Het vervelende ouders topic!

Discussie in 'De lounge' gestart door snoes79, 31 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.711
    32.572
    113
    Eh nee? Heb je alles gelezen?
     
  2. Zomerbloem

    Zomerbloem Fanatiek lid

    19 mrt 2018
    2.121
    2.572
    113
    Vrouw

    Helemaal mee eens. Ik heb een super band met mijn ouders. Waar menig mens jaloers op is als ik hun moet geloven. Juist daarom kunnen wij prima tegen elkaar zeggen dat ze hun klep even moeten houden. (Ja dat zegt mijn moeder ook prima tegen mij:p)
     
    Salentein, hummeltje5 en DQueen vinden dit leuk.
  3. HappyRabbits

    HappyRabbits Fanatiek lid

    20 jan 2014
    4.888
    4.387
    113
    Omg, hebben wij dezelfde moeder!???
     
    WinterBird vindt dit leuk.
  4. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.597
    5.862
    113
    Die idd. Gevalletje ' Ik weet hoe het allemaal moet..totdat het mezelf overkomt' is het dus zeer zeker niet. Ik héb in soortgelijke situaties gezeten. Toegegeven..niet met mijn ouders maar wel met personen die heel dicht bij mij staan en waarbij loyaliteitsgevoel ook een grote rol speelde. Totdat mijn kind daaronder kwam te lijden. Vandaar mijn vraag aan ts of het feit dat haar kinderen er niet beter van worden de beslissing niet makkelijker maakt. Want toen het mij overkwam was de keuze zo gemaakt.

    Valt me trouwens steeds vaker op dat er haast bewezen moet worden dat je e.e.a hebt meegemaakt en het liefst iets soortgelijks, zo niet precies hetzelfde alvorens je je mening mag geven. En dat als je dat niet doet (ik vind dat nl nergens voor nodig mijn hele hebben en houwen hier te plaatsen) er dan maar door anderen vanuit wordt gegaan dat je niet weet waarover je praat omdat je het vast niet meegemaakt hebt. Zo storend..
     
  5. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.457
    13.054
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Ik dacht exact hetzelfde nav. het berichtje wat je quotte :D
     
    WinterBird vindt dit leuk.
  6. WinterBird

    WinterBird Fanatiek lid

    28 nov 2012
    1.416
    877
    113
    NULL
    NULL
    Haha kijk, dit is juist zo mooi van dit soort topics: het besef dat je niet de enige bent met zo'n bijzondere moeder ;)

    Gister waren mijn ouders weer gezellig hier. Mijn moeder zat te klagen over mijn vader. Hij komt afspraken niet na klaagde ze, want hij zou gister eerder thuis komen om iets op te ruimen maar had dat niet gedaan (omdat hij gewoon verantwoordelijkheden op het werk heeft:rolleyes:). Nu vindt ze serieus dat hij hulp nodig heeft van een psycholoog of zelf een inrichting...
    Zo vermoeiend altijd... Ook praat ze altijd heel gemakkelijk over de seks die ze hebben. Ze doen het weer zonder rubbertje omdat de blaasontstekingen zijn weggebleven. ALSOF IK DAT WIL WETEN!!:confused: ik reageer ook nooit op dat soort verhalen omdat ik mijn best doe niet te luisteren, maar dat heeft ze niet eens door.

    Toen mijn zoon thuis kwam bekeek ze hem van top tot teen en moest lachen om zijn skinny jeans. 'Want dat staat hem zo goed'. Ze nam hem ook lekker bij haar om hem te vertellen hoe mooi slank hij is en altijd zo moet blijven etc.
    Ik begreep meteen weer waar mijn lage zelfbeeld en eetstoornis vandaan komt...

    Heerlijk topic dit ts! Ik heb het weer van me af geschreven :thumup:
     
    Gewooniemand en snoes79 vinden dit leuk.
  7. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Overheen gelezen... excuus
     
    suus1983 vindt dit leuk.
  8. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Ik vind overigens wel dat je van je af mag spuwen als je er behoefte aan hebt... goede relatie of niet je moet toch ergens je ei kwijt.

    Ik zou wel proberen om een logeerpartij de volgende keert e beperken of voorkomen. Lijkt me voor niemand echt leuk zo.

    Gelukkig heb ik met ouders en schoonouders ern prima relatie waarin ook wel gezegd wordt als we t niet met elkaar eens zijn of bij irritaties.
     
  9. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.680
    3.465
    113
    Ja, precies, als je geïrriteerd bent zeg je dat tegen de persoon die dat veroorzaakt, dikke prima, helemaal niets mis mee, zeg ik ook gerust tegen mijn moeder en vice versa. Maar in haar gezicht gaan zitten glimlachen en vervolgens je gal spuwen op een anoniem forum vind ik echt iets heel naars hebben. En ik lees hier reactie na reactie dat dat gewoon moet kunnen, nou ja, daarover verschillen we dan van mening. Wat mij betreft sluit je als familie altijd de gelederen en ben je boven alles loyaal naar elkaar. Irritaties bespreek je onderling, maar je gaat elkaar niet zitten afvallen richting buitenstaanders. Nou heeft TS blijkbaar een erg slechte relatie met haar moeder, dus begrijp ik inmiddels dat het daar anders zit met de loyaliteit, maar zelfs dan vind ik persoonlijk dat ze dat gewoon bij haar moeder moet neerleggen en niet hier.
    .
     
  10. soovi

    soovi Fanatiek lid

    1 nov 2007
    2.455
    569
    113
    Wat een onzin dat je dingen niet op een anoniem forum zou mogen spuien maar dingen perse met elkaar zou moeten bespreken. Sommige relaties zijn niet in staat om zo open te zijn.
    Ik vertel echt niet tegen mijn schoonmoeder dat ik knettergek van haar word en er tegenop zie dat ze ons komen bezoeken. Waarom zou ik dat doen? De situatie verandert niet, zij blijft wie ze is met haar manier van doen. Ik blijf daar niet tegen kunnen. En wat helpt het onze relatie als zij weet dat ik er zo over denk? Dan wordt het alleen maar slechter. En we zijn toch tot elkaar veroordeeld.
    Ik moet de frustratie echter toch ergens kwijt. Dat kan niet bij mijn man want voor hem is toch gewoon zijn moeder. En hij houdt van haar ondanks alle rare dingen. Dus zoek je iemand anders om te kunnen spuien. Als dat een anoniem forum is dan is er toch niks aan de hand.
     
    Whysteria, RachelleNM, Gewooniemand en 4 anderen vinden dit leuk.
  11. Bloem2310

    Bloem2310 Fanatiek lid

    6 aug 2016
    2.535
    1.885
    113
    Ik ben het hier ook niet mee eens hoor.
    Mijn moeder is geweldig en ik houd zielsveel van haar maar onze relatie is ontzettend ingewikkeld. Als ik ergens tegen aan loop bij haar, kan ik dat niet met haar bespreken want ze heeft weinig tot geen inzicht en uit ervaring blijkt dat de problemen tussen ons dan alleen maar erger worden.
    Dit kan mij echt ontzettend dwars zitten en ik moet het dan gewoon bij iemand kwijt. Dit forum is dan voor mij de goede plek om dit te doen omdat het anoniem is en ik hier vaak goed advies of gewoon een luisterend oor krijg. Waarom zou ik het hier dan niet mogen spuien?
     
    Gewooniemand, snoes79 en hummeltje5 vinden dit leuk.
  12. Madelie

    Madelie VIP lid

    14 jun 2014
    11.374
    8.468
    113
    Zij zegt niet dat jij dat niet mag, maar dat dat haar persoonlijke mening is. Zo werkt een forum, iedereen geeft zijn persoonlijke mening weer.
     
  13. WinterBird

    WinterBird Fanatiek lid

    28 nov 2012
    1.416
    877
    113
    NULL
    NULL
    Ik kan dus echt niet mijn ergernissen aan mijn moeder met haar delen hoor. Dan is ze meteen beledigd, wordt boos, gaat in de aanval en vervolgens huilen of wordt zelfs depressief.
    Tegen mijn man kan ik wel alles zeggen en doen wij dan ook. Maar heb dan ook een ander soort sterke band met hem.

    Niet iedereen kan die 'eerlijkheid' nl waarderen en ik vind zelf dat je sommige dingen gewoon voor jezelf moet houden of je gal moet spuwen bij een goede vriend of anoniem op een forum als dit.

    Bovendien, mijn ergernissen liggen voornamelijk aan mezelf. Ik moet mijn impulsieve moeder gewoon accepteren zoals ze is, waarom zal ik haar daarmee dan moeten belasten?
     
    Gewooniemand, hummeltje5 en soovi vinden dit leuk.
  14. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.502
    6.204
    113
    zuid-holland zuid
    Deze zomer was ik een weekendje bij mijn schoonouders op de camping en ik stond samen met mn schoonmoeder de afwas te doen en bij het washok raakten we aan de praat met een oudere dame ... en haar schoten de tranen meteen al in de ogen toen mijn schoonmoeder me voorstelde als haar schoondochter (is een ons-kent-ons bejaardencamping) ... Ze vertelde over hoe haar schoondochter het contact verbroken had... dat ze ook 2 kleinzoons had en dat ze die nu nooit meer mocht zien, dat ze haar zoon nooit meer zag en dat ze het allerergste vond dat er niet gesproken kon worden over wat nou eigenlijk het probleem was, omdat schoondochter niet meer met ze wou praten en zelfs niet meer aan de telefoon wou komen. En nu kon ze niet meer slapen van de spanningen en ze miste haar kleinzoons zo.

    Haar verhaal was best wel een eye-opener... ik hoor namelijk altijd alleen maar de schoondochter-kant. En natuurlijk is het maar 1 kant van het verhaal.......maar die schoondochter zou makkelijk hier op het forum kunnen zitten. Zoveel van die verhalen gelezen.

    Tenzij er sprake is van echte verwaarlozing/mishandeling denk ik dat het toch mogelijk moet zijn om een paar beleefdheidsbezoeken per jaar vol te kunnen houden en verder niks te verwachten. Duidelijk je eigen grenzen aangeven en jezelf daar ook aanhouden. Omdat definitief breken zulke verstrekkende gevolgen heeft.
     
  15. Bloem2310

    Bloem2310 Fanatiek lid

    6 aug 2016
    2.535
    1.885
    113
    Ik sprak ook een beetje in het algemeen, en nam mezelf even als voorbeeld :)
     
  16. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.457
    13.054
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Nu ja, zoveel berichten hier en toevallig een keertje niet onthouden wie welke aanvulling heeft gedaan.. :rolleyes:

    Vwb. je laatste alinea kan ik alleen maar zeggen dat je met je post die ik als eerst quotte dus exact hetzelfde deed als TO: je zet wat neer, maar geen volledige info. Prima, dat is je goed recht. Maar dan kun je ook niet van anderen verwachten dat ze alles van je begrijpen.
    Met mijn eerdere post bedoelde ik overigens niks meer dan wat er al stond: dat het gewoon makkelijk praten is als men het over een ander heeft. Niks meer, niks minder.
    Misschien niet helemaal goed uitgelegd, misschien niet helemaal goed opgevat, hoe dan ook: het was geen aanval op jou.
     
  17. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.680
    3.465
    113
    Maar je verhaal ergens vertellen omdat het je dwars zit en je het het kwijt wilt vind ik ook iets heel anders. Natuurlijk kan dat wel eens fijn zijn en misschien zelfs tot nieuw inzichten lijken of in ieder geval opluchten. Maar dat vind ik wat anders dan gewoon een kort verhaal ergens neerplempen over wat voor een vervelend wijf je moeder is. Dat vind ik persoonlijk not done. Vertellen over iets dat je dwarszit of vervelende ervaringen vind ik van een hele andere categorie dan simpelweg gal spuwen.
     

Deel Deze Pagina