Vraag over WAZO ivm ziekte

Discussie in 'Stel je vraag aan het UWV webcareteam' gestart door Noralysse, 30 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Noralysse

    Noralysse Lid

    16 apr 2019
    5
    0
    1
    Vrouw
    Hallo,

    Afgelopen 20 maanden ben ik ziek geweest en heb vanaf de 13de maand 70% salaris gekregen van mijn werkgever ipv eerst 100%

    Nu krijg ik straks 16 weken WAZO via het UWV. Ik vraag mij af wat daar het bedrag van is. Wordt dat ook 70% van mijn salaris of krijg ik ‘gewoon’ 100%?

    Ik stel de vraag omdat de WAZO een onderbreking is van de 104 weken ziekte, geldt dit dan ook voor mijn salaris inhouding van 30%?

    Het is moeilijker rond komen met die 70% salaris door de ziekte, ik zou gekeurd worden voor de Wia, maar helaas (?) wordt dit nu ook 16 weken uitgesteld, hier heb ik van het UWV al bericht over gekregen.

    Hopelijk hebben jullie het antwoord op mijn vraag, dan weet ik wat ik straks qua financiën kan verwachten tijdens de WAZO.

    Groetjes Noralysse
     
  2. UWV

    UWV VIP lid
    Medewerker

    Hallo Noralysse,

    Allereerst wil ik graag met je delen dat je in sommige gevallen recht hebt op een toeslag van UWV, nadat je een jaar ziek bent geweest.

    Het uitkeringspercentage tijdens de WAZO is weliswaar 100% van jouw dagloon, maar dit hoeft niet te betekenen dat jij 100% van jouw salaris ontvangt.

    Om jou meer duidelijkheid te geven over de hoogte van jouw dagloon tijdens de WAZO, nadat je een tijd ziek bent geweest, raad ik je aan om contact met ons op te nemen. De uitkeringsdeskundige, die jouw dagloon berekent, kan de wijze van berekenen met jou bespreken. Dat kan door ons een bericht te sturen of telefonisch contact met ons op te nemen op werkdagen tussen 8 en 17 uur via 088 898 9294.

    Aan de hand van jouw persoonlijke gegevens kunnen we je beter verder helpen en jou meer duidelijkheid geven over de hoogte van jouw inkomen tijdens je verlof.

    Met vriendelijke groet,
    Wieger

    UWV Webcareteam
     
  3. Noralysse

    Noralysse Lid

    16 apr 2019
    5
    0
    1
    Vrouw
    Heel erg bedankt Wieger, ik heb telefonisch contact gehad en het is helemaal duidelijk nu, super!
     
  4. UWV

    UWV VIP lid
    Medewerker

    Graag gedaan Noralysse.

    Je bent van harte welkom met jouw vragen.

    Ik wens je heel veel sterkte en beterschap toe en natuurlijk een fijn weekend!

    Met vriendelijke groet,
    Wieger

    UWV Webcareteam
     

Deel Deze Pagina