De laatste 100 dagen van de zwangerschap!

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Kimmetjuh90, 4 apr 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. exciting

    exciting Fanatiek lid

    10 dec 2013
    3.172
    982
    113
    Vrouw
    Friesland
  2. Averna

    Averna Bekend lid

    15 jan 2016
    980
    816
    93
    NULL
    NULL
    Leuke plannen dus voor de zondag. Ik ga vandaag nog een uurtje sporten en vanavond (gewoon met man en dochter) een fotoshoot maken op de heide. Die staat nu mooi in bloei. :)

    Gisteren een drukke dag, dus vandaag doe ik verder niet veel. Ik had 's morgens yogales gegeven en daarna mijn babyshower. Maar m'n man had gezegd dat we ergens gingen eten met z'n drieën en ik had er echt geen zin in, want ik was erg moe. Dus hij had van te voren al verklapt dat het mijn babyshower zou zijn. :roflmao:
    's Avonds had ik nog een barbecue bij de dansschool waar ik werk. Ik dacht maar even te gaan omdat ik toch wel moe was, maar ben uiteindelijk toch tot 22:00 gebleven. :roflmao:
     
  3. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    7.858
    7.805
    113
    Amsterdam
    Zou ook even contact leggen met de fotograaf wat de ideeen etc zijn. Wij doen het bijv buiten en ik ga dus niet in ondergoed ofzo. Wij hebben hem volgende weekend staan, hoop dat dit dus echt Mn laatste ziekenhuis opname was...
     
    Poolvos vindt dit leuk.
  4. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Goed al die spaardoelen! Ik vind het echt leuk ook om doelgericht te sparen. Hier doen we het globaal zo van ons inkomen:
    • ruim 60% van ons inkomen zet ik direct opzij voor de vaste (hypotheek, nuts, opvang etc) en variabele (onderhoud aan auto en huis, boodschappen, abonnementen..) lasten;
    • een kleine 20% gaat direct naar onze spaarrekening, die wordt niet aangetast tenzij het gaat om verbouwing of aanschaf andere auto oid;
    • overige kleine 20% is onze marge per maand. Eten, kleine kosten, kleine rekeningen, extra boodschappen.. de luxe dingen zeg maar. Lunch, bios, dat soort dingen. Aan het einde van de maand is ons saldo op de lopende rekening dan ook echt 0. Haha! Het mag op, maar dat gaat het dan ook..
     
  5. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    7.858
    7.805
    113
    Amsterdam
    Hier dus nog steeds rustig aan doen, moet schoon gemaakt worden maar is me al gezegd dat ik niet mag helpen van Mn vriend. Gelukkig komt deze week de schoonmaakster ook weer dus dan hoeven we dat voorlopig niet meer te doen. Maar het niet doen vandaag is ook geen optie met de katten etc.
     
  6. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Ik wil ook een schoonmaakster :roflmao:.
    Maar voordat ik er 1 vind die alles doet zoals ik wil.. :rolleyes:
    gaat m niet worden. Bovendien, dat kost ook nog aardig wat, niet? Als ik kijk wat de glazenwasser vraagt...
     
  7. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    Ja dat is bij ons ook zo hoor. De laatste dagen voor m’n salaris komt moet ik met regelmaat inloggen om te kijken of ‘t allemaal nog kan :roflmao:
    Maar dat is hoe ‘t werkt voor mij. Als ik niet eerst spaar maar wacht tot “wat over is” aan het einde van de maand, dan spaar ik nooit :|
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  8. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    Nee groot gelijk: lekker rustig aan doen! Hier doet man ook bijna alles zelf nu. We hebben 1x per 2 weken een schoonmaakster. Da’s wel echt relaxt, want de badkamer enzo wordt dan grondig gedaan dus wij doen t tussendoor een keer snel snel en dan is t weer priiima
     
  9. Boordevol

    Boordevol VIP lid

    26 jun 2009
    6.072
    4.181
    113
    Ik leg 200 per maand opzij en man 500. Dit sparen is voor ons gezamenlijk. Dezs vakantie wel veel vd spaarrekening gepakt voor een andere auto, de baby en nieuwe meubels. Alles bij elkaar dik 7000 euro.

    @roever Heel veel sterkte en succes vandaag. Ik heb een korte nacht gehad. Laat erin en drie keer eruit om te plassen. Zodra ik even lang lig doet mn bekken zoo een pijn vd druk die ik voel. Bij het opstaan strompel ik dan de eerste paar stappen en dan zit het weer los.


    Nu de kids ouder zn is het inderdaad zo gezellig aan de eettafel. En ook uit eten vinden ze geweldig.
     
    Nina Sanders en Poolvos vinden dit leuk.
  10. Boordevol

    Boordevol VIP lid

    26 jun 2009
    6.072
    4.181
    113
    Oh ik heb nu al een uur dat mn kuitspieren enorm trekken. Volgens mij heb ik echt teveel gelopen afgelopen dagen. Het voelt steeds alsof elk moment kramp in mn kuit kan schieten. Zo niet fijn en we moeten zo weer de deur uit want de schilder komt en om in verflucht te gaan zitten... Maar dan hebben we het huis wel wcht weer even helemaal tip top op orde.
     
  11. active82

    active82 Fanatiek lid

    24 sep 2014
    2.178
    1.867
    113
    Goedemorgen,

    Hier liggen we nog heerlijk met z'n allen in bed. Wel even alles open gezet voor de afkoeling in huis! Deze warmere dagen hadden van mij niet meer gehoeven. Graadje of 25 was prima geweest. 30+ is niet zo mijn ding!

    Vandaag geen plannen. Lekker rustig aan en wat bezig in huis denk ik.
     
    Nina Sanders en Siepie85 vinden dit leuk.
  12. Imona

    Imona VIP lid

    8 feb 2014
    5.301
    3.882
    113
    Zoon heeft vannacht bij oma geslapen. Man is werken dus ik heb de hele ochtend voor mezelf. Ik ha even wat eten en weer terug mijn bed in. Wahah.

    Geen zin in de warme dagen, maar we hebben het er mee te doen doen helaas.

    Gisteren een avond gehad met vrienden. Een andere groep als waar we normaal veel mee zitten, en ik heb het enorm naar mijn zin gehad. Heb echt voor het eerst in weken weer eens echt plezier gehad en gelachen! Mam wat dat dat een mens goed zeg!

    Heb van 1 van die meiden een kleding app gehad waar je super leuke kleding hebt voor niet veel geld. Ook grote maten. Dus heb nog even 4 shirts besteld voor tot t einde van de zwangerschap. 40 euro voor 4 shirts! Nou, dat eed je hier in de buurt in de winkels niet hoor. Heb nog een halve nacht lopen scrollen en ben nog niet uit gekeken.. hop hop, baby Er uit, dan kan ik een nieuwe garderobe aanschaffen. Wel nodig ook.
     
    Nina Sanders, Poolvos en Marsepein vinden dit leuk.
  13. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    7.858
    7.805
    113
    Amsterdam
    Ja dat is wel even een ding hier ook hoor maar met beide fulltime werken en dan nog moeten schoonmaken accepteer ik maar dat ze niet altijd doet zoals ik het zou doen.
    Wij betalen 50 euro per week en gezien waar we wonen is dat heel schappelijk voor 4 uurtjes.

    @ sparen eerlijk ik spaar altijd alleen Mn 13de maand en vakantiegeld. Verder spaart Mn vriend en gaat onze gezamenlijke rekening altijd op. Maar we letten er ook niet heel erg op en het is een luxe maar als er wat kapot gaat hebben we altijd genoeg omdat te kunnen vervangen gelukkig. Hebben paar maanden geleden uit onze eigen frustratie bijv de oven en vaatwasser vervangen. Dus daarom voel ik ook niet echt de noodzaak om vast te gaan sparen. We hebben ook net een gloednieuwe auto, dus qua financiën zit het wel goed. Alleen als de tweede zo naar kdv gaat moeten we wel even gaan kijken om iets meer te besparen in onze maandlasten. We zitten namelijk in de hoogste schaal dus krijgen zowat niks terug dus dat gaat wel echt een flinke knauw geven in het budget om het zo te zeggen.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  14. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    @Siepie85 Ik snap je helemaal. Groot gelijk. Ook hier fulltime werken allebei en als je het huishouden er zelf nog naast doet dan kost je dat erg veel tijd. Dat merk ik ook wel. Wij houden het wel goed bij en dan scheelt het wel hoor, maar als O op bed ligt dan ben je altijd nog wel even iets aan het doen om te voorkomen dat alles in het weekend aan komt. Maargoed op zich gaat het prima zo en we kijken wel hoe we straks zitten. De glazenwasser bijv. is hier ook 45€, ook veel geld, maar die komt hier eens in de 2/3 maanden, afhankelijk van wat nodig is. Wij hebben ontzettend veel ramen, echt aan álle kanten van het huis (Dat zijn er meer dan 4) dus dat is ook geen doen om het zelf te doen. En omdat onze opvang kosten straks ook omhoog gaan én we ook naast alle verbouwingen en het vaste sparen gewoon leuke dingen willen doen en af en toe weg willen, hadden we qua schoonmaak zoiets van 'nu niet, we houden het zelf wel bij'. Scheelt misschien wel dat we een redelijk onderhoudsvrije keuken hebben (we hebben geen tegels, enkel een vrijstaand eiland en tegen de muur 3 hoge inbouwkasten maar goed, daar valt niets aan te poetsen) en straks qua badkamer willen we ook geen tegels (behalve in de douche ruimte zelf) of glazen deuren / wanden. Alleen maar onnodig poetswerk. Ik hoorde laatst iets over een water ontharder. Dat icm zeer goede badkamer ventilatie zou al het vocht en waterdruppels op de tegens in de doucheruimte zo droog trekken. Kijk, daar worden we blij van. Zal best nog puzzelen worden qua wensen en budget maar ik ben daar enorm strikt in. Budget + beetje marge en dat is het. Die grenzen zijn heel duidelijk en daar gaan we dan ook niet overheen.

    Ik heb nog toch iets anders gezien zojuist. Ik had toch verteld dat ik een nieuwe lamp voor kamer O had gekocht? Een staande van riet? Ik denk dat ik die pas 4x aan heb gehad, ook heel kort, want net voor het slapen gaan met voorlezen... zie ik dat die van binnen al deels zwart geblakerd is! :eek:
    Hartstikke brandgevaarlijk dus. Veronderstel dat deze lamp beneden zou staan, uren aan is (moet kunnen met een lamp toch?) en je de kamer uitloopt..

    Ik ga er morgen over bellen maar ik wil zeker mijn geld terug! o_O
     
  15. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    7.858
    7.805
    113
    Amsterdam
    Jeetje dat met die lamp is wel echt doodeng zeker bellen!!!

    Ja hier ook redelijk ondehouds vrij hoor maar met 3 katten mainecoons moet je het echt goed blijven doen. We hebben beneden een robotstofzuiger die elke dag loopt dat scheelt al. Ja zon waterontharder schijnt echt heel fijn te zijn, maar ja ook investering.
    Eerlijk ik vind jullie glazenwasser bizar duur, die van ons komt elke 6/8 weken daar betalen we 15 euro voor we hebben een hoekhuis met echt bizar veel hoge ramen. Daardoor nu ook weer bloedheet hier. We hebben bijv beneden aan de zijkant is al meer dan 50% van onze muur raam en achter bijna helemaal. Daarom zou ik nog wel aan de buitenzijde van die rolgordijnen willen hebben om de warmte eruit te kunnen houden. Maar ja dat is meer dan 10/15000 euro even echt bizar.
     
  16. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.537
    7.040
    113
    @roever, heel veel succes vandaag!!

    Ik geniet van het geweldige weer, zit lekker met mijn ontbijt buiten, echt heerlijk dit weer. Straks maar de sproeier aanzetten voor de kinderen. Vanmiddag naar de kerk en daarna bbq bij familie, ook wel gezellig. Fijne dag!
     
    Poolvos vindt dit leuk.
  17. Boordevol

    Boordevol VIP lid

    26 jun 2009
    6.072
    4.181
    113
    Ehm ik heb even een berekening gemaakt, we hebben gewoon 12000 uitgegeven ipv 7000. Het gaat echt hard.
     
    Siepie85 vindt dit leuk.
  18. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    Ik zou het niet eens durven berekenen. Naja, nu wel - want ik heb bijna niks gekocht. Maar zwanger met L hebben we alles aangeschaft. En eigenlijk nagenoeg alles ook nieuw. :oops:
     
  19. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    7.858
    7.805
    113
    Amsterdam
    Daar wil ik ook niet aan terug denken haha. Nu ook een stuk minder;)
     
  20. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    @Siepie85 vind ik ook maar niemand doet het voor minder hier. Het zijn beneden al 14 hoge ramen, plus de voordeur met een raam, ernaast ook een raam, kleine raampjes met latjes in de doorgang, raam bij garagedeur en dan hebben we nog een gehele bovenverdieping met 3 slaapkamers en een badkamer. Alles wordt gewassen incl kozijnen. Hij is zeker een uur bezig..
     

Deel Deze Pagina