Keukenprinses tip nodig!!

Discussie in 'De lounge' gestart door Baileyy, 25 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.355
    1.372
    113
    Morgen trakteert mijn dochter op fruit in van die ijsbakjes. Maar daar moet dan een randje chocola omheen met van die discodip.
    Kan ik dat randje nu al maken? Of is dat niet handig ivm de warmte? En hoe te bewaren dan?
    Het fruit doe ik pas morgenvroeg in de bakjes zodat ze niet zacht worden.
    Fruit snijden kan denk ik ook niet zo vantevoren.
     
  2. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.182
    2.834
    113
    Kan prima als je het in de koelkast kan bewaren
     
    Huismuisie en Baileyy vinden dit leuk.
  3. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.355
    1.372
    113
    Oké fijn dankjewel!! Ik wist niet of het dan niet taai of zacht zou worden.
     
  4. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.182
    2.834
    113
    Nee kan prima hoor, hadden wij ook gedaan :)
    Je kan het evt even afdekken met aluminiumfolie.
    Weet niet zeker of wij dat gedaan hadden.

    Succes! :)
     
    Baileyy vindt dit leuk.
  5. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.355
    1.372
    113
    Dankjewel!! Scheelt me morgenvroeg weer werk ;)
     
    MamaChantal vindt dit leuk.
  6. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.355
    1.372
    113
    Hoorntjes zijn gemaakt maar chocola wordt maar niet hard. In de koelkast leggen nu kan niet, dan plakt alles aan elkaar.
    Mijn man denkt ook dat de koek zacht wordt in de koelkast.
    Nu staan ze allemaal op het aanrecht. Geen idee hoe lang dat gaat duren voordat het hard is. En hoe ik het dan het beste kan bewaren..

    Zou het zacht worden in de koelkast?
     
  7. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.624
    32.956
    113
    Het fruit kun je ook best snijden denk ik hoor en door elkaar mengen. Ik zou het alleen in een vergiet met bak eronder in de koelkast zetten zodat het ‘uit kan lekken’. Scheelt weer. Welk fruit gebruik je? Leuk idee trouwens!
     
    Baileyy vindt dit leuk.
  8. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    leuk!
    wij hadden dit laatst nog weer een keer gedaan bij peuterspeelzaal. Maar dan had mijn zoontje gewoon zo'n potje met strooiseltjes meegenomen om over het fruit te strooien bij iedereen. Anders werd het zo'n gedoe met de chocolade en discodip. Dit was een simpelere oplossing!
     
    Baileyy vindt dit leuk.
  9. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.355
    1.372
    113
    Nou... Dat onthoud ik voor de volgende keer.. haha Het leek zo simpel. Nu zit ik met 15 hoorntjes met nog niet zachte chocola rechtop in allemaal bekertjes en niet te weten hoe ik het moet bewaren tot morgen.
     
    pippa26 vindt dit leuk.
  10. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.355
    1.372
    113
    Ik heb de druifjes en aardbeien gewassen. Meloen net gesneden. Staat uit te lekken. Banaan snij ik morgen ivm bruin worden. Kan nog wel appel of mango erbij doen, heb ik nog in huis.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  11. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.182
    2.834
    113
    Hier werd het direct hard, had zo'n bakje smelt chocola. Misschien scheelt dat?
     
  12. Aries

    Aries Niet meer actief

    Chocolade wordt alleen goed hard als het getempereerd is. Dat is niet zo'n hele makkelijke techniek als je er geen ervaring mee hebt. Maar zo wordt het vast ook heel lekker. :)
     
    Baileyy vindt dit leuk.
  13. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.355
    1.372
    113
    Had ik ook. Uit een zakje. Maar het was vrij dik..

    Dippen ging ook niet zo goed, drukte de chocola omhoog en zorgde voor dikke rand en klonters. Duurde 2 hoorntjes voordat ik het mooi had hahaha.
     
  14. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.355
    1.372
    113
    Kijk.. Dit is vakjargon haha. Getempereerd.. hoe had ik dat moeten doen dan? Puur uit nieuwsgierigheid.
    Want inderdaad, zo wordt t ook vast lekker ;)

    Edit.. even gegoogled. Dat had ik nooit geweten. Stond ook niet op de verpakking dat dat moest met later nog chocoladesrukjes toevoegen..

    Nu ga ik wel twijfelen of het nog hard gaat worden...
     
  15. Aries

    Aries Niet meer actief

    Ik heb het nog nooit gedaan hoor, maar ik kijk graag kookprogramma's. ;) Je moet gesmolten chocolade dan afkoelen tot een bepaalde temperatuur en dan weer opwarmen tot een bepaalde temperatuur ofzo, ik weet niet meer precies hoe het zat, maar het komt vrij precies. Zit vast een hele scheikundige uitleg achter haha, maar het komt er op neer dat de chocolade dan echt goed uithardt en knapperig en glanzend wordt.
     
  16. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.624
    32.956
    113
    Als je nog een citroen hebt, kun je ook wat van het sap over het fruit sprenkelen. Dat gaat verkleuring tegen.
     
  17. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.410
    23.925
    113
    Kan ook zonder tempereren hard genoeg worden voor jouw doel. Alleen is de structuur dan iets anders (dus niet dat glanzende en geen mooie ‘krak’ als je het breekt’). De omgevingstemperatuur is nu gewoon te warm om goed uit te harden. Bij mij is kamertemperatuur nu 26 graden, dat is maar een paar graden minder dan de beoogde temperatuur wanneer je gaat tempereren en de chocolade ook nog vloeibaar is. Als je de chocolade in de koelkast bewaart, wordt het echt wel stevig genoeg.
    Getempereerde chocolade moet je ook na verwerking in de koelkast uitharden, zeker met deze zomerse temperaturen.
     
    Baileyy vindt dit leuk.
  18. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.355
    1.372
    113
    Oh wel in de koelkast?

    Mooi, ik ga het er meteen inzetten in alle bakjes enzo waar ze nu in staan. Het is bij ons 21 graden nu.
     
  19. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.410
    23.925
    113
    Ja, ik weet alleen niet wat er dan met de koek gebeurt. Dus je kan er ook eerst even 1 proberen een kijken wat het met je koek doet.
     
  20. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.355
    1.372
    113
    Oh... hahahaha

    Dan haal ik ze er toch maar weer uit.

    Dilemma of zachte koek of zachte chocolade..
     

Deel Deze Pagina