Direct zwanger na miskraam! Zo onzeker!

Discussie in 'Ik ben zwanger' gestart door sarake, 30 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sarake

    sarake Actief lid

    16 dec 2006
    372
    23
    18
    Bediende
    Vandaag hebben wij ontdekt dat we opnieuw zwanger zijn met een knaltest als bewijs! Maar we zijn zo bang en onzeker omwille van onze miskraam van vorige maand! Deze maand hebben we onmiddellijk een knaltest terwijl vorige maand de testen licht bleven en niet opliepen dat geeft ons wel wat goede moed maar toch zijn we zeer voorzichtig!

    Hoe gingen jullie om met deze onzekerheid in het beginstadium (en eventueel na een miskraam?)?
     
  2. LindaS80

    LindaS80 Fanatiek lid

    10 aug 2010
    1.117
    590
    113
    Gefeliciteerd
     
    sarake vindt dit leuk.
  3. Cupcake01

    Cupcake01 Fanatiek lid

    8 feb 2016
    2.942
    1.309
    113
    Vrouw
    Gefeliciteerd :)
     
    sarake vindt dit leuk.
  4. Dagda

    Dagda Fanatiek lid

    8 jul 2019
    1.687
    1.855
    113
    Vrouw
    Gefeliciteerd!

    Aan die onzekerheid doe je helaas helemaal niks. Maar ik herken het zo (2 mk's, steeds daarna een goede zw)

    Stop in ieder geval met testen. Je bent super zwanger en je streep kan niet donkerder. Mocht je het heel fijn vinden mag je bij de meeste vk's eerder komen voor een echo na een mk. Echter kan dit ook weer veel onzekerheid geven als het hartje nog niet klopt op een vroege echo.
    Helaas dus echt je tijd uitzitten.
    Ga duimen voor een mooi kindje voor jullie over 8 maanden. Xx
     
    sarake vindt dit leuk.
  5. Cinsam

    Cinsam Fanatiek lid

    12 jan 2017
    1.068
    999
    113
    Vrouw
    Gefeliciteerd,

    Hier ging het niet zo snel.
    Ik wil juist geen vroege echo. Ik heb bij 2 mk een kloppend hartje gezien bij de 1e echo. Wat daarna gestopt is. Pff dat was zo enorm heftig. Nu weet ik sinds een paar dagen na een hele lange tijd niet zwanger te zijn geweest, dat ik weer zwanger ben. Ik ben een soort van verdoofd of zo. Wil de emotie van blijdschap nog niet toe laten. Heb de vk ook nog niet gebeld. Iedereen doet het op z’n eigen manier vooral luisteren naar je gevoel. Vorige keren al redelijk snel verteld aan naaste familie we waren zo blij. Maar wat zijn we hard van die wolk afgedonderd. Nu wil ik het echt niemand vertellen als dat lukt, want opvallend zal zijn dat ik niet drink op feestjes. Zo had mijn moeder het de vorige keer ook gelijk door. (2x curretage met een heftige nasleep) Nu zien we het wel. Mijn man en ik praten nog niet zoveel over mijn zwangerschap, soort zelfbescherming denk ik. Genieten doen we later wel als het goed blijft gaan. Als het 1e trimester voorbij is. In shalla
     
    sarake vindt dit leuk.
  6. FVG

    FVG Actief lid

    8 mrt 2019
    313
    377
    63
    Dit kon net mijn verhaal zijn behalve dat er één ronde tussen de vmk en zwangerschap zat. Zoals je aan mijn banner kan zien ben ik ongeveer een weekje verder. Ik heb er de afgelopen 1,5 week dagelijks aan gedacht dat het kan mislopen. Ik heb zelf ook totaal geen idee hoe ik met die onzekerheid om moet gaan. Ik hoop dat komende maanden voorbij vliegen (ik vrees van niet) en dat alles voor ons goed mag lopen. Probeer positief te blijven!
     
    sarake en Cinsam vinden dit leuk.
  7. Leni4

    Leni4 Bekend lid

    27 mrt 2019
    527
    362
    63
    Vrouw
    Ook gelijk zwanger na miskraam niet ongesteld tussendoor, lichaam dus alleen maar zwanger, nu 16 week... en nog steeds onzeker denk dat het stopt als het goed beweegt
     
  8. Sylva

    Sylva VIP lid

    23 jan 2017
    5.695
    3.526
    113
    Vrouw
    Midden van Nederland
    Gefeliciteerd!
     
    sarake vindt dit leuk.
  9. sarake

    sarake Actief lid

    16 dec 2006
    372
    23
    18
    Bediende
    Bedankt allemaal voor jullie reacties!
    Vanmorgen nog 1x getest en cb gaf aan 2-3 weken wat volledig klopt! Wij stoppen nu idd met testen! Op 18/09 kunnen wij terecht voor de eerste echo dan zijn we weer 7 weken!

    @FVG Jij ook gefeliciteerd met je zwangerschap! Heb jij al last van de eerste symptomen?

    @Leni4 gefeliciteerd met je zwangerschap! De eerste schopjes komen er vast snel aan bij jou!

    @Cinsam Gefeliciteerd! Bij jullie is het ook niet vanzelf gegaan zie ik aan je onderschrift! Hopelijk hebben jullie binnen 8 maanden een mooi en gezond wondertje in jullie armen! Heb jij al last van symptomen?
     
  10. Cinsam

    Cinsam Fanatiek lid

    12 jan 2017
    1.068
    999
    113
    Vrouw
    Dank je wel, blijf het onwerkelijk vinden nog. We blijven vooral in het hier en nu. Voor nu ben ik zwanger. We hebben er geen controle over.
    Vorige week was ik extreem moe heb ook zoveel geslapen. Deze week juist meer energie en schoonmaak/opruim tik.
    En idd hier was het ook niet echt vanzelfsprekend ligt ook wel grotendeels aan mijn leeftijd dat is ook getest, bij de fertiliteitsarts kwamen niet meer voor behandelingen in aanmerking, wilde we zelf ook niet. Afgelopen juni getrouwd. Echt bizar zo lukt het 2 jaar niet, een maand getrouwd en bam zwanger hihi.
    We zullen wel zien hoe het loopt. Verloskundige nog niet gebeld.
    Hoop dat jij straks ook lekker kan gaan genieten
     
  11. kwebbelsnoes

    kwebbelsnoes VIP lid

    29 okt 2009
    5.925
    2.093
    113
    Vrouw
    Kraamverzorgende
    Tiel
    Gefeliciteerd!!!
    Ik had in januari en in maart 2x een vroege miskraam, daar zat 1 menstruatie tussen, na de mk in maart gelijk weer zwanger. En ik herken die onzekerheid. Bij mij is het helaas gebleven. Mocht van de vk zelf aangeven wanneer ik een echo wilde, ben met ruim 7 weken gegaan, zodat ik zeker wist dat er een kloppend hartje moest zijn.
    Toen dat goed was, bleef ik toch in mijn hoofd zitten dat het nog fout kon gaan. Dus dagen aftellen naar de termijnecho die ik gelukkig met 10.2 al had. Prachtige echo, maar vervolgens bleef ik toch onzeker. En dat is gebleven tot de 20-wekenecho. Toen die ook goed was, heb ik het iets meer los kunnen laten, maar onbezorgd zwanger ben ik niet. Nu weer heel blij dat ik morgen de 24 weken aantik.
    Mijn vk zei het ook: na 1 of in mijn geval 5 miskramen (2 dit jaar en 3 voor mijn eerste kindje) ben je nooit meer echt onbezorgd zwanger.
    Dus logisch dat je onzeker bent, maar probeer ook een beetje te genieten, je bent nu zwanger, je testen knallen, dus voor nu zit het goed. Ik duim voor jou op een mooie zwangerschap en een prachtige gezonde baby over 8 maanden!
     
  12. FVG

    FVG Actief lid

    8 mrt 2019
    313
    377
    63
    @sarake Niet zo veel last. Enkel vermoeidheid (elke dag ook veel vroeger wakker), pijnlijke tepels en borsten (af en toe) en misschien wat beter ruiken. Ik heb gisteren 3+ getest met de CB dus was wel weer gerust gesteld maar mag pas met 8,5 week voor de eerste echo. Dat is echt nog lang onzeker wachten maar als het misloopt kan ik er ook niks aan veranderen met een vroege echo dus we zullen doorbijten...
     
  13. sarah28

    sarah28 Fanatiek lid

    14 feb 2013
    3.605
    1.913
    113
    Herkenbaar hoor, bij mij zat er 1 ronde tussen (1e tel ik niet mee, geen seks gehad) en was zo bang dat zo snel weer zwanger niet goed kon zijn. Niemand kon mijn angst en onzekerheid wegnemen helaas, t was echt uitzitten (meeste mensen begrijpen je angst ook nooit echt). Hoop dat deze zwangerschap goed gaat!!
     
  14. Nvd

    Nvd Bekend lid

    15 mrt 2019
    650
    543
    93
    Vrouw
    Hier ook heel herkenbaar, na 2 ronden opnieuw zwanger. De eerste keer met 8 weken het hartje gezien maar met 10 weken bleek het mis. Al gestopt met 8.5.

    Morgen 9 weken zwanger en donderdag mn eerste echo gepland. Express lang geacht zodat als ik nu een goede echo heb de kans dat het goed blijft gaan erg groot is. De ene dag heb ik wat vertrouwen de andere helemaal niet.

    Zo had ik van donderdag tm zondag weinig vertrouwen maar vandaag voel ik mn baarmoeder rekken en groeien wat weer moed geeft. Helaas kunnen we niet anders dan vol (on)geduld wachten.
     
  15. Bernadine

    Bernadine Lid

    22 mei 2019
    73
    39
    18
    Vrouw


    ik ken je gevoel. onzeker bang dat weer mis gaat, wij waren op 4 dec 7.2 weken zwanger toen het mis ging. ik had voor me zelf nog niet verwerkt en plekje gegeven toen wij 5 maanden later achter kwamen dat we op nieuw kleine kregen, we durfde niet blij te zijn, de weken ging langzaam eindelijk 7.2 de echo (hadden onze hart vast zo bang) en zagen hartje kloppen. maar nog we durfde niet blij te zijn, 4 juli 11.4 weken zwanger vk zei gefeliciteerd alles is goed. maar wij durfde nog niet blij te zijn, zijn nu 20.2 weken zwanger, en nu pas durf ik zelf blij te zijn, me partner durft 't niet echt. omdat ik nu veel last van me darmen heb en last krijg van harde buik, is die toch wel bang dat het mis kan gaan. want als nu mis gaat is het niet levens vatbaar, en hij zei dat die pas blij durft te zijn als ik 35 weken ben, omdat het dan wel levens vatbaar is. maar hij laat wel merken dat die blij met de kleine is, zaterdag is de vk bij mij geweest en hij meteen samen met de vk zei die, je mag niks doen, krijgt BEDRUST. van zaterdag tot maandag bedrust gehad, en kan nu weer tegen aan. denk eerder dat hij blij is als die donderdag krijg te horen wat het geslacht is dat de stres helemaal bij hem weg is.

    gewoon rustig blijven, en niet meer zwaar tillen, (heb ik ook gedaan en nog steeds) ik til al van af 4 mei geen zware spullen meer, dat doet me partner voor me en als het te zwaar is voor hem alleen, dan tillen we samen.

    https://www.nodapp.nl/banner/rainbow/s0/2020/1/18/zw-banner.jpg
     
  16. mamamilou

    mamamilou Niet meer actief

    Ik heb geen ervaring met een miskraam, maar wil je wel graag feliciteren.
     
    sarake vindt dit leuk.
  17. Joel1981

    Joel1981 Niet meer actief

    Gefeliciteerd!
     
    sarake vindt dit leuk.
  18. dreumesje

    dreumesje VIP lid

    7 jan 2014
    7.314
    1.782
    113
    Vrouw
    Gefeliciteerd!
     
  19. sarah28

    sarah28 Fanatiek lid

    14 feb 2013
    3.605
    1.913
    113
  20. sarake

    sarake Actief lid

    16 dec 2006
    372
    23
    18
    Bediende
    @sarah28 Maandag echo gehad! Hartje klopte stevig en meting kwam perfect uit met de door ons berekende termijn! Helaas werd er ook geconstateerd dat ik oorspronkelijk zwanger was van een tweeling maar het tweede vruchtzakje was al bijna helemaal verdwenen!
     
    Desse vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina