Zien jullie kinderen je naakt?

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door Evanesco, 14 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    Dat bloot knuffelen vind ik echt véé'l te intiem voor een 'nieuwe vriendin' en ik zou me daar ook heel ongemakkelijk bij voelen. En naakt rondlopen bij een jongetje van 10 eerlijk gezegd ook... Als ze leuk is en jullie kunnen goed praten, zou ik gewoon eens aan haar vragen hoe dat zit.

    Grappig dat iedereen zo over dat tongen valt, ik vind dat zelf veel minder erg.
     
    Tranquila vindt dit leuk.
  2. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.570
    13.138
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    #22 hummeltje5, 14 okt 2019
    Laatst bewerkt: 14 okt 2019
    Onze kinderen zien ons beiden naakt. Zijn bijna 2 en 3,5 dus douchen doen we samen met hen en we houden dan toch echt niet de kleren aan :p
    Ook wissel ik vrij vaak van kleding op een dag dus ook dan zien ze wel eens bloot (m.n. borsten).

    In het geval van de vriendin van je ex zou ik het als moeder niet zo op prijs stellen als ex en vriendin nog niet zo lang samen zouden zijn en de vriendin van je ex zou in haar nakie rondlopen. Dan mag daar best over gepraat worden en aangegeven dat je dat niet op prijs stelt zo pril in de relatie.
    Maar hebben ze al wat langer samen, zou ik me er niet druk om maken.

    Vwb. dat je dochter met haar knuffelt terwijl ze nagenoeg in dr blootje is, gaat weer een stapje verder. Dat zou denk ik voor velen een no-go zijn.
    Al denk ik als het mij persoonlijk aan zou gaan dat het mij dan uit zou maken wat voor type die nieuwe vriendin van mn ex is. Is ze bijv. verzorgd of is het een shabby type? Met dat eerste zou ik toch minder moeite hebben. Maar evengoed genoeg moeite om m'n mond erover open te trekken.

    Tongzoenen heb ik nooit zo over nagedacht eigenlijk. Heel af en toe doen wij dat weleens geloof ik waar de kids "bij zijn". Maar dan wel vaak in de keuken terwijl zij in de woonkamer spelen. Dan kunnen ze alsnog naar ons toekomen maar zien ze het niet direct.
    Ik denk dat ik dit niet zo heel gek of moeilijk zou vinden als anderen dat zouden doen in de buurt van m'n kinderen (misschien dat ik er anders over denk als onze kindjes ouder zijn). Overigens is het ene stel ook het andere niet. Wij tongzoenen echt degelijk ivm. sommige andere stellen die ik ken :rolleyes:

    Maar lang verhaal kort: het gaat om JOUW situatie en niet om wat wij er allemaal van vinden. Als jij je er niet goed bij voelt, kun je het beste gewoon het gesprek aan gaan.

    Edit: als kennelijk je dochter geen moeite heeft om al liggend op dr blote borsten de nieuwe vriendin van je ex te knuffelen, zou mij als moeder dat voldoende zeggen.
    Wil niet zeggen dat ik het zelf dan meteen tof vind, zo bedoel ik het niet. Maar ik zou het dan wel eerder oke vinden. Snap je?
    Edit2: wat mij wel degelijk uit zou maken is of je dochter ZELF op de nieuwe vriendin van je ex gaat liggen of dat ze erop getrokken wordt. In het 1e geval zou ik het als moeder ook eerder oke vinden. In het 2e geval echt not done!!!
     
  3. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    Vind tongzoenen waar kinderen bij zijn een echte no go.
    De andere 2 situaties ook trouwens, zou dit wel bespreekbaar maken bij je ex.
     
  4. Salentein

    Salentein Niet meer actief

    Ik sluit mij aan bij Madelie zou sta ik hier ook in.
     
  5. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.944
    15.248
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Ik vind het echt niet kunnen en het getuigt ook van geen tot weinig fatsoen,
    Tongzoenen met kinderen erbij?
    Ik vind tongzoenen ronduit smerig om te zien en helemaal als kinderen hier naar moeten kijken.
    Met je blote tieten rondlopen en de kinderen van je vriend moeten hier naar kijken en dan zwijg ik er nog maar over dat ze je dochter tegen haar blote tieten aandrukt. Ik zou hier echt niet blij van worden en er zou een hartig woordje worden gesproken. Hier zien de kinderen mij echt weleens bloot in de badkamer en de jongste komt weleens onder de douche bij me staan wanneer het uitkomt maar ik loop niet met mijn blote kont door het huis te paraderen.
     
  6. Sopje1234

    Sopje1234 Bekend lid

    30 okt 2018
    735
    477
    63
    Mijn kinderen zien me regelmatig naakt als ik naar de wc ga of als ik naar de badkamer loop om mijn badjas te pakken en ik slaap ook in mijn blootje dus als ze bij ons in bed kruipen en me wakker maken ook. Tongzoenen doen we ook waar de kinderen bij zijn, niet heel lang en uitgebreid maar gewoon een halve minuut of zo als we elkaar weer zien. Geloof niet dat ze daar problemen mee hebben al zullen ze het wel ieew vinden.
     
  7. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.671
    33.039
    113
    Ja onze kinderen zien ons naakt. Zowel bij douchen als omkleden. Man en ik zijn vrij aanrakerig met elkaar en zoenen elkaar ook regelmatig op de mond of geven elkaar een knuffel.
    Maar tongzoenen vind ik meer een proces dat bij een vrijpartij hoort of daarnaartoe, dus dat doen we niet waar de kinderen bij zijn. Ik zou me daar niet prettig bij voelen.
    Ik heb zelf 2 stiefkinderen en ik zou ze echt niet half bloot knuffelen. Ook niet toen ze nog erg jong waren. Ik vind dat gek.
    Zit je op een goede lijn met je ex dat je het hierover kunt hebben met hem, of is de communicatie belabberd? Want dan wordt het wel lastig ben ik bang, want dan zul jij weer die stomme ex zijn...
     
  8. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.500
    8.351
    113
    Dit inderdaad.
     
  9. RachelleNM

    RachelleNM Fanatiek lid

    19 aug 2015
    3.329
    2.135
    113
    Vrouw
    Mijn dochter ziet mij wel eens naakt. Is ook totaal geen probleem. Mijn vriend, haar stiefvader dus, loopt niet naakt rond. Ja, in de zomer met ontbloot bovenlijf en als hij uit de douche komt in onderbroek. Maar hij voelt zich er zelf ook niet prettig bij. Mijn dochter is niet zijn kind. Hij zegt wel dat hij het wss met zijn eigen dochter (die nog geboren moet worden) anders is. En dan ook tot een bepaalde leeftijd.

    Persoonlijk vind ik dit gedrag best vreemd. Wij geven elkaar een kus en eeb knuffel maar gaan niet uitgebreid staan tongworstelen waar dochter bij is.
     
  10. Berte

    Berte VIP lid

    24 feb 2011
    6.869
    3.638
    113
    Vrouw
    Thuis
    Het doet er eigenlijk niet toe wat ik ervan vind, het feit dat je dit topic opent zegt eigenlijk al genoeg. Jij wilt dit niet.

    En dat je moslima bent, maakt dat je ex daar rekening mee moet houden. Hij hoort jou te respecteren als de moeder van zijn kinderen. Respect voor je geloof hoort daarbij. En als dat oa betekent dat je wat preutser bent, dan is dat nou eenmaal zo.

    Om de vraag te beantwoorden, onze kinderen zien ons naakt. En ik heb als kind, totdat ik het huis uitging ook mijn ouders naakt gezien.

    Maar mijn stiefvader nooit, en hij was overtuigd naturist. De vriendinnen van mijn vader kwam ik heel af en toe weleens tegen als ze naakt van de slaapkamer naar de douche liepen (gewoon nette vrouwen). Zij voelden zich daar dan duidelijk ook ongemakkelijk bij.
     
  11. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.406
    3.957
    113
    noord holland
    Mijn kinderen zien mij best wel eens naakt (als ik douche en ze toevallig binnenkomen of iets dergelijks), dat is omdat ze eigen zijn. Maar wanneer ik nu een andere partner met kinderen zou krijgen zou ik zorgen dat ze me niet naakt zien, dat vind ik echt niet nodig.
    Tongzoenen vind bij mijn eigen kinderen al niet nodig. We geven elkaar gewoon een kus waar ze bij zijn, dat vind ik ook gewoon normaal dat ze dat zien. Maar tongzoenen vind ik zo intiem. Ik heb al geen behoefte om dat van een ander te zien laat staan mijn kinderen van ons. Gewoon niet. En dan kan je nog zo verliefd zijn.....We zijn geen 16 meer.
    Ik ben overigens geen moslima. Lijkt me in dit geval gewoon gedrag en niet specifiek bij een geloof horen.
     
    Zara75 en Gewooniemand vinden dit leuk.
  12. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.529
    26.080
    113
    Vrouw
    #32 GroeneBomen, 14 okt 2019
    Laatst bewerkt: 14 okt 2019
    Tongzoenen no go, naakt kids van ex uitgebreid knuffelen ook no go.

    Wij gaan ook gerust nog in bad met onze zoon en knuffelt hij ons als we naakt zijn maar dat is eigen. Vind dat toch anders.
     
    Gewooniemand en Anouk2005 vinden dit leuk.
  13. Fantykoekie

    Fantykoekie Fanatiek lid

    18 jul 2018
    2.655
    3.466
    113
    Vrouw
    Ik ben best wel preuts. Ik loop nog niet eens naakt als ik alleen thuis ben dus zoon ziet me niet vaak naakt. Alleen als die mij eens nodig heeft als ik aan het douchen ben.

    Ik zou er dus wel over spreken met de ex. Naakt knuffelen zou ik echt niet goed vinden op zijn zachtst gezegd.
     
    Zara75, citroenrasp en Anouk2005 vinden dit leuk.
  14. Madeliefje06

    Madeliefje06 VIP lid

    26 mrt 2015
    11.410
    4.732
    113
    Helemaal eens met Madelie!

    Valt het te bespreken met je ex?
    Overigens is mijn man ook moslim en juist terughoudend met zulke dingen. Hij vindt douchen met de kinderen bijvoorbeeld niet fijn omdat hij niet zo is opgevoed. Voor hem ook best een stap dat ik dit dus wel normaal vind met jonge kinderen. Heeft hij er zelf ook niet zo’n moeite mee?
     
  15. Kolibrie2

    Kolibrie2 Fanatiek lid

    9 nov 2018
    1.332
    1.135
    113
    Vrouw
    Ik vind het wel een verschil tussen de eigen ouders en anderen. Ik heb mijn eigen ouders altijd bloot gezien wanneer zij gingen douchen ofzo. Geen probleem mee. Ik ga er vanuit dat dit in mijn eigen gezin ook zo zou zijn.

    Verder vind ik jongens en meisjes ook wel een verschil. Na een bepaalde leeftijd (kleuter denk ik) hoeven jongetjes mij niet meer naakt te zien, terwijl ik dat voor meisjes en vrouwen geen probleem vind. Gewoon net als in de kleedkamer.

    Als ik het zo lees is de meerderheid er wel over uit dat tongzoenen waar de kinderen bij zijn en naakt knuffelen zeker een grens over gaan.

    Ik zou er dus zeker met je ex over praten. Ook goed dat je zoon hier grenzen in aangeeft.
     
  16. Eenkadootje

    Eenkadootje Fanatiek lid

    5 mrt 2013
    4.535
    2.340
    113

    Is je ex geen moslim?
    Halfnaakt door het huis? Zullen de buren fijn vinden.

    Wil je het gesprek niet aangaan, of hij luistert niet. geef de oudste een simpele vlogcamera mee. Voor het ochtendritueel. Dan is het naaktlopen zo voorbij.
     
    hummeltje5, Zara75 en Gewooniemand vinden dit leuk.
  17. Manderijntje

    Manderijntje Fanatiek lid

    23 jan 2014
    1.162
    1.328
    113
    Mijn kinderen hebben mij nog nooit volledig naakt gezien. Voel me daar niet fijn bij. Naakt knuffelen is echt een nog go vind ik. Tongzoen hoeft ook niet echt eerlijk gezegd naast de kinderen. Dat is prive
     
  18. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.963
    7.892
    113
    Vrouw
    Want ze hebben geen gordijnen? Met een vlogcamera geven zal ze vast een super verstandshouding behouden/krijgen.....

    @ts. Tongzoenen vind ik niet echt shocking. Dat doen genoeg mensen op straat nog bij wijze van. Het zou mijn keuze niet zijn, maar ik zou er zelf niks over zeggen. Zo bloot knuffelen zou ik mij als ouder niet prettig bij voelen. Maar dan zou ik er een fatsoenlijk gesprek over hebben.
     
    hummeltje5 en Zonnebloem92 vinden dit leuk.
  19. Jozefien85

    Jozefien85 Niet meer actief

    Precies dit
     
  20. Leeuwtje83

    Leeuwtje83 VIP lid

    8 mei 2008
    9.079
    313
    83
    Vrouw
    Software Engineer
    Nieuw-Zeeland
    Zien mijn kinderen mij naakt? Ja, en hun vader ook. Wij zijn beide opgevoed met 'normaal' naakt in huis (van de badkamer naar de slaapkamer lopen, etc), en zo doen we het bij onze kinderen ook. Ze verblikken of verblozen niet, en willen maar al te graag kijken of al mijn tatoeages er nog zitten :D Man en ik slapen beide ook zonder kleding aan, dus naakt met de kinderen knuffelen kan weleens gebeuren op een zondagochtend.

    Wat betreft je andere vraag: als JIJ je er niet prettig bij voelt, dan zul je toch echt met je ex in gesprek moeten. Het kan best zijn dat zijn vriendin naakt zijn niet zo'n punt vindt, en dat is haar goed recht. De enige manier om hier doorheen te komen, is door erover te praten. Succes :)
     

Deel Deze Pagina