Snelle bevalling

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door Helena1, 26 mrt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Helena1

    Helena1 Lid

    26 mrt 2008
    50
    0
    0
    leidster kinderdagopvang
    Hoogvliet
    Hallo allemaal.

    Ik ben 6,5 week geleden bevallen van mijn zoon Djordy! Zijn er meer mensen met een snelle bevalling? Ik heb namelijk nog steeds behoefte om over mijn bevalling te praten. En ik mis het zwanger zijn enorm terwijl mijn laatste maanden helemaal niet leuk waren wegens bekkeninstabiliteit.
    Ik ben in 3 uur en 23 min. bevallen. Kan me alleen nog even thuis herinneren maar na de auto rit naar het ziekenhuis weet ik bijna niks meer. Ik moest met spoed omdat de kleine in het vruchtwater had gepoept en zijn hartje hier thuis al naar beneden ging. Ik ging hier om 22.20 weg uit huis en om 23.08 ben ik bevallen. Ben in 20 min. van 5 cm naar 10 cm gegaan. En had ook net een spuit gehad tegen de pijn in mijn been. Niet omdat ik er naar vroeg maar omdat de gynaecoloog dat beter vond. Na 4 min. persen was Djordy op de wereld. Wel door een pomp en een knip.
    Ik ben niet bang geworden door deze bevalling totaal niet want zei na een week al weer dat ik zo weer zwanger wil worden.
    Maar ik kan niet op houden om over mijn bevalling te praten. Zou dit toch soort van verwerking zijn...?
    Groeten!
     
  2. prinses

    prinses VIP lid

    20 mei 2006
    18.334
    1
    36
    Lijkt me wel, dat het een verwerking is. Gewoon veel blijven praten, tot je er zat van bent. Kwijt is kwijt!
     
  3. Helena1

    Helena1 Lid

    26 mrt 2008
    50
    0
    0
    leidster kinderdagopvang
    Hoogvliet
    Hey dank je wel voor je snelle reactie!
    Ja maar goed de mensen om me heen hebben het nu wel gehoord! haha Die hebben de bevalling nu wel in hun geheugen staan... maar toch zal ik je advies opvolgen
    Dank je wel.
     
  4. MIss X

    MIss X Fanatiek lid

    13 dec 2006
    2.876
    714
    113
    onderneemster
    Amsterdam
    Ik ben bevallen binnen anderhalf uur.
    Ik heb er ontzettend veel moeite mee gehad. Het leek net of ik het niet kon verwerken, het was te snel voor mijn gevoel gegaan.
    Ik moest er ook steeds aan denken, het was zo ongeloofwaardig.

    Blijven praten erover en de bevalling van begin tot eind opschrijven voor jezelf of voor je kindje.

    Wist je dat het algemeen bekend is dat de meeste vrouwen die snel bevallen zijn, heel veel meoite hebben met de verwerking.

    Sterkte, over 3 maanden denk je er niet meer zo vaak aan en heeft het een plekje gekregen.

    P.S. Waar ik nog wel last van heb zijn die opmerkingen ''lekker zo'n snelle bevalling, wil ik ook wel'' GGrrrrr
     
  5. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Ik had ook een vlotte 2e bevalling.
    Duurde in totaal 3 uur en 45 minuten.
    Ik ging van 6cm ontsluiting tot geboorte in 10 minuten. :)
     
  6. Carla1980

    Carla1980 VIP lid

    16 jul 2006
    5.833
    1
    0
    Lerares basisonderwijs
    Noord-Brabant
    mijn bevalling duude 3 uur en 48 minuten, ik heb 't in een waas beleeft en heb er ook nog heel vaak aan moeten denken, gewoon ook proberen beelden en gevoelens terug te halen , maar een heel groot gedeelte is echt aan me voorbij gegaan omdat het zo snel ging...
     
  7. kitana

    kitana Actief lid

    12 dec 2007
    411
    0
    0
    Zwijndrecht
    hallo iedereen.

    bij mij is alles ook heel vlot gegaan. alles in totaal heeft ook maar 4u30 geduurt.

    en wetend dat het langer geduurt heeft dan normaal gedacht omdat mijn weeen stilvielen door epidurale. ook ik ben van 5 naar tien gegaan op nog geen uur tijd.

    ik kan het ook soms niet vatten van hoe snel alles ging. wetend dat mijn bevalling van mijn dochtertje, die nu bij drie jaar is, 82 uur heeft geduurt. van begin tot einde.
     
  8. Helena1

    Helena1 Lid

    26 mrt 2008
    50
    0
    0
    leidster kinderdagopvang
    Hoogvliet
    Dank jullie wel allemaal! Ik vind het heel fijn om te horen dat bijna iedereen het in een waas heeft beleefd. Ik snap best dat een hele lange bevalling ook niet leuk is. Maar bijna opgescheurd worden aan de onderkant is ook totaal niet fijn! groetjes
     
  9. Kalush

    Kalush Fanatiek lid

    7 jan 2006
    2.694
    0
    0
    Noorden v/h land
    Ik heb ook een vlotte bevalling gehad, 3 uurtjes.
    Vind het helemaal prim zoals het gelopen is, zou het voor geen goud anders willen doen. Bij de eerste er 24 uur over gedaan..
    Mijn kindje is er en daar ging de hele zwangerschp en bevlling om!
     
  10. Pooh69

    Pooh69 VIP lid

    31 mrt 2007
    6.935
    0
    0
  11. Writer

    Writer Niet meer actief

    ik ben ook in krab 4 en half uurtje bevallen , ik kon het ook niet beseffe hoe snel allemaal ging , ik was om 5 uur in ziekehuis en om half 8 was hij er :D maar bij mij zonder knip of scheur echt helemaal idiaal gegaan , zou het zo weer doen al riep ik tijdens persen dat ik nooit meer wil doen hahah ,
    ze zeggen korte bevalling kan heel heftig gaan zo heb ik ook ervaren hoor , ik vond de weeen gewoon veel heftiger en sneller gaan dan mij eerste bevalling die wel meer dan 12 uur duurde :(

    maar goed geef mij maar korte heftige bevalling zonder knip of scheur zoals mij laatste hoor ben helemaal blij hoe het gegaan is ,ik praat vaak over maar dan met dikke smile :)
     
  12. Jennefer1985

    Jennefer1985 Actief lid

    ik herken me zelf ook erg in dit verhaal :( mijn bevalling heeft in totaal maar ongeveer 2 uur geduurd vanaf mijn vliezen dus braken totdat ik haar in mijn armen had , ik kan me nog steeds niet voorstellen dat zij er nu is alles ging zo ongelofelijk snel ineens ik kan me ook weinig herinneren ervan ik leek ook tijdens wel in shock of hoe ik het ook moet verwoorden alles heb ik beleefd in een waas een droom en zo nog de dagen erna en zelfs nu 2 weken later, ik heb het er ook best moeilijk mee dat alles zo snel is gegaan ik mis het zwanger zijn ook het liefst was ik het nog of weer waarom weet ik niet maar het is naar mijn idee allemaal zo snel gegaan ik ben ook tot de dag van de bevalling bezig geweest met verhuizen :( echt genieten van mijn zwangerschap heb ik ook niet gekund ik ben wel super blij met haar hoor maar de manier waarop alles verlopen is geeft mij een :( gevoel en het ergste is je kan het niet over doen en je krijgt het nooit terug :cry:
     
  13. Helena1

    Helena1 Lid

    26 mrt 2008
    50
    0
    0
    leidster kinderdagopvang
    Hoogvliet
    Hi jennefer

    De genaecoloog noemt het ook een roes waar je in komt. En de verpleegkundige noemde het een traumatische bevalling omdat je lichaam niet aan de pijn kan wennen. Je lichaam kan geen endorfine aan maken als het zo snel gaat dus je kan de pijn op een gegeven moment niet aan. Ik kon pas in de 5e week een beetje weer mijn leven op pakken. Alleen praat ik er nog 100 uit over. Zelfs nu hij bijna 7 weken is denk ik er nog heel veel aan. daarom ook dit onderwerp dat iedereen zijn verhaal kan doen. En andere die het hebben meegemaakt ook kunnen lezen. Sommige ervaren het als fijn ik aan de ene kant ook wel. Maar aan de andere kant had ik het wat bewuster mee willen maken. Zoals het door knippen van de navelstreng. Niks van mee gekregen.
     
  14. MIss X

    MIss X Fanatiek lid

    13 dec 2006
    2.876
    714
    113
    onderneemster
    Amsterdam
    Helma, het is heel begrijpelijk.
    Ik denk er zelf nu 7 maanden later nog steeds aan en zou ook dolgraag nog steeds mijn ei kwijt willen over de bevalling. 1 uur en 30 minuten is dan ook supersnel

    Het is heel begrijpelijk allemaal, het was voor mij ook heel onbewust gegaan ook. Ik had daarvoor ook niet het idee dat ik moest bevallen, geen tekens helemaal niks. En binne anderhalf uur was ik opeens moeder en lag er een kindje met een muts in de wieg.
    Heel raar allemaal, maar 1 tip.

    Geniet lekker van je ventje en misschien kan je met de vk praten over de bevallig. Misschien dat dat helpt
     
  15. Helena1

    Helena1 Lid

    26 mrt 2008
    50
    0
    0
    leidster kinderdagopvang
    Hoogvliet
    Nou dat is ook nog iets

    Mijn vk. Heeft mijn hechtingen er te vroeg uitgeknipt en na controle bij de genaecoloog bleek er ook een binnenwaardse hechting er mee uit te zijn geknipt. Waardoor ik bijna 6 weken een een open wond liep van mijn knip. want ze konden er niks aan doen ja operatief maar goed daar heb je na de bevalling niet echt zin in. Dus aan de vk heb ik niet zo veel. Maar zoals nu op deze site en dan lekker chatten of ja hoe noem je het ... doet me erg goed. En vooral omdat ik dacht dat ik een zeur was. Mijn moeder zegt ook iedere x (die is bijna 70) kom op ik heb het ook niet makkelijk gehad met jullie drie! Gaat wel weer over. Je vriend/man snapt het niet want die is niet zwanger geweest en is wel bij de bevalling geweest maar wie niet hoe ik/wij het heb(ben) mee gemaakt.
    Maar al met al geniet ik er veel van onze kleine en vooral ik nu al zie dat het onwijs snel gaat.
    Ik ben ook op hyves voor de mensen die het leuk vinden foto's van de kleine te zien.
    www.helenac.hyves.nl
     
  16. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    Ik heb ook een snelle bevalling gehad, kwart voor 8 vliezen gebroken, kwart over 9, 2 cm ontsluting, om half 11 volledig, tien voor 11 persen en om 13 over was ze er. 3,5 uur dus. Ik herken het wel dat je er graag over wilt praten, ik heb het er soms nog over met mijn man, hahaha, ik hoor nog steeds dingen die ik me niet meer herinner, ik zat zo in een roes...

    Veel over blijven praten hoor en als ik jou was zou ik het ook zo gedetailleerd mogelijk opschrijven.. (sowieso ook leuk om later terug te lezen :)).
     
  17. Pooh69

    Pooh69 VIP lid

    31 mrt 2007
    6.935
    0
    0
    Hier om 8.15 de vliezen gebroken spontaan en om 10.36 was Sam er, dus 2 uur en een kwartier :confused:
     
  18. Jee

    Jee Bekend lid

    17 aug 2006
    666
    0
    0
    Ik heb ook een mega snelle bevalling gehad.Was om 19u in het ziekenhuis en om 22.48u was ons dochtertje Elyze er.Ik zag er daarna zelfs helemaal stralend en perfect uit,alsof het leek ofdat ik geen bevalling achter de rug heb.Heb dan ook soms het gevoel dat ik helemaal niet bevallen ben.Moet ook zeggen dat ik nu dan ook echt het idee heb dat heel 2007 aan me voorbij gegaan is.Echt zo vreemd!Maar goed,verder na de bevalling geen rare dingen of klachten,alleen dat ik soms het gevoel heb niet bevallen te zijn...Maar dan denk ik aan mensen die er 30u over gedaan hebben en dat beurt me dan wel weer heel erg op!
     
  19. sweetdushi

    sweetdushi Bekend lid

    24 jun 2007
    685
    0
    0
    Mijn 3e fase was heel snel. In een kwartier was Jayden er.
     
  20. randi

    randi Niet meer actief

    ik denk dat ik hier het record ga breken want ben in 7 minuten bevallen van onze 2 meiden en tussen elk zat 2 minuten en dit op de natuurlike manier. de gyn praat er nog steeds van toen ik op controle ging :) heb wel niet het gevoel dat ik iets gemist heb maar dat kan mischien ook zijn doordat het mijn derde bevalling is. de eerste duurde nl 36uur en van mijn zoon 20 minuutjes
     

Deel Deze Pagina