rosbief, komkommer, sla en een likje tonijnmayonaise + water
    T: thee, thee en nog meer thee en een paar wortels
    A: zelfgemaakte tomatensoep en… zoek nog even inspiratie.

    (Ik zat te denken aan een pizza met een bloemkoolbodem maar kwam erachter dat in die bodem al 400 calorieën zit! Wat raar iso_O, want het zou schijnbaar zo’n gezonde bodem zijn...)
     
  17. xLoveBabyx

    14 mei 2017
    65
    54
    18
    Vrouw
    België
    Vandaag om 14:00 uur dus een bezichtiging gehad van een sociaal huurappartement. Het appartement is mooi en eigenlijk wel instap klaar dus dat is wel fijn! Alleen is het appartement wel op een best hoog verdiep, op de 7de verdieping en dat vind ik best wel hoog. Dus wij hebben het huurappartement genomen (moeten wel nog de officiele contract(en) gaan tekenen, maar hebben al mondeling bevestigd dat wij het wel al nemen dus wij kunnen ergens begin oktober gaan verhuizen, als wij het officeel krijgen (maar dat zal wel) dus ik kijk er wel naar uit om te verhuizen. Dus om onze nieuwe huurwoning/appartement al te vieren, zijn ik en mijn man gaan uiteten dus voor mijn gevoel vandaag wat veel gegeten maar morgen een nieuwe kans!

    Ochtend: potje gesuikerde natuur yoghurt
    Tussendoortje: /
    Middag: chocolade croissant
    Tussendoortje: /
    Avond: spaghetti bolognese, coupe bresilienne

    (Niet echt gezond vandaag maar morgen ga ik wat vers fruit halen zodat ik fruitsalade kan maken, lekkere vitamientjes binnen krijg.) En ik heb mijn man gevraagd of dat hij een van de komende dagen eens verse soep wilt maken, vind ik ook altijd lekker.
     
    Nora92 en Stringetje vinden dit leuk.
  18. Stringetje

    Stringetje Fanatiek lid

    7 feb 2015
    1.213
    478
    83
    Gelderland
    Oh wat super zeg jullie nieuwe huurwoning! Proficiat. En ook zo fijn dat het instapklaar is. Zevende verdieping betekent wellicht ook dat je een leuk uitzicht hebt....?
    Logisch dat je het bent gaan vieren met een spontaan etentje! :thumup: Geniet van dit fijne nieuws!


    Hier lekker op de bank vanavond, dit keer zonder iets te snacken. :p Ik wilde fietsen maar mijn vriend had al een afspraak vanavond buiten de deur dus dat ging niet... tot dusver gaat het snoeptechnisch goed vanavond, tis alleen wel een beetje saai:oops:
     
    Nora92 vindt dit leuk.
  19. Stringetje

    Stringetje Fanatiek lid

    7 feb 2015
    1.213
    478
    83
    Gelderland
    Oja en ik heb de eerste verkeersboete uit m’n leven!! Die viel op de mat vanmiddag :eek:
    166 euro voor 18 km te hard:| Oeps! (Op een 80 km-weg)
    Wat een zuur geld is dat zeg:confused:
    ‘t Zal mij leren (en ben niet eens een scheurneus maar ja dat gelooft nu niemand :o:)
     
    Nora92 vindt dit leuk.
  20. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    @Stringetje Oh dat zijn zeker veel calorieën! Verwacht je niet nee.

    Oeh dat zijn altijd zure boetes.. hier helaas wel een racemonster.
    Gauw betalen en weggooien die bekeuring. Heb je het maar weer gehad.

    @xLoveBabyx wat leuk zeg! Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning.
    Ideaal dat het instap klaar is.
     
    Stringetje vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina