Arts gaat weg bij Vivaneo Düsseldorf

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door DR87, 11 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ZoWelkom84

    ZoWelkom84 Fanatiek lid

    1 apr 2015
    2.820
    636
    113
    Ja vooral wanneer daadwerkelijk starten...
     
  2. Wonderkind2017

    2 sep 2019
    66
    19
    8
    Vrouw
    Ja idd...
    Zal blij zijn als we er een x zijn geweest en de cryo’s veilig daar na toe zijn verhuisd
     
  3. Abigail82

    Abigail82 Lid

    22 nov 2015
    18
    1
    3
    NULL
    NULL
    Jawel, bij ons wel. Was bij mij heel erg laag. Of dat het uiteindelijk geweest is... nu wel een mooie dochter rijker...
     
  4. ZoWelkom84

    ZoWelkom84 Fanatiek lid

    1 apr 2015
    2.820
    636
    113
    Jij ook picsi gedaan?
     
  5. Coco2019

    Coco2019 Nieuw lid

    19 sep 2019
    2
    0
    1
    Vrouw
    Hi dames, ik ‘sluit’ me even aan, want ik weet niet wat ik moet doen. We hebben al 6 IUI’s en 4 x ICSI (België) achter de rug. In juli intake gehad in dusseldorf bij dhr scholtes. Vorige week een scratching gehad (bij een Duitse arts) en vandaag gebeld om een vervolgafspraak te plannen/ opstart te plannen. Toen kreeg ik het hele verhaal te horen dat de Nederlandse artsen zijn vertrokken. Voor mijn gevoel is het echt een zootje momenteel. Mijn dossier zijn ze kwijt, de scratching hadden ze in eerste instantie op de verkeerde dag gepland, slecht bereikbaar. Ik heb nu medio oktober een afspraak met de Duitse arts (die overigens wel heel vriendelijk, geduldig was en tijd voor me nam), maar nu ik al jullie berichten lees (en het ‘zootje’ in dusseldorf ervaar) twijfel ik wat ik moet. Misschien afspraak medio oktober gewoon door laten gaan? En erna nog eens bij Cuypers inplannen? Ik heb al drie maanden moeten wachten voor een intake in dusseldorf (en we hebben al geen behandeling meer gehad sinds maart). Baal enorm dat dit niet al in juli (bij de intake tegen me is verteld). Dit is de laatste vergoede poging dus wil een juiste beslissing nemen. Heel veel succes allemaal!!! X
     
  6. Wonderkind2017

    2 sep 2019
    66
    19
    8
    Vrouw
    Je moet doen wat goed voor jullie voelt.
    Toen wij van dr. Cuypers zelf te horen kregen dat ze weg gingen zeiden wij gelijk “als deze terugplaatsing niet lukt gaan we met jullie mee” nou terugplaatsing is dus niet gelukt dus we gaan met hun mee.
    Dit omdat wij vertrouwen in hun hebben. Mede dankzij hun hebben wij een pracht dochter.
    Bij de terugplaatsing van mijn dochter hadden wij ook een duitse arts. Dit hebben wij toen niet als prettig ervaren. Je bent zenuwachtig en dan moet je ook nog goed nadenken wat ze allemaal in het duits tegen je zeggen. Je kunt niet goed verwoorden wat je wilt vragen. Terwijl we zo in het dagelijkse leven best een btje duits kunnen.
    In het traject er toe je zul je misschien 1 klein ding verkeerd begrijpen door de taal bariere en je traject loopt al in de soep.
    Nee geef ons maar gewoon de dr. Cuypers :)
    Succes met je traject en het nemen van jullie besluit
     
  7. DR87

    DR87 Fanatiek lid

    2 mei 2016
    1.127
    431
    83
    Ja moeilijke beslissing hè.. wij hebben ervoor gekozen om onze laatste vergoede poging in Düsseldorf voort te zetten. Dr. Cuypers had het behandelplan al klaar gemaakt en we wilden niet nog een paar maanden wachten. En ondanks de slechte communicatie blijf ik vertrouwen houden in de kwaliteit van het lab ed. Ik vind het nog steeds spannend en hoop dat we de juiste beslissing hebben genomen. We hebben de punctie al achter de rug en dat is gelukkig allemaal goed gegaan. Ook de communicatie via de mail in het Nederlands verliep prima. Je zou de vervolgafspraak kunnen laten staan en je ook alvast aanmelden bij de nieuwe kliniek. Dan kan je altijd nog beslissen op basis van je gevoel na de vervolgafspraak. Succes iig!
     
  8. Suzanaa

    Suzanaa Lid

    23 aug 2019
    27
    0
    1
    Vrouw
    Wat fijn om te lezen dat jou zwangerschap tot een mooie kindje heeft geleid❤️
    Ben ook blij dat ik dan eindelijk een lot genoot heb gevonden hierin. Niemand in me omgeving of in het ziekenhuis had dit eerder gezien of meegemaakt. Artsen wisten niet wat ze met me aan moesten, elke keer dachten ze dat ik een miskraam had en tijdens de echo zag je gewoon een bewegend kindje. Ik heb zo om de 10 a 20 dagen ongeveer bloedverlies gehad hevtig wat gepaard ging met buikkrampen, duizeligheid en erg zwak zijn. De 16 weken dat ik zwanger was had ik ook altijd het gevoel dat me buik op knappen stond van binnen. Had jij daar ook last van?
     
  9. ZoWelkom84

    ZoWelkom84 Fanatiek lid

    1 apr 2015
    2.820
    636
    113
    Hè meid, jeetje wat een moeilijke keuze..
    Had Cuypers wel een behandeling voor je opgesteld al?
    Ik moet zeggen, eergisteren TP gehad van cryo en ondanks mijn Engels niet goed is en Duits ook niet zijn we er toch uitgekomen.. ze waren echt heel lief..
    Dit is de laatste cryo en daarna gaan wij ook mee naar Cuypers.. de reden: ik wil over medische termen goed kunnen communiceren en begrijpen wat ik moet doen en niet onzeker en twijfel de deur uit gaan..
    De geruchten zijn nu dat het bij Cuypers ook pas half oktober zou kunnen worden eer ze groen licht krijgen..

    Je kan bij beiden Eem afspraak maken maar denk dat je eerder in DD kan starten dan (naar het er nu uitziet) in heinsberg... ze kunnen vandaag, volgende week of half oktober pas groen licht krijgen.. je weet niet of ze wachtlijst hebben..
    gevoelsmatig zou ok zeggen ga bij beiden het gesprek aan en volg je gevoel..

    Hou dit topic in de gaten, hier komen de ins en puts over heinsberg beetje naar voren!
     
  10. Wonderkind2017

    2 sep 2019
    66
    19
    8
    Vrouw
    In nederland zijn ze bij mij erachter gekomen dat mijn baarmoeder hartvormig is. Echt gewoon een tussen schotje erin. Baarmoeder ligt ook gekanteld naar achteren en mijn eierstokken die willen elkaar nog wel eens “knuffelen”
    Nederland zei dat ik daarmee gewoon zwanger kon raken. Ik ben daar nooit zo opin gegaan vertrouwde hun.
    In Duitsland zijn ze bij mij er ook nog achter gekomen dat ik PCOS en Endometriose heb (heuuj hele eierstok vol cystes :confused:) daarmee ben ik ook zwanger geworden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik van alle gyneacologen die ik heb gehad ze nooit echt uitspraken over iets doen en altijd zeiden “nee hoor staat niet in de weg kan wel”
    Vanaf een week of 8 in mijn zwangerschap ben ik gaan bloeden vanaf dat moment ben ik de ziektewet ingegaan en hele zwangerschap thuis gebleven. Mede ook omdat mijn eierstokken heel groot waren geworden door de punctie.
    Ik voelde mij behoorlijk misselijk en slap in mijn zwangerschap. De heftige buikkrampe kan ik mij niet zo invinden wat jij verteld.
    Vanaf een week of 17 had ik achteraf gezien al heel vaak (ondanks dat ik het al extra rustig aan deed) harde buiken. Ik hoefde maar een klein stukje te lopen of het begon al heel erg te trekken in mijn buik. Bij week 34 is mijn dochter ook plots geboren ze had gewoon geen ruimte meer want mijn placenta zat na de bevalling nog muur vast die is er met spoed uitgehaald op de OK. Placenta is onderzocht om te kijken waar de vroeg geboorte vandaan kwam en daar was niks in te vinden.
    De hematoom was in het begin heel groot (groter als mijn dochter) artsen dachten ook elke x dat mis zou gaan dat henatoom vruchtje mee na buiten zou nemen. Eerst zat het boven het vruchtje en na mate de weken vorderden zag je het zakken. En bij een week of 30 was hij weg.
    Een kennis van ons heeft 2 zoontjes en allebei de zwangerschappen heftig bloedverlies gehad en krampen uit eindelijk ziekenhuisopname gehad. Nu zijn haar zoontjes 11 en 9..
    Kop op blijf door vechten je kunt het!
    Geef de strijd niet op op een dag zullen jullie ook beloond worden!
     
  11. ZoWelkom84

    ZoWelkom84 Fanatiek lid

    1 apr 2015
    2.820
    636
    113
    Nou dames, ik ben er niet meer zo van overtuigt dat ik overstap naar Cuypers. Wachten vind ik lang duren, totaal geen communicatie. Was gezegd 1 oktober.. snap dat ze willen wachten op formaliteiten de goedkeuring maar nu horen we niets.

    Daarna donderdag TP gehad en die mensen waren echt wel lief, kan niet anders zeggen..

    Als ik gelijk door mag (verwacht menstruatie 26/27 sept) dan blijf ik in DD..
    Hoe verliep bij jullie, communicatie, qua behandeling? Ik wil echt een verse TP voor minder ga ik niet.. en dit wil ik ook echt duidelijk maken.. komt er iemand bij die Nederlands kan vertalen?
    Ik heb mijn verhaal in Nederlands gestuurd naar DD en ben benieuwd wat hun reactie is en met name hoe snel...
     
  12. DR87

    DR87 Fanatiek lid

    2 mei 2016
    1.127
    431
    83
    Ik snap je, dat was één van de redenen om in Düsseldorf te blijven, zodat we gelijk door konden. Ik had er al mijn vraagtekens bij hoe snel ze van start zouden kunnen gaan. En tot nu toe nog geen negatieve ervaring met de arts in Düsseldorf gehad. Ik had een vrouwelijke arts die vloeiend Engels sprak. We kwamen er samen goed uit (ik kan Engels goed verstaan, iets minder goed spreken, maar ging echt prima). Er is dus niemand bij die vertaalt, maar volgens mij zorgen ze ervoor dat die 2 vrouwelijke artsen die goed Engels kunnen de afspraken met de Nederlandse patiënten doen.
    Wij hadden eerder bedacht dat als deze laatste vergoede poging mislukt we uit willen wijken naar België. Cuypers zal ons niet een heel ander plan aanbieden dus er is voor ons niet echt meerwaarde om hierna naar hem over te stappen. Maar door deze ervaring in Düsseldorf en ook de indruk van kundige artsen (iig die vrouw die wij hebben gehad) denken we erover om bij een eventueel volgende poging hier te blijven en met haar een nieuw plan te bespreken. Maar eerst maar eens zien hoe alles loopt, hopelijk is dat niet nodig.

    Wat betreft de communicatie per mail: na het doorgeven van echo uitslagen kreeg ik dezelfde dag reactie. Als het om andere mails met vragen oid gaat vind ik het nog erg matig gaan. Late reacties en soms helemaal niet. Als ik er dan nog een keer achteraan mail krijg ik meestal wel reactie. Dus op mails waar haast achter zit en waar ze iets mee moeten zoals echo’s gaat het goed, de rest wisselt. Telefonisch zijn ze volgens mij slecht bereikbaar, maar dat vond ik ook al toen de Cuypers er nog waren.

    Succes met je beslissing, hopelijk ben je zwanger van deze cryo (dat weet je nog niet toch?) en anders alles even goed tegen elkaar afwegen.
     
    ZoWelkom84 vindt dit leuk.
  13. ZoWelkom84

    ZoWelkom84 Fanatiek lid

    1 apr 2015
    2.820
    636
    113
    Dank voor je reactie meid!! Jij had alleen geen verse TP hè? Op basis waarvan was die beslissing? Die uitslagen hè, moet je dan doorgeven hoeveel follikels en wat de maten zijn ervan?
    Hoevaak moest jij heen en weer rijden?
    Had je ook startgesprek met arts zelf?
     
  14. Wonderkind2017

    2 sep 2019
    66
    19
    8
    Vrouw
    Stel wij zouden toch besluiten in DD te blijven.
    Wij hoeven alleen nog maar terugplaatsingen, maar dan niet in mijn natuurlijke cyclus maar met een schema...
    Is al het mail en bel verkeer in het Nederlands?
    En de bezoekjes kun je Engels praten?
     
  15. DR87

    DR87 Fanatiek lid

    2 mei 2016
    1.127
    431
    83
    Ja dat liep wel een beetje vreemd. Ik zou een verse TP krijgen maar op basis van mijn bloedwaarden mocht dat niet vanwege overstimulatie. Bij mij is dat vrij bijzonder, ik heb nooit veel follikels. Na de punctie kwam de arts naar mij toe en zei dat ik wel een verse mocht omdat er 12 follikels waren gevonden en ik me verder prima voelde. Uiteindelijk toch afgezegd omdat ik vlak daarvoor griep kreeg dus ik vond dat te riskant.
    Maar overleg daarover ging goed hoor, het lag gewoon aan een afwijkende bloedwaarde wat achteraf dus niet op overstimulatie duidde. Ze vinden verder verse terugplaatsing prima als er geen contraindicaties zijn.

    Ik gaf idd de uitslagen in Nederlands per mail door: aantal follikels in beide eierstokken, de afmetingen en dikte van mijn baarmoederslijmvlies. Die dag werd ik dan gebeld door Nederlandse assistente wanneer ik volgende echo moest inplannen. Ik ben niet voor een startgesprek geweest omdat behandelplan al klaar lag. Ik heb 2 echo’s in Nederland gedaan en 1 in Düsseldorf omdat ze de laatste zelf wilden doen en mij wilden zien. Vond ik zelf ook wel fijn omdat ik daar sinds Cuypers niet meer geweest was. En toen dus kennis gemaakt met die fijne vrouwelijke arts. Dus ik ben in totaal twee keer naar Düsseldorf geweest, de laatste echo en de punctie. Als de verse terugplaatsing was doorgegaan dus 3 keer.
     
  16. DR87

    DR87 Fanatiek lid

    2 mei 2016
    1.127
    431
    83
    Zie hierboven. Mails in NL en bezoekjes in het Engels.
     
  17. Coco2019

    Coco2019 Nieuw lid

    19 sep 2019
    2
    0
    1
    Vrouw
    Bedankt voor jullie reacties. Ik denk dat ik idd ook alvast een afspraak bij Cuypers probeer in te plannen.... Wij hebben nog helemaal geen behandelplan en hebben tot nu toe alleen een intake gehad bij Dr scholtes en onderzoeken (ik bij een Duitse arts die ik overigens wel heel prettig vond). Op mijn gevoel vertrouwen gaat nu nog even moeilijk omdat ik Dr Cuypers helemaal niet ken, maar ik er wel goede verhalen over hoor. Mijn grootste vraag momenteel is gewoon: waarom is iedereen in eerste instantie naar Dusseldorf gegaan? Is het de kliniek (artsen, lab, assistenten etc) die heel goed is of zijn het puur die twee NL artsen waarvoor iedereen erheen gaat?. Als ze me kunnen garanderen in dusseldorf dat de kwaliteit van de behandelingen hetzelfde blijft..... Heel veel succes allemaal!!
     
  18. Wonderkind2017

    2 sep 2019
    66
    19
    8
    Vrouw
    Wij zijn naar DD gegaan omdat Nederland bij ons heel erg heeft gefaald, Duitsland mogen ze veel meer dingen dan in Nederland, er werd Nederlands gesproken, goede geslaagde verhalen en dit was de dichtsbijzijnde kliniek vanuit ons (zonder files nog dik 2 uur rijden)
    Jij ook veel succes!
     
    Jill1983 vindt dit leuk.
  19. ZoWelkom84

    ZoWelkom84 Fanatiek lid

    1 apr 2015
    2.820
    636
    113
    Oké, misschien ga ik ziekenhuis in NL maar even inlichten dat ik eraan kom..
    Hoewel... nog steeds geen reactie vanuit DD... ik geef ze tot woensdag en anders stap ik echt direct over..
    Als je in NL ook echo’s doet moet je daar soort toestemming voor vragen dat je gedeelte in Nl doet en gedeelte in dusseldorf?
     
  20. DR87

    DR87 Fanatiek lid

    2 mei 2016
    1.127
    431
    83
    Bij wie toestemming vragen bedoel je?
     

Deel Deze Pagina