Laatste loodjes... ik ben het ineens zooooo zat!

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Lara1978, 25 mrt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lara1978

    Lara1978 Bekend lid

    14 nov 2007
    614
    0
    0
    Sorry meiden, ik moet even klagen!

    Ik ben het ineens zo vreselijk zat allemaal, ik zit mezelf in de weg!
    Sinds de 5e maand heb ik last van vocht in mijn benen en het is de laatste weken zo erg dat ik mijn eigen benen niet herken. Mijn kuiten lijken wel balonnen en mijn enkels lijken zwaar gekneusd!
    Eerst had ik er niet echt veel last van maar nu is het echt pijnlijk aan het worden. En wat ik ook doe, niets lijkt te helpen! Ik zit continue met mijn voeten omhoog, drink liters water en eet van die gore bleekselderij. Het lijkt allemaal niets uit te maken want mijn benen blijven dik! Zelfs mijn verloskundige schrok ervan, ze zei dat ze het nog nooit zo erg had gezien :confused: :confused: (Gelukkig is mijn bloeddruk ed in orde dus ik ben verder gezond)

    Ik begin echt op een Michelin-Mannetje te lijken! Ik kon het nog redelijk verdoezelen aangezien het voornamelijk in mijn benen zat maar tot overmaat van ramp begint nu ook mijn gezicht op te zwellen! Ik ben nu bijna 27 kg :confused: aangekomen en ik eet hardstikke gezond!

    Gisteren werd het me allemaal teveel, ik kon door mijn dikke benen amper opstaan van de bank en ineens moest ik vreselijk huilen :cry: Ik kon niet meer stoppen, dikke tranen liepen er over mijn wangen... Ik heb het gevoel dat ik opgesloten zit in mijn eigen lichaam.... Die buik is ook zo dik en mijn benen zijn keihard... snik snik...

    Sorry hoor, ik moest even mijn hart luchten... :cry:
     
  2. Delilah

    Delilah Niet meer actief

    Hey meid, sterkte met de laatste loodjes! Ik hoor altijd dat het een goed teken is als je het zat bent en dat het dan dus niet lang meer zal duren?! Hopelijk is dit voor jou ook van toepassing en heb je de kleine snel in de armen!

    Succes nog even!
     
  3. Miran34

    Miran34 Actief lid

    13 jun 2007
    430
    0
    0
    Enschede
    Hoi meid,

    Ik sluit me helemaal aan bij Delilah.
    Heb helaas geen tips voor je aangezien je al de dingen doet (veel water drinken, benen omhoog) die geadviseerd worden bij vocht vasthouden.

    Nog even volhouden en dan heb je je prinsesje in je armen.
    Ook van deze kant... veel succes en een dikke knuffel.

    Miranda
     
  4. Sweetvienna

    Sweetvienna Fanatiek lid

    10 jul 2007
    2.092
    0
    0
    Hey Lara,

    Meid, je bent niet de enige...ik heb het ook! Nu denk ik dat ik niet zoveel vocht vasthou als jij (tenminste mijn VK heeft niet gezegd dat ze het nog nooit zo erg had gezien) maar ook mijn benen, enkels, voetzolen, handen, armen en gezicht zijn dik van het vocht...Ik ben nu ongeveer 20 kilo aangekomen en loop af en toe moeilijk van de pijn in mijn voeten....Ik heb een enorme dikke buik en kan 's ochtends mijn vingers niet buigen van het vocht. 's Nachts slapen en liggen is moeilijk want na 5 minuten beginnen mijn handen al te tintelen en voelen ze dood aan en mijn heupen gaan zeer doen. Dus ik ben continu aan het draaien en draaien. Ook in herken mezelf totaal niet meer....ik wil mijn lichaam en mezelf terug! Had niet gedacht dat je er zo'n last van kan hebben.

    Meid, we moeten nog even volhouden! Over pakweg anderhalve maand lachen we er misschien alweer om! En als het goed is, krijgen we er iets moois voor terug; ons :baby: ! Hou het einddoel in de gaten. En tuurlijk zie je het af en toe niet meer zitten, ik denk dat dat normaal is. Ook ik ben al een aantal keren in tranen uitgebarsten omdat ik het zo zat ben. Ik vind het ook heel lastig dat je niet weet wanneer de bevalling begint, je moet maar afwachten....ik wil actie! Maarja....dit zie ik maar als een stevig lesje geduld hebben....

    Sterkte en hou vol!
     
  5. Lara1978

    Lara1978 Bekend lid

    14 nov 2007
    614
    0
    0
    Lieve meiden,

    Bedankt voor jullie steun! Ik had deze lieve woorden echt eventjes nodig!
    Ik weet ook dat ik het allemaal voor een goed doel doe en als ik mijn kleine schat straks in mijn armen heb dan ben ik het waarschijnlijk heel snel weer vergeten...
    Ik zal nog even vol moeten houden!

    En Sweetvienna, jij ook veel succes meid! Die ellendige tintelende handen zijn hééél herkenbaar! Ik kan 's morgens mijn boterham niet snijden omdat ik geen kracht heb ik mijn vingers!
    Ik hoop dat onze :baby:'s heel snel van zich laten horen!

    Veel liefs Lara
     
  6. maartje1983

    maartje1983 Actief lid

    29 apr 2007
    184
    0
    0
    Hoi Hoi

    Je verhaal is heel erg herkenbaar hoor, op een gegeven moment ben je het zo zat! Het enige wat je wil is je kindje en van al die vervelende klachten af. Ik zei vanochtend nog tegen mijn vriend, er zijn 2 dingen die je niet kan plannen en dat is een geboorte en de dood, Het liefste zou ik deze geboorte wel even inplannen maar helaas dit gaat niet...dus blijven we maar wachten.

    Ik heb ook behoorlijke kuiten, enkels en voeten gekregen, mijn vingers zitten vol vocht en ze tintelen en daarbij is mijn buik nog eens gigantisch(mijn buik arriveert zo'n 10 minuten voor de rest van mij) en als we het dan nog niet gehad hebben kijk ik in de spiegel en zie dat mijn gezicht ook opgezwollen is en heb een kleine onderkin (dat vind ik zo erg)
    Ik ben nu totaal 14 kilo aangekomen, dat is al meer dan de 12 kg die ik voor ogen had
    Kortom, ik ben gewoon een ballonversie van mezelf!

    Maar goed, we weten allemaal waarvoor we het doen.
    Alles komt goed voor iedereen.
    Succes meiden!

    Liefs Maartje
     
  7. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    He Meis,
    Ik wil je alleen heel veel sterkte wensen met deze laatste loodjes het lijkt me echt klote.
    Hopelijk mag je snel je wondertje in je handen houden.
     
  8. Toys

    Toys Fanatiek lid

    21 jul 2006
    3.326
    0
    0
    Heel herkenbaar.
    Tijdens mijn zwangerschap ben ik 30 kilo aangekomen, allemaal vocht.
    Ook had ik last van het CTS (tintelende vingers) .... vreselijk.
    Na de bevalling was ik al het vocht binnen een paar dagen kwijt .. wat een opluchting was dat zeg.

    En toch, het klinkt heel raar, mis ik af en toe het zwanger zijn wel.

    Hou nog even vol. Het is makkelijker gezegd, ik weet het maar straks ben je dit allemaal vergeten en heb je je mooie kindje in je armen. En mis je misschien net als ik nog die mooie buik en al die kwalen ;) haha
     
  9. joyo

    joyo Bekend lid

    4 sep 2007
    543
    0
    0
    kapster
    Ja meid het komt me bekend voor. Ik heb het ook bij de vorige zwangerschap gehad. Uiteindelijk had ik zelfs weeen waardoor ik met 38 weken in het ziekenhuis kwam. Maar helaas.... het zette niet door. Dus ja kon ik na 2 dagen gewoon weer naar huis.

    Uiteindelijk ben ik met 40 weken en 1 dag bevallen. Maar die laaste bekende loodjes.... Kop op meid.... iedereen heeft wel eens dagen dat het niet lukt en dat alles shit gaat. Dus en dan is daar het vrouwlijk hormoon. Maar daar zijn wij weer voor hier kun je je hart luchten. En geloof me... na de bevalling ben je alles zo vergeten.

    Sterkte met de laatste loodje meid
     
  10. Lara1978

    Lara1978 Bekend lid

    14 nov 2007
    614
    0
    0
    Ik zit met tranen in mijn ogen :cry: omdat jullie zulke lieve dingen zeggen! Wat doet dat me goed zeg! :) Ik moet lachen en huilen tegelijk! :cry: :)
    Hoezo last van hormonen?! Hihi!

    Ontzettend bedankt! Jullie maken mijn dag weer goed!

    veel liefs Lara
     
  11. valhalla

    valhalla Niet meer actief

    Nog heeel effetjes... we tellen af!

    Veel sterkte hoor!
     
  12. Sweetvienna

    Sweetvienna Fanatiek lid

    10 jul 2007
    2.092
    0
    0
    Hey Lara,

    Fijn dat we je wat steun kunnen bieden. Vreselijk he die handen? Ik krijg 's ochtends mn mascara niet eens meer opengedraaid!

    Hier nog een in tranen :( Ik zat vanmiddag bij de kapper en zag daar mezelf dus in de spiegel, en die meiden die daar werken zijn allemaal zo slank, en kon wel janken, heb een onderkin gekregen en een behoorlijk dik gezicht, gewoon een plofkop echt waar. Vond mezelf zo lelijk ineens...t eerste wat ik deed toen ik thuis kwam, was in tranen uitbarsten. Mijn man snapte er niets van. Ik ben het ook zooo spuugzat. En dan voel ik me meteen weer schuldig naar ons kindje want die wil ik echt wel heel graag! T is allemaal zo dubbel...

    Laten we elkaar maar een beetje oppeppen!
     
  13. chantilly

    chantilly Actief lid

    7 mei 2007
    281
    0
    0
    helpdeskmedewerker
    ergens in ut mooie oost'n
    Ik herken het hoor !
    Ik ben inmiddels over tijd en ik wil zooooo graag bevallen !
    Al een keer loos alarm gehad.... kheb ook vocht in mijn handen en voeten, zuurbranden waar ik letterljk heel misselijk van ben....
    Moet ik nog even doorgaan ?
    ;)
    Ik probeer er ook nog van te genieten hoor, maar het wordt wel moeilijker zo op het laatst.

    Meid, het komt allemaal goed, 't komt er zeer binnenkort uit en dan kun je genieten van je kleintje.
    Het grootste deel van je zwschap zit er op !
    ;)
     
  14. Liza84

    Liza84 Actief lid

    19 aug 2007
    101
    0
    0
    Student
    Sterkte allemaal!

    Ik begin 't zelf ook een beetje zat te worden...
     
  15. sonja

    sonja VIP lid

    5 mrt 2006
    5.270
    0
    0
    bejaardenzorg
    DenHelder
    heel herkenbaar.
    ik was het met 36 +4 dagen al zat en vertelde dat aan iemand, snachts lag ik in het ziekenhuis met gebroken vliezen en met 36+6 is me dochter geboren.
    hopelijk hoord jou kindje het ook en denk dan van laat ik maar komen.

    succes met de laatste loodjes
     
  16. laika10

    laika10 Actief lid

    28 jul 2007
    213
    0
    0
    hilversum
    PFFFFF wat herkenbaar. Ook hier enorm pijnlijke dikke voeten voeten en vingers. kan nog maar 1 paar schoenen aan ( 2 maten groter dan mijn orginele maat) Vingers buigen haast niet meer en het maagzuur vloeit rijkelijk van boven naar beneden :( Lopen is een hele onderneming, ik doe zowat alles op de fiets ( zelfs als ik 500 m verder moet zijn). Kortom DIT IS NIET LEUK!

    Iemand nog iedeeen om de bevalling op te wekken behalve sex, ananas en bitterlemon? Ik ga toch echt serieus het verzoek indienen volgende week bij de verloskundige om het te gaan halen. Ik weet zeker dat dit gewoon niet goed is voor je lichaam...De baby is af, maar je lichaam wordt die laatste weken nog even afgeragt, dit is echt niet gezond...
     
  17. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.604
    5.886
    113
    Hier nog een die het redelijk zat is. Ik heb gelukkig niet al te veel klachten behalve vermoeidheid en last van mn bekken maar wil nu eindelijk gewoon eens mn kindje vasthouden, ben zoooooo nieuwsgierig! Vandaag naar het ziekenhuis geweest en met de gynecoloog afgesproken dat ze over 2 weken gehaald wordt (ze ligt in stuit). Op zich wel fijn om te weten dat het over 2 weken dan eindelijk zover is maar dat maakt ook weer dat de tijd zo extreem langzaam gaat! :rolleyes:
     
  18. chantilly

    chantilly Actief lid

    7 mei 2007
    281
    0
    0
    helpdeskmedewerker
    ergens in ut mooie oost'n
    Misschien moeten we wonderolie gaan nemen....
    Ik las in het boek van Beatrijs Smulders dat het KAN helpen.....
    Ik denk dat ik het morgen maar es ga halen....!
     

Deel Deze Pagina