Morgen trakteert mijn dochter op fruit in van die ijsbakjes. Maar daar moet dan een randje chocola omheen met van die discodip. Kan ik dat randje nu al maken? Of is dat niet handig ivm de warmte? En hoe te bewaren dan? Het fruit doe ik pas morgenvroeg in de bakjes zodat ze niet zacht worden. Fruit snijden kan denk ik ook niet zo vantevoren.
Nee kan prima hoor, hadden wij ook gedaan Je kan het evt even afdekken met aluminiumfolie. Weet niet zeker of wij dat gedaan hadden. Succes!
Hoorntjes zijn gemaakt maar chocola wordt maar niet hard. In de koelkast leggen nu kan niet, dan plakt alles aan elkaar. Mijn man denkt ook dat de koek zacht wordt in de koelkast. Nu staan ze allemaal op het aanrecht. Geen idee hoe lang dat gaat duren voordat het hard is. En hoe ik het dan het beste kan bewaren.. Zou het zacht worden in de koelkast?
Het fruit kun je ook best snijden denk ik hoor en door elkaar mengen. Ik zou het alleen in een vergiet met bak eronder in de koelkast zetten zodat het ‘uit kan lekken’. Scheelt weer. Welk fruit gebruik je? Leuk idee trouwens!
leuk! wij hadden dit laatst nog weer een keer gedaan bij peuterspeelzaal. Maar dan had mijn zoontje gewoon zo'n potje met strooiseltjes meegenomen om over het fruit te strooien bij iedereen. Anders werd het zo'n gedoe met de chocolade en discodip. Dit was een simpelere oplossing!
Nou... Dat onthoud ik voor de volgende keer.. haha Het leek zo simpel. Nu zit ik met 15 hoorntjes met nog niet zachte chocola rechtop in allemaal bekertjes en niet te weten hoe ik het moet bewaren tot morgen.
Ik heb de druifjes en aardbeien gewassen. Meloen net gesneden. Staat uit te lekken. Banaan snij ik morgen ivm bruin worden. Kan nog wel appel of mango erbij doen, heb ik nog in huis.
Chocolade wordt alleen goed hard als het getempereerd is. Dat is niet zo'n hele makkelijke techniek als je er geen ervaring mee hebt. Maar zo wordt het vast ook heel lekker.
Had ik ook. Uit een zakje. Maar het was vrij dik.. Dippen ging ook niet zo goed, drukte de chocola omhoog en zorgde voor dikke rand en klonters. Duurde 2 hoorntjes voordat ik het mooi had hahaha.
Kijk.. Dit is vakjargon haha. Getempereerd.. hoe had ik dat moeten doen dan? Puur uit nieuwsgierigheid. Want inderdaad, zo wordt t ook vast lekker Edit.. even gegoogled. Dat had ik nooit geweten. Stond ook niet op de verpakking dat dat moest met later nog chocoladesrukjes toevoegen.. Nu ga ik wel twijfelen of het nog hard gaat worden...
Ik heb het nog nooit gedaan hoor, maar ik kijk graag kookprogramma's. Je moet gesmolten chocolade dan afkoelen tot een bepaalde temperatuur en dan weer opwarmen tot een bepaalde temperatuur ofzo, ik weet niet meer precies hoe het zat, maar het komt vrij precies. Zit vast een hele scheikundige uitleg achter haha, maar het komt er op neer dat de chocolade dan echt goed uithardt en knapperig en glanzend wordt.
Als je nog een citroen hebt, kun je ook wat van het sap over het fruit sprenkelen. Dat gaat verkleuring tegen.
Kan ook zonder tempereren hard genoeg worden voor jouw doel. Alleen is de structuur dan iets anders (dus niet dat glanzende en geen mooie ‘krak’ als je het breekt’). De omgevingstemperatuur is nu gewoon te warm om goed uit te harden. Bij mij is kamertemperatuur nu 26 graden, dat is maar een paar graden minder dan de beoogde temperatuur wanneer je gaat tempereren en de chocolade ook nog vloeibaar is. Als je de chocolade in de koelkast bewaart, wordt het echt wel stevig genoeg. Getempereerde chocolade moet je ook na verwerking in de koelkast uitharden, zeker met deze zomerse temperaturen.
Oh wel in de koelkast? Mooi, ik ga het er meteen inzetten in alle bakjes enzo waar ze nu in staan. Het is bij ons 21 graden nu.
Ja, ik weet alleen niet wat er dan met de koek gebeurt. Dus je kan er ook eerst even 1 proberen een kijken wat het met je koek doet.