onrustig drinken aan de borst

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Mila88, 1 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mila88

    Mila88 Lid

    7 okt 2015
    51
    7
    8
    Mijn zoontje is 3,5 week. In de kraamweek ging de borstvoeding erg goed. Daarna begon hij af en toe wat onrustiger aan de borst te drinken. Het lijkt alsof hij de toeschietreflex dan niet aan kan, hij is gulzig aan het slikken en op een gegeven moment verslikt hij zich en laat de tepel los. Dit wordt steeds erger, 5 van de 8 voedingen verlopen nu wel zo. Met als gevolg dat hij volgens mij veel lucht mee hapt en nadien last heeft van spugen, boertjes, de hik etc.. De onrust na de voeding houdt nu steeds langer aan (tot ruim 2 uur na de voeding). Wanneer ik kolf en de fles geef is hij na de voeding ontspannen.

    Er zijn ook momenten, met name in de avond, waarop ik niet zoveel voeding lijk te hebben en hij juist weer gefrustreerd lijkt omdat het niet zo 'makkelijk' komt? (dit interpreteer ik zelf zo..)
    Hij gooit dan elke keer zijn hoofd achterover, trekt aan de tepel, laat los en begint te huilen, om vervolgens weer gulzig te gaan zoeken.

    Iemand tips? Ik zit ook aan spruw te denken, mijn borsten en tepels zijn tussendoor en tijdens het voeden pijnlijk, een branderig gevoel.

    Al met al zorgt dit ervoor dat ik er naar neig om over te gaan op kunstvoeding. Maar bij de gedachte daaraan wordt ik toch weer verdrietig omdat ik hem juist zo graag bv zou willen geven.
     
  2. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.581
    1.203
    113
    randstad
    Je kunt de toeschietreflex weg laten lopen in een doek zodat hij die wat minder weg hoeft te werken. Voor spruw even langs de huisarts voor medicatie
     
  3. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.413
    5.508
    113
    Vrouw
    #3 Zoe123, 1 okt 2019
    Laatst bewerkt: 1 okt 2019

    Je hoeft echt niet te stoppen met voeden hoor! Eerst proberen om zelf een oplossing te zoeken en als dat niet lukt, kan je gewoon een lactatiekundige mee laten kijken met een voeding.
    Blijkbaar heb je een behoorlijk sterke tsr. Je kan die even weg laten lopen, maar je kan ook kijken of het helpt om zelf even wat weg te kolven, heel even maar dan is de algehele stroom melk wat minder heftig.
    Het gedrag in de avond is waarschijnlijk gewoon clusteren, dus daar kan je verder weinig mee, gewoon aan toegeven, je weet waarom ze het doen.
    Voor de pijn even naar de huisarts. Wel even uitkijken dat er geen verkeerde adviezen gegeven worden. Huisartsen weten vaak maar weinig van borstvoeding.
     
  4. Flamingooo

    Flamingooo Niet meer actief

    Contacteer een lactatiekundige! Die heeft er verstand van, kan met je meekijken en denken en geeft dan adviezen en tips op maat.
     
  5. YellowEyes

    YellowEyes Fanatiek lid

    28 nov 2017
    1.863
    2.324
    113
    Vrouw
    Inderdaad een lactatiekundige laten meekijken! Die heeft er het meeste verstand van.

    In de avond zijn bijna alle baby's onrustig aan de borst, vaak clusteren baby's dan. :) Op het begin wist ik ook niet wat mij overkwam, maar het is echt volkomen normaal.

    Je hoeft echt niet te stoppen, de eerste paar maanden zijn pittig, maar het wordt echt veel makkelijker! Ik ben inmiddels bijna 8 maanden bezig, in het begin pieken en dalen met borstontstekingen, tepelkloven, overproductie etc, maar dat is het helemaal waard hoor! :)
     
  6. juliaschrijfster

    28 sep 2019
    42
    19
    8
    Vrouw
    Mee eens met mijn voorgangers! Zoek een lactatiekundige;
    misschien kun je ook al iets bereiken door anders te voeden, bijvoorbeeld door achterover te liggen tijdens het voeden zodat de melk er niet zo hard uit stroomt. Ook zou het kunnen dat je op dit moment iets te veel melk produceren, dan zijn er mogelijkheden als twee keer dezelfde borst aanbieden, maar met dat soort dingen kan een lactatie kundige het beste helpen.
    Hierboven werd gezegd dat het de eerste paar maanden zwaar is, maar meestal is dat echt maar de eerste paar weken. Ik heb twee kinderen volledig fles voeding gegeven en mijn derde kind volledig borstvoeding. Ik vond op de eerste paar weken na, de borst veel makkelijker, echt waar!
     
  7. Mamamijn

    Mamamijn Fanatiek lid

    14 feb 2013
    1.039
    365
    83
    Vrouw
    Hier nog een tip, zodra je voelt dat je borst toeschiet je tepel indrukken. Dan rem je het af want als je het gewoon weg laat lopen houd je juist die over volheid in gang. En idd achterover voeden! De eerste 6 weken is de borstvoeding nog hormonaal gestuurd waaardoor je snel overproductie kan hebben vaak na 6 weken gaat het op elkaar afstemmen
     
  8. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.413
    5.508
    113
    Vrouw
    @Mila88
    Je hebt veel tips gehad, hoe gaat het nu?
     
  9. LoveShineALight

    LoveShineALight Fanatiek lid

    16 feb 2014
    1.217
    116
    63
    Ook benieuwd hoe het met je gaat.

    Hier ook een heftige toeschietreflex en een babytje die dat niet aan kon. Eerste tijden het weg laten lopen in een flesje (spaarde zo ook om eens in een flesje te geven). Hoeft echt geen einde van borstvoeding te zijn hoor, hier ruim 2 jaar gevoed.
     
  10. wepie

    wepie Actief lid

    2 nov 2014
    216
    99
    28
    Hier ook een zoontje dat ineens heel onrustig ging drinken.
    Bleek te komen doordat de borstvoeding veel te snel ging en hij het niet bij kon drinken en zich daardoor snel verslikte.
    Ik ben hem toen in een andere houding gaan voeden dit ging echt super! Na mate van tijd ging ik het zelf ook beter aanvoelen wanneer het te snel ging voor hem. Soms dan begon ik met het voeden door plat om mijn rug te liggen met baby bovenop de borst (zo snel dat het ging) en zo steeds stukje rechterop te gaan zitten. Als je helemaal rechtop zit dan loopt het veel sneller dan dat je naar achter leunt omdat je dan de zwaartekracht niet mee hebt. Eigenlijk net als een fles die je recht houd of op zijn kop
     

Deel Deze Pagina