3 kids onder de 3 jaar!

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door roever, 31 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. roever

    roever Niet meer actief

    vorige week bevallen van ons derde kindje, super gezond , super druk en vooral super gezellig!

    Maar nu... kraamhulp bijna weg, partner na t weekend weer aan het werk en ik sinds gisteren wat meer last van bekken.

    Hoe hebben andere moeders dit gedaan? En dan doel ik vooral op de zwaardere werkzaamheden als luiers verschonen en naar bed brengen , niet meewerkende kindjes....

    Zonder dat het ten koste gaat van je eigen herstel en of bekken in toekomst....

    Tips en trics hoor ik graag! :)
     
  2. Iris86

    Iris86 Fanatiek lid

    21 apr 2014
    2.079
    286
    83
    Emmeloord
    Het was best pittig... de baby zat veel in de draagdoek. Die wilde enkel bij mij zijn. Dat scheelde dus traplopen. De oudste deden nog een dutje na de lunch. Ik ben tussen de middag warm gaan eten i.p.v. brood. Brood dan in de avond. Daarna allemaal in bed na de lunch. Soms lag ik met baby op de bank. Even rusten. Ik had beneden ook verschoon setje met doekjes, luiers, kleding ed. Tijdens voeden had ik iets vaker korte filmpjes aan. Baby dronk namelijk liefst boven in het donker.... heel handig was dat niet maar ja. En in de ochtend ging ik naar de speeltuin of winkel. Konden de oudste even flink energie kwijt.
    Huishouden bleef beperkt in het begin. Mijn man deed dan stofzuigen in de avond en weekend. Ik deed 1 was per dag en de afwas. Als we samen waren deed 1 van ons sanitair.
    Hopelijk zit hier iets bruikbaars tussen. Nog gefeliciteerd! En je komt er wel hoor. Het is even je weg vinden. Het is voor iedereen even wennen een kleintje er bij.
     
  3. wepie

    wepie Actief lid

    2 nov 2014
    216
    99
    28
    Zoveel mogelijk je rust pakken waar dat kan! Slapen de kindjes ga dan zelf echt zitten en het liefst liggen/slapen! De rest komt wel. Verder deed ik verschonen omkleden ect allemaal beneden dat scheelt heel veel traplopen. En stofzuigen, dweilen en de was deed mijn man de eerst weken! Opvouwen deed ik wel (als mijn man het beneden had gezet dan kon ik dit zittend aan tafel) let op jezelf en vraag hulp waar nodig. En probeer zo min mogelijk te doen naast de zorg voor de kinderen dit komt vanzelf wel weer! Maar hij meer je nu laat hoe sneller je herstelt en het dus wel allemaal zelf kan doen.
     
  4. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.110
    3.377
    113
    Vrouw
    keuken trapje van ikea dan kunnen ze ze zelf op de commode klimmen of in/uit bed
    en anders maar een keer op de bank verschonen met een handdoek er onder
    en rusten wanneer de kinderen slapen
     
  5. HvL

    HvL Bekend lid

    6 mei 2015
    646
    378
    63
    Ik had niet helemaal 3 kids onder de 3. De oudste was 3 jaar en 4 maanden toen onze 3e geboren werd. Maar inderdaad wat al genoemd is, rust nemen wanneer ze slapen. Sommige dingen gewoon laten voor wat ze zijn. En ik had op de zaterdagmorgens een hulpje. Die deed dingen als stofzuigen, badkamer, etc. Succes. Bij ons is de jongste nu 1,5 en het gaat steeds makkelijker!!
     
  6. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    Geen 3 onder de 3, maar 2 onder de 1,5.

    -Extra verschoonkussen beneden neerleggen (tientje bij de Hema en scheelde 100 keer naar boven lopen)
    - Babyset uit de triptrap zodat ze er gewoon zelf op kunnen klimmen. Ging zelfs met 16 maanden al helemaal goed
    - Idd krukjes gebruiken voor het tilwerk. Gewoon standaard 1 boven en 1 beneden zetten zodat je ook niet moet zoeken waar die Y&*(&%^%^& kruk is ;)
    - Veel slapen. Ik ging altijd in bed liggen als de kinderen naar bed gingen, soms slapen en soms gewoon een serie kijken oid. Maar niet opruimen of klusjes doen! Gewoon echt even dat rustmomentje uit de kraamweek er in houden. Huishouden was voor m'n man. Jammer voor hem dat hij uit z'n werk 's avonds ook nog aan de bak moest, maar so be it dan maar.
     
  7. Larissa100

    Larissa100 Actief lid

    7 dec 2015
    334
    73
    28
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Hier 3 onder de 3 gehad en daarna ook nog 4 onder de 4... mijn 3e zoon was zo'n relaxe baby en was dus niet moeilijker dan 2 kids. Echter onze jongste zoon is een intensieve baby. Huilde super veel in het begin en heb hem alleen maar gedragen. Serieus de hele dag door zodat ik met de andere jongens op pad kon en dingen blijven doen.
    Aankleedkussen idd beneden. Zoveel mogelijk alles voorbereiden en een plan hebben voor die dag. Ik had als doel bijv om elke dag even erop uit te gaan.
    Nu is de jongste bijna 5 maanden en je merkt dat het al een stuk makkelijker wordt. Stiekem erg trots ook dat ik hem nog steeds volledig bv geef (momenten gehad dat ik t niet meer trok).

    Succes, je kan dit!
     
  8. roever

    roever Niet meer actief


    Oh wauw, jij hebt ook alleen zoontjes! :)
    Super leuk!
    Anderzijds kan ik ze al weken achter t behang plakken...
    Energie is werkelijk nooit op en zijn beiden 3 jaar en 1,5 vreselijk aan het puberen etc
    Daarnaast is newborn enorm onrustig en veel huilen...
    Ik word momenteel echt behoorlijk knettergek.
    Is dat voor jou ook herkenbaar?

    Tv laten ze hier absoluut links staan, en zijn zeer snel op speelgoed etc uitgekeken....
     
  9. Larissa100

    Larissa100 Actief lid

    7 dec 2015
    334
    73
    28
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Ja ik heb er een tijdje echt door heen gezeten! Was moe en kapot. Bij elk huiltje schoot ik in de stress. Wat bij mij hielp was heel strakke dagritme. Standaard in ochtend naar buiten/ wandelen of naar supermarkt. Waren ze lekker moe daarna en konden ze slapen. Ondertussen was ik de baby aan t voeden of dragen, om zoveel mogelijk huilen te voorkomen.
    Het is accepteren dat t hard werken is en geen ontspanning voor mama/papa. Ik houd mezelf voor dat dit fysieke en verzorgende alleen de eerste jaren zijn en dat me time straks wel weer komt. De kids gaan zich aanpassen uiteindelijk. Als ze niet meewerken zien ze ook dat dat niet werkt voor jou en dan wordt het er ook niet gezelliger op. Ik heb het ook weleens bespreekbaar gemaakt en geprobeerd bij dagen dat ze heel goed deden echt leuk en gek met ze te doen. Ik vond het ook wel weer fijn om weer aan t werk te zijn.. houd vol!
     

Deel Deze Pagina