Man geen wens voor derde maar ook geen anticonceptie

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door bozoe, 9 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    Wat fijn dat jullie nu zo samen kunnen uitkijken naar de komst van een derde kindje. Ik hoop dat het in de toekomst bij ons ook zou zal gaan!
     
  2. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    Hij denkt er zeker over na en dat is al meer dan dat hij een paar maanden geleden deed. Hij zei ook dat hij echt hoopt dat hij over een jaar er net zo enthousiast van wordt als dat ik ben. We gaan het rustig afwachten en wat je zegt klopt, liever wat meer leeftijdsverschil dan helemaal geen derde kindje.

    Ik twijfel alleen wat ik nou met de endometruose moet. De gynaecoloog heeft geadviseerd om wel weer hormonen te gaan gebruiken omdat anders ik straks weer onder de verklevingen zit.
     
  3. Joel1981

    Joel1981 Niet meer actief

    In voor vocht zitten ook spermacellen? Of ben ik nu niet goed voorgelicht?
    Dit is vragen om een zwangerschap. Ik zou echt nog een keer goed praten, het is veel lastiger om zwanger te zijn zonder dat hij hierachter staat.
     
  4. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Nee in voorvocht zitten geen zaadcellen. Tenzij een man al een keer is klaargekomen en tussendoor niet heeft geplast, dan kunnen er nog zaadcellen van de vorige lozing in de buis zitten.
    Wat veel gebeurd is dat mannen niet optijd terugtrekken ;) als je man dat wel kan is de kans niet groot dat je zwanger raakt. Geen enkele methode is natuurlijk 100% veilig (ja onthouding) en ik denk dat je er wel beide achter moet staan en ook evt gevolgen bespreekt.
     
    bozoe vindt dit leuk.
  5. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    @bozoe met endometriose heb ik geen ervaring, maar heb je veel last van ontpillen? Hoe staat je man erin als je voorlopig weer aan de hormonen gaat?
     
  6. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    Ik reageer nogal heftig op hormonen. Hij zegt dat hij liever niet heeft dat ik weer aan de pil ga of een spiraal neem omdat hij denkt dat ik daar niet echt gelukkig van ga worden.
     
  7. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    Nee, in voorvocht zitten geen zaadcellen.
     
  8. Lafelife

    Lafelife Fanatiek lid

    25 apr 2017
    1.604
    1.064
    113
    Vrouw
    Ik zal het redelijk kort houden, maar zo zijn onze vierde en ook vijfde gekomen. Hij wist dat het kon gebeuren. De schok was daarom ook niet al te groot. ( bij hem dan, ik voelde meestal voor het testen al wel dat het raak was). Nu is het bij mij wel echt klaar. En nog heeft hij zowat 1,5 jaar gewacht met sterilisatie. Die staat nu dus vast, maar moet dus nog gebeuren. Ik merk dat ik nu ook erg afhoudend ben. Want het is net alsof ik rond de eisprong een ‘ander mens’ wordt. Alsof ik het risico op nog een zwangerschap minder erg vind. Echt heel raar, zo’n diep geworteld instinct.
     
    bozoe vindt dit leuk.
  9. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    Echt? Was hij dan ook te laat met terugtrekken of was het een bewuste keuze vanuit hem?

    Gek is dat hé, dat verlangen ineens. Blijft bijzonder
     
  10. Lafelife

    Lafelife Fanatiek lid

    25 apr 2017
    1.604
    1.064
    113
    Vrouw
    Nee het was geen terugtrekken, maar zeven dagen voor eisprong. Een week later zei hij al tegen z’n beste vriend dat zijn zaad dat wel eens kon overleven
     
    bozoe vindt dit leuk.
  11. jomay

    jomay Bekend lid

    5 sep 2012
    579
    316
    63
    Vrouw
    Ook herkenbaar hier. Man wilde geen derde, maar was heel laks met condooms, of liet het initiatief hierover aan mij over, terwijl hij wist dat ik wel een derde wilde. En ook verwarrende opmerkingen maken waaruit ik opmaakte dat hij toch ook wel een derde wilde, of het niet erg zou vinden als ik zwanger zou raken, alleen er niet bewust voor kon kiezen. Wat dus ook gebeurde... en toen was hij de eerste maanden van de zwangerschap echt niet blij, zag allemaal beren... wilde zelfs een abortus. Dat had ik nooit verwacht van hem. Vond ik echt heel erg, zelf zo laks doen en dan denken dat ik wel even een abortus doe... is gelukkig wel bijgedraaid maar dat was echt niet leuk. Ik vind eigenlijk dat hij gewoon een sterilisatie mag nemen nu, maar dat wil ie niet. Zijn nu allebei wel heel voorzichtig.
    Het klinkt bij jou wel alsof je man best nog bij kan draaien, hij wil er over blijven nadenken. Bij ons zit er best veel leeftijdsverschil tussen 2en 3 en dat is eigenlijk heel leuk. Je hebt meer tijd voor de 3e en ze zijn supergek op haar...
     
  12. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.144
    15.212
    113
    Hier zelfde "probleem", alleen dan voor nr 5. Ik wil wel, man niet maar handelt er niet erg naar, zeker niet nu blijkt dat ik pcos heb en statistisch gezien grotere kans heb op minder snel zwanger worden. Maar we hebben 4 kinderen in 7jaar gekregen, toen we nog niet wisten dat ik pcos heb. Dus ja, het duurt misschien wat langer maar ik ben/we zijn zeker niet onvruchtbaar.

    Ik wil geen hormonale anticonceptie, reageer daar slecht op. Dus als hij echt geen kind meer wil moet hij er ook naae handelen
     
  13. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    Wat heftig zeg. Dat lijkt mij een naar begin van je eerste zwangerschap. Gelukkig is hij helemaal bijgedraaid. Ik denk dat mannen sowieso wat meer tijd nodig hebben om te wennen aan een zwangerschap. Wij voelen groeien er (letterlijk) veel meer in natuurlijk
     
  14. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    Helemaal met je eens. Jullie gebruiken nu dus ook helemaal geen anticonceptie? Lastig is dat. Het is alsof ze denken dat ze geen risico lopen of misschien eentje die ze bewust wel willen nemen.

    Ik ben toch benieuwd, is de wens voor een vijfde net zo sterk als bijvoorbeeld een eerste/tweede? Ik zou zo graag nog een keer alles mee willen maken, vraag mij dan ook af of dat gevoel na een derde wel goed af te sluiten is/wens minder sterk haha:roflmao:
     
  15. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.144
    15.212
    113
    Nee in feite niet. Die enkele condoom kan je niet meetellen.

    Wens is wel minder sterk nu dan bij de 3e.
    Nr 1 was 2 maanden te vroeg :p wilde eerst trouwen.
    Door keizersnee mocht ik eerste half jaar niet zwanger worden, daarna in ronde 3 zwanger dus niet lang hoeven wachten op kind 2. En toen was man klaar, ik eerst ook omdat ik me psychisch best rot voelde tijdens die zwangerschap. Maar het begon weer te kriebelen en rammelen naar "ik moet er nog minimaal 1". Man ging uiteindelijk mee en toen duurde het nog een jaar. Toen was man echt klaar, ik kon het accepteren. Maar een weekend condoomloos gaf ons nr4.

    En nu is die ruim 2,5 en zit ik al tijd met "ik zou er best nog 1 willen". Niet echt dat "ik moet" nu, vooral "ik wil". Maar ondertussen wel jaloers op zwangere vrouwen in de omgeving.
    Maar man niet, die vindt 4 ècht genoeg zegt hij. En ik snap zijn beweegredenen en kan er voor nu mee leven. Scheelt wel dat we beide nog geen 30 zijn, we hebben normaal gezien nog tijd. Over 10 jaar eeb 2e leg:D
     
    bozoe vindt dit leuk.
  16. Mikarun

    Mikarun Actief lid

    27 jan 2014
    422
    77
    28
    Zwolle
    Dit klinkt echt zo herkenbaar!
    Hier ook een hele poos aan voor het zingen de kerk uit. Mijn man zegt echt niet meer te willen, maar condooms worden ook niet gepakt inderdaad. Maar bij mij toch telkens een beetje hoop dat er misschien een kindje bij komt ondanks dat we altijd beiden hebben gezegd dat twee genoeg is.
    Hoewel ik eigenlijk echt geen hormonen meer wilde gebruiken, werd ik ook knettergek van mijn hormonen dus toch aan de pil weer gegaan om mezelf rust te geven.
     
    bozoe vindt dit leuk.
  17. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Voor het zingen de kerk uit is gewoon ècht geen betrouwbare methode. Ik kan zo tientallen betrouwbare bronnen voor je oplepelen waar je dit kunt vinden. Maar misschien moeten je man en jij dat gewoon zelf even googlen.

    Op het moment dat je seks hebt, gebruik je niet je verstand. Vrouwen niet en mannen volgens mij nog minder. In 'the heat of the moment' zal een vrouw misschien nog wel aan de kans op een zwangerschap denken. In de meeste gevallen is de man daar echt totaal niet mee bezig. En als hij er al aan 'denkt' dan heb je nog altijd het probleem dat het bloed niet naar de hersenen stroomt, maar naar dat andere lichaamsdeel. ;) Ze vergeten dat heel makkelijk wat ze over een paar maanden eigenlijk niet willen, omdat ze veel meer bezig zijn met wat ze op dat moment wel willen.

    Als je man dus op dit moment ècht geen derde wil, zullen jullie daar toch echt samen op een niet-geil moment een plan voor moeten maken met een betrouwbaar anti-conceptiemiddel. Dat is niet alleen zijn verantwoordelijkheid en ook niet alleen de jouwe. Jullie hebben samen een relatie en als er een kindje komt zijn jullie samen de ouders. Als hij dus zegt condooms te gaan gebruiken, maar er op dat moment niet aan denkt en jij wel, vind ik toch dat je hem daarop moet wijzen.
     
    Oilell vindt dit leuk.
  18. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    Ik ben toch erg benieuwd naar je bronnen. Ik heb zelf al aardig wat Gegoogled en het komt steeds op hetzelfde neer namelijk betrouwbaar mits goed uitgevoerd. Dus als je even een paar door zou willen sturen dan heel graag:)

    Wat betreft de rest van je berichtje. Ik wijs hem er ook op, dat is ook de reden waarom ik dit topic opende. Omdat ik daar verward van raak. Heb je mijn updates gelezen? We hebben al een gesprek gehad.
     
    nizzie86 en Sado vinden dit leuk.
  19. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Hoeveel wil je er hebben?

    https://keuzehulpen.thuisarts.nl/anticonceptie/keuzemogelijkheden/coitus-interruptus

    https://sense.info/nl/seks-abc/v/voor-het-zingen-de-kerk-uit

    https://www.scientias.nl/voor-het-zingen-de-kerk-uit-werkt-dat-echt-niet/

    https://www.kiesbeter.nl/artikelen/zorgthemas/anticonceptie/anticonceptie-onbetrouwbare-methoden

    https://www.allesoverseks.be/coitus-interruptus#title3

    https://www.nhg.org/?tmp-no-mobile=1&q=node/1774#idp37675536

    Op basis van deze bronnen is de betrouwbaarheid (bij juist gebruik)
    Hormoonspiraal 0,1 - 0,2 % wordt toch zwanger
    Combinatiepil 0,3 % wordt toch zwanger*
    Koperspiraal 0,1 - 1 % wordt toch zwanger
    Spiraal 1 % wordt toch zwanger
    Condoom 2 - 5 % wordt toch zwanger
    Voor het zingen de kerk uit: 4 % wordt toch zwanger

    * Zelfde betrouwbaarheid geldt voor hormoonpleister, prikpil, implanon e.d.

    Nu lijkt 4% niet veel, maar de kans op zwangerschap is dus wel 40x groter dan bij gebruik van een spiraal en 13x groter dan bij gebruik van de pil. Ik vind dat forse verschillen. En dat is bij juist gebruik. In werkelijkheid zijn de verschillen veel groter. Want 'juist gebruik' is met name bij VHZDKU en condooms een probleem. Daardoor liggen de zwangerschapscijfers bij deze methode in werkelijkheid veel hoger. Ik kom cijfers tegen tot 38%! Bij de pil is dat al minder en bij spiraal, prikpil e.d. speelt dat nog weer veel minder.

    Op tijd terugtrekken is ontzettend moeilijk, omdat het tegen het instinct in gaat. Bovendien voelen veel mannen het niet goed. Daardoor liggen de werkelijke cijfers bij VHZDKU veel hoger.
    Bij de pil kan er ook wat mis gaan, maar die kans is kleiner en dan kun je die maand nog aanvullende anticonceptie gebruiken of niet vrijen. Bij VHZDKU ben je als het mis gaat eigenlijk al te laat en rest alleen de morning after pil, die ook niet geheel betrouwbaar is.

    En eigenlijk hoef ik je dit allemaal niet td vertellen: je weet dit want je 2e kind is zo verwekt. Dat je toch voor deze vorm van 'anticonceptie' kiest, is prima hoor. Maar ik heb er wel moeite mee als je vervolgens gaat zeggen dat er geen risico op zwangerschap is. Dan gaat namelijk mijn BS-alarm echt heel hard af.
     
  20. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Hoeveel wil je er hebben?

    https://keuzehulpen.thuisarts.nl/anticonceptie/keuzemogelijkheden/coitus-interruptus

    https://sense.info/nl/seks-abc/v/voor-het-zingen-de-kerk-uit

    https://www.scientias.nl/voor-het-zingen-de-kerk-uit-werkt-dat-echt-niet/

    https://www.kiesbeter.nl/artikelen/zorgthemas/anticonceptie/anticonceptie-onbetrouwbare-methoden

    https://www.allesoverseks.be/coitus-interruptus#title3

    https://www.nhg.org/?tmp-no-mobile=1&q=node/1774#idp37675536

    Betrouwbaarheid (bij juist gebruik)
    Hormoonspiraal 0,1 - 0,2 % wordt toch zwanger
    Combinatiepil 0,3 % wordt toch zwanger*
    Koperspiraal 0,1 - 1 % wordt toch zwanger
    Spiraal 1 % wordt toch zwanger
    Condoom 2 - 5 % wordt toch zwanger
    Voor het zingen de kerk uit: 4 % wordt toch zwanger

    * Zelfde betrouwbaarheid geldt voor hormoonpleister, prikpil, implanon e.d.

    Nu lijkt 4% niet veel, maar de kans op zwangerschap is dus wel 40x groter dan bij gebruik van een spiraal en 13x groter dan bij gebruik van de pil. Ik vind dat forse verschillen. En dat is bij juist gebruik. In werkelijkheid zijn de verschillen veel groter. Want 'juist gebruik' is met name bij VHZDKU en condooms een probleem. Bij de pil is dat al minder en bij spiraal, prikpil e.d. speelt dat nog weer veel minder.


    Op tijd terugtrekken is ontzettend moeilijk, omdat het tegen het instinct in gaat. Bovendien voelen veel meDaardoor liggen de werkelijke cijfers bij VHZDKU veel hoger.
    Bij de pil kan er ook wat mis gaan, maar die kans is kleiner en dan kun je die maand nog aanvullende anticonceptie gebruiken of niet vrijen. Bij VHZDKU ben je als het mis gaat eigenlijk al te laat en rest alleen de morning after pil, die ook niet geheel betrouwbaar is.
     

Deel Deze Pagina