Ik had zelf groentesoep gemaakt. Lekker met stokbrood en kruidenboter en we hadden nog een gevuld pistoletje met gekruid gehakt over.
Wat moet ik mij hierbij voorstellen? Nu zie ik in gedachten een soep voor me met allemaal tongen van vogels er in.
Vandaag een Sloppy Joe met patatjes en tomaatjes met wat feta. Voor morgen heeft vandaag de slowcooker aangestaan met daging smoor en heb al sambaleieren gemaakt... Zó lekker!
Stoofpot met bietjes, appelmoes, gebakken aardappeltjes en als toetje stoofpeertjes uit de slow cooker.
Rijstvormige pasta, ook wel Orzo (Italiaans dacht ik) genoemd. In het Arabisch heet dat lesan 3asfour en dat betekent letterlijk vogeltongetjes. Of nou ja specifieker spreeuw dacht ik. Daar worden veel gerechten mee bereid zoals soepen maar wordt ook wel gestoomd en dan gegeten ipv/zoals rijst. Ik bak er ook vaak wat van in de pan als ik rijst maak voordat ik de rijst aanbak.
Wij zijn er nog niet helemaal uit.. Man heeft trek in bloemkool, dochter heeft trek in witlof en ik heb zin in stamppot andijvie..