Opleiding tijdens ziektewet

Discussie in 'Stel je vraag aan het UWV webcareteam' gestart door Noelle85, 25 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Noelle85

    Noelle85 Fanatiek lid

    8 jul 2013
    1.742
    462
    83
    Goeiemorgen,

    Ik vroeg mij af wat de mogelijkheden zijn om tijdens de ziektewet een opleiding te volgen, waarbij je stage moet lopen. Momenteel ben ik uitgevallen wegens ziekte door zwangerschapsgerelateerde klachten (pnd). Het is voor mij niet mogelijk om terug te keren in mijn vorige werkzaamheden (te hoge psychische belasting), dus omscholing zou voor mij de beste keuze zijn. Alleen voor de opleiding moet je een x aantal stage uren maken en het is een opleiding via de derde leerweg (studie via het lcoi). De studiekosten wil ik gewoon zelf betalen. Het betreft een opleiding voor een functie die voorkomt op de kansberoepenlijst (kinderopvang).

    Mag je met behoud van uitkering een stage lopen? En stel dat mijn ziektewetuitkering wordt omgezet naar een ww uitkering, mag je dan wel je stage afronden met uitgestelde sollicitatieplicht?

    Alvast bedankt!

    Met vriendelijke groet,
    Noelle
     
  2. UWV

    UWV VIP lid
    Medewerker

    Goedemiddag Noelle,

    Wat goed dat je verder kijkt naar de mogelijkheden voor een opleiding!

    Of dit vanuit de Ziektewet kan en mag, zeker ook met de stage, moet door de arbeidsdeskundige bepaald worden. Je kunt hiervoor contact opnemen door te bellen met 088 898 9294.

    Voor de WW-uitkering geldt vervolgens dat je met de adviseur werk die jouw sollicitatieverplichting behandeld kunt overleggen, vanaf het moment dat je de WW-uitkering opnieuw hebt aangevraagd.

    Met vriendelijke groet,
    Timo
    UWV Webcareteam
     

Deel Deze Pagina