Hoe ziet jullie zondag eruit "thuis" ?

Discussie in 'De lounge' gestart door vruchtje24, 13 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Theezeefje

    Theezeefje Fanatiek lid

    13 okt 2014
    3.542
    3.775
    113
    Overijssel
    Om 6/6:30 opstaan en 7:15 op weg naar de zwemles (8-10 uur) daarna nog even zwemmen als ik zin heb ( meestal niet)
    Gewoonlijk zondags de was erdoor draaien,nu geen zin en is niet echt dringend.
    Man was vissen tot 14:00 en mijn ouders kwamen op bezoek.
    Vaak gaat zoon om de 2 weken een hele dag daar heen. Kan ik rommelen in huis.
    We doen nooit zo veel. Mijn man heeft een angststoornis dus veel sociale contacten hebben we niet en eigenlijk vindt ik het inmiddels ook wel fijn om een luie dag te hebben
     
  2. Jigsaw

    Jigsaw Niet meer actief

    Vanmorgen om 7uur opgestaan.
    10u boodschappen.
    Lunchen rond 12. Daarna met de kinderen creabea geweest, zand gekleurd met krijt en in een klein weckpotje gestopt. Later gingen de oudste 2 met de buurtkinderen buiten spelen en de jongste lag in bed. Toen kon ik lekker luieren.

    Vaak ga ik borrelen bij vrienden op zondagmiddag maar vandaag niet.
     
  3. Annemeis

    Annemeis Fanatiek lid

    11 sep 2011
    2.155
    768
    113
    Rond 8u zijn ze pas wakker (heerlijk!) tot half 9 filmpje kijken bij ons in bed. Dan aankleden, wassen en eten. Rond 9.15 naar de kerk. Kids naar de kindernevendienst. Om 10.30 nakletsen bij de kerk. Kinderen spelen dan nog tikkertje of verstoppertje op het kerkplein.

    En dan vaak familie of vrienden bij ons over de vloer of wij naar vrienden/familie toe. Veel verjaardagen worden dan gevierd... het is echt een gezins- en familiedag. En als er geen verjaardag is dan lunchen en spelen in het bos of fietstocht door het bos oid.
    Als het regent dan spelen we spelletjes, maken we puzzels en bakken we een taart. Boekjes lezen, hutten bouwen op zolder, zingen met de gitaar, playmobil, lego, knex enz.

    Avondeten doen we dan meestal vroeg en uitgebreid met een zondags toetje erna. Meestal gaat mijn man of ik nog naar de avonddienst van 19u tot 20u en doet de ander afwas, kids in bad en naar bed.
    Dan gaan de kids lekker lang in bad en liggen ze er rond 19.15 in. Man en ik de hele avond samen op de bank (expeditie kijken!) en vroeg naar bed.
     
  4. Aagje90

    Aagje90 Bekend lid

    25 apr 2012
    909
    334
    63
    Vrouw
    dochter wordt tussen 7 en 8 uur wakker, vanochtend 8 uur. Komt dan lekker bij ons in bed tv kijken. Een van ons gaat naar beneden en haalt wat een broodje voor dochter en thee voor ons allen, soms ook koffie. Na een poosje is dochter het zat en gaat ze nog wat spelen totdat ze er echt klaar mee is. Dan gaan we douchen. Ze mag kiezen of met mama of met papa. Terwijl de een douchet haalt de ander de bedden af. Dan wordt dochter afgedroogd en aangekleed en gaat de ander douchen. Dan even een wasje aan en met z’n allen naar beneden koffie drinken met een koekje of fruit. Gewoon zo’n lekkere rustige ochtend. Meestal bedenken we ter plekke wat we gaan doen. Naar de stad, het bos, op visite, zwemmen zoiets.
     
  5. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    #65 GossipGirlxoxo, 13 okt 2019
    Laatst bewerkt: 13 okt 2019
    Luie ochtend, ik slaap uit, man maakt uitgebreid ontbijt. Luxe broodjes en beleg, croissants, gevarieerde eieren (gekookt, scrambled, uitsmijter, ommelet met groente). Verse jus. Daarna doe ik het huishouden, gaat man meestal even met de kids een kleine 2 uur er op uit. Daarna als gezin ergens lunchen. Met dit weer daarna als gezin een spelletje, film of wat knutselen, kleien, kleuren. Eind van de middag aan de borrel, schuiven 9 vd 10 keer familie en/of vrienden aan, met franse kaasjes en stokbroodjes, dipjes en lekkere hapjes (wat vaak ook diner word) . Met mooi weer een pretpark, dierentuin, soms een beverwijkse markt of batavia stad de kids gaan vroeg slapen en wij samen op de bank film of serie en op tijd naar bed omdat maandag de wekker weer vroeg gaat.
    Deze zondag liep in het 100, na het lunchen kreeg ik lichamelijke ongemakken, ben met de ambulance thuis opgehaald en moet een nachtje blijven en hoor morgen het behandelplan. Man heeft de zondag traditie wel voortgezet met vrienden op mijn aandringen omdat hij in het zkh weinig kon betekenen en ik niet de zondag van het hele gezin wilde verpesten.
     
  6. Ligero

    Ligero VIP lid

    1 aug 2011
    6.805
    1.516
    113
    Hier ook geen kids die zichzelf vermaken!

    Wij staan rond 8u op. Als de kids eerder wakker zijn proberen we ze in ons bed te houden met kletsen en kroelen. Rond 8u beneden tv kijken en ontbijten. Ik ga van 9.30 tot 10.15u sporten en douchen. Kinderen gaan soms mee en als ze niet mee gaan dan bouwt mijn man vaak een hut of treinbaan met ze.

    Nadat ik gedoucht ben kleed iedereen zich aan en doe ik vaak iets met de kinderen. Meestal knutselen (inspiratie op pinterest. Verven, zoutdeeg, slijm maken etc) of een spelletje.

    Dan lunch, nog even tv kijken. Dan schop ik ze naar buiten voor een uur (tenzij het heeeeel hard regent) en spelen ze in de tuin terwijl ik binnen de keuken opruim en stofzuig en dweil. Rest van de middag moeten ze proberen zichzelf te vermaken. Ik ga dan even op de laptop fotoboeken bijwerken of andere hobby. Mijn man gaat dan soms huishouden of leren.
    In de praktijk betekent het vaak dat de kinderen óf ruzie maken, óf op mijn schoot hangen kijken wat ik aan het doen ben, óf zich vervelen. Dan opper ik soms wat suggesties en de ene keer gaat het beter dan de andere keer.

    En dan gaan we alweer koken, de jongste helpt dan vaak en dan moet de oudste haar kamer opruimen. Na het eten nog even tv en dan weer naar bed.
     
  7. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Gisteren had vriend de vroege dienst, dus was alleen met dochter. Als ze wakker wordt (vandaag toen 8u30), dan mag ze nog even bij mij in bed naar Bumba kijken terwijl ik rustig wakker wordt. Dan gaan we ontbijten en gaat dochter wat spelen, tv kijken als ze dat wil of een mengeling van de twee.

    Om 10u30 zijn we wat boodschapjes gaan doen, mocht ze zelf met een kinderkarretje rondlopen, vond ze geweldig. Toen we thuis kwamen hebben we gegeten en heb ik ze naar bed gebracht. Vriend is wat vroeger gestopt met werken en kwam rond 12u30 al thuis. Dochter besliste weer geen middagdutje te willen, dus zij mocht terug uit bed.

    Daarna ging ik alvast wat eten voorbereiden (slowcooker) terwijl vriend dochter bezig hield. Het was ook voetbal deze middag (Belgen) en dochter heeft zich prima vermaakt met haar speelgoed. Dochter werd wat moe en jengelig, dus weer even wat tv gekeken en met papa spelen, ik het eten afwerken. Daarna eten en nog met papa spelen en naar bed.

    Dan hebben we savonds nog wat tv gekeken en elk wat gegamed.

    Wat we op zondag doen, hangt af van of vriend moet werken, en of hij naar de voetbal gaat. Als er geen voetbal is, blijven we meestal thuis. Soms komt mijn zus, of gaan we naar zijn ouders.. wij houden niet van drukte, dus wij gaan liever dingen doen in de week als vriend niet moet werken en dochter thuis is van de opvang.
     
  8. Fantykoekie

    Fantykoekie Fanatiek lid

    18 jul 2018
    2.655
    3.465
    113
    Vrouw
    Ik werk altijd op zondag dus om 5u opstaan, 6u naar het werk vertrekken en om 17.30u ben ik thuis. Meestal zijn papa en zoon dan een film aan het kijken en chips aan het eten. Zondag is chipsdag :roflmao:

    Zoon wordt altijd om 7u wakker. Dan mag hij tot 8u op zijn kamer op de tablet of Nintendo DS spelen.
    Verder wisselt hun dag maar nooit druk. Of lekker thuis blijven. Of zwemmen, fietsen,...
    Gisteren zijn ze met de fiets naar de speeltuin gegaan met het mooie weer.
     
  9. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.277
    2.177
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Iedereen slaapt zolang als hij/zij wil. Gisteren ik tot 8:00 uur , kinderen tot 9:15 uur en man tot 11:00 uur. Als man uit bed is met zijn allen eten. Toen ben ik eerst met zoon naar een speeltuin in het park geweest. Daarna met dochter ijsjes gemaakt. Man deed ondertussen de was. Toen naar mijn schoonouders gewandeld, uurtje wandelen. Daar op visite geweest. Terug naar huis gewandeld. Op de bank geploft met eten en nog even dom televisie gekeken.

    We gaan eigenlijk iedere week naar mijn schoonouders op zondag. Maar een hele dag niks doen en in huis rommelen kunnen we ook best goed ;)
     
  10. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.329
    842
    113
    Wij zijn in de lente en zomer elke week op de camping dus daar doen we op zondag waar we zin in hebben. Ik vind het fijn om daar heel vroeg door de bossen te dolen. Dan wandel ik 8 tot 12 km. Man ligt graag paar uur op bed dan. Kinderen vermaken zich zelf. 's middags stukje fietsen, een braderie bezoeken, ijsjes eten etc.

    Wintermaanden thuis. Liefst gaan we dan niet de deur uit op zondag. Ik alleen om een rondje te wandelen. Kinderen zijn altijd vroeg wakker die gaan dan beneden tv kijken of kleuren. Ze mogen best even op ee beeldscherm maar geen uren. Zelf vermaken vind ik nog te belangrijk op deze leeftijd. We bakken ook graag wat lekkers of koken dan wat uitgebreider. Heerlijk de zondagen!
     
  11. MariMari

    MariMari Actief lid

    8 jun 2018
    204
    331
    63
    Vrouw
    Thuis
    De zondag beginnen we altijd rustig met koffie op bed (gister met formule1 erbij), zoontje komt wanneer ie wakker wordt met de Ipad tussen ons in zitten, ergens tussen 10-11 uur gaan we naar beneden om te douchen en te ontbijten....en verder is het vaak klussen, huishouden, relaxen, spelletjes, visite krijgen, op visite gaan. We hoeven niet zo nodig elke zondag op pad. Zoontje vroeg gister ook of we nergens naartoe gingen want hij wilde een pyjamadag, ik hing grieperig op de bank en man ging de schutting plaatsen dus kwam prima uit dat hij een pyjamadag wilde...hij heeft z'n vader geholpen, een tijd in bad gezeten, we hebben spelletjes gedaan op de wii, spelletje/filmpje op z'n Ipad en zondag is (airfryer)snackdag :D
     

Deel Deze Pagina