Ontlasting-zindelijk?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Papallona, 17 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Papallona

    Papallona Fanatiek lid

    9 apr 2016
    1.029
    247
    63
    Vrouw
    Hee hallo,
    Mijn zoontje is ruim 2 en vanaf 1,5 plast hij al op de wc als ik er hem op zet. Hij heeft ook een periode gehad dat als ik zag dat hij moest poepen dat ik hem op de wc had gezet en dat hij hier verder ging poepen. Nou is het een keer misgegaan, hij poepte per ongeluk onder de douche en was hier zo erg van geschrokken dat hij ineens niet meer op de wc wilde. Ik heb het een hele tijd zi gelaten want hij hoefde nog zeker niet. Laatste tijd wil hij weer op de wc plassen en sinds 2 dagen ben ik actief begonnen met zindelijkheid, eigenlijk ging het in 1 dag goed en geeft hij nu aan als hij moet plassen. Ik zet de verwarming een graadje hoger en laat hem in de blote billen lopen.

    Echter kregen we visite en deed ik hem een oefenbroekje aan, hij heeft deze nog maar net aan en poept erin. En vanochtend moesten we even naar de stad en toen poepte hij er ook direct in. Zou hij het poepen nog heel eng vinden? En hoe kan ik hier het beste mee omgaan? Want morgen willen we even weg, dan wel een luier aandoen voor het eventuele poepen? Of juist niet? Ik wil er niet teveel nadruk op leggen maar het plassen vind hij echt leuk op de wc.

    Hebben jullie tips?
     
  2. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Geen ervaring, hier 2 kinderen die zowel in 1x plas als poep zindelijk waren. Ik hoor het om me heen trouwens wel vaker van dat poepen. Mijn nichtje poepte op haar 4e nog alleen met een luier om. Dan vroeg ze thuis een luier, ging in een hoekje zitten poepen en daarna kon de luier meteen uit. Die vond het heel eng dat er iets uit haar kontje viel. Ging vanzelf over toen ze op de kleuterschool zag dat andere kindjes wel op de wc gingen poepen.
     
  3. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.934
    8.752
    113
    Onze zoon was juist eerder poepzindelijk. Hij piepte eerst in zijn luier maar wou geen schone broek.

    Ik vertelde hem elke keer zodra hij een poepluier had dat hij al klaar had kunnen zijn. Je hebt je billen niet zo vies en minder rood.

    Voor hem was dat uiteraard de reden om over te stappen. Vond het even spannend maar ging daarna goed.
    Volgens mij was hij toen 2.5
     
  4. Papallona

    Papallona Fanatiek lid

    9 apr 2016
    1.029
    247
    63
    Vrouw
    Ga ik ook eens proberen det te zeggen. Hij is nu gewoon echt wel plaszindelijk. Geen enkel ongelukje gehad en meld het netjes. Maar poepen is een ander verhaal. Hij doet het echt in zijn onderbroek. Wil bewust geen luier aandoen maar dit is natuurlijk ook niet wat
     
  5. MissBlue

    MissBlue Niet meer actief

    Geef hem de tijd. Komt vanzelf!
    Hier was ze plaszindelijk met 2,5. Maar poepen op de wc lukte pas met ruim 3,5 jaar. Ze vond het veel te spannend, zowel op de wc als op het potje. We zijn gewoon blijven oefenen. Steeds een luier aangetrokken wanneer ze moest. Ze hield het anders gewoon op met buikpijn tot gevolg.
    Het duurde even en ik kneep 'm wel even of ze voor haar 4e compleet zindelijk zou zijn. Maar dat is gelukt!
    Dus ik zou zeggen, hij is nog zo jong, trek hem gewoon een luier aan en blijf oefenen zodat hij gewend raakt.
     
  6. Klaartje863

    Klaartje863 VIP lid

    10 mei 2012
    6.606
    56
    48
    Hier hebben ze allebei nog een gehele tijd in een luier gepoept. Ze waren wel poep-zindelijk, want vroegen zelf om een luier als ze moesten poepen. Het lukte gewoon niet om op de wc te poepen. Ze vonden het allebei eng, maar waren ook gewend om staand te poepen.

    De jongste was voor zijn 2e verjaardag al zindelijk en de oudste met bijna 2,5 jaar. Het heeft nog ongeveer 10 maanden voor ze allebei op de wc poepte.

    En toen ze allebei eenmaal een keer op de wc hadden gepoept, waren ze er doorheen en hebben ze het niet meer in een luier gedaan. Dit ging eigenlijk vanzelf toen ze op de wc zaten om te plassen en ook moesten poepen en het niet meer konden ophouden ;)
     
  7. Vollemaan1

    Vollemaan1 Actief lid

    29 dec 2018
    103
    79
    28
    Vrouw
    Ja ik zou ook gewoon eerst tegen hem zeggen dat als hij moet poepen hij een luier kan vragen. Dan poept hij niet in zijn onder broek en kan langzaam vertrouwen krijgen. Zo erg is dat ook niet toch? Hij gaat vanzelf wel een keer op de wc poepen.
     

Deel Deze Pagina