Afspraken onder werktijd... ff klagen

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door cowgirl80, 16 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.037
    15.046
    113
    Was idd alleen de prik, met 100 tegelijk in een uur ofzo. Kregen een brief tussen zo en zo laat wordt je daar verwacht maar kwam niet zo krap. Andere locatie/datum mocht ook zonder overleg

    Bij wat jij opnoemt had ik wel zelf meegegaan.
     
  2. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.043
    10.284
    113
    In Nederland is de algemene mening dat kinderen veel bij hun ouders (bij voorkeur moeder) moeten zijn. Korte schooldagen, veel clubjes waar ze apart naartoe moeten, beperkte kinderopvang zijn daar gevolgen en redenen van. Als de overheid en samenleving echt zouden willen dat Nederlandse vrouwen meer zouden werken, dan zouden ze wel met structurele plannen komen om dat mogelijk te maken, maar uiteindelijk willen we/ze dat niet. Waardoor vrouwen beperkt werken omdat het niet te regelen is met alle zaken rondom kinderen en mantelzorg.
    Ik snap dat bijvoorbeeld ziekenhuizen ook niet alles in het weekend kunnen, dus sommige zaken zul je niet kunnen voorkomen. Maar al die extra zaken (schoolarts/schoolfotografie/ studiedagen/ sport/ muziekles/enz) zouden prima aansluitend op school, beter gepland of tijdens schooltijd zonder ouders kunnen. Maar we vinden het allemaal normaal dat je 3 dagen van tevoren te horen krijgt wanneer je ouderavond hebt, dat sport dusdanig geplaatst is dat je tot 12 mee moet fietsen ivm gevaarlijke wegen en dat vaccinaties op onmogelijke tijden en plekken worden gegeven. En dus werken we maar minder en rennen we onszelf gek.
    Dus heel herkenbaar en ontzettend frustrerend, maar helaas zie ik weinig verbetering komen gezien hoe we reageren op kinderen die meer dan 3 dagen naar de opvang moeten.
     
    soovi, cowgirl80, julia80 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  3. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.631
    3.754
    113
    Wij kunnen gelukkig allebei thuis werken en onze uren zelf indelen. Daarnaast ook nog 2 oma's en een opa waarvan er altijd wel één kan bijspringen. En gelukkig tot nu toe geen extra medische dingen.

    Kan me voorstellen dat je anders als ouders in de knel kan komen.
     
  4. nijn37

    nijn37 Fanatiek lid

    13 aug 2006
    2.446
    2.143
    113
    Heb je het dan over een foto met broertjes/zusjes die niet op (dezelfde) school zitten of over alle broertjes/zusjes foto’s?
    Hier is het zo dat broertjes en zusjes die op school zitten onder schooltijd gaan. Wil je een foto met broertje/zusje dat niet op school zit, dan kun je je oogeven voor een van beide dagen dat de schoolfotograaf op school is na schooltijd en moet je er inderdaad zelf bij zijn. Ik vind het eigenlijk al een hele service, de oudste heeft de kleuterjaren op een andere school gezeten en daar deden ze dat niet. Daar alleen de broertjes/zusjes die op school zitten onder schooltijd en dat was het.
    Nu de oudste op de middelbare zit, moeten we even afwachten of het gaat lukken, want het hangt ervan af hoe laat ze dan uit school is en of dat binnen de beschikbare tijd valt. Anders helaas geen broertje/zusje foto meer, het zij zo. Voordeel is wel dat zij eventueel ook alleen naar de basisschool kan gaan hiervoor, daar hoef ik niet persé bij te zijn.
     
  5. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.138
    1.059
    113
    Ik heb een kleine parttime baan (16 uur) onder schooltijd en dan nog zijn er veel zaken die alleen tijdens mijn werktijden geregeld kunnen worden, ik moet dus regelmatig vrij nemen. Gelukkig heb ik de luxe van veel verlofuren, maar die gaan relatief weinig op aan ontspannende momenten...
    Psychiater van mijn zoon heeft alleen spreekuur tijdens mijn werktijden. Zorgkantoor komt alleen op huisbezoek tijdens mijn werktijden. De oogarts kon ook alleen tijdens mijn werktijden, toen ben ik overgestapt naar een ander ziekenhuis waar het wel op mijn 'niet-werkdag' kon.

    Ik ben inmiddels niet anders gewend.
     
  6. Maartt

    Maartt Fanatiek lid

    30 mrt 2011
    4.843
    725
    113
    Herkenbaar...
    Gelukkig heb ik een flexibele werkgever en ik mijn uren aardig zelf indelen. Heb wel eens gezegd dat ik niet zou weten hoe ik het zou moeten regelen als ik een minder flexibele baan zou hebben!

    @Voor de mensen die zeggen, je hebt toch ook een man?
    Ik vind dat wat kort door de bocht. Hier is heel bewust gekozen voor een rolverdeling mbt werken en thuis. Mijn man heeft geen baan waar hij even op en neer kan komen voor een prikje. Belangrijke afspraken gaat hij altijd mee. Maar de overige afspraken doe ik. Zo ook als ze ziek zijn ed.
     
  7. Maartt

    Maartt Fanatiek lid

    30 mrt 2011
    4.843
    725
    113
    Dit vind ik ook zo irritant! Van die afspraken die zo kort van te voren kenbaar worden gemaakt. Alsof we niet werken ofzo... altijd maar paraat moeten staan. Terwijl de gehele samenleving is ingesteld op een dubbel inkomen, en de meeste moeders gewoon moeten werken.
    Ontzettend ouderwets allemaal..
     
    Maslov en femkes vinden dit leuk.
  8. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.619
    25.684
    113
    Vrouw
    Daar waren wij idd niet bij. Wel vooraf een vragenlijst voor de ouders, waarop je ook kon aangeven of je zelf vragen had die je met de arts wilde bespreken.

    Meegaan was ook expliciet niet de bedoeling.

    Edit: ik had er niet bij gezet dat de prik hier niet jij zat. Die moesten we apart gaan halen op de prik locatie. Daar waren we niet bij.
     
  9. IkbenTess

    IkbenTess Fanatiek lid

    14 dec 2016
    2.115
    1.090
    113
    Vrouw
    Nederland
    Ja herkenbaar. Hier twee kinderen met ass en adhd dus nog meer afspraken en bijv ook 2 verschillende scholen. Plus dat mijn ass-er dingen aanleren veeeeeeel meer werk is dan een 'gemiddeld' kind. Naast sport en vioolles ook nog fysio, logopedie gehad, psychologe, psychiater, gesprekken op school etc. Op dagen zoals carnaval ben ik beschikbaar voor geval oudste het niet trekt.. schoolarts hebben we dan wel weer gecanceld, al controles genoeg en dat was de GGD direct met ons eens.
    Ik ben gestopt met werken. Behalve dat de bso niet goed ging kreeg ik het niet rond met alle afspraken. En waarom niet 50/50? Mijn man verdiende 3x zoveel dus dan is de keuze relatief makkelijk ;)
     
  10. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.713
    32.574
    113
    Tja dat laatste gaf bij ons ook de doorslag hoor. Is niet zo raar toch? Hij moest hetzelfde inleveren voor 1 dag, als ik voor 3 dagen.
     
  11. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.323
    842
    113
    Toen onze dochter werd geboren zaten we wekelijks op het cb en ziekenhuis. Gaf zoveel stress want was altijd wel wat op een van mijn werkdagen. Toen mijn leidinggevende begin het jaar aangaf dat we in de zomervakantie allemaal dag extra moesten werken per week begonnen de slapeloze nachten. Waar laat ik 4 lange dagen mijn kinderen waarvan 1 ziek kind. Toen besloten om thuis te blijven. Mijn man had toen een baas die absoluut niet mee werkte. Hij kon dus niet zomaar vrij nemen.
    Nu gastouder en kan overal bij zijn. Nu nog meer afspraken sinds ze op school zitten.

    Onze school werkt trouwens ook niet mee op dat gebied. Bijvoorbeeld de 10 minuten gesprekken is alleen in de middag. 's avonds doen ze niet meer ivm werkdruk. Heel handig voor werkende ouders :|
     

Deel Deze Pagina