Oogmeting/opticien tips gevraagd

Discussie in 'De lounge' gestart door LadyKikker, 14 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    3.825
    1.674
    113
    Vrouw
    Ik wil een oogmeting laten doen.. en vermoed wel dat ik aan een bril oid moet. De oogmeting moet wel iets meer bieden. Ik weet dat m'n ogen niet goed samenwerken en weet niet of elke opticien daar iets mee kan?

    Met welke opticien heb je goede ervaringen?
    En niet geheel onbelangrijk: Ik ben verzekerd bij Interpolis. Geen vergoeding geloof ik maar wel korting...

    Wie kan me adviseren/nuttige tips geven?

    En kost een bril echt zo veel geld? Zie bedragen van 500euro voorbij komen?
     
  2. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    6.546
    7.361
    113
    Als de oogmeting iets meer moet bieden zou ik persoonlijk de grote ketens overslaan.
    Gaan zelf altijd naar de lokale onafhankelijke opticien die goed is geschoold en weet wanneer hij moet doorverwijzen. Ja, we betalen er meer, maar de service is echt goed.
    En onze opticien ziet ook echt welk montuur het mooist staat, je gaat gewoon de deur uit met wat zij uitzoeken uiteindelijk :roflmao: staat gewoon het mooiste (maar daar hebben we met deze opticien gewoon heel veel geluk mee)

    PS: voor 500 euro heb ik geen nieuwe bril :|
     
  3. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    3 sep 2013
    3.837
    2.180
    113
    Vrouw
    Ik ging altijd naar specsavers. Goede service. En mijn brillen waren rond de 100 euro..
     
  4. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    7.541
    2.522
    113
    Nederland
    Ik ga voor mijn dochter altijd naar hans anders, zij heeft al een vrij grote min sterkte en cilinder dus duurdere glazen, maar ik was afgelopen maand maar 143 euro kwijt voor haar nieuwe bril. En ze helpen ons daar altijd heel goed!
     
  5. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Ik heb hele slechte ervaringen met de ‘goedkopere’ opticiens. Hier een redelijk specifieke oogafwijking en ze konden er niks mee. Namen het niet serieus en deden geen moeite.

    Toen naar een ‘duurdere’ opticien gegaan en hij kon het wel. Loop inmiddels al meer dan 13 jaar bij deze opticien. Hij doet echt moeite voor zijn klanten! Dat is het extra geld wel waard vind ik.

    dit is overigens een zelfstandige opticien, geen keten oid. Hij werkte eerst bij Kruithof en heeft nu een eigen winkel.
     
  6. Spoetnik

    Spoetnik Fanatiek lid

    8 jun 2013
    4.165
    4.232
    113
    Vrouw
    Ik ook, al meer dan 20 jaar.

    Ik heb zelf -9, dus meeeeeega dikke glazen.
    Ik was de laatste keer rond de 300eu kwijt, incl dun slijpen (op z'n dunst zijn ze nog formaat jampot maar goed).
     
  7. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.482
    8.330
    113
    Ik ga ook al jaren naar Specsavers, ben altijd rond de 200-250 euro kwijt en dan heb ik twee brillen (met actie 1+1, die ze heel vaak/bijna altijd hebben).

    Jaren geleden toen ik nachtmensen had ook eens bij een ‘losse opticien’ gelopen (dus niet een die aangesloten was bij een grote keten), dat beviel ook goed, maar daar betaal je dan ook voor. Vind ik met nachtlenzen prima, maar voor een bril voor mij niet noodzakelijk. Een keer een bril gehad van Hans Anders en misschien was het pech, maar die bril was echt drama, toen alsnog bij Specsavers een bril gehaald en die was weer prima.
     
  8. Ansj84

    Ansj84 Actief lid

    10 mei 2019
    470
    635
    93
    Vrouw
    Ga naar een opticien waar ze ook een optometrist in dienst hebben. Die kan uitgebreider oogonderzoek doen als het nodig is (optometristen zijn ook degene die in het ziekenhuis bij de oogarts al die testen doen). Er zijn kleine opticiens en grote ketens die dat hebben. Gewoon even vragen.
     
  9. prjbt

    prjbt Niet meer actief

    Ik ben zeer tevreden over eyewish.

    Maar bij de ketens is het heel afhankelijk welk filiaal je inloopt en welke opticien daar zit.

    Bij onze eyewish zeer tevreden. Bij een andere ook weleens binnen geweest en daar toch minder tevreden.

    Onze opticien kent ons ook goed (niet gek met een gezin van 5 kids waarvan alle kinderen een bril hebben of binnenkort krijgen en beide ouders een bril). Dat we bekend zijn daar helpt ook wel. Ze lopen net een stapje harder heb ik weleens het gevoel
     
  10. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    Mijn -9,5 glazen zijn ook dun geslepen, maar echt niet jampot hoor, gaat er toch iets mis. Of je hebt een te groot montuur, dat kan natuurlijk, dan zijn ze wel erg dik aan de randen.

    On topic: Ik kijk veel rustiger door speciale glazenm die goed geslepen worden (ik heb essilor 360 glazen), maar dat heeft met mijn sterkte te maken. Maar goed, bij specsavers hadden ze nog nooit van deze glazen gehoord. Ik ga dus ook naar een onafhankelijke opticien die ook een geschoolde optometrist in dienst heeft en zelfs de foto’s laat beoordelen door een oogarts. Hoewel mijn man nu ontevreden is met zijn montuur, dus ik moet even zien hoe ze dat gaan oplossen. Ik ben zelf ook aan een nieuwe bril toe.
     
  11. Spoetnik

    Spoetnik Fanatiek lid

    8 jun 2013
    4.165
    4.232
    113
    Vrouw
    Ik heb idd een groot montuur. Zo'n kleintje staat me niet.
    Het maakt me ook niet uit, want ik draag lenzen en heb de bril alleen voor nachts naar de wc.

    Trouwens die glazen van jou klinken wel goed. Ik heb -9 qua lenzen, dus -10 qua brilglazen. Hoeveel ben je dan ongeveer kwijt?
     
  12. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    Heel veel, haha, volgens mij was ik 800 euro kwijt voor mijn bril, maar was ook een duur montuur. Ik kan lenzen niet meer zo goed verdragen, ik heb nu wel dure daglenzen gevonden voor het sporten, die wel lekker zitten, maar ook die gaan irriteren na het douchen. Dus deze bril was ook zo’n aankoop van :ik loop er dagelijks mee, dus moet wel fijn en mooi zijn. Maar de glazen kijken rustiger dooordat je minder vertekening hebt bij de randen, wat je bij hoge sterkte al snel hebt. En ik merk ook veel verschil qua coating, blijft veel langer goed, ik heb deze bril eigenlijk wel te lang nu en mijn sterkte is ook veranderd, dus moet echt een nieuwe nu, maar heb deze ook al 7 jaar en op zich is hij verder dus nog prima, dus dat zegt wel wat.
     
    Spoetnik vindt dit leuk.
  13. gitta

    gitta Fanatiek lid

    22 okt 2013
    2.625
    426
    83
    Mij is verteld, door een optometrist van een onafhankelijke keten, dat ze aan niet-samenwerkende ogen niets kunnen doen. Ik kijk alternerend en ik kan bijvoorbeeld ook echt niet aan multifocale glazen wennen. Bij de onafhankelijke opticien ben ik wel echt heel goed geholpen, ze hebben nog een keer andere glazen voor me besteld op hun kosten, maar nadat bleek dat ik er echt niet aan kon wennen was ik die 400 euro (voor de glazen) wel gewoon kwijt. Snap ik, want anders moeten zij die kosten betalen, maar het was wel de reden dat ik naar een onafhankelijke opticien ben gegaan. Dat ik alternerend keek hebben ze trouwens pas onderzocht nadat ik vijf maanden met hoofdpijn heb rondgelopen en ik elke week op de stoep stond om mijn bril weer te laten afstellen. Dus qua vriendelijkheid en hulpvaardigheid een 10, maar qua pro-actief meedenken en een tegemoetkoming in de kosten een onvoldoende. Ik ga dus weer gewoon naar Specsavers.
     
  14. olleke

    olleke Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    4.598
    3.842
    113
    Met niet samenwerkende ogen zou je nog visuele oogtraining kunnen volgen.
    Mijn zoon heeft dat gedaan (voor iets anders overigens) en na die periode waren zijn ogen gigantisch verbeterd (niet qua sterkte, maar wel wat betreft gezichtsveld, motoriek en samenwerking) na een stabiel beeld van bijna 6 jaar. De optometrist geloofde niet dat het daardoor kon, want het was niet wetenschappelijk bewezen (maar wellicht ook nog niet onderzocht ).
     
  15. gitta

    gitta Fanatiek lid

    22 okt 2013
    2.625
    426
    83
    Die van William Bates? Ik heb er hier een boek over liggen, maar ben er nooit aan toegekomen het te proberen.
     
  16. olleke

    olleke Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    4.598
    3.842
    113
    Die ken ik niet.
    Bij A.B. reflex heeft hij het gedaan.
     
  17. WinterBird

    WinterBird Fanatiek lid

    28 nov 2012
    1.416
    877
    113
    NULL
    NULL
    Ik ben naar een speciaal centrum gegaan voor een oogmeting. Was een tientje kwijt geloof ik.
    Montuur en glazen heb ik bij Charlie Temple gekocht waar ze complete brillen hebben vanaf 25,-. Ik was die hoge prijzen bij andere opticiens nl zat (schijnt nogal een hoge marge op te zitten) maar weet niet of het in jouw geval ook een optie is.
     
  18. Pioenne

    Pioenne Bekend lid

    5 mrt 2019
    633
    745
    93
    Vrouw
  19. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    5.836
    2.698
    113
    't Gezellige Brabant
    Mijn zoontje loopt momenteel bij een orthopiste. Zij onderzoekt echt de oogstand en de samenwerking van de ogen, wellicht iets voor jou. Ik zou met de beschrijving die jij geeft in ieder geval nooit bij een opticien mijn ogen laten meten.
    Wij zijn inmiddels ook 7 opticiens verder (mijn zoontje moet specifiek glas hebben) en kan zeggen dat je bij de kleinere zelfstandige opticiens beter geholpen word. Ik heb een recept gekregen voor de glazen, bij Hans Anders bv hadden ze nog nooit van zo'n glas gehoord. En wat een verschrikkelijk volk dat daar werkt zeg, tot het asociale aan toe. Wij hebben ook nog eens pech met onze verzekering, die zeiden al 3x iets anders. Ik heb nu gebeld met de orthopiste en gevraagd of we tot januari kunnen wachten, zodat we een goede zorgverzekering en opticien met elkaar kunnen matchen ;) We kwamen nu nl al bij de 450 euro uit, voor een kinderbrilletje.
     
  20. 1Hanneke

    1Hanneke Fanatiek lid

    4 apr 2014
    1.698
    423
    83
    Vrouw
    Capelle aan den IJssel
    Ik zou via de huisarts beginnen met een doorverwijzing naar een orthoptist in het ziekenhuis. Om te zien hoe dat bij jou zit met de samenwerking van je ogen en of er eventueel iets aan gedaan kan worden. Die kan ook het beste briladvies geven lijkt me.
    Mijn ogen werken ook niet samen, was scheel als baby en dat is operatief gecorrigeerd, maar mijn ogen zijn nog niet geheel recht. Op zich ben ik in al die jaren bij verschillende opticiens prima geholpen, alleen dat ik eigenlijk alleen met 1 oog tegelijk kijk en mn ogen niet samenwerken lijken ze altijd maar deels te begrijpen. Maar over het algemeen lukt lenzen/bril aanmeten wel.
    Ik ben op volwassen leeftijd nog wel eens terug geweest naar een orthoptist om te zien of er nog wat te doen viel aan die samenwerking, maar de afwijking bleek te klein om iets aan te kunnen doen. En ik ben dit al mijn hele leven gewend. Maar misschien is jouw situatie anders en kan er wel wat verbeterd worden.
     

Deel Deze Pagina