Uitgerekend 1 t/m 15 mei 2020

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door FVG, 24 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Butterfly36

    Butterfly36 Bekend lid

    7 jul 2017
    654
    270
    63
    Vrouw
    Wat vervelend dat misselijk zijn .
    Ik heb er niet echt last van. Ja draaierig gevoel in me maag en soms geen eetlust . Vaak geen zin om te koken want misselijk /geen eetlust maar eenmaal gemaakt gaat het wel.
    Heel soms wel dat Warme water in je mond dat je denkt nu ga ik over me nek .. Maar gelukkig niet

    Wel ben ik heel erg moe niet normaal gewoon.
     
  2. Julias

    Julias Fanatiek lid

    20 mrt 2015
    2.546
    1.868
    113
    Wat vervelend dat wakker liggen en die misselijkheid! Bij mij lijkt het nu ook op te komen. Vanmorgen voor het eerst crackertjes naar binnen voor ik ook maar voor mijn meiden ontbijt kon maken. Moe, futloos en slapjes... Met vlagen een misselijk gevoel. Maar gelukkig wel te doen.
     
  3. blessings

    blessings Fanatiek lid

    7 dec 2015
    1.079
    1.538
    113
    Vrouw
    Zijn er hier ook mensen die helemaal nul kwaaltjes hebben zo rond de 7 weken? :o:

    Dit weekend ben ik als het goed is 7 weken, maar voel echt helemaal niks. Niet misselijk, niet moe, gewoon niks. Het is dat ik niet ongesteld wordt, want anders had hier verder niets op een zwangerschap gewezen :rolleyes:

    Ach ja, ik hoop dat het zo blijft! Haha
     
  4. Louise11110

    Louise11110 Niet meer actief

    Haha ik heb het gewoon volgehouden hoor! Nu net thuis, ik lig wel in bed maar goed dat haalt niet.
    Ik had ook maar 2 patiënten om voor te zorgen vandaag dus ik had makkelijk eerder weg kunnen gaan maar het ging op zich wel.
    Ik heb echt goed mijn lunch gegeten maar toen ik de afdeling weer op liep kwam de misselijkheid weer opzetten.
    Beetje jammer wel:roflmao:

    Ik kreeg vandaag weer zulke leuke kadootje van mijn vriendinnen/collega's! Een knuffeltje, een rompertje en een pot crème voor mijn groeiende lijf van de rituals. Maakt mij toch weer blij! Hebben jullie al wat gekregen?
     
    Julias vindt dit leuk.
  5. Rapunzel

    Rapunzel Fanatiek lid

    14 dec 2012
    4.169
    5.717
    113
    @Louise11110 meteen weer gestraft voor het lekker eten :roflmao: leuk dat je al cadeautjes krijgt! Ik heb nog niks gehad maar alleen mijn ouders weten het :p al zal dat ook niet storm lopen, het is de eerste niet meer :|

    @Julias soms lastig combineren met andere kindjes dan hè. Gelukkig is het nog te doen, hopelijk blijft dat zo! Ik heb van de week ook 1 ochtend op de bank gelegen, zo misselijk, maar ze kunnen zich gelukkig goed vermaken :p

    @blessings haha lekker dat je nergens last van hebt toch!
     
    blessings, Louise11110 en Julias vinden dit leuk.
  6. Nog anoniem

    Nog anoniem Niet meer actief

    Ik voel ook weinig hoor, borsten zijn nog wel groter en licht gevoelig, ene dag iets meer dan de andere. Soms een vlaagje misselijk en soms gezeur en trekkerig gevoel in baarmoeder en liezen. Maar overall valt het mee. Maakt me soms wel onzeker. Maar het kan hoor, ken meer meiden die 0,0 kwaaltjes hadden en toch een gezonde baby.
     
    blessings vindt dit leuk.
  7. Nog anoniem

    Nog anoniem Niet meer actief

    Ik heb nog geen kadootjes gekregen, maar bij mij weten al best veel mensen het. Veel weten namelijk in wat voor traject ik zit dus gaan mensen toch vragen hoe het is. Heb zelf ook nog geen zekerheid en dat weten die mensen ook.
     
  8. Kyra77

    Kyra77 Fanatiek lid

    3 jan 2015
    1.979
    552
    113
    @klachtjes: druk in m'n liezen en moe! Gelukkig niet misselijk. Sterkte arme dames die daar veel last van hebben!
    @vertellen. Wij hebben het nog aan niemand verteld. Maar nu een weekendje weg met mijn familie en ik houd wel van een wijntje... Dus we gaan het vanavond vertellen. Ik heb geboorteflikken gekocht en geef die als kadootje aan m'n moeder (zij is jarig)...
    Verder ga ik echt eerst die 12 weken door komen. Want nu voelen felicitaties echt nog niet juist.
     
    Nog anoniem, Loeki82 en Mississippi vinden dit leuk.
  9. Loeki82

    Loeki82 Fanatiek lid

    9 apr 2012
    1.403
    835
    113
    Vrouw
    Wat fijn dat het goed ging met de echo, @Lameetje. :thumup:

    Wat vervelend die misselijkheid. Heb bij mijn zoon daar geen last van gehad en nu ook niet.

    Welkom, Lisa.

    @kwaaltjes: ik ben heel erg moe, hongerig, zere borsten, veel plassen en last van mijn onderrug... en humeurig.

    @ vertellen: gisteren hebben wij het aan onze familie verteld. We hebben het alleen aan zoon nog niet verteld. Vorige keer waren we te vroeg met vertellen en toen ging het mis. Nu wachten we even tot de 12 weken. Dat is rond zijn verjaardag. Schoonmoeder kwam vandaag langs om een leuk vaasje met bloemen voor me te brengen. :D

    En we gaan " geduldig" door met wachten op de 1e echo. :oops:
     
    Mississippi en Nog anoniem vinden dit leuk.
  10. Julias

    Julias Fanatiek lid

    20 mrt 2015
    2.546
    1.868
    113
    Ja mijn dames kunnen zich ook prima zelf vermaken. Maar eten en drinken hebben me ze wel voor nodig. En als ik eerst iets moet eten verlies ik alles aan hen :roflmao:

    Verder gaat het nu weer prima :thumup:

    We hebben het ook nog niemand verteld. Eerst die echo maar!
     
    Nog anoniem vindt dit leuk.
  11. MinnieJ

    MinnieJ Niet meer actief

    MIjn eerste 3 zwangerschappen nooit misselijk geweest :)
     
    blessings vindt dit leuk.
  12. Cinsam

    Cinsam Fanatiek lid

    12 jan 2017
    1.068
    999
    113
    Vrouw
    Hier ook geen kadootjes ook omdat niemand het weet. Maar wil ook nog niet echt kadootjes al 2x gehad en zo pijnlijk als je die steeds tegen komt bij opruimen. Vandaag wel eindelijk de verloskundige praktijk gevonden die bij ons past poe wat een zoektocht was dat zeg. Dit voelde gelijk goed. 30e hebben we een gesprekje ze weet hoe we over echo’s denken zo fijn iemand die dat begrijpt en benadrukt dat wij de keuze hebben en ons niks word opgelegd. Vond het wel spannend die aanmelding want nu staat het ergens in het systeem 4e zwangerschap 2 kindje.
    Verder een rustig weekendje hier, morgen avond even de stad in. Al laten vallen aan een vriendin dat ik blaasontsteking heb en antibiotica slik dus niet kan drinken. ;)
     
    Julias, Nog anoniem en Louise11110 vinden dit leuk.
  13. Nog anoniem

    Nog anoniem Niet meer actief

    Wat fijn dat je een verloskundige praktijk hebt gevonden waarbij je een goed gevoel hebt en die begrip voor je hebben.
    Kadootjes is idd pijnlijk als je die weer tegenkomt. De eerste zwangerschap had ik er gekregen maar die naderhand goed weg gestopt. Laat eerst de zwangerschap maar eens goed gaan, nog tijd genoeg voor kadootjes.
    Had eerder ook al gelijk van die kadopaketten aangevraagd en aangemeld bij moeders voor moeders, veel te pijnlijk als je dat allemaal weer moet afzeggen. Dus nu ook nog niks daarop gedaan.
    Slim dat je hebt gezegd antibiotica te hebben. Krijg je verder ook geen vragen. Hopelijk kun je binnenkort met trots vertellen dat je zwanger bent.
     
  14. MinnieJ

    MinnieJ Niet meer actief

    Hier geen last meer van hartkloppingen, jullie nog wel? Zo stom omdat ik me vandaag ook niet misselijk voel (nog) denk ik dan meteen oh jee het is mis.

    Nog een paar dagen en dan de echo, woensdag om 17.45u. Zo spannend...
     
    Louise11110 en Julias vinden dit leuk.
  15. MinnieJ

    MinnieJ Niet meer actief

    Ik ben nu bij een andere verloskundige dan bij miskraam. Ze gingen er zo slecht mee om vond ik toen het misging, dat ik dacht zo'n praktijk wil ik dan niet aan m'n zijde hebben

     
  16. MinnieJ

    MinnieJ Niet meer actief

    Heel belangrijk een fijne verloskundige... Waar ik nu zit hoor ik veel positiefs over, ook toen 't bij een moeder wel misging
     
  17. Cinsam

    Cinsam Fanatiek lid

    12 jan 2017
    1.068
    999
    113
    Vrouw
    Mijn vk die ik toen had was super fijn en heel lief. Kreeg zelfs nog een heel lief kaartje met een stoffen hartje.
    Maar daar hangt een lading hoe lief en fijn ik ze ook vind, het heeft nu eenmaal een herinnering. Deze vk heeft ook geen echo app gelukkig dus dat vinden wij heel fijn. Ze gaat wat dingen uitleggen en ze zegt ik kan alleen adviseren wat ik nu begreep dat ze wel adviseert om een 12 weken echo te laten doen zodat ze goed kunnen berekenen hoe ver je bent en of het op de goede plek zit enz. Maar dat kan ook later natuurlijk. Maar ze zei ook jullie hebben alle keuzevrijheid en niks moet. Zo fijn want de reguliere artsen en vk doen echt moeilijk. Duurt nog even dus tijd zat om er over na te denken. Verder zullen we helemaal geen echo’s laten doen.

    Beetje misselijk opgestaan vandaag dus lekker serie kijken op de bank met het ochtendzonnetje, zo lekker aankleden en met de hond het bos in.

    Wat stom dat jij een vk had die er niet goed mee omging pfft vind ik echt niet kunnen. Moet zeggen de eerste mk met 10 weken kwamen we achter bij de gyn met de termijnecho dat was zeker veel minder persoonlijk en voelde mij een nummer. Ik heb zo geschreeuwd toen vooral tegen de operatieassistente die allemaal brabbelende hoe vervelend hij het wel niet vond voor mij. Ik zei doe aub gewoon je werk en het interesseert je geen zak dat ik mijn kindje ben verloren voelde heel nep op dat moment. Achteraf super onredelijk natuurlijk. Hij was wel wat gewend zei hij tegen mijn man toen ik in een andere ruimte was.

    Mijn man stelt altijd hele kritische vragen moet er altijd wel om lachen want dat zijn ze blijkbaar niet gewend.
     
  18. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.634
    113
    @Cinsam vreselijk zeg! Maar begrijp ik het goed dat jullie helemaal geen echo’s willen? Dat hoor je niet vaak! Waarom precies? (Oprechte interesse!) :)
     
  19. Cinsam

    Cinsam Fanatiek lid

    12 jan 2017
    1.068
    999
    113
    Vrouw
    Liefst zo min mogelijk idd. Echo’s kunnen heel slecht zijn voor het vruchtje. En toeval of niet nu nemen we dat risco niet meer. 2x kloppend hartje gezien wat kort na de echo is gestopt. Zijn ook best wat wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan. Ik vind het zelfs bizar dat er zo met echo’s wordt gegooid maar goed dat is mijn persoonlijke mening Haha. Daarom heel blij dat wij een vk hebben gevonden die achter onze keuze staat, dat was wel een uitdaging. Tuurlijk is het leuk om te zien hè. En geniet ik gewoon lekker mee van jullie echo’s
     
  20. Julias

    Julias Fanatiek lid

    20 mrt 2015
    2.546
    1.868
    113
    Ik kan me er wel wat bij voorstellen dat je geen vroege echo wilt. Ik wil het echt juist voor die bevestiging dat er echt wat groeit. Maar heb geen mk gehad na een kloppend hartje, dus kan me niet voorstellen hoe moeilijk dat zal zijn.

    Een fijne vk die je begrijpt en met je meedenkt is zeker ontzettend belangrijk! Zonder mijn eerste vk had ik wsl niet de stap genomen met het ziekenhuis te praten en mijn klachten neer te leggen bij de geboorte. De 2e vk wegens verhuizing was ook fantastisch, begreep mijn medische beval angst in het ziekenhuis en werd ik ontzettend gesteund.

    Voor mij staan er juist heel veel echo's in het verschiet. Veel spanning of de groei goed is en mijn placenta niet weer te klein is... Onderzoeken tot en met.. Aan de ene kant brengt het ontzettend veel spanning en onzekerheid met zich mee, maar ook veel duidelijkheid of het kindje zich goed ontwikkeld. Ik ga dan ook niet lezen hoe schadelijk het is. Bij beide dames 1 a 2x per week echo's gehad en ze zitten hier gezond en wel. Zonder de echo's bij mijn jongste had ze hier misschien wel niet gezeten...
     

Deel Deze Pagina