Verjaardagsvisite wel/niet zelfredzaam, herkenbaar?

Discussie in 'De lounge' gestart door Muisje2016, 30 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. humptydumpty

    humptydumpty Fanatiek lid

    9 apr 2014
    3.637
    1.193
    113
    Oei, ik zou echt niet amused zijn als ik bij aankomst hoorde dat jullie buikgriep hebben, maar dat terzijde...

    Ik ben persoonlijk meer de situatie van je schoonfamilie gewend, maar als de gastvrouw/heer ziek is dan snap ik dat je liever niet steeds op staat. Echter een volgende keer zou ik het afzeggen en al dan niet vragen of 1 opa en oma paar misschien iets leuks met dochter wil doen ter compensatie en de verjaardag opnieuw plannen.
     
    Leni88, Novi, zara1983 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  2. ffff

    ffff Bekend lid

    9 okt 2012
    911
    545
    93
    Ik serveer goeddeels zelf uit, maar vind het ook prima als mensen zelf een keer naar de koelkast lopen. Ik vind het zelf ongemakkelijk om bij een ander in de kastjes te duiken. Ik ben niet snel vies van verkouden/hoestende mensen of iemand met een beetje koorts, maar verjaardagsvisite bij een koppel met buikgriep had ik echt rechtsomkeert gemaakt. Het is zo besmettelijk, en je eet en drinkt dingen klaargemaakt door de besmettelijke gastheer/-vrouw. Ik had in jouw geval de hele boel dus afgeblazen.
     
    zara1983 vindt dit leuk.
  3. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Hier helpt mijn moeder ook meestal met wat dingen aansnijden of taart serveren, dit zou schoonmoeder nooit doen.
    De een is nou eenmaal anders dan de ander, en ik vind dat als je op visite/verjaardag bent, je best bediend mag worden.
    Ik pak bij mijn schoonouders ook niet snel zelf iets uit de keuken, dus ik begrijp het opzich wel.
     
  4. Shay25

    Shay25 Fanatiek lid

    16 okt 2018
    2.641
    2.377
    113
    Vrouw
    Dus als je gewoon langs komt, mag je een glas drinken pakken of helpen en op een verjaardag ben je een gast? Dat is te raar!
     
  5. Shay25

    Shay25 Fanatiek lid

    16 okt 2018
    2.641
    2.377
    113
    Vrouw
    Ja hier ook, we helpen elkaar zodat we samen iets kunnen eten en/of drinken en jij niet alleen maar in de keuken staat.
     
    Ysabella en Strandbal vinden dit leuk.
  6. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.536
    26.106
    113
    Vrouw
    Je hebt ook van die stresskippen. Bij mijn tante pak ik op gewoon bezoek zo drinken uit de schuur, maar op verjaardag verandert die schat in een vrij gespannen controle freak haha dus dan laat je het wel want o wee als je een verkeerd kopje pakt die niet bij de schotel past. Familiekwaal, zo mag je bij mijn moeder bij verjaardagen NIETS in de kast zetten of stoelen op hun plek zetten. Strikt verboden. Zelf een bordje voor gebak uit de kast pakken? Foei! Terwijl je normaal moppers krijgt als je niet zelf een bord pakt haha
     
    Gewooniemand en DQueen vinden dit leuk.
  7. Happymam

    Happymam Fanatiek lid

    7 feb 2009
    1.179
    261
    83
    Bij onze familie bedient de gastheer en gastvrouw. Dus een verjaardag hier in huis betekent dat man en ik bedienen. Verjaardag bij familie laten we ons bedienen. Mee eten doen we niet aan.
    Ik vind het prima zo. Ik heb liever niet dat anderen dan man of kids in de keuken komen, en vind het best leuk om samen met m'n man de ‘visite’ te verzorgen. Oudste zoon helpt graag met taart delen
     
  8. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.392
    4.246
    113
    Vrouw
    Wij hebben beide families die erg vrij zijn. Dus als iedereen bij ons is, staat het meeste klaar op tafel, inclusief ijsblokjesmachine :) en iedereen pakt zelf en voor elkaar. Het is hier anders ook niet aan te lopen hoor! Veel te grote familie.
    Ook hier eet iedereen hier, dat serveer ik wel uit en zet de rest op tafel.
     
    Aszz vindt dit leuk.
  9. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113
    Oh en bij beide families gebruikt iedereen ook gewoon plastic borden, bestek en bekers. Vind niemand raar. Alleen maar handig.
     
  10. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Haha ja in Nederland.. maar ëchte zelfgemaakte soep kom ik graag voor moet ik zeggen.

    maar ik heb al vaker van Syrische vluchtelingen bijv gehoord dat ze het wel fijn vinden om geen dagen vooraf in de keuken te hoeven staan ;)
     
  11. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.611
    3.987
    113
    Als ik gewoon langs ga trek ik ook niet zomaar koelkasten open om te drinken of ga ik de chips in schaaltjes doen, dat schrijf ik ook niet toch?
     
    Madelie vindt dit leuk.
  12. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.536
    26.106
    113
    Vrouw
    Moet zeggen dat het bij ons in de familie en in vrienden kring uiterst zeldzaam is. Blijkbaar ben ik niet de enige die daar niet vol van raakt (of het moet echt een goede zelfgemaakte snert zijn in hartje winter, daar zit ook heel veel tijd in).
     
  13. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.650
    21.151
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Ik kan me daar echt niet aan storen als iemand lekker blijft zitten. Over het algemeen rennen we zelf heen en weer, maar als iemand zelf even wat pakt, is dat ook goed. Bij anderen waar je zelf kan pakken, vind ik dat ook helemaal prima en niet raar.
    Als je je echt zo slecht voelde, had je af moeten zeggen. Of moeten vragen aan iemand: wil je me helpen? En niet verwachten dat iemand dan wel helpt en dan het stom vinden dat iemand dat niet doet.
     
    Madelie vindt dit leuk.
  14. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.014
    5.106
    113
    Oké, ik ben een beetje verbaasd dat er zoveel hier vinden dat de gastheer/gastvrouw op een verjaardag hoort te bedienen! Ik ben zelf opgevoed met het idee dat je samen een feestje viert en dat dat betekent dat je de gastvrouw/gastheer een beetje helpt zodat die ook van het feest kan genieten. Doe ik zelf dus ook altijd als ik ergens ben, ook bij schoonfamilie :)

    En het is niet zo dat iedereen het zelf maar in de keuken moet uitzoeken qua drank en eten. Ik heb van tevoren schalen gemaakt met kaas, worst, groente, dipsausje. Alles staat lekker op tafel om te pakken, maar de aanvulling daarvan staat in de koelkast evenals de frisdrank omdat dat koel lekkerder is.

    De soep is een zelfgemaakte italiaanse maaltijdsoep met pasta. Geen idee waarom dat niet feestelijk of geen volwaardige maaltijd zou zijn.
     
    pety01, Happyhope, Jolna en 5 anderen vinden dit leuk.
  15. mamavaneenpopje

    mamavaneenpopje Actief lid

    15 feb 2014
    252
    203
    43
    Vrouw
    Leerkracht
    Hier helpt iedereen gewoon mee.. Ben ook niet de beste gastvrouw :roflmao:. We houden de verjaardag wel ook alleen voor familie en beste vrienden die sowieso wel gewend zijn hier zelf eten/drinken te pakken.. Moeder en schoonmoeder maken het eten op onze verjaardag en regelen dit helemaal.. En mijn broertjes zorgen er zelfs voor dat als ik gezellig zit te kletsen ik ook iets te drinken krijg :D. Ik help op de verjaardag van deze mensen ook mee en pak daar ook gewoon zelf mijn drinken!
     
  16. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.014
    5.106
    113
    Wat betreft de buikgriep: we waren beiden vooral nog wat slapjes. Niet zo ziek dat we geen verjaardag konden vieren. Alleen best een opgave om dan de hele dag heen en weer te lopen om iedereen te bedienen.

    Ja, ik had het concreet aan mijn schoonfamilie kunnen vragen om te helpen maar dat was niet nodig want mijn familie deed dat uit zichzelf.

    Mijn post was bedoeld om eens te horen hoe anderen dat ervaren op verjaardagen en wat jullie als 'normaal' beschouwen. (Blijkbaar iets anders dan ik, en dat was precies waar ik benieuwd naar was.)

    En over het besmettelijk zijn van de buikgriep: dan kan je in september echt nergens meer naartoe. Gewoon goed handen wassen na het toilet en voor je aan eten zit. Gelukkig is onze familie niet zo panisch voor een virusje, niemand die het raar vond dat we het door lieten gaan. En aan beide kanten al zoveel verjaardagen gehad in september dat we die bacillen toch wel over en weer uitwisselen :thumup:
     
    juf1987 vindt dit leuk.
  17. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Om dit soort dingen te voorkomen zetten wij altijd alles op de eettafel qua tussendoortjes; snacks/hapjes, drinken (flessen/pakken en evt. thermoskannen heet water voor thee), bordjes, bekertjes/glazen, servetjes, etc.
    Alleen voor taart (en dan tegelijkertijd cadeautjes uitpakken) en het avondeten hebben we een gezamenlijk moment, waarbij we dan bij de taart ook voor iedereen (die dat wil) koffie maken.
    De rest van de (mid)dag kan iedereen zelf die paar meter wel even naar de tafel lopen om iets te pakken ;) (En wanneer iemand dit niet kan dan is het uiteraard een ander geval, maar de meesten zijn hier gewoon prima toe in staat ;))

    Met het avondeten doen we eigenlijk hetzelfde; alles wordt op tafel gezet en iedereen kan zelf opscheppen.

    Wij hebben als uitgangspunt dat we zelf ook graag gezellig de verjaardag willen meevieren en dus niet de hele dag in de weer willen zijn. Als mensen op hun wenken bediend willen worden dan gaan ze maar naar een horecagelegenheid :thumup:
     
    Driessen21 en Muisje2016 vinden dit leuk.
  18. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Persoonlijk moet ik ook zeggen dat ik mezelf zwaar ongemakkelijk voel als ik bij een ander thuis zo "bediend" word... (In deze setting van een feestje)
    Ik heb zelf 2 armen + 2 benen + een goed stel hersenen, dus ik kan dat prima zelf ;)
    Ik ben de eerste die zegt: "Blijf lekker zitten, geniet jij maar gewoon van het feestje."
    Na afloop staan wij ook altijd als eerste klaar om te helpen met opruimen/afwassen.
    Ik vind dat niet meer dan normaal eigenlijk :)
     
    Ansel vindt dit leuk.
  19. Marsepein

    Marsepein Fanatiek lid

    31 mei 2019
    1.411
    1.253
    113
    Vrouw
    Ik verwacht niet van mijn gasten dat ze zelf drinken en eten pakken en de boel opruimen. Zou me er zelf ongemakkelijk bij voelen om bij anderen de koelkast open te trekken of eten te pakken. Ben dat niet gewend.
    Ik help wel altijd mee met afruimen en vaatwasser vullen.
     
    Neuzeke vindt dit leuk.
  20. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Eerlijk gezegd is mijn man beter in bedienen dan ik. Ik drink zelf vaak te weinig en heb op zo'n middag vaak maar 1 of 2 keer zelf behoefte aan drinken. Als ik dan lekker met mensen zit te kletsen, heb ik er echt geen erg in dat andere mensen met lege glazen zitten. Gelukkig let mijn man beter op, dus die zorgt goed voor onze gasten en zodra ik dat zie ga ik wel helpen.
    Als ik alleen vriendinnen op bezoek heb, vragen ze er vaak zelf wel om. Die weten dat ik een slechte gastvrouw ben, maar houden toch van me. :cool:

    Als ik het goed begrijp, heb je gezegd dat mensen zelf iets mochten pakken. Als ik zoiets zeg, dan is het heel simpel: dan kun je dus drinken pakken of dorst leiden. Ik zou me in ieder geval niet ergeren aan mensen die niet helpen, want na zo'n mededeling / verzoek zou ik dus echt niet bedienen.

    Overigens schenken wij meestal wel in voor onze gasten. Maar er zijn er altijd wel een paar die even helpen wat bordjes in de vaatwasser te zetten ofzo. Heel fijn.
     

Deel Deze Pagina