slowcooker

Discussie in 'De lounge' gestart door DQueen, 29 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. wafelijzer

    wafelijzer Fanatiek lid

    26 nov 2015
    1.828
    782
    113
    Vrouw
    Ziet er lekker uit! Heb hem opgeslagen :)
     
  2. Queen

    Queen Fanatiek lid

    11 aug 2010
    1.066
    251
    83
    Een aantal jaar geleden heb ik een slowcooker gehad, maar die heb ik later weggegeven.
    Ik vond namelijk dat er een bepaald smaakje aan het eten zat.

    Zijn er meer mensen die dat zo ervaren of lag dat aan mij?
    Ik maakte bijvoorbeeld aardappelen met kip, wortel, uit etc.
    Het smaakte gewoon anders of zo.
     
  3. Pastasaus

    Pastasaus Actief lid

    11 sep 2016
    253
    143
    43
    Vrouw
    Op de spaghetti
    Haha, vandaar dat ik hem niet kon vinden maar bij James Cook de zeevaarder uit kwam :roflmao::roflmao:

    Dankjewel! Rood is mooi maar zwart is toch meer mijn ding. Hij gaat op m'n lijstje, tegen de tijd dat ik er aan toe ben uit te zoeken welke ik graag wil zal ik gaan vergelijken :).
     
  4. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    @Adje
    ik zie altijd van die lekkere dingen in het wat eten we topic voorbij komen van jou.
    heb jij toevallig een lekker recept van kip pilaf voor mij voor de slowcooker?
     
    Adje vindt dit leuk.
  5. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.475
    24.334
    113
    Oeh, nee niet voor in de slowcooker. Ik heb alleen een recept van mijn moeder dat een beetje op kip pilav lijkt. Maar dat is een ovenschotel (en ook geen echte kip pilav, dat heb ik dus nog nooit gemaakt :oops:)

    Het is wel heel lekker en het zou ook wel in de slowcooker kunnen, maar dan zou ik iig de banaan en misschien ook de perzik pas aan het einde mee warmen, en de bouillon weglaten en vervangen voor alleen een bouillonblokje.

    Ovenschotel met kip banaan en perzik:
    • 3 kipfilets
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 2 of 3 hele bananen in plakjes
    • 1 blik perzikschijfjes, uitgelekt
    • 1 eetlepel dille
    • 1 grote ui, gsnipperd
    • 250cc kippenbouillon
    • bloem
    • peper en zout naar smaak
    • olijfolie of bakboter

    Kipfilet schoonmaken, bestrooien met zout en peper, en goed door de bloem wentelen.

    Boter in ruime koekepan verhitten en kip even aanbraden (beetje bruinen, hoeft niet gaar). Kip in de overschaal leggen.

    In het baksel van de kip het gesnipperde uitje fruiten. Vervolgens tomatenblokjes, bouillon en dille toevoegen. Banaan en perzik aan de saus toevoegen en even meewarmen. Saus over de kip in de ovenschaal scheppen.

    Ovenschaal ca 30-40 minuten in voorverwarmde (180 C) oven plaatsen.
     
  6. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.750
    113
    Toevallig gebruik ik dit recept altijd voor kip pilav (zonder de bleekselderij) en ik zie nu dat het een slowcookerrecept is. Ik doe het dus nog altijd in de pan tot nu toe.
     
  7. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    Ahh super lekker! Thnxx..
     
    Adje vindt dit leuk.
  8. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    Bedoel je Adje haar recept?
    In ieder geval bedankt.. :)
     
  9. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    Ik twijfel nog voor vandaag tussen rode kool stamppot met een vers worstje en lasagne..
     
  10. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.873
    15.314
    113
    Heb jij een goed recept voor lasange uit de slowcooker? Ben zo bang dat het lasangesoep wordt haha
     
  11. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    Haha sorry, ik zat in het verkeerde topic haha..
    Dit moest in het wat eten we vandaag topic:D
     
    Sado vindt dit leuk.
  12. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    Maar ik maak altijd alleen de saus in de slowcooker, voor de rest gaat het gewoon lekker de oven in ;)
     
    Sado vindt dit leuk.
  13. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.873
    15.314
    113
    Hahaha jammer:roflmao::roflmao:
     
  14. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.750
    113
  15. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    tuc vindt dit leuk.
  16. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    @tuc gebruik jij trouwens iets vervangends voor de bleekselderij?
     
  17. Louise11110

    Louise11110 Niet meer actief

    Nou ik heb er 1 besteld! Een russel hobbs van 3.5 liter inhoudt. Lijkt mij voldoende voor 2 en straks 3 personen. :D
    Ik verwacht hem donderdag binnen te krijgen en dan gaat vrijdag het draadjesvlees erin!
     
    Linda86 vindt dit leuk.
  18. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Deze stond voor vandaag op het menu en het was heerlijk!! :D
    Zelfs onze oudste dochter vond het lekker, terwijl ze normaal geen fan is van erwtensoep.
    Deze ga ik dus vaker maken!
     
    Majo1983 vindt dit leuk.
  19. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.750
    113
    Nee die laat ik er gewoon uit.
     
    miss C vindt dit leuk.
  20. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.634
    2.336
    113
    Vrouw
    Broek
    Bedankt! Mijn kinderen vinden hem ook heerlijk. Die zijn sowieso echt van de soepjes. En ze krijgen een partijtje extra groenten binnen zo :thumup:.
     
    Kristel86 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina