Hoe vier jij de verjaardagen?

Discussie in 'De lounge' gestart door esklessebes, 14 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    23 mrt 2014
    6.475
    3.331
    113
    Naar aanleiding van een ander topic.

    De vraag hoe vier jij de verjaardagen van jouw gezin.

    Hou het vooral gezellig, popcorn staat in de kast:roflmao:
     
    hummeltje5, Oilell en jade2011 vinden dit leuk.
  2. Lizzy2019

    Lizzy2019 Niet meer actief

    Heel klein
    Met onze ouders en opa’s en oma’s

    We hebben een grote familie maar dat is gewoon niet te doen

    Ik vind het leuk om elk jaar een thema te doen

    Vorig jaar had ik bijv Frozenstijl
    En dit jaar pastel kleuren

    Hapjes hou ik voor de Kinder verjaardagen vooral gezond

    Wij doen vaak 2 uurtjes dat is meer dan genoeg
     
  3. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.749
    113
    Nou, wij dus met een uitgebreid buffet:roflmao:

    Haja grapje. Hier blijft wel altijd iedereen eten, wat we eten verschilt.
    Mensen kunnen staan of zitten, net waar ze blij van worden. Verjaardagen zijn hier niet groots qua aantal, dat trekken de kinderen niet.
    Man en ik hebben al heel lang beiden geen grootouders meer dus de oudste mensen zijn onze eigen ouders. Het maakt mij niet uit of ik iemand moet serveren of dat ze zelf de koelkast induiken. Alles is goed hier.
     
    Salentein vindt dit leuk.
  4. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.749
    113
     
  5. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.528
    6.220
    113
    zuid-holland zuid
    Schoonfamilie woont verder weg, we vieren het daarom altijd in het weekend en ze blijven altijd eten. Verder nog een stuk of 4/5 bevriende gezinnen erbij. Ik heb alleen nog mijn oude vader als familie en die is te zwak om naar verjaardagen te komen. Meestal gaan we in de ochtend zelf even langs bij hem met taart en zn kadootje wat hij kan geven.

    Meestal vieren we het vanaf 15u tot in de late uurtjes. In de zomer is het diner BBQ met saladebuffet, in de winter vaak maaltijdsoep met saladebuffet. Ik heb 2 vriendinnen die kind aan huis zijn bij ons en altijd uit zichzelf meehelpen met koken en afruimen. Mensen die minder vaak bij ons komen worden bediend, geen probleem.

    Afhankelijk van hoeveel mensen er tegelijk zijn zitten we in een kring. Maar een deel binnen en een deel buiten kan ook. Of een deel aan de eethoek en een deel in de zithoek.
     
  6. Toverbal

    Toverbal Fanatiek lid

    9 mei 2012
    2.702
    903
    113
    Wij vieren onze verjaardag niet. Komt wel wat visite, als in ouders/broer/zus, een kop koffie met gebak halen, maar niet uitbundig ofzo.
    Zoon zijn verjaardag vieren we wel. Iedereen is vanaf 15u welkom en blijft eten. Dat is dan echt een gezellige, feestelijke dag. Met vrienden en familie.
     
  7. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    23 mrt 2014
    6.475
    3.331
    113
    Wij hier btw ook vaak wel met een thema/kleur. Vaak vanaf een uur of 11 tot na het avondeten of later.

    Met naaste fam en vrienden. Denk hooguit 25 mensen.
    Ook wel eens veel meer uitgenodigd bijv voor zoon zijn 1e verjaardag maar zo zonde want zoon boeit dat dus niet en zelf ben je aan het vliegen.

    Altijd verschillende soorten taart.
    Hapjes zoals wraps, rauwkost met dip, toastjes oja en chips/nootjes in stenen schaaltjes.

    Avond eten voor de mensen die willen.
    Wat wij wel eens gedaan hebben is.
    Meestal een buffet met echt vanalles
    Chinees
    Soep met broodjes
    Broodje knakworst.
     
  8. WinterBird

    WinterBird Fanatiek lid

    28 nov 2012
    1.416
    877
    113
    NULL
    NULL
    Wij vieren alleen de verjaardagen voor de kinderen. Kleinschalig, alleen directe familie en hele goede vrienden. Ik doe wel altijd een thema, met bijhorende thema spelletjes voor de kinderen die komen.
    Ik heb ook verschillende plekjes in huis en de tuin om te zitten, had dit jaar (vorige week) de veranda ook leuk met warme plaids voorzien, maar het is me nooit gelukt om zo'n Hollandse kring te voorkomen omdat iedereen gewoon her en der stoelen erbij pakt om die welbekende kring te vormen.
    Iedereen blijft ook altijd eten. We hebben een pizzaoven in de tuin staan, maar maak ook gezonde hapjes erbij. Voor de kinderen hebben we een eigen tafeltje wat ze altijd geweldig vinden.

    Onze eigen verjaardagen vieren we soms met z'n tweetjes dmv een etentje, soms etentje met de oudste erbij, soms gewoon een wijntje met een goede film erbij. Dit jaar valt mijn verjaardag in het weekend en vraag ik een 'alleen dagje'. Even opladen, een boswandeling met m'n muziek, even weer als vroeger toen ik geen verplichtingen had.:D
     
    hummeltje5, NiVa0230 en cowgirl80 vinden dit leuk.
  9. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    64.829
    814
    113
    Bassist
    Brabantse Wal
    Wij gaan altijd uit eten.
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  10. Spikkeltje

    Spikkeltje Fanatiek lid

    Heel klein: met schoonouders en mijn zus en haar man. Die laatste wonen verder weg dus diekomen later op de dag en blijven meestal eten. Schoonouders komen vroeger, bij het taart aansnijden. Wij doen ieder jaar een thema met taart en bijpassende decoratie.
    Mijn eigen verjaardag en die van mijn man vieren we soms met alleen ons en soms mrt schoonouders en/Of zus. We eten gebak, geven een cadeautje en that's it.
     
  11. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.474
    24.331
    113
    Wij vieren het vrij klein. Meestal vanaf ca. 14 uur en geen eindtijd. Ik zorg altijd voor het avondeten. Doordat we het klein houden, kan ik losgaan op het eten. Ik vind het leuk om veel verschillende dingen te maken, alles is dan homemade (taart, hapjes, diner, dessert). Het kan wel variëren van een uitgebreide bbq tot een tafel vol buffetachtig eten.
    Ik maak de laatste jaren een roomijsbuffet voor het dessert. Dus verschillende smaken roomijs (ideaal om al veel eerder klaar te hebben), met nog wat toebehoren, zoals slagroom, fruit, meringues, crumble, karamelsaus, etc.

    De kinderen gebruiken dan het hele huis of zijn buiten om zich te vermaken, en met de volwassenen zitten we meestal buiten. Als het slecht weer is, zit er overal en nergens wel iemand. Ik serveer het eten, man regelt het drinken. Maar zelfbediening is ook prima. Meestal schakel ik mijn oudste kinderen in om de andere kinderen ook even van wat drinken te voorzien. Daarna pakken de kinderen sowieso zelf.
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  12. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Met (groot)ouders, broers, zussen, ooms, tantes, vrienden en vriendinnen en alle kinderen. Mijn kinderen vinden het supergezellig als het heel druk is. We hebben statafels en tafels met stoelen, dus zitten en staan kan allebei. De kinderen zijn allebei in de zomer jarig, dus dan staan/zitten we meestal buiten onder een partytent.
    Qua hapjes/eten doen we het best uitgebreid. Eerst taart, daarna wat kleine hapjes (van alles wat) en daarna meestal barbecueën met allerlei salades en dergelijke ernaast. Of uitgebreid koud en warm buffet.
    En we hebben ook wel eens een frietkar laten komen, op verzoek van de kinderen, dat was voor ons ook wel erg relaxt, dan heb je wat meer tijd voor je visite.
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  13. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.806
    32.714
    113
    Wij vieren alleen kinderverjaardagen. Wij hebben een heel kleine familie, dus nodigen iedereen uit en dan zitten we nog maar op 12 man haha (inclusief wij zelf).
    Dus altijd klein en rustig hier.
     
  14. Ligero

    Ligero VIP lid

    1 aug 2011
    6.805
    1.516
    113
    Ik ben 30 december jarig. Mensen hebben dan eigenlijk geen zin meer in feestjes.
    Maar 2 jaar geleden gaf ik een stamppotbuffet. Dat was een groot succes. Iedereen had wel behoefte aan een simpele goede stamppot na al die feestdagen blijkbaar. Misschien doe ik dat dit jaar wel weer.
    Er komen ong 35 personen (incl kinderen) op onze verjaardagen.
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  15. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.594
    3.974
    113
    Wij vieren de kinderverjaardagen en nodigen dan familie en wat vrienden met kinderen uit. Wij hebben beide kleine familie, en om het wat gezelliger te maken nodigen we dus ook wat vrienden uit. meestal vieren we het de hele dag. Dan kunnen mensen zelf zien wanneer ze komen. Niet iedereen woont dichtbij. Dus dan zou het lullig zijn om ze voor 2 uurtjes feest 2,5 uur in de auto te laten zitten. Verder koffie taart hapjes en drankjes maar geen grote buffetten of lunch en diner.
     
  16. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Wij zorgen altijd voor avond eten.

    Rond 15:30-16:00 taart en rond 17:00 warm eten
     
  17. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.095
    5.273
    113
    Waarom zou de popcorn klaar moeten staan? zie daar totaal geen reden voor.

    Maar goed wij vieren het vrij klein want wij hebben niet zo'n grote familie, meestal komt alleen mijn zusjes en moeder soms een tante en die wonen verder weg dus is het gelijk een dagje bij ons. En dan later op de middag komt er nog ander bezoek,. Iedereen blijft altijd eten en gaat daarna weer naar huis ivm de lange autorit. Met mijn dochter is het altijd het zelfde eigenlijk al zal ik dit jaar wel wat meer kinderen uitnodigen zoals de buurjongen maar daar had ik eerst nog geen zin in aangezien ze nog zo klein was.

    Wij vieren het eigenlijk alleen met familie, juist omdat die zo ver weg wonen vinden wij het leuk om dan wel een hele dag iets te doen. Met vrienden vier ik het niet of later in het jaar of uit lunchen ofzo.

    Qua eten, lunch, taart, hapjes en avond eten.
     
    esklessebes vindt dit leuk.
  18. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    23 mrt 2014
    6.475
    3.331
    113

    De popcorn staat in de kast mag daar blijven staan ;) met het andere topic neigde het naar de popcorn vandaar.
     
  19. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.095
    5.273
    113
    Ja ik las het later ;) kon het eerst niet rijmen.
     
    esklessebes vindt dit leuk.
  20. HappyRabbits

    HappyRabbits Fanatiek lid

    20 jan 2014
    4.890
    4.387
    113
    Het liefst niet. Alleen voor onze zoon wel: een kinderfeestje en een middag met familie. Verder niks gelukkig!
     

Deel Deze Pagina